icon

Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?

kaccaa
18. říj 2014

Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.

misha3
3. lis 2016

@nonacek vitamin D je pro deti dulezity a mel by se doplňovat zvlast v zimních mesicich, kdy je sluníčka nedostatek. Kazdopadne se ho nemusíte bat na chvili vysadit, nez si seženete novou alternativu. Tez jsem ho na cas v zimě vysadila (nez jsem sehnala novy) a po tu dobu malou vystavovala sluníčku.

martiniquest
3. lis 2016

Kamaradce se v zari narosila dcera. 3 tydny chudina vecer rvala a byla k nezastaveni. Zkusili vsechno. Pak jsem ji poradila nahradit Vigantol BabyD a ze dne na den bylo po problemu. Je to nahoda? Kdepak. Oba pripravky sice obsahují stejny vitamin D, nicmene se lisi nosice, ve kterych jsou rozpusteny a taktez konzervacni latky. At si to kazdy prebere po svem. Ja Vigantol ani nevyzvedla a rovnou davame BabyD. S kolikami syn nema problem.

nonacek
3. lis 2016

Po přečtení všech komentářů je více méně vigantol špatný
Proc nám ho tedy lékaři předepisují opčas slusně nutí
(Osobní skusenost)

andy80
3. lis 2016

@martiniquest než něco takového napíšete, tak si o tom něco přečtěte, věřte, že bych to sem nepsala, kdybych si o tom něco nezjišťovala. Vigantol a BabyD obsahují stejné nosiče, najděte si příbalové letáky. Jediný rozdíl mezi těmito dvěma přípravky je, že Vigantol stojí pár paček na předpis a BabyD stojí maminky pár stovek. A Vigantol je brán jako lék, proto se musí uvádět vedlejší účinky, kdežto BabyD jako doplněk stravy, tak to tam být psáno nemusí.

z příbalových letáků:
Vigantol:
Léčivou látkou je colecalciferolum (vitamín D3).
Jeden ml roztoku (40 kapek) obsahuje 0,5 mg colecalciferolum, což odpovídá 20 000 IU vitamínu D3
(jedna kapka obsahuje 500 IU vitamínu D3).
Další složkou jsou střední nasycené triacylglyceroly.

Jamieson BabyD
Obsah vitamínu D v jedné kapce:
Vitamín D (cholekalciferol) ... 10 μg/400 IU
(200 % Doporučené denní dávky)
Složení: nosič (triglyceridy se středně dlouhým řetězcem)

Ukažte mi rozdíl? Triacylglyceroly a triglyceridy jsou to samé, můžete si to vyhledat

babuna
3. lis 2016

Nosiče jsou možná stejné - chemii nerozumím to opravdu ne, ale mám aktuální informace od 4 doktorů (leželi jsme s malou na neurologii a probírala jsem to tam) a nezávisle na sobě mi potvrdili že vigantol je velmi častým problémem a i u nás tomu tak je ... konzultovala jsem i vysazení úplně neb to malé prostě dávat nebudu ... a paní dr. tak opatrně prohlásila, že na UM by to ani potřeba být nemuselo - neb je to přebuřené vším možným, ale preventivně by se dávat měl - doporučila Jameson D ... on tam asi bude v něčem rozdíl ... přece jen v nemocnici se setkají s mnoha dětmi a mají dobrý celkový přehled ...co co dělá ... tudíž bych s takto ostrou reakcí na martiniquest byla opatrná ... chce to také hledět na to jakou má dítě výživu zda-li UM nebo MM a jaké bere další léky ... měli jsme také problémy s Pyridoxinem (Bčko) ... vysazení pomohlo ale vigantol malou zacpával a opravdu hrozně nadýmal ... (stačil jeden den ve špitale z uterka na středu a jedna jediná kapka vigantolu a malá se kroutila a dnes prdí jak drak) ...přesto že krmení které dostává polský NAN od Nestlé - Nutrilon obsahuje probiotika a jedna verze dokonce ony opěvované probiotika BioGaia nepomůže ani to v kombinaci s vigantolem ... možná by bylo vhodné kdyby se maminky obrátily - čím více by nás bylo možná lépe na firmu s dotazem zda li by něšlo něco změnit ....

martiniquest
3. lis 2016

@andy80 Triacylglyceroly nejsou jedna chemicka latka, nybrz oznaceni skupiny latek vychazejici z glycerolu jeho esterifikaci s mastnymi kyselinami. Neni specifikovano, o jakou konkretni latku se jedna, proto je naprosto z cesty tvrdit, ze slozeni Vigantolu a BabyD je totozne. O chemii mnoho nevim, ale mam vystudovanou molekularni biologii, proto nejaky zaklad znam.

andy80
3. lis 2016

@babuna ano, nosiče jsou stejné, vitamín je stejný, není v tom rozdíl. Bývávalo kdysi, že BabyD obsahoval kukuřičný olej, dnes tomu tak není a je totožný s Vigantolem rozdíl v nich opravdu není.

anomisv
3. lis 2016

Maminky hlasím že dnes jsme první den bez Vigantolu a malinká spinká, nemrčí, nic!! dva dny řvala, včera brutálně a furt se kroutila!! počkám ještě do pondělí zda se ten bezduvodny(je přebalena, v cistym, nakojená) ječák objeví znovu, ale už teď sem přesvědčená kde je vina!! V pondělí jdu k dr, jsem zvědavá co mi k tomu řekne a co mi doporučí.

martiniquest
3. lis 2016

@nonacek Protoze farmaceuticka lobby je silna a zrejme neni v necim zajmu Vigantol prestat predepisovat a vnucovat.

andy80
3. lis 2016

@martiniquest Triglyceridy se středně dlouhým řetězcem je tuk - olej, není to žádná chemická sloučenina 🙂

andy80
3. lis 2016

@martiniquest nikdo vám ho nenutí, pokud nechcete ani si ho nevyzvednete žijete ve svobodné v zemi, mě naopak vadí, že Jamieson dřív vyráběl opravdu kvalitní vitamín D, teď za velké peníze prodává to stejné co dostanu na recept za pár kaček. Je kolem toho zbytečná hysterie. Tři děti mi vyrostly na Vigantolu a bez absolutního problému.

martiniquest
3. lis 2016

@andy80 A tuk=olej=kazdy je stejny? A tuk ci olej neni chemicka sloucenina? Co to potom je? A jake je Vase vysvetleni faktu, ze po Vigantolu ma spousta deti koliky, ktere jako mavnutim kouzelneho proutku zmizi po jeho vysazeni nebo nahrazeni napriklad zminovanym BabyD? Je to snad placebo efekt?

andy80
3. lis 2016

@martiniquest děti na koliky trpí, moje nejmladší trpěla do tří měsíců taky, ani vysazení Vigantolu nepomohlo. Internet je mocná zbraň, když jsem měla starší děti o žádných negativních účincích jsem nikdy neslyšela, až teď. Jinak tuk-olej se používá palmový bohužel, ať vigantol nebo zmiňovaný Jamieson. Nebudu se tady rvát za Vigantol, to v žádném případě nechci, je možné, že některé děti mají při jeho užívání koliky, osobně ve svém okolí nikoho neznám, jen píšu, že BabyD je stejné a je to jen tahání peněz z kapes důvěřivých maminek. Snad ten Swanson by byl asi lepší, ale dětský se nedá sehnat a ten co se dá sehnat není určen pro děti. Proč? Asi to má taky nějaký důvod.

kolibricek36
3. lis 2016

běžte s miminkama na vzduch - uděláte líp - předávkování může způsobit poruchy myšlení
totéž i vitamín C - ten naopak může způsobit i hluchotu

nonacek
3. lis 2016

@kolibricek36 a to jste se dozvěděla kde?
(Myslím to važně, ráda bych si něco na četla. ....)

kolibricek36
3. lis 2016

@nonacek to mi řekla švagrová - je lékařka - jinak vit D si tělo dovede udělat samo - pokud nemá poruchy vstřebávání živin

nonacek
3. lis 2016

@kolibricek36 aha Děkuji
Mužů se zeptat jestli třeba muže vigantol muže spusobovat i to ze malý začal být více uřvaný vzteklý. ....
Dříve takový nebyl,ted podávám vigantol o proti letě pravidelne.
Nevím proc je takový žádný rozmazlování se u nás nekoná tak nevím čim to je
Je mu 14mesicu

kolibricek36
3. lis 2016

@nonacek nevím, to bych se musela zeptat švagrové

nonacek
3. lis 2016

@kolibricek36 tak kdyby jste náhodou si vzpomela budu ráda 😙
A určíte i více maminek tady

katushka82
3. lis 2016

Dávám vigantol problém s tím nemáme. 😀

cica002
3. lis 2016

Kdyby mel nekdo zajem,mam nove kapky Vitamin D3 od Swansonu. Piste SZ 🙂

klarka_jirik
3. lis 2016

@kolibricek36 Nechci zbytečně do něčeho rýpat, ale vitamínem C se dá předávkovat? A od kdy?

klarka_jirik
3. lis 2016

@kolibricek36 To by musela být asi hodně vysoká dávka, protože se většinou vyšší dávky rozpustí v moči a odejdou z organismu vylučovacími cestami ven, aniž by výrazně poškodili samotný organismus. Spíš by mohlo mít mimčo průjem? Ale nevím, nejsem doktor. Spíš jsem někde i četla, že se vysokými dávkami vitamínu C léčí různé nemoci...

andy80
3. lis 2016

@klarka_jirik ano, déčkem se lze předávkovat, když budete nadměrně užívat doplněk s déčkem. Tady máte příznaky předávkování:

Jak se projevuje otrava, předávkování vitamínem D - příznaky, projevy, symptomy

hromadění vápníku v krvi (hyperkalcémie)

nechutenství

nevolnost

zvracení

slabost

časté močení

problémy s ledvinami

andy80
3. lis 2016

@klarka_jirik jo, ono se jedná o céčko, tak tam předávkování jde taky, ale jen krátkodobé a může být průjem nebo kopřivka

manana11
5. lis 2016

Pridavam se k maminkam co vysadily vigantol...dcera 2 mesice neustale neklidna plactiva..byla jsem bezradna a malinke mi bylo lito kdyz jsem videla jak v jednom kuse sebou mele! Pak me napadlo vysadit vigantol a ejhle..byl klid! Podotykam ze jsem to zkusila 2x. Doktorku jsem informovala a sama mi rekla ze se muze stat ze na to mimco takhle reaguje. Mame ho vysadit a nicim nenahrazovat ze v UM je taky Decko. Za tri tydny kontrola a uvidi se. Takze podle me je to takove verejne tajemstvi..vi se o tom ale nikdo nic nerekne. Ja osobne si myslim ze na tom opravdu neco je. Jinak by to byla velka nahoda ze pokazdem vysazeni byl klid.

makronka222
5. lis 2016

Vigantol take nedavam, pockala jsem az do prikrmu kdy jsem davala lososa, tresku a zeleninu ktera obsahuje D. Za ty 4m se to nezblaznilo. Driv pohodovy dite co nebreci a po vigantolu histeraky

nonacek
5. lis 2016

@makronka222 Dobrý večer chci se zeptat mam stejný problém
A zajímá mne za jak dlouho po vysazení se male sklidnilo?

anomisv
5. lis 2016

@nonacek u mě po 24h od poslední dávky...zatím je to tři dny a žádný histericky několikahodinový řev!!

nonacek
5. lis 2016

@anomisv my jsme dva dny po vysazení a řev..vzteklost neustává. ...

Strana