icon

Roušky pro malé děti. Jak to řešíte?

urtica
18. bře 2020

Holky, jak řešíte nebo budete řešit roušky u malých dětí? Mám ročního synka a nesnese to - jakmile mu ji nandám, šílí a strhává si ji...

Strana
z5
zuzita15
18. bře 2020

@linee bohuzel nejsou, stale podle me muzou vydavat jidla s sebou a proc by nenatocili nejake to pivko... demence...

zuzita15
18. bře 2020

@linee jinak hriste bych taky obtahla policejni paskou se zakazem vstupu, ale asi nikdo nepredpoklada, ze matky budou tak tupy

popelka1984
18. bře 2020

Když se mluví o těch hřištích tak u nás jsou obehnána páskou a hospody nebo pizzerie dávají jídla s sebou, třeba i komplet polední menu. Já sama si byla o víkendu pro pizzu. U nás (malé město v J. Čechách) lidé roušky dnes nosili v obchodě i venku a zbytecne se nehoufují i když najde se pár rebelů. Horší je že tu máme fabriky o stovkách zaměstnanců, ruzných národností a tam na to prdí.

astyna88
19. bře 2020

Ahoj, 2,5l taky nic nesnese,takze pro nej mam svuj satek omotany kolem hlavy...my teds max do lesa chodime, na nakuoy a mezi lidi vubec.

inkheart
19. bře 2020

Já budu každou chvíli rodit a mám strach, že se miminko s tou rouškou zadusí. Beztak jim hrozí syndrom nahleho umrti, teď ještě kor s tou rouškou. Na procházky nechodím, tak to neřeším (jsem v tomhle asi víc paranoidní než většina, taky bydlím ve velkoměstě, takže než se dostanu do přírody, musím jít po chodníku a tam se o rozestupech 2 m nedá mluvit). Obávám se ale pobytu v nemocnici, kde nejspíš taky bude muset mít roušku. I během spánku. Nejraději bych měla za těchto okolností ambulantní porod, ale tam jsou zas jiná rizika... Fakt nevím, je to šílené. První roušku pro miminko jsem udělala včera, ale nemám doma žádné šicí potřeby, takže bez šití. Není to žádný zázrak, ale základní pravidla splňuje. Galanterie online zatím moji objednávku nevyridila a nejspíš ani nevyridi, mají prý nedostatek zásob. Máte nějaké typy, kde koupit roušky pro miminka - novorozence? Ještě zkusím nějaké vyrobit, ale koupené by byly lepší, nejsem žádná švadlena a teď ani nemám potřeby..

vladienka
19. bře 2020

@inkheart citala som nazor lekarky a takto malinkym detom nepatri nic cez pusu a oblicej, je to fakt nebezpecne. V zivote by som nedala novorodencovi rusku cez nos..

olsett
19. bře 2020

@urtica zcela upřímně, šla bych. Pochybuju, že v lese narazíte na policajta, kterej vás bude buzerovat...

bertoldina
19. bře 2020

Není povinná rouška. Je to napsáno takto: k ochraně je možné využít respirátor, roušku, ústenku, šátek, šál nebo jiné prostředky, které brání šíření kapénkové infekce. https://www.vlada.cz/cz/media-centrum/aktualne/...
Když bude ležící mimino v kočárku, tak max nějak volněji natáhnout plenu ve stylu clony proti slunci.

inkheart
19. bře 2020

@bertoldina ale co s miminkem vevnitř, třeba v nemocnici po porodu? Tam nemůžu použít plenku.

inkheart
19. bře 2020

@vladienka já taky nechci, ale co mám dělat? Nevím o žádných vyjimkach a v nemocnici mě k tomu stejně nejspíš donutí, zákon je zákon... Nebo že by se to tam nemuselo? Ale pochybuji:/

gruyerre
19. bře 2020

@inkheart opravdu hodně bych se divila, kdyby čerstvému novorozenci v porodnici cpali roušku...nevím no, ale tímhle bych se fakt předem nestresovala.

bertoldina
19. bře 2020

@inkheart Domluvila bych se s pracovníky. Chtěla bych vidět doktora, který s klidem nechá zakrýt dýchací otvor novorozence🙂 Vždyť ty děti jsou i většinu času zavánočkované v pojízdném košíku, kam asi tak doprsknou...

inkheart
19. bře 2020

@bertoldina @gruyerre doufám, že máte pravdu, holky.

bertoldina
19. bře 2020

@inkheart Buď naprosto v klidu. Novorozenec je teď fajn stadium dítěte. Nehýbe se, je v hluboké korbě, nemá vlastní názor. Batole je horší😀

linee
19. bře 2020

@inkheart pres pusu mu rozhodne nic nedavej. Ale kdyz budes venku na prochazce, normalne pres boudicku dat plenu a nebyt nejak dlouho venku

martiniquest
19. bře 2020

Mam doma 3,5leteho, ten rousku snese a 3mesicni. V zivote bych miminu rousku nedala, povazuji to za velice nebezpecne a na hlavu padle. Chodime ted ven jen s nositkem, takze je mala schovana pod moji mikinou ci bundou. Kocar momentalne nepouzivame, ale jen proto, ze nechci jezdit vytahem, ktery povazuju za rizikove misto.

vladienka
19. bře 2020

@inkheart riesi sa dopodrobna ze ci moze novorodenec lezat na zadach, na brisku, na boku, ci moze mat nieco v postielke a zeby sme im teraz zacali hromadne zakryvat nos s pusou?😁 hardcore

urtica
autor
19. bře 2020

@olsett Ano, v podstatě jsem to tak vyřešila...

urtica
autor
19. bře 2020

@martiniquest Ano, u tak malého miminka bych se o to taky nepokoušela. Nosítko je , zvlášť pro tyhle situace, super věc, pro nás ale bohužel pasé...:-/. Já chápu, že se vláda snaží dostat to pod kontrolu, ale přijde mi, že než děti v kočárku mimo civilizaci, jsou rizikovější neotestovaní nemocní, kteří se po prodělání choroby vydávají ven (nevěděli, že mají koronavirus) - přitom vir člověk vylučuje ještě další měsíc - nebo třeba právě ty stále otevřené školky apod.

miki19
19. bře 2020

Zde zajímavý odkaz 🙂..podívejte se...mluví se i o dětech..https://video.aktualne.cz/dvtv/po-dvaceti-minut...

martiniquest
19. bře 2020

@urtica O tom, jak dlouho clovek virus vylucuje, by se dalo polemizovat. Faktem je, ze nejrizikovejsi je blizky kontakt plus kaslani/pcikani nemocneho. Osobne nevidim ve vylecenych a vylucujicich vir velkou hrozbu, tedy za predpokladu, ze se budou jeste dostatecne dlouho praktikovat zavedena opatreni - obzvlast rousky. Ale to uz je na uplne jinou debatu.

martiniquest
19. bře 2020

@miki19 Souhlasim. Bohuzel vlada vydava velmi zmatecna opatreni a nad nekterymi zustava rozum stat.

martiniquest
19. bře 2020

@miki19 Mimochodem, profesor Benes napsal tento skvely clanek, ktery doporucuju vsem precist
https://www.lidovky.cz/relax/veda/velky-manual-...

gracinka7
19. bře 2020

Já jsem taky myslela, že nosit povinné mezi lidi a ne do polí, kde nikoho nepotkáme. Ale virus prý zůstává po průchodu nakaženého ve vzduchu 66 minut, takže asi proto.

gracinka7
19. bře 2020

@olsett je fakt, že ti mají plné ruce práce jinde. Mohli by se zajet podívat k nám na hřbitov. Dnes tam byl snem 5 důchodců bez roušek. Asi si šli obhlédnout místo svého posledního odpočinku 😂

marunka84
19. bře 2020
Uživatel marunka84 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od marunka84.

@urtica co formou odměny? Když jí bude nosit chvili a pak dostane odměnu, pochvalu nebo cokoliv jiného?? U ročního dítka to bude náročný, ale věřím, že to zvládneš 🙂

urtica
autor
19. bře 2020

@marunka84 Nepochopí...on je vývojově tak 3 měs. pozadu...odpovídá spíš 10 měs.

marunka84
19. bře 2020
Uživatel marunka84 je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od marunka84.

@urtica Tak potom zkoušela jsi daát šátek jen?

urtica
autor
19. bře 2020

@marunka84 Jj, šátek, roušku...u všeho řve, šíl a strhává...z toho, co tu padlo, vychází nejlíp plína/pláštěnka přes kočár...

tomka25
19. bře 2020

Já to u dcerky (4,5m) řeším také nosítkem. Jdeme ven jednou denně max na hodinu, příroda 5min za barákem 👍🏻 Buď je schovaná v nosící bundě nebo včera, když bylo teplo, měla jsem nosítko omotané velkým bavlněným šálem. Když někdo šel, přetáhla jsem ho přes ní a pak zase stáhla na nosítko. Potkala jsem stejně jen jednu paní. Ale ten kousek, opravdu max 5min, co jsem šla naší ulicí, jsem ji šátek nechala přetáhlý a nosík jsem kontrolovala co pár kroků 🤷

Strana
z5