Febrilní křeče a školka. Je to překážkou pro docházku?

zogatovad
6. bře 2022

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s docházkou do školky u dítěte, které trpí na febrilní křeče? Zda je to překážka pro docházku, jestli můžou ve školce podat preventivně tabletu diazepamu nebo při křečích tubu do zadečku? Prosím o bližší info. Děkuji. Dominika

gracinka7
6. bře 2022

@zogatovad febrilní křeče jsou jen při horečce ne?

bara88
6. bře 2022

@zogatovad tak febrilni křeče jsou jen při horečce né?a ne ve školce léky podávat nesmí

mishka87
6. bře 2022

Školka nesmí podávat žádné léky. Navíc febrilní křeče jsou jen při horečce. Předpokládám, že svoje dítě do školky nedáš ani při sebemenším projevu nachlazení, který je vidět už před horečkou

lachipie
6. bře 2022

Syn trpěl na febrilní křeče, žádný problém s docházkou do školky nebyl, ale ve školce to samozřejmě věděli. Podat léky nemůžou. My jsme byli se školkou domluveni, že zavolají mě a zavolají sanitku. Pokud se mi syn jakkoli ráno nezdál, byl třeba unavenější a nebyla jsem si úplně jistá, tak zůstal doma. Víc se udělat asi nedá.

@gracinka7 @bara88 @mishka87 febrilka nesouvisí s horečkou jako spíš se změnou teploty, může přijít při náhlém sestupu i vzestupu teploty ale i před ním. Proto dotaz tazatelky chápu. Synovi jsem těsně po febrilní křeči naměřila 37,2. Horečka stoupala až potom a další příznaky typu kašel, rýma apod taky přišly až potom během hospitalizace, takže jo, já dotaz tazatelky chápu.

gracinka7
6. bře 2022

@lachipie syn je měl několikrát. Vždy při teplotě kolem 40°. Nikdy ne dřív. Proto mi to přišlo zvláštní.

properjoey
6. bře 2022

Syn měl febrilky taky, do školky jsme doložili lékařskou zprávu s instrukcí Dr, že v tomto případě školka SMÍ podat jak rektální diazepam, tak léky na horečku, měl to tam ve své taštičce přímo u učitelek. My doma diazepam nikdy nedali, dokázali jsme to později už odhadnout a většinou ho zchladit sprchou, než zabral lék na teplotu. Ve školce se nikdy nic nestalo.
Jinak dotaz chápu, syn dostával febrilky "z ničeho", zdravý dítě, záchvat, teplota zjištěna až díky záchvatu a stačilo opravdu lehce pod 38

alubif
7. bře 2022

@gracinka7
@bara88
@mishka87 febrilní křeče nesouvisí s horečkou , ale s rychlým nástupem změny teploty. Takže hlavně Barunka by měla mírnit své reakce, když o věci nic neví, ale že se u ní vlastně divím 🙈.

codal
7. bře 2022

Myslím, že problém s docházkou nebude a kdyby byl průšvih, tak mu ten Diazepam podle mě dají, když to budou mít od tebe písemně dovolené, to je stejný jako když dítě má cukrovku, tak ho taky nenecháš bez inzulínu nebo při alergické reakci mu pořád potřebný lék. Měli jsme ve škole injekci u dítěte, které trpělo na anafylaktický šok pro bodnutí včelou a maminka nám ukazovala, jak ji píchnout.
A ano febrilní křeče můžou přijít z minuty na minutu, i když to dítě před tím nejeví známky teploty. Prostě ta teplota začne najednou rychle stoupat, kamaradčin syn si takhle v pohodě hrál, žádný náznak teploty a najednou měl 39 a křeče.
Každopádně školka to musí vědět a měla by hned volat rychlou.

tahejhula
7. bře 2022

No je to pár let zpět, ale ano, hned u dvou dětí. V obou případech stačilo učitelce předat potřebné léky a mnou podepsané prohlášení, co a kdy mají případně podat - je možné, že dnes bude nutné nějaké vyjádření lékaře, to opravdu netuším. Neznalost, kterou tu některé ukazují, je běžná, z toho si nedělej nic. Jinak křeče u nás měly tři děti ze čtyř, trochu málo zkušeností bych měla. Například tu, kdy je dcera dostala ve vlaku.

janoma
7. bře 2022

V Ms se leky podavat mohou v pripade:pozadate vedení skoly pisemne, dolozite lekarskou zpravu. Reditel vystavi souhlas, pani ucitelky budou ochotne lek podat a podepisi, ze jsou seznameny a lekarem prosloleny. Za techto podminek lze. Pracuji ve .skolstvi
Toto vse za podminek, kdy by byl ohrozen zivot ditete. Samozrejme bezne leky, pri kterych by ditko melo byt doma ne.

zogatovad
autor
7. bře 2022

Všem, co mají zkušenosti s febrilnimi křečemi a poradili, moc děkuji!!

katykubesova
28. bře 2023

@gracinka7 měli jsme 38,1 a super dotaz … teď v dubnu budu řešit to same