Nekonečný kolotoč hubnutí. Co vám skutečně pomohlo?
Hezky den všem,
Potřebovala bych se prosim s někým poradit ohledně hubnutí, je mi přes čtyřicet, mám psychicky náročnou práci, vracím se pozdě a do toho samozřejmě běžné každodenní činnosti mámy dvou dětí. Jsem kolikrát ráda, že mám chvilku klid a vypnu, může to znít jako výmluva, ale většinou jsem tak unavená, že se nedonutím k dalšímu pohybu. Pracuji na změně práce, ale to není hned. Potřebovala bych sundat cca deset kilo, jsem teď ve svém těle nespokojená a stejně se stále motám dokola, začnu si hlídat jídelníček, snažím se aspoň chvíli doma cvičit a posilovat. Venku nehrozí, bydlíme na vesnici a další “ztrátu “ času si nemůžu dovolit. Vydržím čtrnáct dní a pak stejne zase sklouznu ke žraní. Nemam spatné nastaveny jídelníček minimalne podle kalorických tabulek mam makra i příjem relativně v pořádku. Ja mam přitom zdravé jidlo rada, ale zároveň mám ráda sladké, to nezdravé sladké… Do toho beru léky ma srdce betablokátory, které můžou snižovat rychlost metabolismu a asi tomu celému nepřidávají, kdyz se snažím a ono se nic moc neděje, takže to vzdám, pak se na sebe podívám a jedu znovu. Co vám skutečné pomohlo? Nevypadám vyloženě špatně ani teď, ale nejsem to já před dětmi…
@anonym_autor i na vesnici se dá zvládnout chůze která tělo pořádně zahřeje ( 4-8 km) a pak trochu silového tréninku a hlavně jídlo ono i když teď neficit máte možná blbě napočítáno tak to nejde a přesně jít hlavně k sobě a to bejt pro sebe top hlava blokuje hodně
Doporučuji jídelníček nebo kalkulačku na stránkách Michal Josef Toth. Měla jsem to stejně se sladkým, ale od doby jídelníčku mě to přešlo
@anonym_autor já doporučuji zajít si na měření inbody, které ti přesně dle složení tvého těla spočítá bazální metabolismus (kcal, které to je tělo nutně potřebuje k základním funkcím) a od toho se pak můžeš odrazit a nastavit si jídelníček správně. Pokud máš nabitý denní režim, doporučuji si pro začátek vyhradit každý den 20 minut času a cvičit dle HIIT, napiš YT vyhledávače workout hiit 20 min. a ono ti to najde hodně videí, při kterých se zapotíš a 20 minut si myslím, že si najít dokážeš. 😉 Nicméně silové cvičení vřele s činkami a těžkými váhami plně doporučuji, protože to je tvoje investice do stáří, takže zkus myslet také trochu na sebe až se třeba trochu uklidní situace v práci a porozhlédni se po nějakém fitku, pokud možno. 💪🏼 Hodně štěstí 👍🏼🍀
@anonym_autor souhlasím s @hasara33 - ideálně si někde zajdi na přeměření. Pokud nemáš čas na cvičení (vím, že je těžké vše nakombinovat s náročnou prací + děti), tak se musíš dostat do kal.deficitu. Někdy se může jevit, že strava je super nastavená, i zdravá atd., ale je jí hodně... já bych zkusila nejdříve tento směr a kdyby to nešlo a stále jsi s váhou stagnovala, tak bych se nakopla nějakým bezpečným pomocníkem (wegowy, munjaro atd.). Chceš dát dolů jen pár kil, tak bys to neměla na dlouho.
Ja jsem se citila strasne...pak jsem plánovala jak to udelam,vymyslim,prislo mi,ze jídelníček nemám tak hrozný...no casem jsem jsem zjistila,ze mela🤣 zacala jsem paradoxne od konce, poridila jsem domu stroj na cvičení,manzel si klepal na hlavu...ja napul vlastne taky,ale uz jen ta insvestice a to,ze jsem si ho sama s triletakem za zadkem sestavila,mne motivovalo,muj cil byl obden 20 min...aspob 20 min casu jen pro mne🙏😍 nakonec jsem po par dnech dobrovolne zvysila na 30, a teprv s tim,jak jsem behala,prisla strava,resila jsem co jim,jak jim..kdyz uz tam na za tech 30min necham skoro cely plice a vypotim pul litru potu,nemam hlad(spatne!nejist,spatne!) tak proc nezkusit jiny jidlo,stejne jsem vseho prejezena...do 3 mesicu 15 kg dole jak nic a jeste mne to zacalo bavit a udelala jsem si z toho nakonec koníček 🤣🤣🤣

postavit sebe a své potřeby na první místo, tím bych začala.. věřím, že je to náročné časově a nevím, jak velké máš děti, ale nastavit si jídlo a cvičení jako prioritu.. já jsem u sebe nacpala cvičení hned po práci, abych odpoledne už byla k dispo dětem a funguje to dobře.. jezdím do práce na šestou a po druhé už můžu být na cvičení, ale funguje to od doby, co si děti dojdou ze školy samy a co se zvládnou dopravit i na kroužky, hodně pomáhá manžel, který vykrývá, co s nestíhám, nakonec se nám to povedlo sladit, že chodíme cvičit jednou až dvakrát týdně spolu, což je super pro vztah jako takový.. pak je důležitá pevná vůle a u jídla to platí dvojnásob.. já se držím pravidla 80:20, nemám tak pevnou vůli, abych si jednou za čas nedala colu nebo hrancle, ale zvládla jsem to zkorigovat na občasnou konzumaci, byla jsem na cole závislá a byl to boj, krůček po krůčku.. i ty změny jídla, aby mohly být dlouhodobé nejde změnit ze dne na den, začala jsem snídaněma a postupně přidávala ostatní jídla dne