icon

Co vše nakoupit do školky?

jana5382
9. srp 2026

Co je potřeba vše nakoupit do školky? 🙂

zuzkasim
9. srp 2026

My měli schůzku, tam nám vše řekli. Papučky, pláštěnku, vlastní hrníček, kartáček na zuby. Víc si nepamatuju, ale každá školka to může mít jinak.

jana5382
autor
9. srp 2026

Schůze je právě až 2.zari

zuzkasim
9. srp 2026
@jana5382

Schůze je právě až 2.zari

@jana5382 Do školky to nebývá nic zvláštního, vše jde dnes koupit během chvilky. Nestresovala bych se tím.

andelka
9. srp 2026

Papuče, pyžamo, kartáček a pasta, náhradní oblečení, pláštěnku. V zimě boty na ven a v určitém období jsem tam nechávala i gumáky.

macik84
9. srp 2026

Na podzim jsem nechávala šít softshelovou bundu a kalhoty a kupovala jsem pogumovaný komplet v Lidlu. Vím, že je léto, ale chvíli to trvalo, než se to ušilo. Nezapomeňte na bačkůrky.

petulkadodo
9. srp 2026

@jana5382 Bačkory, pyžamo, softky tenké a pak i zateplené, holinky, dostatek náhradního oblečení typu tepláky/leginy/tričko. Školky chodí ven obvykle v každém počasí. Pláštěnku jsme nikdy nepoužili, dáváme místo ní nepromokavou bundu. Hrneček a kartáček naše školka nechtěla. Naopak jsme museli mít vlastní kapsář. Tyhle věci jsou individuální.

zmrzlinka
9. srp 2026

Přezůvky ,věci do školky - trika + tepláky ,věci na ven do každého pocasi a pyžamo.

malenka3
10. srp 2026

Počkej na schůzku, každá školka to má jinak. My nic extra nekupovali, mnohé z výše psaného nebylo třeba.
Oblečení, které má být ve školce, máš pravděpodobně i doma a běžně ho nosíte, takže to tě určitě nepřekvapí. Bačkory jsou samozřejmostí. Holínky jsem třeba nekupovala, prostě jsem do školky tahala ty domácí, pokud pršelo nebo mělo pršet.

dandaa
10. srp 2026

Uvidíš co řeknou na schůzce, každá školka to má jinak. U nás chtějí vlhčené ubrousky, kapesníky v krabičce i klasické v balíčku když jdou ven,tekuté mýdlo, pastelky, lepidlo - naše školka hodně tvoří. Hrneček a láhev na pití když jdou ven. Pláštěnku a holínky jsem nosila ráno když mělo pršet. Náhradní oblečení a oblečení na spinkání. Bačkůrky a samozřejmě oblečení označit. My měli schůze vždy v červnu ať je čas věci koupit. V září kupovat bačkůrky bude trochu boj.

kakba
10. srp 2026

Na webu školky nic nemáš napsáno? Pokud ne, tak vem jenom náhradní oblečení, přezůvky a hrneček. On je seznam jedna věc a realita jiná. Doporučí ti jednu věc a ty to zhodnotíš jinak.
Kartáček u nás byl zakázaný a holínky mi děcka nenosily ani jedna.

mischalinka
10. srp 2026

U nás bačkory, plastový hrneček, kartáček, pyžamo, gumovky s teplou vložkou, nepromokavé pogumované oblečení s podšívkou, náhradní oblečení, tričko na výtvarku, oblečení a boty do tělocvičny, batoh s hrudním popruhem, lahev na pití..

nellinka123
10. srp 2026

Vyčkej na tu schůzku, ale na ten první týden (pokud hned bude i spinkat) vzít kromě bačkor a náhradního oblečení i pyžamo, povlečení, nepropustné prostěradlo (u nás si nosíme i své polštáře a peřinky). Gumovky a ty soft věci jsem donesla až na to bylo počasí, ne hned a třeba zrovna gumovky až tehdy, kdy opravdu pršelo. A všechno oblečení hlavně označit, pokud nechceš stále řešit ztráty. Víc počkej na schůzku 😉 ale moc toho nebývá, nastupuje mi teď druhé dítě a moc to neřeším.

anonym_046ce8
10. srp 2026

@jana5382 u nas jen bačkory (hrnek ne, kartacek ne, kapsar ne, pyzamo ne, proste nic dalsiho primo pro dite) a pak nejake "dobrovolne dary" z drogerie typu kapesnicky.

drep
10. srp 2026

Já bych koupila jen bačkůrky a oblečení do blbého počasí. Naše školka nic jiného nechtěla, ani pyžamo, ani kapsář, ani hrneček.

ninive211
10. srp 2026

Samozřejmě na první den papuče, pak pláštěnku a softsehllové oblečení na ven (může být potřeba klidně hned první týden školky, když půjdou děti ven a bude škaredě 😉 ), pak obvykle vlastní hrníček na pití. S ostatním (hyg. potřeby, kartáček na zuby...) bych počkala na třídní schůzky, my třeba kartáček na zuby neměli, z hygienických důvodů (děti si ho kolikrát nepoznají a pak by si ho "půjčovaly", navíc ani doma si nečistíme zuby po obědě, jen ráno a večer, takže proč?). Pak chtěli akorát balík papírových kapesníků do třídy, jinak věci jako mýdlo, toaleťák, papírové ubrousky, to už by se mělo vše pořizovat z fondu a z provozních prostředků školy, to už by ani školy vyžadovat po rodičích neměly (i když spousta z nich to stále vyžaduje).
Ve skříňce je pak dobré mít vždy náhradní oblečení na převlečení - hlavně u menších dětí, které ještě mívají občas "nehody" (a i ty, co, už nemívají, při změně prostředí se stát může hned) - tak vč. spodního prádla. Jo a nedoporučuju do školky "značkové" oblečení nebo prostě nějaké lepší, co by ti ho bylo líto, že to dítě zničí, polije, pokydá nevypratelným flekem, počmárá fixou, roztrhá.

karoll03
10. srp 2026

Super otázka, my třeba žádnou schůzi nemáme, tak první den prostě vezmu bačkůrky a věci na převlečení, pyžámko a uvidíme co nám ještě řeknou

krisstina93
10. srp 2026

Já nic extra nekupovala, akorát bačkory, jinak oblečení na převlečení sem vzala z domova co máme, mají mít povlečení na postel, když ve školce spí, perinky atd má školka erární, pak sme nesli akorát kapesníčky na začátku roku a to bylo asi vše. Žádné hrníčky, kartáčky apod se u nás nenosí, pláštěnku ani gumovky nepotřebují, nechodí v dešti ven. Tohle bude školka od školky, ptej se v té vaší.