Teplota u novorozenců. Co nakoupit do lékárničky?

jituli84
1. lis 2019

Chci se zeptat na teplotu u novorozencu, dr mi dala papír a chci se zeptat na zkušenosti v praxi a teda do lekarničky mám nakoupit tedy teploměr s ohebným koncem,jaké čípky a sirupy se vám osvědčily? na koliku Espumisan? děkuji za rady

ito
1. lis 2019

@jituli84 jj teplomer s ohebnou spickou, dava se detem do zadecku a tam je to mereni opravdu presne. Na starsi do podpazi se mi naopak pak uz osvedcil klasika stary rtutovy, jine nemerili presne. Cipky mam panadol baby, u hodne malych deti stejne jakoukoliv teplotu konzultuj telefonicky s doktorem a ten ti i rekne davkovani, nedava se totiz ani cely cipek. Sirup jsem ze zacatku zadny nemela, pak uz nurofen sirup- ten ted mam v lekarnicce i kvuli starsimu. Na koliku popravde nam nezabiralo nic krom trochu poloha v klubicku, vyzkouset Espumisan muzes, je to dite od ditete, ale u nas pomohl jen cas, zkusila sem fakt vse vcetne probiotik- biogaia,... a bylo jedno jestli jsem kojila ci ne.

zelenaesmolda
1. lis 2019

@jituli84
do ted jsem o teplomeru s ohebnou spickou neslysela,da se v zadecku merit normalne digitalnim teplomerem,jenom pak musis odecist od namerene hodnoty pul stupne,to plati u kazdeho mereni v dutinach.
Cipky pokud vim jsou az urcite vahy takze u novorozence k nicemu,nam pomohl nurofen.
Na koliky mala netrpela ale kdyz se obcas vyskytl prdik tak pomohl espumisan,ten beru nekdy i ja takze se hodi mit ho v lekarnicce.

patmouse
1. lis 2019

@jituli84 Vetsina tech detskych teplomeru ma spicku ohebnou. Je tim mysleno toto - viz foto. Jinak na horecky mam doma vzdy pripraveny cipky nurofen a sirup panadol. Nastesti jsem to u uplneho mimca nikdy nepotrebovala,kdyz jsou pak pozdeji horecky treba ze zubu,tak cipky ulevi i od bolesti.
Co se tyce prdiku,tak za me espumisan uplne k nicemu. Pomoh BabyCalm. Ale na kazdy dite funguje neco jineho. Chce to vyzkouset,pokud nastane problem.

fouskovi
1. lis 2019

Teploměr máme s ohebnou špičkou a pak odečíst 0,5 stupně a co se týče čípku pro novorozence jen opravdu po poradě s lékařem ale doma mám Paralen a Nurofen čípky na střídání a na koliky nám pomohl až Infacol Espumisan nám bolení ještě více zpusoboval

gruyerre
1. lis 2019

@jituli84 teploměr s ohebnou špičkou je fajn. Čípky jsem měla v lekarnicce pro jistotu připravené, a to paralen 100 a nurofen 75. Jsou od určité hmotnosti a v lékárně mi poradili, že pokud miminko té hmotnosti ještě nedosáhlo, tak čípek rozpulit nebo dát 2/3...prostě poměrné množství.

gingerbread
1. lis 2019

@jituli84 Ahoj, teploměr s ohebnou špičkou a cipky - jak radi holky,konzultovat sražení teploty s lékařem...S bolestmi bříška jsme bojovali 2 mesice což je celkem normální u miminek a nam pomohly v dlouhodobém uzivani probiotika biogaia a pak jsme měli espumisan a ještě jedny kapky,ale obojí po max 2tydnech přestalo fungovat a nakonec nejlepší byly kapky Baby Calm.

ito
1. lis 2019

@patmouse jee, presne tento mame. 🙂

eithelwing
1. lis 2019

Přesně, jak se tu píše. Teploměr s ohebnou spickou, ale kazdou vysokou horecku jsem stejně konzultovala s pediatrem. Nad 38 po odečtu jsem davala sirup paralen nebo nutofen. Případně čípek, podélné jsem rozpulila, pokud dcera neměla ještě potrebnou vahu.

Na prdiky mi prisly nejlepsi kapky biogaia. Pozor, uchovavat v chladu.
A pak peckovy polstarek, lze poridit v dm nebo si ušít. A chovat, masirovat, cvicit.

zelenaesmolda
1. lis 2019

@eithelwing
peckovy polstarek,to jako s motivem nejakeho poradneho pecka? :D

eithelwing
1. lis 2019

@zelenaesmolda Kdyby ta otazka byla nahodou myšlena vážně, tak tento: https://www.dm.cz/babylove-polstarek-s-hroznovy...

zelenaesmolda
1. lis 2019

@eithelwing
byl to samozrejme vtip ale jak je to bez te diakritiky tak mi prvni naskocilo "pecko" a par sekund mi trvalo nez si to mozek prebral,ze to neni "péčkový" ale peckový.Cestina je proste bohaty jazyk
😀😀

patmouse
1. lis 2019

@zelenaesmolda Hanbářko! 😉😂😂
Jinak u nas nepochodil polštářek s péčkem ani s peckama. Na prdy prostě pomáhalo nosit,houpat,konejšit... 🙄😉

zelenaesmolda
1. lis 2019

@patmouse
tak casteji clovek holt narazi na porno nez na pecky :D

patmouse
1. lis 2019

@zelenaesmolda a to je pravda no... 😉😂

astyna88
1. lis 2019

Snad uz kazdy ma ohebnou spicku, teda ty digitalni. Mela jsem cipky a prvni jsem pulila, kdyz bylo nutne,proste jsem.dala polovicni davku. Me deti sirupy treba nechtely a nechteji dotes...dobry je i nasivin na rymu nebo protazeni dutin. To ma doma porad.

fouskovi
1. lis 2019

To je pravda ještě je super mořská voda a ten Nasivin

eeveepokemon456
2. lis 2019

@jituli84 my jsme si pořídili bezkontaktní teploměr (sice stal tisícovku, ale měří přesně celou rodinu a rychle... Navíc nemusíš dítě kvůli měření vzbouzet). Paralen 100 čípky (když jsou ještě hodně malinké tak půlku... Účinná látka je na špičce). Pokud kojíš tak aspoň 300 g Sunar (nemusíš ho nutně použít, jen se tam neztratí). Pak vytamin D a laktobacílky.

To je za mě co tak musím mít pořád po ruce...

jituli84
autor
3. lis 2019

@eeveepokemon456 Upřímně já bych měla strach abych miminku nějak neublížila

eeveepokemon456
3. lis 2019

@jituli84 upřímně jsem ti teď asi moc nerozuměla... Kvůli čemu strach z ublížení miminku?...
Za nás jsme museli paralen použít jen jednou než nám doktor doporučil laktobacílky (max 3 kapky/den)... Jestli jsi myslela tohle... 😅

jituli84
autor
4. lis 2019

@eeveepokemon456 Myslela jsem ze zavádění teploměru do zadečku :grinning

eeveepokemon456
5. lis 2019

@jituli84 proto používám bezkontaktní (Metric 308 smart) a měří přesně i teplotu tekutin, vody na koupání a podobně (vyzkoušeno)

fouskovi
5. lis 2019

@jituli84 neboj dáváš fakt jen kousek proto ta ohebná špička lepší manipulace

fouskovi
5. lis 2019

@eeveepokemon456 chtěla jsem se zeptat na ten teplomer opravdu jste s ním spokojená taky nad ním přemýšlím

zelenaesmolda
5. lis 2019

@eeveepokemon456
ja s tim bezkontaktnim nemam moc dobre zkusenosti,klasicky digital je spolehlivejsi

eeveepokemon456
5. lis 2019

@fouskovi ano, padne i skvěle do ruky a můžeš vypnout i zvuk (pokud dítě probudí i sebemenší šustění

@zelenaesmolda tak to je na každém co používá a s čím je spokojeně, já nikoho do ničeho nutit nechci a nebudu

zelenaesmolda
5. lis 2019

@eeveepokemon456
vsak to nikdo netvrdi 🙂

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.


Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru