Co na nožky? Chození kolem nábytku

ahojcau
8. říj 2018

Ahoj holky 🙂 dcerce je 9 mesicu a vetsinu dne stoji..bud u nabytku nebo v postylce..koberce nemame mame plovoucku a klouze ji to i kdyz ma ty ponozky protikluzky.
Poradte co ji dat na nozky aby ji to neklouzalo ale zas aby ji to nevadilo delat krucky. Rozhodne bych chtela nejake zdravotni nebo certifikovane botky 🙂

suromana
8. říj 2018

Hlavně žádné zdravotní nebo certifikované papuče s tvrdou podrážkou. Maximálně kožené capáčky, v Lidlu lze koupit za pár šupů.

cuuza
8. říj 2018

Kožené capačky jsou nejlepší volba.

leniczka23
8. říj 2018

max capacky no..Maxim chodil bosa, ale my meli doma teplo a od malinka nesnasi ponozky..ted mu bude 5 a prvni co svlikne kdyz prijde domu jsou ponozky😂

barchen
8. říj 2018

@ahojcau My jsme měli kožené botičky ke kotníčkům, první dítě začínalo s krůčky v listopadu. Není to sice podle trendu dnešní "naboso" doby ale všechny kožené/nekožené capáčky na naší dřevěné plovoucí podlaze kloužou. Stejně jako protismykové ponožky jakékoliv značky, nakoupila jsem značkové i neznačkové ale ty silikonové tečky nejsou postačující, dítě mi pořád padalo. Takže když jsem nechtěla běhat s rozbitou hlavou po chirurgii, tak jsem koupila boty. V létě mi pak to samé dítě běhalo bosky.

evee24
8. říj 2018

Kožené capacky. Má v nich volnou nožičku i na lezení.

suromana
8. říj 2018

@barchen
Kožené capáčky nám na plovoucí podlaze neklouzaly a rozhodně jsme ani jednou nemuseli na chirurgii. Zavřít nohu dítěte na celý den doma do kotníkových bot není nejlepší nápad, navíc noha potřebuje mít volné kotníky na lezení. Za mě buď naboso nebo capáčky, popřípadě pořídit koberec.

barchen
8. říj 2018

@suromana To je Vas nazor, ja Vam ho neberu. Napsala jsem autorce svoji zkusenost. Mame drevo a klouze to a nikde nepisu nic o celem dnu. Zas ma nekdo potrebu rypat...

jaaaninda
8. říj 2018

@ahojcau máme plovoučku a s capáčky nebyl problém. Pro nechodce je to nejlepší volba, kvůli volné nožce při lezení.

no_title
8. říj 2018

kožené capáčky, třeba išátky nabízí za hezkou cenu... hlavně žádné papuče, pevné botičky atd. Bota musí být měkká aby šla zmačkat. Ale lepší jsou fakt protiskluzové ponožky, v pepcu mají dobré, nám to s nima neklouže.

michaela19911991
8. říj 2018

Attipas 👍 ditko si je nesunda a neklouzou. Maji gumovou podrazku jakoby nasitou na ponozku a krasne sirokou spicku a jsou ohebne takze nebrani v chuzi ani lezeni. Doted je kupuju misto backor na doma.

rebe
8. říj 2018

Přitopit, aby mohla chodit bosky. Nic lepšího a bezpečnějšího není. Vy doma snad chodíte v trekingových botách, určených do hor?

veronicka89
8. říj 2018

Maximalne orotisklizove ponozky nebo (celokozene capacky) ..nejlepe ty co maji protiskluz i zvrchub🙂 at muze fajn lozit i po kolenou .
.je jedno jestli nekdo uznava barefoot nebo ne ...kazdy chytry zkuseny fyzio i ortoped rekne ze cim vic bude boso tim lepe hl. ze zacatku

veronicka89
8. říj 2018

Atipas mi prijdou zbytecne ptz vadi pri castem sezeni hrani nebo lezeni ...

michaela19911991
8. říj 2018

@veronicka89 to mi nepripada. Prcek je na doma nosi uz sedm mesicu a zadny problem nema...

lenickakl
8. říj 2018

syn je bosky, fusekle sundává a boty mu necpu, dokud sám nechodí

veronicka89
8. říj 2018

@michaela19911991 zkuste si hrat cely den na zemi sedet ze sedu se natahovat , lozit po kolinkach v teniskach a pak zkuste boso nebo v protiskluzovych ponozkach 😉 co Vam bude prijemnejsi ?

veronicka89
8. říj 2018

@barchen existuji i ponozky ktere nemaji jen tecky 🙂 ale souvislou podrazku

veronicka89
8. říj 2018

@barchen a nejde o rypani ale o to ze detska noha se svazovat nema ...to je lekarsky fakt a ne rypani ...existuje plno alternativ co noze davaji prostor a jsou mekke a noha neni svazana

michaela19911991
8. říj 2018

@veronicka89 ja se tady dohadovat nebudu. Ale neni to prece zavrena teniska! Guma prekryva pouze prstíky (takze si je nikde neukopne) tzn. ze nozicku krasne ohne. V lete samozrejmne chodil bos (ale venku - na tvrde a rovne podlozce naopak neni chuze naboso vhodna) a ted by ponozky letely do kouta protoze je nema rad. Ale nepopiram je to vec nazoru.

barchen
8. říj 2018

@veronicka89 Kde já prosím psala něco o svazování nebo o pevné podrážce? Některé uživatelky si domyslí nebo něco vyvěští z koule a hned sdílejí svoje moudra. Zmiňovaná uživatelka si rýpla do komentáře, kde autorce sděluji své zkušenosti s capáčkami a ponožkami, že jsem měla stejný problém s klouzáním. Je mi jasné, že pro radikální zastánkyně barefoot ovlivněné jejich výtečným marketingem neexistuje nic jiného než to, co má mezinárodní BF certifikaci a prodejní cenu minimálně čtyřmístní ale existují i jiné varianty botiček s měkkou neklouzavou podrážkou za cenu bez 200% marže. Mám doma BF, mám několik capáčku a také styl attipas, co tady zmiňovala maminka ale nic z toho nevyhovovalo. BF moc úzké, capáčky kloužou (asi máme moc kvalitní dřevo nebo nevím co ale kloužou i moje bačkory s koženou podrážkou), attipas moc stahují nožku, malá měla doslova vyrytou jakoby tu gumičku. Tak jsem pořídila boty české výroby v malém čísle a ohebnou podrážkou, které nosila v začátcích. Nehaním BF, neobhajuji trekáče pouze sdílím zkušenost, která třeba tazatelce pomůže.

lenickakl
8. říj 2018

@veronicka89 kde se prosim daji sehnat ty fusekle? 😀

barchen
8. říj 2018

@veronicka89 Tohle vím, že na trhu existuje ale mám vůči tomu respekt - z důvodu obsahu ftalátů. Jelikož je to přímý kontakt s kůží na dlouhou dobu (víc než hračky, z kterých v ČR panuje a až panická obava) a dle mého názoru se tady zrovna moc kvalitní změkčovadla plastů nepoužívají, tak jsem nad koupí raději ani nepřemýšlela.

suromana
8. říj 2018

@barchen
Nejsem ortodoxní BF, máme boty Keen, DD.step, ty jdou mimochodem koupit celkem levno, jen mi přišlo důležité okomentovat radu pořídit na doma devítiměsíčnímu dítěti kotníkové boty s opatkem. A ještě jedna poznámka, pokud Vám BF přijdou úzké, na klasické boty české výroby raději úplně zapomeňte.

suromana
8. říj 2018

Ještě mne napadli boty Tikki, mají víc strukturovanou podrážku, nejsou to klasické capáčky, přitom jsou krásně měkké a ohebné. Ale jsou dražší než obyčejné capáčky.

barchen
8. říj 2018

@suromana Ja nepsala o kotnikovych botech s opatkem, takze ta dulezitost okomentovani byla neopodstatnena...Neni potreba hledat v prispevku neco, co tam neni. Sehnala jsem i sirsi boty ceske/slovenske vyroby, akorat to neni zadna proflaknuta znacka, neni to zadna masova vyroba.

mia255
8. říj 2018

Nejlépe naboso, případně ty capáčky 🙂 pokud by klouzaly i capaky tak není nic jednoduššího než tavnou pistoli "natavit" že spodu protiskluzové tečky či čárky ;) attipas zatím nebrat pokud i hodně leze, bude mu tam vadit ta "klaunska" guma co je vepředu boty. Klasické retro bačkůrky taky nebrat. Naprosto nevhodné pro maličkou dětskou nožku. A i když vám budou třeba v obchodě tvrdit, že jsou ohebné když jdou ohnout jakoby napůl tak jim nevěřte. Kazde boty(kromě úplných lyzaku) jdou ohnout napul. Něj boty pro malé nožky jsou srolovat do klubíčka a ohnout do všech směrů ;)

mia255
8. říj 2018

@barchen vůbec se s vámi nechci hádat ale pokud byly barefoot boty úzké, tak jste měla nevhodnou značku. Pokud máte boty klasické české výroby tak se s vámi vsadím o Zlatý prase že jsou úzké ;) filozofie klasických bot je že, se přizpůsobí noha botě a ne bota noze🙂

barchen
8. říj 2018

@mia255 Vsadit se muzete ale uzke nebyly. Tohle leto jsem sehnala kozene ohebne sandalky. Hodne matek je obdivovalo ale jen do te doby, nez se dozvedely, ze byly site na Ukrajine..

leymea
8. říj 2018

Ahoj 🙂 kdyz muj syn zacal stoupat u nabytku tak jsem mu poridila capacky. Nakonec je mel doma jen dvakrat a nosil je jen ven, protoze jsem nakonec zjistila, ze je to uplne zbytecny, aby se mu doma potily nohy. Mame vsude plovoucku a dlazbu. Kdyz zacal chodit tak uplne bez problemu a to ani nemel protiskluzove ponozky. Takze doma je jen v ponozkach 🙂 myslim, ze je to nejlepsi 🙂

mia255
9. říj 2018

@barchen nu dobrá🙂 ono je úplně jedno kde jsou botky sítě, většina značek šíje v Číně... Jde o ohebnost, kvalitu materiálu, lehkost boty a tvar špičky, který by měl odpovídat tvaru nohy a být širší aby prstíky měli kde pracovat. Třeba moje dcera na sobě nikdy neměla klasickou botu a jde to strašně vidět. Jak je bota trochu těžší než její norma(ty nejlehčí co se dají sehnat) tak chodí hrozně ztěžka. Po porodu měla jeden prstík na nože jakoby mezi dvěma dalšíma protože se nevlezl. Po roce a půl chození v širokých botech už ho má krásné kde má být a ve dvou a půl letech má výstavní klenbu🙂