Vitamin D pro miminka, co používáte místo Vigantolu?
Ahojte, vracim se k casto diskutovanemu, nenachazim moc aktualnich informaci.
Co pouzivate pro miminka misto vigantolu? Chtela jsem koupit kapicky svanson, ale nejsou k sehnani.
Máte někdo zkušenost s tímto vitamínem? https://www.pilulka.cz/vitamin-d3-kapky-pro-det...
Ta poznámka, že není vhodný pro kojence, kteří konzumují 500 ml a více mléka denně je asi pro děti na UM, že? Protože já netuším, kolik toho malý vypije, když kojím.
@veg nedonošená miminka mají dostávat dvojnásobnou dávku. Doktorka mi říkala, že denní dávka je ta jedna kapka Vigantolu (500 iu) a já jsem měla dávat dvě denně, protože syn se narodil o měsíc dříve. Když jsem pak přešla na přírodní Jamieson (400 iu), tak i v lékárně říkala, že se mám držet té dávky 2 x denně. Ty už máš větší mimčo a navíc jak jsi psala, chodí občas na sluníčko...
Dobrý večer, chci se zeptat, jestli se náhodou nechystá nějaká hromadná objednávka Déčka swanson? Letos jsem to nějak prokaučovala a syn si už stěžoval na růstové bolesti (on je mívá a Déčko v tomhle směru pomáhalo, jen jsem na jeho pořízení bohužel letos zapomněla...)
Děkuji 😉
@veg Nejsem odborník, jen jsem si chtěla zjistit něco k DDD vit. D, a narazila jsem na toto http://www.toxicology.cz/modules.php?name=News&...
@misha80 dikys. taky nejsem odbornik, ale cetla jsem uz nevim kde, ze hodinovy pobyt na slunci tech 10000 da, a podle testu z vlasu, prestoze jsem vegan problem s d rozhodne nemam a moje mimi zakladni davku 200 dostava a je ted v roce z vetsi casti kojeno a venku jsme furt, takze bych rekla ze pro nas vic vic nepotrebujem. ☺
Dobry den!Nasa mala ma 7 tyzdnov.Trpi extremne na koliky :( Uz asi 14 dni nedavam Vigantol,myslite,ze by to teda nemal byt problem?Chcem jej ho opat nasadit az po 3 mesiacoch.Doktorka mi vzdy prizvukuje brat ho pravidelne,ze je to dolezite.Tak sa bojim,az jej nejak neublizim tym,ze jej ho nedavam,ale pozerat na nu,ako sa kruti je tiez strasne :(
@andteika84 kup si jiný vitamín D, když jí Vigantol nesedí. Každopádně něco dávej. Je to proti křivici.
Tak mame za sebou rocni prohlidku, a fontanelka zavrena😊 Davala jsem az od pateho mesice 200iu, rostlinny vit. D "vitashine", do te doby nic, a 6 a 7 mesic jsem to dost flakala, bylo leto. Pravda je, ze chodime hodne ven, nacoz se me doktorka hned ptala, protoze vedela, ze vigantol berem jen obcas ( nikdy 😄 ) a ten vitashine nezna, tak mu moc neveri.
Takze zadny stresy s neznalyma doktorama 😁
Dakujem moc za rady a nazory ;) My von tiez chodime kazdy den,ale predsa len je zabalena v kociariku,tak neviem,ci to je nieco platne..kiezby koliky trapia mna a nie ju :(
Holky, omlouvam se, asi to tu uz probehlo, ale nedohledala jsem zadnou odpoved. Mate nekdo zkusenost s tomhle vit D: https://vitaminy-a-mineraly.heureka.cz/marnys-t... . Jedine co mi u nej vadi je ten umely vit. E jako antioxidant. Ale v nejakych recenzich jsem cetla, ze je snad ochuceny doslazeny, ale ve slozeni to nikde nepisou, tak nevim, dochuceny bych urcite nechtela porizovat. Dekuju za opd.
@petaov kdyby měl někdo zájem, dělala jsem velkou objednávku ze Slovenského e-shopu a jedny kapicky mi zbyly. Cena stejná, za kterou jsem pořídila 340Kč. Plus pošta nebo osobní předání Praha
Teď se zeptám tak mě prosím neukamenujte, ale nedá se to nějak doplňovat přírozeně ? jako chápu že čerstvé miminko si sotva překouše například rybičku , ale děsí mě trochu představa že do svého dítěte budu hned rvát chemii. Jako chápu, že některá chemie je nezbytně důležitá, ale vzhledem tomuhle problému nešlo by to doplňovat nějak jinak ?
michaelamen: Ahoj, můžu se jen zeptat co je to za kapicky a proc se obednavaji na Slovensku. Mala trpi dost kolikama a kamaradka mi rikala, ze to casto zpusobuje Vigantol. Tak hledam jinou variantu. Uprime je mi uz fuk, kolik to stoji, pac za probiotika jsme dali uz lovu jak svina a za kapky na prdy take, abychom ve finale zjistilim,ze pri uzivani Espumisan a Baby Calm jsou koliky tak 100krat horsi.
Janca
@martinaatru slunickem - pobytem venku 😂
@jepice1 Jsou to kapičky Vitamínu D od firmy SWANSON. Mají lepší složení než vigantol a neměly by dráždit bříško. Bohužel v ČR nejsou k dostání a tak si je maminky objednávání v USA nebo jsem je našla v jednom slovenském e-shopu, kde jsme s kamarádkami dělaly objednávku. Je to docela velká lahvička a kape se stejně jako vigantol 1kapka denně. Takže by měly vydržet dlouho...
My pouzivame jamieson kapky a supr 🙂
@bartovaandrea jen jsem teď četla, že jamieson má nové složení teď nově a prý je už stejné jak vigantol :/
@kolibricek36 tak ještě že čekám letňáčka :D
nedavam nic
@michaelamen Já jsem kupovala Baby-D od Jamiesonu někdy v listopadu kvůli snížené imunitě malého a nedám na ně dopustit. Podle příbalového letáku má tedy i ta naše lahvička stejné složení, jako Vigantol - ale ze zkušenosti vidím, že prostě malému Vigantol nedělá dobře a Baby-D naopak. Takže čert aby se v tom vyznal :D
Pro upřesnění: Na pediatrii mi doporučili dávat znovu Vigantol a malému po něm bylo nejen špatně, ale ještě se mi po tom parádně osypal (chvála chemickému Zyrtecu, jediné, co zabralo). Co bere Baby-D, tak celkem v pohodě (jako že obranyschopnost o něco lepší, ale bereme i další podpůrné preparáty 🙂 , a není mu po tom špatně a nevypadá jak muchomůrka s ekzémem).
@martinaatru Já beru fermentovaný olej z tresčích jater od firmy Green Pasture. Psala jsem si s dodavatelem, mmch pán opravdu s přehledem, a do jednoho roku bere matka, pokud kojí, dítě dostává dostatek vit D v mléku. Pak se dává do příkrmů... Ale pokud matka nekojí, tak se to využít nedá..
@lusynkova cauko a jaky beres fermentovany olej? Od koho? Ja teda tak jednou tydne dam tresci jatra. Mam je desne rada. Nu snad nebudu mit dite vitaminem D predopovane. Jeste me mate,ze vsude pisou,ze se dava igantolu jedna kapka,pritom nam doktorka predepsala 2denne. A to bypa mala prenasen a b,la i pekny cvalik bez komplikaci a zloutenky.
Pardon uz vidim,jsem slepa toho dodavatele.
@michaelamen děkuji, ale Swanson mám doma a je na něm napsáno nevhodný pro děti, takže ho raději nedávám.
@martinaatru kup si přírodní vitamín D. Nevíš kolik toho dostane ze sluníčka a navíc do roka by mimča neměla být na přímém Slunci. A když ho namažeš opalovacím krémem, tak zas nevíš, kolik toho vitamínu projde ke kůži. Vitamín D je proti křivici.

@calabasa rado se stalo😊