Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?
Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.
@karolinafm ahoj já jsem už zoufalá, je to znáš ten je v 6najede, doslova řve, že mám strach že se zákonem, v 9 vycerpanim skonci.... přes den je v pohodě, po tom svém tiatru mi pak vytuhne i na 7 hodin a nejde ji vzbudit, a abych pravdu řekla jsem ráda že spinka a odpočine si....máme 3 týdny a 3 dny.... prostě ty kolíky večer mi nepřijdou normální, klasický pláč bych neřešila......děkuji z reakci. Cim jste teda vigNtol nahradily?
@karolinafm ahoj vyřešilo vysazení vigantol ty kolíky?
@llluckaaa a. Prozradime ktera?
@jananavratova ja nejdriv zkusila vysadit vigantol na dva nebo tri dny,pak ji ho zas dala a znovu se objevily koliky,pak jsem to zkusila jeste jednou a potvrdilo se mi to,tak davam misto vigantolu baby-d od Jamiesonu a zatim dobry..bereme ho uz dva mesice
@vytejda už je mám taky v lékárně zamluvene, budou zítra....děkuji za reakce.
@jananavratova Ahoj. Mám doma 6týdení holčičku. Také nás strašně trápí bříško. Celý den pláče - říčí. Prdí a prdí. Pláče několik hodin v kuse. Jsem z toho nešťastná - i ostatní už si začínají všímat, že takové řvaní není jen tak. Dnes jsem s ní byla na kontrole - vážení, měření. Paní Dr. se zmínila, že by to mohl dělat ten vigantol, že se to o něm říká. Doporučila mi nějaký Baby D - stojí něco přes 200 kč. Tak zkusíme. Ty kojíš? My jsme na umělém. Berme na bříško různé kapičky - vyzkoušeli jsme espumisan, infacol, babycalm. I jsme měnili mléka. Teď zkusíme toto a pak už jen probiotika. Je fakt, že někdy ty miminka nepláčou jen kůli bříšku, ikdyž často to vypadá, že ano. Je to tím, že nejsou ještě připravený na ten velkej svět 🙂
@marsi131 baby D už máme taky, bereme biogaju jednou denně a infactol po každém kojení, a zda se že ok, nechci to zakriknout, máme přesně 4 tydny....
@jananavratova Omlouvám se, moc sem nechodím... Déčko jsem dávala Jamieson, prodává se v lékárně. U nás vysazení Vigantolu zabralo, koliky zmizely a už se nevrátili (jen při "pokusu" kdy jsem dala kapičku, zda to bylo vážně z něho).
Taky jsem nad tim premyslela,ale vysazeni vigantolu opravdu pomohlo...:-\
U nás pomohlo vysadit Vigantol. Pak už jsem koupila kapky Swanson a žádný problém už nebyl (ale byl pak i starší) Teď čekáme miminko v lednu, tak Vigantol dávat určitě nebudu a koupím rovnou ty Swanson...
Mám 3 děti, oběma starším a teď malé dávám také Vigantol. Souvislost s bolavým bříškem to nemá, starší neměly problém vůbec, malá ano, ale ani po vysazení Vigantolu se to nezměnilo, přešlo to věkem a větší pohyblivostí.
@belleelle objednala jsem ty od Jamiesonu. ale nevim teda, jestli je mam davat, nebo ne. zas na druhou stranu je v tom prispevku uvedeno, ze je to palmovy olej, prirodni puvod, i jinde jsem nasla, ze pouzivaji ciste prirodni zrdoje. takze by to nemelo byt nic syntetickeho. V tech Terezia je stabilizator - smes tokoferolu. Cetla jsem, ze d-alphatocopherol je prirodni, dl-alphatocopherol je syntetickeho puvodu. Neni tam jasne, ktere to je.. Clovek aby se v tom vyznal
Moje dcera je umele strave a ten Vigantol jsem podala asi jen trikrat, proste jsem zapomnela. Ale myslim, ze v tech mlickach by meli byt vitaminy v idealnim pomeru, takze proc jeste doDeckovavat? Pokud nekdo vite jinak, tak me prosim opravte. Jinak u kojenych deti to je samozrejme jinak.
Ahoj všem. mam první miminko a tedy žádné moc Velké zkušenosti.prckovi jsou 4 týdny a právě jsem zjistila že tedy ať říka kdo chce co chce,nám vigantol dela strasne problémy. prcek byl zlaté miminko,spal i 5h v kuse a byl klidný. po vigantolu se osypal,nespi je neklidný a porad se kroutí a Boli ho bříško. takže si myslím že přes všechny řeči o tom ze z toho to byt nemůže, jsem si jista ze muže. na tři dny jsem vysadila a klidne miminko bylo zpet 🙂 zkusila jsem nasadit a zase ty samé problémy ☹
@kaja2016 protože 80% vitamínu D získává člověk ze slunce jen zbytek z potravy a protože kojenci se nevystavují sluníčku je potřeba jim vitamín D dodat jinak. Nedovolila bych si dítěti tento vitamín D nedávat. Hrozí odvápnění kostí, křivice, špatné zuby, porucha imunitního systému, apod. Tento vitamín je pro děti opravdu důležitý.
Jinak Vigantol a kapky Jamieson baby D mají stejné složení. Rozdíl je jen v tom, že za Vigantol se doplácí pár kaček, kdežto Jamieson stojí přes 200,-- Kč. Opět tahání peněz z kapes maminek.
@andy80 Tak to si nemyslim. Pokud clovek ji vyvazenou stravu, tak vitamin D v deficitu nema a ziska jej dostatecne z jidla. Studovala jsem to v dobe, kdy jsem jedla jen rostlinou stravu, tam potom muze byt opravdu problem (u lidi, kteri ziji v nasem pasmu) a je potreba jej dodavat s tabletkach. Jinak s kojenci, mela jsem dojem, ze materske mleko je plne vitaminu z matky. Moje dcera je na umele strave, a ted se divam na krabici a vitamin D obsahuje v doporucene denni davce, takze vyznam toho Vigantolu opravdu nevidim, nezlob se. A ano, vitaminy jsou dulezite....
@kaja2016 tak si to nemysli no, vitamín D se získává ze sluníčka to je známá věc, stačí pročíst: https://cs.wikipedia.org/wiki/Vitamín_D
Holky, kde objednáváte z Čr SWANSON vit. D, prosím? A je tedy lepší Swanson nebo Jamieson? Mnohokrát děkuji za rady.

😀 To je sranda. Já se tu s nikým nechci přít a vůbec nemám potřebu někomu něco dokazovat nějakými odkazy na studie... Vím, proč vše dělám tak, jak to dělám. Pokud máte zájem, hledejte a čtěte. Já si nic neukládám, proto tu nic vložit nemůžu.