icon

Bolení z Vigantolu, jak řešit?

karolinafm
21. říj 2014

Zdravím maminky, naše malá (2 měsíce) trpí na šílené koliky... zkoušela jsem všechno možné (masáže, nahřívání, rourku, espumisan atd.) pak mě napadlo vysadit Vigantol a šílený každodenní večerní vztekání bylo pryč. Chtěla jsem to konzultovat s lékařkou, ale ta mi nedala prakticky prostor a nakázala znovu začít kapat. Jenže já na to prostě nemám srdce jí nechat takhle trpět :( Začala jsem tedy pročítat různé diskuze a dopracovala se k několika výrobkům, které maminky na místo Vigantolu používají. Objednala jsem si tyto kapičky: (než mi dorazí od Swansonu) http://www.lekarna.cz/vitamin-d3-kapky-pro-deti... ale nedalo mi to a kontaktovala jsem svojí kamarádku, které pracuje jako lékárnice. Ta mi vůbec žádné z kapiček nedoporučila a zdůraznila, že nemám na svém dítěti experimentovat, že ona by to svému nedala. Jsou to doplňky stravy, kdežto Vigantol je lék. Má pravdu, navíc já mám vážně strach začít jen tak něco do malé kapat. A proto hledám maminku, která měla nebo má s Vigantolem obdobný problém a i tak dál kape..? Co k Vigantolu třeba zabralo, aby nemělo mimčo bolesti? Nějaké probiotické kapičky? A pak by mě ještě zajímal názor na lék od Slovakofarma Vitaminu D 1x300IU - jsou to tři kapsle, které se podávají na 3. týdnu, pak na 3. měsících a 6. měsících... máte někdo zkušenost?

Strana
z2
puclik88
22. únor 2016
Uživatel puclik88 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od puclik88.

taky obcas zapomenu ten vigantol kapnout ale kdyz se obcas zapomene nemelo by to mit nejaky efekt to az pri delsim vynechani a jeste po nejake dobe to by asi trvalo trosku dele nez by se neco objevilo.. jinak ja s vigantolem problem nemam, malej zadny problem skrz zazivani nema

hangee
14. bře 2016

ahoj, přidám své pozorování. Vigantol jsem poctivě kapala pak jsem pozorovala každý den koliky pláč a já nevěděla co se děje mám první miminko. Byla přebalení, nakrmení, espu.dávám pravidelně masáže obklady a pořád děs. Na popopu kamarádky jsem vysadila vigantol a světe div se.. vše se srovnalo a já mám to nejmilejší a nejspokojenější mimi. Pak mi to nedalo a začala jsem znova dát a opět se vše vrátilo, křeče nafouklé bříško, urputný pláč vysadila jsem a zase se to srovnalo. Zkoušela jsem ho dávat různě, ráno večer během dne před jídlem po jídle během jídla.. jsme teda na umělé výžvě. Byla jsem ve 3 různých lékárnách a všude na mě koukali jak na největší blbku, že to nikdy neslyšeli že jiný D pro děti neni!

meckousheck
14. bře 2016

nas taky urputně trápil Vigantol. Řeším to tak,že ob den ho malá dostane a bolení je pryč! Když jsem jej dávala denně, trpěla šileně :(, takhle mám klid 🙂

abdikate
16. dub 2016
Uživatel abdikate je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od abdikate.

A meli jste vazne z toho Vigantolu boleni? Premyslim ze si ho poridim, da se koupit bez receptu?

lprdola
23. dub 2016

Je na recept, takze ti o nem rekne neco i doktor, ja ho davam po kapkach do mlika a zatim v pohode, deti jsou aj min nemocni.

zindy
8. kvě 2016

Ten Vigantol, to je to jak se to ted dava misto toho rybiho tuku? No to jsou nehezke vzpominky na mladí

hanulka501
16. kvě 2016

@karolinafm s Vigantolem jsme měli taky problem nahradila jsem D BABY,při bolestech a kolikách jsme daly BABYCALM skvěle zabral,nezabíralo nic za kapky sme vyhodili víc než 1000kč a byly k ničemu,ani žádný mazání na bříško,cvičení nic,ale s jiným D a BABYCALM prošel malej bez problémů 😉

psya
16. kvě 2016

@abdikate U nás vigantol bez problému, břicho bolelo první měsíc, začlo před podáváním vigantolu a nyní je bez problémů, vigantol dáváme dál

julisa88
28. kvě 2016
Uživatel julisa88 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od julisa88.

Jo meli jsme to podobne, tak jsem s nim spokojeny 🙂

zindy
14. čer 2016

Tak maleho jako obcas bolelo brisko,ale to kluci mivaji a nerekla bych ze to bylo zrovna z Vigantolu, ale kazdymu to muze sednout jinak no

jananavratova
26. čer 2016

@karolinafm ahoj máme asi stejný problém, nenapadlo mě že by to byl vigantol, dneska zkusim nedat.... večerní záchvaty pláče jsou šílené a jak skončí plakát malá placu já...., kde se dají ty mapy od svansonu objednat? Pomohlo tedy vysadit vigantol? Chtěla bych zpět své veselé miminko, které se netrápí. Pořídila jsem espumisan i biogaju kapky ale od večerních placu nepomohly. Otázka tedy je co místo vigantol a co na prdiky jiného použít. Co berete vy.... připadá mi že jste stejný problém....děkuji moc

hanulehanule
12. srp 2016

@karolinafm
My mame chlapečka, 24 dnu. Taky nam strasne trpěl a plakal kvůli bříška. Docetla jsem se, ze mimo jiných x věci muže prave i vigantol tyto potíže způsobovat. Zkusila jsem tedy po domluvě s pediatrem vysadit a dat přírodní kapicky. Říkala, ze jsou autentické s vigantolem co se tyče množství potřebných látek. Pořídila jsem tedy Baby-Bébé od Jamieson. Kamarádka v lékárně říkala, ze tohle maminky opravdu berou. Každé rano dávám i probiotika a uz jsme na tom za poslední dny lépe. Stále trpí na prdíky, ale uz neni průběh tak drasticky. Chlapečci hold na to prý trpí, ale jsem rada, ze se mu alespoň trosku ulevilo a nema hysterické pláče.

jananavratova
14. srp 2016

@hanulehanule musím se podělit o věc na kterou jsme s manželem přišli. Malou trápily prdíky, logicky jsme po cvičení, které bylo bez efektu, šla koupit espumizan, ten nezabral, tak jsme dávali infacol, bylo to lepší.... k tomu jsme pila čaje pro kojící matky...., nakonec koupila i kapky baby calm...., dávala probiotika biogaju, pak i laktobacilky od swisu...., mno a dnes? neberu vůbec nic, koupila jsme si kyšku, klasickou červenou od kunína, ten velký kelímek mám na dva dny..., sem tam si loknu. Nepiju ani čaje pro kojící matky. Začala jsem pít heřmánkový čaj. A ono, malá prdí jak chlap.... Jo a co se týká brečením před spaním..., žádný balon, trochu ponosit, na youtube najít zvuk pračky (Washing Machine Sound 9 Hours) stačí 10 minut a vytuhne.... (je nám 7 týdnu).

jananavratova
14. srp 2016

@hanulehanule a jabka min. jedno denne.

hanulehanule
15. srp 2016

@jananavratova ja kysku teda nesnáším, ale zkusím. Pro malého cokoli aby mu pomohlo. Dekuji za tip 😉 Vecer naštěstí usiname bez problému.

jananavratova
15. srp 2016

@hanulehanule ja ji raky nesnasim, ale pro prcka cokoli...

zanda2711
17. říj 2016

Tak vcera jsem dala poprve vigantol.Slysela jsem,ze po nem skoro kazde dite pekne trpi a me obavy se naplnily.Lahvicka letela do kose a pani doktorce mile rada reknu co jsem s tim bordelem udelala.Jestli vas to teprve ceka,tak to klidne zkuste,treba budete mit nektera stesti,ale myslim,ze kdyz to rovnou nahradite jinym deckem,usetrite si nervy😠

psya
23. říj 2016

Zaujala mě odpověĎ dr. Magnera z Apolináře na porodnice.cz Dobrý den. Tuhle otázku jsem několikrát rozebíral s farmaceuty. Netvrdím, že preparáty kromě Vigantolu jsou špatné, avšak na rozdíl od Vigantolu (nebo jiných lékových forem vitamínu D užívaných ve speciálních indikacích) se jedná o potravinové doplňky a ne o lék, který prochází mnohem přísnějším testováním. Šíří se i pověsti, které Vigantol obviňují z kojeneckých kolik, jsou ale nesmyslné. Jedná se o kapku oleje, zatímco v každém mléku je ve 100ml 3,5g tuku. Rozhodně mi přijde zbytečně podávat zdravému dítěti vitamin D ve formě D3.

kristyna0106
21. říj 2017
Uživatel kristyna0106 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od kristyna0106.

Tak to nám se to teda vyhlo, ale určitě bych to neřešila tak, že se vigantol nebude dávat vůbec. Lékaři vědí, proč ho předepisují a nepředepisují ho jen tak. Ale je to každého věc, já bych si toto nelajzla. Když jsem se dívala na články o křivici, tak to bylo docela dost odstrašující.

janurous
29. lis 2017
Uživatel janurous je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od janurous.

U nás bylo podávání vigantolu též bez obtíží.

silvous06
30. pro 2017
Uživatel silvous06 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od silvous06.

Každé podávání by mělo být bez problémů, to, že dítě bolí bříško nemusí mít na svědomí vigantol. Do třech měsíců jsou koliky naprosto fyziologické. Je spíš potřeba hlídat, co jíte pokud je dítě kojené, protože může něco hůře snášet.

kristyna0106
23. led 2018
Uživatel kristyna0106 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od kristyna0106.

@silvous06 tohle mi říkala doktorka taky, protože jsem se jí ptala na to baby d a na to se moc netvářila a vysvětlovala mi jaký je mezi tím a vigantolem rozdíl

luj89
23. led 2018

Ahoj, boleni briska je nezadouci ucinek vigantolu. Neni to nic zivotne duleziteho, abych ho diteti davala i pres jeho nez.ucinky. A davat vigantol + neco na jeho nez.ucinky mi prijde trosku sci-fi. pak budes davat neco na nez.ucinky toho, co davas k vigantolu? Ja davam pres zimu vit.D od Terezia company.

luj89
23. led 2018

@kristyna0106 Tak predepisuji ho proto, ze je jako jediny na recept bez doplatku... Me rikala dr., ze muzeme davat jakykoliv jiny vit.D

stehla541
2. lis 2019
Uživatel stehla541 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od stehla541.

My teda s vigantolem žádné problémy neměli. Koliky měla malá taky, ale po vysazení vigantolu se nic nezměnilo,takže jsem ho znovu nasadila a prostě jsem počkala, až to brečící období přejde. Taky jsem si hledala na internetu bližší informace o vigantolu, můžete si je přečíst třeba tady https://www.lekarna.cz/vigantol-1x10ml-kapky-roztok/ myslím, že nic strašného to není, jak se občas někde dočtete...

sasa890
2. pro 2019
Uživatel sasa890 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od sasa890.

taky jsem četla, že mají miminka po vigantolu prdíky, myslíte teda, že to nemůže být vigantolem způsobené? zkoušela jsem ho vysadit, ale přišlo mi, že nenastala žádná změna...

floruska
2. pro 2019

@karolinafm muže to být po tom vigantolu malá se mi pak taky kroutila zkusila jsem na doporučení BABY D a lepší bavila jsem se s dr.a neměla s tím problém abychom místo vigantolu dávali toto

sasa890
4. pro 2019
Uživatel sasa890 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od sasa890.

nám řekla, že je nepravděpodobné, že by to bylo vigantolem a musím říct, že problémy samy tak nějak přešly, takže myslím, že tím to opravdu nebylo

Strana
z2