Chodítko ano nebo ne?
Poprosim vas o vas vlastni nazor..choditko ano nebo ne?
Ja osobne jsem proti pritel ho chce..
Moc vam vsem dekuji za odpovedi a prosim bez hadek,nadavek a odsuzovani
@gry no,vidíš to,u nás dcerka chodítko neměla a naučila se chodit ve 12 měsících(chtěla jsem aby se to naučila až na to bude mít), kamarádky dcerka jej měla a naučila se s ním chodit v 16 měsících. Takže za mě ne
U nás doma taky proběhla vášnivá diskuze, vysvětlila jsem, že chodítko přes moji mrtvolu. Dostali jsme aktivní chodítko, dcerka ho má postavené u lednice a když jí omrzí magnety, mačká na něm tlačítka. Až bude připravená, začne chodit sama. Teď ve 12 měsících udělá 3 kroky a je vidět, že ještě potřebuje čas, nechytám jí ani za ruce.
@stratilikova pry kdyz bude v choditku nemuze spadnout a nic se mu pry nestane..ale spis ho do toho uvrtala kolegyne z prace..kazdopadne ja choditko nechci ani omylem takze tatku stejne ukecame ;)
@veronikav31 tak jasne. Je to dite od ditetem ale dcera mela skoro 10kg a nosit jsem ji furt nechtela. Byla schopna si vysplhat na prebalovak,takze kdyz si chces dojit aspon na zachod,je potreba ji nekde ukotvit bezpecne 😂 takze za me, s mirou vyuzivani, ano.
@fiiif no to je hodně častý argument - spíš taky že dítě nebude dělat bordel, že... Máme sice po kuchyni natrhaný časopisy a psi nemají přes den co pít a jíst, ale dítě je zdravé 🙂
@fiiif Umět správně padat je dovednost k nezaplacení. Dítě se jí naučí právě tím, že postupuje ve vývoji podle svého tempa - bez pomoci vychytávek typu chodítka a zbytečného jištění od rodičů.
nejvíc prckovi pomůžete tím že mu nebudete pomáhat. Svoje tělo se musí naučit ovládat sám.
Potvrdily jste mi co jsem si sama myslela..aapon mam dalsi dukaz ze delam spravne 🙂
@gry těžší dceru mám taky, v roce skoro 11kg(já mám 46kg) a nikdy by mě to nenapadlo jí dát do chodítka, přebalovák nemáme a když si chci dojít na záchod tak úplně v pohodě-jak když byla malá tak i teď.Nemáme ohrádku, malá se pohybuje po bytě sama a problém není,když někam chtěla tak si dolezla,doplazila,došla,odmítala jsem s ní chodit za ruku-když někam chce tak ať si dojde, možná se to někomu zdá tvrdé,ale dítě ví nejlépe na co má a na co ne, tohle rodiče neví
já jsem studovala obor design hraček a učitelka nám nejmíň 1000x opakovala, že žádná chodítka, že to poškozuje zdraví dítěte. Nemělo by se používat vůbec - ani trochu.
samozřejmě že NE!!!!! http://www.vanickovani.cz/detske-skoditko-pardo...
@veronikav31 a vylezla ti treba v 9ti m.po uchytkach na kuch.linku? Nebo si naposouvala zidle,tak aby vylezla na okno? Ono pak proste musis zajistit dite nejak,kdyz chces treba zachod. V roce mela 13kg.
Ale jo holky,cekala jsem,ze si nabehnu. Ale pisu svoji zkusenost a svuj nazor,jako vsechny tady 😉
Za mňa tiež nie, doposiaľ som nenašla jediný rozumný dôvod, prečo by malo byť chodítko (či už aktívne alebo pasívne) dobré pre deti a ich vývoj. Príde mi to ako jedna z najväčších zbytočností, aká sa pre malé deti predávajú a naviac je dokázateľne škodlivé.
Pridám tiež jeden článok, kde je krásne a jednoducho vysvetlený motorický vývoj. 🙂 http://www.mklife.cz/2016/11/den-11-nepospichej...
Trvejte na svém a dejte mu přečíst http://www.haaseova.cz/otazky-a-odpovedi/doporu...
@fiiif Mám nedonošená dvojčata, takže jsme i pod kontrolu neuroložky a ta nám pokaždé zdůrazňuje - neposazovat, nestavět, nedávat do chodítka. Někde jsem četla rady, jak podpořit psychomotircký vývoj dítěte a na konci stálo: "Nejvíce svému miminku pomůžete, když mu nebudete pomáhat." Prostě si na to ten prcek musí přijít sám a chodítko mu od úrazu nepomůže, naopak to mimču zadělá na budoucí bolesti zad. Je dobře, že ho nechcete, přítele určitě přesvědčíte.
chodítko ne, i ty aktivní jsou špatně, dítě má nejprve obcházet nábytek - chodit do strany,když semu nabídne opora, tak tenhle krok přeskočí + to posouvá těžiště. V případě nutnosti jsem dítě zavírala do postýlky nebo později připoutávala do jídelní žídličky (dojítí na wc, vyndání plechu z trouby,..), jinak měl volný pohyb po bytě, stejně je mi doted většinou za zadkem 🙂
Můj syn ho měl, a byl šikulka. Naopak jsem pro. Ono je to lepší, než aby pátral celý den ručička a po zemi a ocumlal vše, co našel. My ho tam dávali zhruba na hodinku denně. Není to zátěž na pater, to by dítě nesmělo ani do houpačky a ani do nosítka. Myslim, ze jsku důležitější věci, než řešit chodítko. Teď můj názor. Hezky večer. 👶
Neměli jsme a syn začal chodit tak jak se sám naučil 😉. Druhému taky nebudu nic takového pořizovat 😉.
@katyinova tak tys me pobavila 😀 vyvesila bych to ve vsech cekarnach na rehabkach 😀
Ve zkratce - NE. Odborníci říkají že ne, výzkumy říkají že ne. Že je dítě v pěti letech zdravé a bez bolesti neznamená, že mu chodítka a visítka neublížila a že v pohodě bude i v pubertě - a k tomu konci puberty je teprve období kde ten pohybový vývoj můžeme nějak vyhodnotit, ve třech nebo pěti letech fakt ne. Skoliozy, bolesti zad, dolní končetiny do X do O, ploché nohy- všechno to má někde svůj původ a často v tomhle raném vývoji - těch článků od odborníků - fyzio, ortoped - vygooglíte desítky jenom v češtině.. Hele i na koníkovi někdo z oboru - https://www.modrykonik.cz/blog/eficenka/article/pohled-fyzioterapeuta-choditka-hopsad-gblmer/ Takže radím pročíst a zamyslet se, ať žije selský rozum a přirozený vývoj... Přirozený vývoje je potřeba, kde není tam jsou pak problémy dříve či později, menší nebo větší, ale tak to prostě je, můžete před tím zavřít oči, upřednostnit svoje pohodlí nebo tlak okolí, ale to na věci nic nemění. Za fyzioterapeuty - upřednostnit vývoj dětí a rozhodně chodítka, odrážedla - NE.
Autorce držím moc pěsti, ať si to doma vybojuje 🙂
Chodítko ani náhodou..už tady bylo řečeno dost..ale stejně..hlavní problém i u aktivního, že dítě s ním chodí předčasně ve směru dopředu, i když fyzicky ještě není připravené a hrozí poškození, nabourává správný vývoj..správně si dítě posiluje právě nejdříve lezem a pak chůzí do strany kolem nábytku..😉

Chodítko nikdy, zpomaluje vývoj. Nač ho přítel chce, stejně se stará o dítě převážně máma.
Stůj si za svým.Chodítko je kurvítko pohybového aparátu.