SOUTĚŽ: Moje první Vánoce
Vzpomínáte si, jaké byly vaše první Vánoce s miminkem? Nebo právě ty letošní svátky budou pro vašeho broučka ty první? 🙂 Podělte se s námi o své vzpomínky, pochlubte se, co krásného jste si navzájem dali pod stromeček (pokud to nebylo přímo miminko 🙂 ) a můžete vyhrát kosmetický balíček HiPP. My odměníme nejoriginálnější odpovědi.
Protože je opravdu chladno, tak v balíčku nebude chybět náš balzám Vítr & Zima. Spolehlivě ochrání pokožku vašich nejmilejších. Neobsahuje parabeny, PEG-emulgátory, minerální nebo silikonové oleje, ani alkohol a esenciální oleje. Proto je vhodný i pro pokožku se sklonem k atopickému ekzému. Více: http://goo.gl/yMqTbh
Na voňavý kosmetický balíček HiPP se může těšit hned deset maminek 🙂

U nás to letos budou první Vánoce ve třech a o to více se těším jak budou probíhat. Jsem zvědavá jak bude malá reagovat na stromeček, dárky a jestli se vrhne i na cukroví :D. Bohužel minulý rok jsem si Vánoce neužila, protože jsem byla na rizikovém těhotenství a musela jsem jen ležet, proto se o to více těším na tyhle. A co bych si přála? Ten nejúžasnější dárek už jsem přece dostala letos v únoru. Mojí vysněnou dcerku ♥ ale mám ještě jedno přání. Abychom byly všichni zdraví a šťastní, víc snad ani nepotřebuji 🙂
První Vánoce ve třech jsme trávili na pohotovosti. Syn měl horečky, vůbec jsme neměli na dárky náladu.
První Vánoce ve čtyřech jsem trávila v porodnici, protože se nám 23.12. narodila dcera, krásný vánoční dárek.
A první Vánoce v pěti budeme trávit doufám v poklidu doma přesně za 12 dní. Nejmladší skřítek bude mít zrovna 5 měsíců. Už se na to všichni moc těšíme🙂)
Na první společné Vánoce se teprve chystáme a moc se na ně těšíme - zatím víc my, než Terezka🙂. Budou to naše první Vánoce s dceruškou, které bude tou dobou 7,5 měsíce a zároveň téměř dvouletým pejskem - takže u stromečku bude o zábavu postaráno a budeme mít hodně práce uhlídat stromeček před oběma dvěma (vloni byl pes ještě menšího vzrůstu 🙂 ) - Terezka bude chňapat po ozdobách a dárcích a pes je bude rozbalovat dřív než by měl a nepotřebné ozdoby uklidí ocasem 😀
Tak naše první Vánoce s miminkem proběhly minulý tok. Malé bylo 6,5 měsíce, ale s vývojem se nikam nehnala, tak jen ležela na zemi a sledovala dění okolo, o nějakém sezení nebyla ani řeč. Řekla bych, že nejvíce jí nadchli balicí papíry a pes mých rodičl. No a co jsme si přáli a dali? V tu dobu jsme si přáli asi to největší „klišéů ze všech – hlavně zdravíčko pro všechny. Táta procházel chemoterapií a já byla tou dobou už sledována s uzly na krku. Ale i tak jsme si tímto nenechali naše první Vánoce s mimi pokazit Rok se s rokem sešel. Táta vstupuje do dalšího kola léčby, bude zkoušet něco úplně nového, protože to minulé kolo se nepodařilo. Já jsem čerstvě po operaci štítné žlázy s jizvou na krku jak Brno, ale hádejte co? Zase si ty Vánoce s naší malou nenecháme zkazit a Ježíšek má pro ní nachystánou hromadu dárečků a zase si budeme přát hlavně to zdravíčko. Když už to nevychází nám, tak alespoň pto tu naší berušku milovanou!
KRÁSNÉ VÁNOCE VŠEM
Nase prve Vianoce so synátorom sme slavili pred 2mi rokmi..maly mal asi tak 2 týzdne ja som pred Vianocami slávila 21🙂 obaja sme decembrový ..Prvý darček pre neho boli tušim nebesá do postielky a velikáánsky macik 🙂) Na tie Vianoce si ale pamatam celkom dobre.Polovička to mala v práci take vselijake, neboli moc peniažky tak sme sa dohodli že každý dostane len nejakú maličkosť. Mali sme u nás aj jedneho známeho ktorý bol sám nechala ho pred sviatkami priatelka tak sme ho prichýlili.Síce som si to predstavovala troška inač naše prvé Vianoce ale na sviatky by nemal byt nikto sám.Pamatám, že som prv pekne vystrájala a nechcela toho známeho pri stole, 😀 Takze take prve rodinné Vianoce neboli len o nás ale aj o pomoci druhým.Na tieto Vianoce sa už velmi tešíme.Syn už vníma viac, darčeky ma uz pekne zabalené,už len vyzdobit bytík stromček a mozme ist do toho.
Tak prajem všetkým pekné sviatky a tým našim detičkám bohatého Ježiška🙂
První Vánoce s miminkem byly trošku jiné, než jsme si představovali. Měli jsme je trávit v novém domě, ale firma, která jej stavěla, hodně přetáhla termín a dům na Vánoce ještě nebyl dokončený. Bydleli jsme tedy ještě ve starém bytě, kde už jsme měli výpověď. Navíc stavební firma nám nedokázala říct, kdy bude dům hotový a my do poslední chvíle doufali... Proto jsme nebyli moc na Vánoce ve starém bytě připravení a strávili jsme je nakonec tak, že jsme odjeli k příbuzným a užili jsme si Vánoce v opravdu širokém rodinném kruhu. Jak se tak říká - všechno zlé je k něčemu dobré.
Dárky si bohužel nepamatuju, evidentně nebyly to nejdůležitější. Ani pro malého, pro toho byla důležitá světýlka na stromečku a možnost trhat papír a zkoumat zkroucené šňůrky 🙂. Dnes už pro něj dárky důležité jsou, nemluví skoro o ničem jiném než o sněhulácích (ti se mu zatím asi nesplní) a dárcích na Vánoce (ty budou určitě). Rád dárky naděluje (na dárky dáváme vždy fotku toho, pro koho je určený) a my si Vánoce zcela užíváme, v našem vlastním domě a navíc už ve čtyřech 🙂. Vánoce s dětmi jsou opravdové Vánoce.
Minule Vánoce byly ty nejkrásnější. Ústřední dárek jsme si s manželem rozbalili 27.12. v 8:40 ráno, vážil 2980 g a měřil 49cm 🙂
Naše první společné vánoce 2013, dvojčátka se narodili na konci listopadu a bohužel na začátku prosince Aninka podstoupila operaci, která ji zachránila život,poté si poležela do 22,12,2013 v nemocnici, kam jsme za ní s druhým dvojčátkem na týden pnastoupili naučit se starat o vývod,který měla na bříšku.22,12 v neděli nás všechny pustili domů a manžel si vezl kompletní rodinku(Aninka po 5 mesících podstoupila reoperaci a již je vše v pořádku je to naše bojovnice 😎 letošní vánoce již budou Hukoooot 😎 dva 13měsíční raubíři.už se moc těšíme a stromeček ukryjeme do ohrádky..pro jistotu 😀
První foto Aničky na JIP
Druhé foto nejlepší dáreček 😎 a třetí foto jedna narozeninováááá 😉
Všem krásné Vánoce
Dobrý den,
letos to budou naše první Vánoce s Maruškou. Loni jsem byla těhotná, takže tak trochu už s námi vlastně taky byla. Je jí deset měsíců, takže je ještě malá na to aby pochopila, že jí Ježíšek přinesl dárky, ale zároveň je dost velká na to, aby vnímala rozsvícený stromeček a zabalené dárky pod ním - minimálně ten papír, ve kterém jsou zabalené, ji určitě bude zajímat 🙂
Každopádně budeme na Vánoce i s mými rodiči a mojí babičkou, bez nich si to nedovedu představit. Rodiče a brácha manžela někdy jezdí na návštěvu po rozbalení dárků a taťka s bráchou vždy i po obědě.
Přeju krásné a pohodové Vánoce.
Letos oslavíme první Vánoce ve třech, takže se moc těšíme... Kristiankovi budou na Štědrý večer 4 mesice... Dostane pod stromeček jídelní židličku, bude s námi sedět hezky u stolu a dame ochutnat první příkrm, nejspíš brokolici... 🙂 Hrozne se těším, az bude koukat na stromek, na ty světla s barvy... Miluju ty jeho velký kukadla... <3
Musim se podelit...dnes jsme byli se smoulou nasim.na vanocnich nakupech darecku a fotila jsem ho u vanocni vesničky a jak tam bylo spousta svetylek barvicek stromečku a skritecku tak mel rozzářené očička štěstím a podarilo se mi to.zachytit na fotku. Je to úžasný je to pro nej poprvé a jsme z toho všichni na meko
Letošní vánoce budou naše první ve 3 a i když se na ně opravdu moc těším a budou výjimečné a navždy ty první, tak jako máma se už teď moc těším na ty druhé, třetí, desáté... až prcek bude vánoce vnímat a já jí (a jejím případným sourozencům) budu moct vytvořit tu nezapomenutelnou kouzelnou atmosféru vánoc završenou nefalšovanou dětskou radostí z dárků 🙂
Budeme mít 1, vánoce s naší Ninuškou🙂 Chceme vystrojit krásný stromeček a pořádně se nadlábnout salátem a kapříkem🙂 Nebudeme sami tři, ale ještě s babičkou.
Maličká dostane ještě mlíčko, ale příští rok, už, kdo víííí🙂
Svátky pak strávíme na Šumavě s druhou babičkou a dědečkem, tetama a strýcema a i když to zatím moc nevypadá na sníh, Ninule bude připravená🙂
Úplně první Vánoce byli ještě se synem v bříšku, ale i tak byli plné velkého očekávání a těšení se na ty další, až už budeme kompletně ve třech 🙂. Vánoce jsme tedy trávili s manželem ve dvou a ty další už ve třech, poté na svátky jezdíme vždy k rodině, ale samotný 24.prosinec si užíváme v klidu a pohodě doma. Syn měl určitě velkou radost z dárků, jen si myslím, že klidně stačí darovat méně dárků, o to více si s nimi děti vyhrají a váží i jich. Jde hlavně o rodinnou pohodovou atmosféru a trávit svátky ve zdraví a lásce. Každopádně Vánoce s dětmi jsou jiné, prozářené a plné radosti, dospělí jsou rádi, že se sejdou v kruhu rodiny a nejbližších, jsou zdraví, ale děti tomu dodají úplně jiný rozměr. Vidět ty rozzářené dětské oči u stromečku je opravdu nenahraditelný pocit a přála bych ho všem.
Mým největším dárkem v roce 2011 bylo právě miminko a hlavně to, že jsme mohli být všichni spolu a doma. Syn se tehdy rozhodl přijít na svět dřív a taky jsme si chvíli pobyly v porodnici. Ne všechen personál byl asi dobře naladěn, protože někteří nás i strašili, že se možná na Vánoce domů nepodíváme ☹ Nakonec nás pustili pár dní před Štědrým dnem. Neměla jsem uklizeno, neměli jsme ani stromeček a stejně to byly nádherné Vánoce. Poprvé jsem totiž Vánoce trávila jako maminka se synem v náručí. Něco tak nepodstatného jako hmotné konzumní dárky šlo úúúplně stranou 🙂
Vanocni cas ma sve kouzlo 🙂 prvni vanoce s pritelem,krasny rok 2007,uz nejsem na slaveni sama, prvni vanoce ve trech me vraci do roku 2010,Starsimu Ondraskovi bylo 9 mesicu,nelezl,pohyboval se v sede a porad neco vypravoval,coz dela do ted i kdyz uz chodi 🙂 na vanoce 2012 jsme zpolodili Honzika, a letos to uz budou druhe vanoce ve 4 🙂 stromecek jsme museli dat na skrinku,aby na nej Honzik nedosal 🙂 vanoce jsou kouzelne v tom,ze pokazde jsou krasne a ta detska radost je neprekonatelna,takze me prijde,ze kazde vanoce jsou nase prvni,pokazde jine,krasne,kouzelne,nase 🙂
Loňské Vánoce jsme oslavili poprvé ve třech. Ikdyž byl Jiřík jen v bříšku, bylo to hezké a zároveň takové zvláštní.. Najednou jsme tři a příští rok už tu bude i fyzicky.. Letos tedy oslavíme první Vánoce (současně půl roku) a hned na Boží hod budeme slavit dědečkovy šedesátiny 🙂 A protože už máme několik dní doma stromeček tak vím, že nejvíc budou Jiříka stejně lákat ty blýskavé koule na stromečku 🙂
(Omlouvám se, nešly mi sem dát fotografie...)
Loňské Vánoce jsme oslavili poprvé ve třech. Ikdyž byl Jiřík jen v bříšku, bylo to hezké a zároveň takové zvláštní.. Najednou jsme tři a příští rok už tu bude i fyzicky.. Letos tedy oslavíme první Vánoce (současně půl roku) a hned na Boží hod budeme slavit dědečkovy šedesátiny emoticon A protože už máme několik dní doma stromeček tak vím, že nejvíc budou Jiříka stejně lákat ty blýskavé koule na stromečku 😉
Katka měla na své první Vánoce 8 měsíců a právě začínala chodit....takže nejlepší dáreček pro ni byla plenková krabice, kterou využila jako chodíko. Druhé Vánoce, kdy již vnímala stromeček byli ještě veselejší, ozdobený a rozsvícený stromečen našla po odpoledním spánku a to byli rozzářené očička! Největší radost měla z kávovaru, který překapával vodu....více méně jsme strávili večer odebíráním nabízených "káv". Měli jsme taky vytopený obývák, ale ta radost stála za to.
Nase prvni Vanoce jakoby spolecne byly lonske kdy Natalka byla nejvetsim darkem i na Mikulase.Na Mikulase ana nase 5lete vyroci jsme se dozvedeli ze cekame Natalku a tak jsme ai dali nejvetsi darecek i na Vanoce a uz byla s nami ale jeste v brisku.Letosno Vanoce uz uvidi z venci tak se strasne tesime.uz jsme si nedockave postavili stromecek kdyz Natalka spinkala jelikoz po stedrym dnu budeme neustale pendlovat po rodinach tak aby jsme si ho uzili.Nejhezci bylo kdyz se dcera probudila a videla svitit stromecek.V ocickach ji poletovali zablesky svetylek a smala se.Sice jeste z Vanoc nebude mit rozum uplne ale i tak to bylo uzasne videt ji tak veselou.Mame radi Vanoce hlavne pohodu lasku klid a pohadky 🙂
Miluji Vánoce a ty loňské byly ze všech nejkrásnější!!! Trávili jsme je totiž poprvé s naším synkem. Byl to ten nejkrásnější dárek. 🙂 Byly to kouzelné, přímo pohádkové Vánoce. Měli jsme oči jen pro malého a taky jsme si užívali jeden druhého. Byly to dny, kdy jsme konečně všichni tři pohromadě. Ondrášek to ještě v 9 měsících nijak zvlášť neprožíval, jediné co ho zajímalo byly světýlka na stromečku a taky kde se vzal ten strom v obýváku. :D Užívejte si svátky s rodinami v klidu, pohodě a především ve zdraví. 🙂 Hezké Vánoce všem! 😉
První Vánoce ve třech nás teprve čekají. A už docela jasně vidím, jaké budou. Budeme se snažit uchránit stromeček před Klárčinýma nenechavýma ručičkama a lovit balicí papír z její tlamičky. Už se na to strašně těším, mám skříň plnou dárečků a na balkoně krabici nacpanou cukrovím, takže v podstatě můžeme začít. 🙂
U nás máme první vánoce už 19 let...každý rok jsou vánoce kouzelné ,díky mými milovanými dětmi....vždy je něco nové a vždy se těším jakou mají radost,jak potajmu uzdibuji cukroví,jak se snaží vyrobit a vymyslet dárek....jak po nadilce volají otevřeným oknem jak moc děkuji za dárečky..... Jak můj prvorozeny se snaží udržet kouzlo a povídá pohádky o ježíšku své malé sestricce....vánoce jsou pro nás prostě vždy poprvé a vždy kouzelné .....děkuji za to že mužů být mámou.....

Lonske Vanoce uz jsme slavili s Natalkou ale byla jeste schovana v brisku a tak tu paradu nemohla videt ale za to my se par dni pred Vanoci dockali nejkrasnejsiho darku a to bylo to ze budeme rodici.Jinak letos s Nami uz bude Natalka slavit Vanoce sice vim ze z toho jeste nic moc mit nebude ale chci dodrzet vsechny tradice ktere me ucila maminka a vse peclive zdokumentovat.A take se tesim jak budeme s dcerou vegetit u pohadek a u rozsviceneho stromecku a taky na to co rekne na tu kupu darku co tu ma.