SOUTĚŽ o příkrmy HiPP se zeleninou a masem
Aby děti správně rostly, potřebují vyváženou a současně rozmanitou stravu. To v HiPP moc dobře víme, a tak jsme vytvořili celou řadu chutných menu, která ocení i ti nejnáročnější strávníci 🙂 Do našich skleniček zpracováváme pouze suroviny z ekologického zemědělství které prošly systémem velmi přísných kontrol. V našich příkrmech tak najdete pouze BIO zeleninu, BIO maso nebo BIO rýži. Více o našich HiPP menu: http://www.hipp.cz/prikrmy/produkty/menu/
Pro pět z vás tu mám balíček s našimi chutnými HiPP menu 🙂 Napište mi, jaký vztah mají vaše děti k zelenině a k masu. Chutná jim všechno nebo si vybírají? 🙂 Pět nejzajímavějších odpovědí odměníme HiPP balíčkem plným dobrot 🙂

Náš Honzík je osmiměsíční sluníčko. Nejspokojenější je samozřejmě po jídle a po spaní. Je to velký jedlík! S příkrmy jsme začali po ukončeném 5.měsíci. Miluje zeleninu,masíčko,ovocné přesnídávky i kaše. Rá da zkouším nové chutě,aby byl jeho jídelníček pestrý. Denně pro něj připravuji jídlo s láskou,ať domácí či kupované. Moc mě to baví a jsem ráda,že mu chutná! Doufám,že mu to vydrží 🙂
U nás platí pravidlo - dej na stůl a nech, ať si k tomu dojde sám 🙂 Takže nechávám různé druhy syrové zeleniny na stolečku, kam má přístup, on je objevuje, má radost a ochutnává 🙂 Některé druhy zeleniny napoprvé nešmakovaly, ale po delším zkoumání zachutnaly. Pak už můžu odzkoušené druhy (i ovoce) dát třeba k chlebíku na talířek, protože už ví, o co jde 🙂 Rozhodně doporučuju nejedlíkům 🙂
Náš Maxmiliánek má k masu a zelenině obzvlášť láskyplný vztah 🙂 Na oslavě prvních narozenin rozesmál všechny hosty - sladkého barevného narozeninového dortu se sotva dotkl, zato kus masa v něm zmizel jak nic 😀
My sme este sice s prikrmami nezacali, ale uz o par tyzdnov nas to caka. Takze za posledne dni som nerobila nic ine ako studovala rozne clanky, rady a tipy atd., az som z toho mala hlavu ako balon. Nevedela som co a ako a mala z tych postupov, co kedy mozem dat, ako postupovat, pekny gulas. Nakoniec som sa rozhodla, zeto spravim 50 na 50, co sa tyka domacich a kupovanych prikrmov. A manzel cely stastny, ze uz nemusi kazdy vecer pocuvat o mrkve, brokolici a jablku sa vcera rozhodol, ze mi urobi radost a nakupi nejaku zasobu. Najprv to bol telefonat za telefonatom, najprv to bola znacka, potom mesiac a nakoniec zlozenie. 🙂 A zlaty klinec bol ked po prichode domov zrazu pocujem velku ranu na chodbe a zrazu sa predomnou na podlahe objavi niekolko skleniciek. Tak sme tu vecer o desiatej liezli po celom byte a zbierali prikrmy. 😀 Nastastie tie vase sklenicky maju vydrz a nasa mala z toho nieco bude mat. 🙂
Náš malý jedl dříve vše. Nyní má ale období vzdoru a začíná zlobit i v jídle. Nechce jíst maso a některé druhy zeleniny a ovoce. Ale to mne vůbec nerozhází a na malého musím chytře. Masíčko mu tajně propašuji do omáčky k těstovinkám nebo k brambůrkám a nějaké masíčko do něj dostanu. A také rád napodobuje tatínka, takže, když chceme, aby něco snědl, tatínek to začne jíst a malý neposeda po svém velkém vzoru vše zopakuje.
Eliska miluje roznorodost, nie je "konzerva" ako maminka 😉 Prikrmujeme tretim mesiacom a vzdy sa tesim co dalsie mozeme ochutnat.
Najradsej ma ale tie prikrmy, ktore su oranzove 😀 Zrejme ide o mrkvicku, takze ma rada tie sladsie (v niecom po maminke predsalen bude... )
Kajikovi moc nejede hovezi, pokud neni ze sklenicky, a cervenou repu jsem musela michat s jablickem.
Miluje okurky a rajcatka, z masika mu asi nejvic chutna veprove a ryby. Kvetakovy mozecek vyplivl hned napoprve, ale ve sklenicce ma kvetak taky rad.
Emička má ted půl roku, sem tam jsem jí zkusila dát banánek, brambůrek, jablíčko, mrkvičku...
vždy si dá tak tři lžičenky a vždycky si pak hned vzpomene na "maminčeno mlíčko", kterého se vzápětí dožaduje a má potřebu se ním tak nějak "dotlačit"...tak nevím, nevím, jak přejdeme na jinou stravu...
Syn sní opravdu vše,takže má kladný vztah,samozřejmě jsou dny,kdy si vymýšlí,ale zelenina je na stole každý den..Jsme masová rodina,takže s masem taky není problém. A dcera je kopie 🙂
k masu a zelenině...zatím žádný, jsou mi 3 měsíce, ještě by měl měsíc vydržet...teda já bych měla měsíc vydržet, než testneme první příkrm....nejraději bych už přikrmila, malej, když vidí, že jíme, začne slintat a dožadovat se jídla - i přesto, že je nalezený...takže je to milovník jídla, jako my s manželem, takže si myslím, že by vztah k masu a zelenině by mohl mít báječný...je přece po nás 🙂
Naštěstí jsou děti po mě. Takže sníme vše co je k mání na zahradě (ostružiny, maliny, jahody, angrešt, rybíz, jablka, hrušky,... Ze zeleniny mají nejraději cukrový hrášek a obyčejný hrášek. Ale ikdyž udělám z řapíkatého celeru, řepy nebo z cukety polévku, velice jim chutná. A co potom když si dáme dýňovopomerančovou nebo rajčatovou marmeládu-to se mohou utlouci. Veškerou zeleninu a ovoce pěstujeme na zahrádce a na poli, takže to máme z první ruky. A maso-to milujeme také. Nejlepší je maso z eko chovu. Jsem ráda, že nejsou vůbec vybíraví. Snad to tak půjde dál. 😀
ja mam doma masozrouta... sladke ji nic nerika, ale po masicku, testovinach a ryzi by se utloukla... jedine co ze zeleniny je hrasek a kukurice... nikdy to neochutnala, ale automaticky to hrne na kraj talire 😅
Linda nejdříve papala naprosto vše tet už si začíná vybírat ale i tak zeleninku rada největší úspěch u nás ale slaví rajčata co pěstujeme na balkonu může je sama otrhávat a to je přeci nejvíc nam a co se masa týče tak s tím nemáme naprosto problém papá vše je masožravá
Ahoj 🙂 Tak u nas teda neprebirame 🙂 jime vseechno a jsem za to moc rada 🙂 dokonce i brokolicka nam nevadi 🙂
Tak u nás malá byla zhruba do roka na skleničkách, zavádění příkrmů vyšlo přes zimu a obávala jsem se, že dovážená zelenina, dostupná v obchodě, bude plná chemických srágor, domácí bohužel nemám k dispozici. Po roce jsem začala vařit, malá byla nadšená, co si budeme povídat, skleničkové chutnají kolikrát podivně 🙂 Avšak začaly růst zuby, nastal bojkot nejen kousků, ale i toho co doteď milovala - zelenina, ovoce, chleba, jogurty... Snažím se hodně obměňovat, mixovat, polévkovat, kousky na vidličku, do ruky, na cesty jsme si vzali nedávno skleničku a světě div se, malá ji zblajzla celou. Takže jsem se rozhodla, že do střídání zařadím i skleničky, chce to totiž změnu.
U nás je velké štěstí, že syn nechce sladké, ale raději sáhne po masu, nejlépe prorostlém, na suchá kuřecí prsa ho neutahnu. A rajčata před ním na zahradě člověk musí skovávát, aby se jich nepřejídal. Prostě sám ví, co je dobré a lepší než sladkosti.
U nás teda moc nejede kfvěták ani brokolice, ale zato tuňák, kuře se zeleninou a krůta, to má nejradši, ale i hovězí vepřové losos....
Díky bohu za skleničky, dcerka mi nechce vařené a tak jedeme na skleničkách už od 4 měsíců.
Už v 7mi měsících jakmile dostala do pusinky brokolici, udělala brrr jako traktor a hlavou nenene... Nebo začne pšikat, což nechápu, ale je to pak všude, včetně bílé sedačky.
Když se naštve, nabere rukou a schytá to televize, i zeď za ní. Nechci vidět až se bude učit papat sama :( :D
Nase mala jidlo miluje, hlavne musi ochutnat vsechno, co u kazdeho vidi. Nejvic nas pobavila, kdyz na oslave videla na stole jablecny zavin a hrozne ho chtela. Odlakala pozornost tim, ze ruzne posouvala nadobi a my hlidali, aby nic nespadlo a v tom rychle chnapla po kousku zavinu, drzela ho v pesti, aby sme ji ho nezali, utikala kousek, pak se stastne zasmala a pustila se do nej 🙂
Jednoduse jidlo miluje, chutna ji zelenina, ovoce, mlecne vyrobky i uzdibovani ji zatim zapovezeneho jidla, ktere nekdy vidi u nas.
S mlickem Hipp jsem zacala,
tomu jsem neodolala.
Pak jsem zacla s mrkvickou,
od Hipp s prvni lzickou.
Dobrotky nam michaji do sklenicek chystaji
Zeleninka s masickem, to je mnamka velika,
neodolam temhle jidlum, miluji i kralika
Ze sklenicek od Hippu, zbastim preci i repu
Mama je pro me k jidlu vybrala a Hippu patri pochvala.
Naše dcera (2 a 1/4 roku) si právě začala dost vybírat. Do nedávna jedla vše a teď z úst loví kmín, hrášek, slupky hroznového vína atd. atd....
Nejvíc mě na ní ale baví její obliba masa a úplně nejvíc oblíbený je u nás řízek. Má to jedno ALE. I když jí udělám květákovou placičku nebo třeba obalenou cuketu, tak říká: "Hmmmm řízek - to je dobrý masíčko". Kdyby mi jednou chtěla bojkotovat jíst zeleninu, mám na ní dobrý trik a to ten, že jí z toho prostě udělám řízek a ona nebude tušit, že vůbec nejí maso 😀
co nevidět začínáme s příkrmy, moc se na to období těším, protože má 4měsíční dcera je absolutně celá po tátovi, takže snad ani nemám strach, že by byla vybíravá v jídle 😀
Starší syn byl od začátku jedlík, vařila jsem mu domácí příkrmy a všechno mu chutnalo. Teď má nejraději omáčky s knedlíkem. S mladším je to horší. Vaření jsem vzdala a kupuju hotové příkrmy Hipp. Něco mu chutná, něco ne, nejraději má boloňské špagety a kuřecí polévku s krupicí 🙂
Naše malá má skoro šestnáct měsíců a na zelenině je prakticky od prvních příkrmů - začali jsme mrkvičkou a tu má stále moc ráda. Ale musím se přiznat, denně se jí snažím dávat jen to nejlepší maso se zeleninou. Přesto si občas raději dá masozeleninovou skleničku od HIPPu než moje domácí papu, a to je tedy co říct 🙂
Mám štěstí že oba moji kloučci mají rádi ovoce i zeleninu a vlastně mají vždy chuť k jídlu, obzvláště mladší 11. měsíční. Jelikož hodně výletujeme, jídlo většinou řešíme kupovanými skleničkami, které jim moc chutnají 🙂
Naše Valinka moc ráda zeleninu a hlavně zbožňuje maso, přitom víc, než ovoce. Ovoce má jako přesnídávku, potom vyžaduje něco pořádného, má ráda ovocné džusy. Máme z toho opravdu radost, protože je to opravdu to nejdůležitější pro miminko. Valinka je potom spokojená, klidná, usměvavá. První příkrmy byli brokolicové a květákové a hodně ji to chutnalo. Máme zeleninu a maso každý den ve svém jídelničku 🙂
naše dítě sní naprosto všechno. Od kamardek, tetiček, má malá přezdívku popelnice. Co nesní jejich děti, to zdlábne to naše😀 Papá jak křupky, tak domácí vařenou stravu tak i skleničky z obchodu. Může je papat v kteroukoli hodinu. Nejlepší jídlo je ale to co má máma a táta na talíři. papá nám jak masíčko tak zeleninku, nepohrdne celým jablkem a ani psími granulemi. Ty už také okusila... 😅
Danielek papá vše co mu dáme..🙂 Miluje nejvíce lososa s mrkví, bramborem a brokolicí..Také miluje králíka se špenátem, kuřecí, jehněčí, telecí maso a všelijakou zeleninu. Má teprve 8 měsíců, ale od 4 měsíců mu opravdu šmakuje jen lososek, taky pak voní...Nooo náš pan miminek bude asi gurmánek 🙂
Tak z příkrmů Moničce chutnaly všechny zeleninové Hipp (Bio za dobrou cenu), problém byl pouze s cuketou a bramborem-to samotné nešlo, tak jsem to nakonec zakamuflovala mrkvičkou🙂 Mimochodem podobný postup se osvědčil i při první mrkvičce - 1. den mlíčko na lžičce, 2. den mrkvové mlíčko, 3. samotná mrkvička a neměli jsme s přechodem problém🙂
Jinak zatím mám čas vařit, takže masozeleninové příkrmy dělám doma a prozatím je prcek jedlík dokonalý - baští všechno, co jí dáme. Teď v listopadu máme naplánovanou dovolenou a budu spoléhat opět na kupované příkrmy, takže takový balíček Hipp bio příkrmů by se hodil🙂🙂
nejstarší maso moc nemusí, prostřední jí zase maso hodně. takže těm dvěma stačí porce jídla napůl, jeden sní přílohu, a druhej maso 🙂 nejmenší 9m zatím ochutnává, od všeho trošičku 🙂

Dobrý den, s příkrmy jsme začali před měsícem. Již od druhého měsíce je malý na UM Hipp, tak jsme nakoupili příkrmy převážně této značky. První dva dny jsme zkusili mrkev, ta malému chutnala. Od třetího dne ale začal při příkrmech plakat. Nenutili jsme ho jíst, zkusili jsme vždycky pár lžiček a po zhruba týdnu už začal baštit moc pěkně. Nyní mu chutnají skoro všechny druhy zeleniny, jen květák moc nemusí. Tento týden bychom chtěli začít s ovocnými příkrmy. Věřím, že i ty mu zachutnají