icon

SOUTĚŽ o kaše HiPP

lidka_hipp
25. dub 2015

Psaly jste si o soutěž o HiPP kaše a já vám velmi ráda vaše přání splním 🙂 Napište své zaručené tipy jak uspat miminko nebo klidně i větší dítě 🙂 Co se vám osvědčilo? Máte nějaký zaručený způsob? Pomohlo vám třeba nabízet sytou večeři? U nás to bylo docela snadné, protože bydlíme přímo nad non-stop barem a malá se narodila se narodila v létě, takže byla zvyklá na neustálý hluk. Kamarádka ale tvrdila, že miminko potřebuje ke klidnému spánku naprostý klid, takže se u ní každý večer jen šeptalo.

My v HiPP moc dobře víme, že i ty nejmenší děti mají opravdu mlsný jazýček, a tak nabízíme mnoho různých kaší a to jak obilných, tak mléčných. BIO mléčné kaše HiPP jsou vyráběny z přísně kontrolovaných BIO ingrediencí. Kromě toho obsahují také pokračovací mléčnou kojeneckou výživu vhodnou pro daný věk, důležité omega-3 mastné kyseliny a hodnotné vitaminy a minerály, vše s velmi přirozenou chutí. BIO obilné kaše HiPP obsahují hodnotné a chutné BIO obilné vločky bez přidaného cukru. Jsou mimořádně vhodné, pokud chcete svému miminku připravovat kaši sama. Více o našich kaších najdete: http://goo.gl/mPZdXn

SOUTĚŽ o kaše HiPP
Strana
z4
a_nnysek
26. dub 2015

U nás byl s uspáváním odmala problém, naučili jsme si ho uspávat na rukách a pak jsme s přítelem pěkně skučeli bolestí zad. Jednoho dne jsme se rozhoupali naučit ho usínat samotného..Nejdříve bylo trochu křiku, ale postupem času ho ubývalo.Pomáhal nám nějakou dobu hrací kolotoč, dokázal na něj civět i hodinu.(zato my už tu melodii nenáviděli) Teď, v 7 měsících usíná sám, ve vedlejším pokoji.Chvilku si hraje,občas si pobekne, ale nakonec únavou usne-a to všeljak 😉

snany
26. dub 2015

Syna ,jako miminko jsem uspavala houpaním na rukou, pochodovala jsem s ním po pokojíku, k tomu jsem pustila kolotoč, který má různé melodie a promítá hvězdičky na strop.Uspalo to, i v té době, dvouletou dceru. Když malého trápily 'prdíky', dala jsem ho do vybračního lehátka a zpívala mu dokud neusl, nic jiného nepomáhalo. Teď už mám větší děti (2 a 4 roky), před spaním čteme pohádky a povídáme si. Momentálně máme na programu Z deníku kocoura Modroočka, asi velmi poutavé příběhy-tento týden jsem dvakrát usla zároveň s dětmi nebo možná i dříve 🙂 Syn se bojí tmy, tak musím mít v pokojíku rosvíceno. Když nejsem moc unavená a je manžel doma, hrajeme dětem před spaním loutkové divadlo. Vymyslela jsem pohádkou o zlobivém chlapci, který neposlouchal rodiče a nechtěl spát🙂 , pak klasika o princezně. Dětem se to líbí, ale zatím zvládají jen krátké představení. A abych nezapomněla na spaní musí mít své oblíbené plyšáky.

karinvy
26. dub 2015

U nás je zaručený způsub auto, vždy jen co nastartujeme tak Sofi spi jak lusknutím prstu 😀 a večer okoupu, nakrmím, uložím do postýlky a čtu nebo říkám pohádku 🙂

halickovamarie
26. dub 2015

U nás probíhali uspávání na rukou, kupodivu to netrvalo dlouh Miminko brzy uslo a bylo spokojené. Pro mě to byla vždycky nádherná chvilka, vidět jej jak krásně vrní u mě na rukou. Určitě mě to neobtěžovalo.

loninkan
26. dub 2015

od malička malou učím tak, že dáme teplou koupel, kde se vyblbne, poté dáme teplou kašičku, a s čajíčkem jdeme do postele, přitulím se k ní a za hcvíli usne🙂

twoangels
26. dub 2015

U nás se ještě donedávna usínalo kojením 🙂

mysicka_lb
26. dub 2015

U nás mi od narození usínal u prsa. Tak jsem toho využila a uspávám prostě u prsa. To je zaručený způsob kdekoli a kdykoli..... Jen nevím, jak to budeme dělat, až mu bude 10🙂

tajemna30
26. dub 2015

Krásnou neděli, u nás se malý uspává u prsa, nebo ho mám na sobě a hladím ho. Starší dcerka u pohádky a během chvilky spinká.

bizonka1
26. dub 2015

Nejlíp se oběma dětičkám usínalo u prsa při cucání mlíčka, později, když jsem přestala kojit začal syn usínat přitulený u mého těla a při Mravenčí ukolébavce, kterou jsem mu zpívala několikrát za sebou, když jsem přestala kojit, spal spokojeně celou noc. Malé je 10 m a zatím usíná při kojení a budí se dvakrát za noc na mlíčko. 😉

azeretka
26. dub 2015

Jak píše většina maminek, šance na hladké uspání je v zavedeném rituálu. U staršího syna je to pohádka před spaním nebo zpívání ukolébavky, pohlazení, pusinka. U mladšího syna vypití mlíčka u hrací melodie natahovacího sluníčka, pohlazení, pusinka. Jak málo stačí ke sladkému snění našich milovaných. 😉

faminka
26. dub 2015

U nas nejvic plati tepla vana, ve ktere mala blazni jak zdatna Sokolka, pak teple mlicko, pusinka na celicko a spinka se 😉 a mamince zacina zaslouzena chvilka pro sebe 😉

gabriiela
26. dub 2015

U nás uspává tatínek každý večer a za osum měsíců si už udělali svůj rituál.. Tatínek malou okoupe, nakrmí a po té ji uspává na rukách v poloze "na miminko" 🙂 😀 Jak už to vypadá na spánek, pomalu položí do postýlky, přikryje, dá usínáčka a zbytek už zvládne malá sama 🙂

jirinamakova
26. dub 2015

Máme pravidelné koupaní pak do pyžamka, položím do postýlky přikryji a pustím usinačka, popusinkuji dam mlíčko a spinka 🙂

jbzirafa
26. dub 2015

babiččino houpání - holt ty léta praxe a odříkání... už ví, jak na to. mrňousek v náručí v peřince a pokupovat se do stran z nohy na nohu, prý to navozuje pocit z prenatálního období, kdy máma s dítětem chodí a ono vnímá její pohyb. kdo ví. (zatím jsme s uspáváním problém neměli, ale když to hned nejde, tak houpání zabírá)

germaine
26. dub 2015

Moje děti jsou hodně kontaktní...ten starší neusnul jinak než, že mi držel vlasy a výskal je..dělá to dodnes, když ho uspávám já a ne muž. A ten mladší zas cvaká svým nehtem o můj...už ale jen občas 😀

siraela
26. dub 2015

Když Kamilka nemůže usnout, vezmu si ji k sobě do postele, hladím jí po vláskách a to je zaručený recept, že usne. 🙂

manma
26. dub 2015

Kašička z oblíbené mističky. Pomazlení s maminkou přes spaním. Přitulení k plyšovému kamarádovi.

misel2410
26. dub 2015

Na kazde dite zabira jina finta 🙂 ale muj 8mi mesicny syn miluje teplou vany a namazat olejickem pro dobre spani.v postylce se potom poradne nadlabne hippackou kasickou z jinych ho boli brisko,takze to je spis jeste horsi. Obcas to byval zazitek ho uspat,jelikoz spolu bydlime v male garsonce kde neustale po jeho usnuti o neco zakopavam 😀 spi vicemene v prapodivnych polohach to je ta dnesni s jeho vernym tygrem 😀

tria002
26. dub 2015

Prcek je od narozeni na rezimu po osme pyzamko, prso, spanek.. ;)
Ted budeme najizdet na prikrmy, tak se tesim, ze se vyspim. Usinani musim vymyslet, ale verim, ze dobra veca ho udola a postaci jen prituleni k mame. 🙂

petramarkova
26. dub 2015

U nás od mala fungují dvě věci: synova otahaná oblíbená bílá chlupatá deka a malá světýlka nad postýlkou, které tam má od adventu. Měl na nich zavěšené pytlíčky s překvapeními na každý den a když jsme je sundali, najednou se Kubíkovi usínalo špatně, tak světýlka jsou zpátky a zase usíná v klidu a bez pláče 🙂

sonik1112
27. dub 2015

Syna jsem do 7 mesicu uspavala pohupovanim na kline coz bylo narocne ale jaky si to clovek udela takovy to ma, zpivala jsem mu vsechny pisnicky co znam a skoro vzdy usl hned. Od 8 mesice jsem ho ucila spat v postylce a do mesice spal v postylce a kdyz jsem ho tam polozila na spani a rekla dobrou noc a dala jsem mu pusu tak jsem mohla odejit a on do 10 minut usl bez rvu a ciratu. Bohuzel od jisteho dne kdy spal u babicky a ta ho mela pres noc na postely tak do postylky nechce takze spime spolu na postely a ja si na to uz tak zvykla ze az bude chodit spinkat do sve postyylky kterou ma novou tak mi bude smutno. 🙂

prdecek
27. dub 2015

uspávání prcků u nás bylo obtížné, ale nakonec se vždy podařilo. Cca do půl roku mi oba synové usínaly pouze u prsu, mě to nevadilo, kojení je přeci přirozené a když se jim to tak líbilo a mladšímu pořád líbí, tak proč ne. Staršímu potom už jen stačilo dát na noc kašičku a lehnout si vedle něj, což mu zůstalo zhruba do dvou let. Teď už usíná sám. Maličký usíná u prsa pořád, půl roku měl nedávno a spí se mnou i v posteli. Obou nám to tak vyhovuje. V noci když se probudí, tak se přitulí, cucne si mlíčka a spí spokojeně dál. Občas to dopadne tak, že starší v noci dorazí zamnou a chce spát s námi. Takže občas skončím na úplném krajíčku postele 🙂 viz foto

hohe
27. dub 2015

Úplné ticho při spaní dětí se u nás nikdy nepěstovalo - Anička se narodila ve chvíli, kdy jsem dokončovali rekonstrukci domu, takže byla naučená usínat při naprostém hluku... Když usnula, mohla jsem vysávat pod její postýlkou, když byla v zahradě mohla jet cirkulárka, sekačka pila...

V noci nám zásadně usínala u bílého šumu... vysavač číslo byl náš miláček, protože u něj vytuhla během minuty 😀

lin18
27. dub 2015

Na uspávání nám dlouho nepomáhalo nic. I když jsem jako zblblá matka prvního dítěte zkoušela dávat na noc kaše už ve čtyřech měsících i když byl syn plně kojený...nic. Režim nastavený, dítě nepřetažené, umyté, nakojené. Jednu dobu pomáhal hrací kolotoč nad postýlkou....jenže hrál jen 5 minut a pak se musel znova natočit, takže jsem nemohla spát. Pak jsem si přečetla o bílém šumu...a začala pouštět fén....to fungovalo perfektně...ten první rok jsme měli fakt astronomické částky na složence za elektřinu 😀
Jak byl syn větší začalo uspávání pomocí zpívání...a zpívat jsem musela třeba půl hodiny. Po nocích jsem si tiskla z internetu texty písniček...(zjistila jsem totiž, že u většiny z nich znám zpaměti jen jednu sloku a refrén) a pak se je poctivě učila nazpaměť. Časem jsem začala zpívat vymyšlené texty na některou uspávací melodii.
Zhruba od čtyř let jsem zkoušela číst pohádky, ale to se u nás neujalo....musí být u toho světlo a syna zajímaly obrázky, takže prostě neusnul. Takže momentálně vykládáme. Každý večer si zvolí téma...nejčastěji nějaké zvířátko a já povídám....jak se rozmnožuje, kde žije, k čemu se využívá, čím je zajímavé. Občas jsem fakt v úzkých ...naposledy chtěl ptakopyska...a to jsem opravdu na 30 minut povídání nedala 😀 . Dalšími tématy jsou dinosauři, pračlověci, největší vynálezy lidstva, astronauti, vznik planety, rozdíly v jídle jednotlivých národů, jednotlivé orgány v těle....Mám pocit, že mu tak i něco předávám a učím ho....syn je jinak celkem akční a přes den potřebuje spíš běhat než si povídat, navíc neudrží pozornost. Teď má 5,5 roku a uspávám stále...někdy jsem unavená, někdy se mi strašně nechce, ale vím, že to nebude trvat navždy a ležet v objetí dětského tělíčka, vdechovat jeho vůni a poslouchat jak začíná pomalu oddechovat jsou chvíle na které budu za čas vzpomínat.

monunkaaa
27. dub 2015

Když byla Kristýnka v bříšku, tatínek jí hrál na kytaru dvě písničky. Večer když je neklidná a nechce usnout, tak zpíváme naučené písničky a zabírá to 🙂

joannah13
27. dub 2015

Již od narození mi můj miláček krásně spinká. Zvykl si na režim, který sme zavedli a spinká klidně každou noc, nikdy jsem ho nemusela uspávat, uklidňovat. Každý večer už se těší, až se půjde čvachtat, napapá se a odnáším ho do postýlky, kde okamžitě usíná nebo když má ještě očička, jak pinpingové míčky, pustím mu na strop projekci, chvilku na obrázky prble a povídá si s nimi a za chviličku také usne. Jen pohladím, dám pusinku a popřeji dobrou noc a je to 🙂 nebyl by pro mě problém s ním usínat, ale nepotřebuje mě k tomu, je to šikulka 🙂

verkaunka
27. dub 2015

U nás zabere před spaním blbnutí s taťkou, když malou zvedá až vyyyysokooo ke stropu 😀... a pak malé pohoupání v náruči a tiché povídání, když už je v postýlce -).

terunka88
27. dub 2015

U nás se nejlépe usíná společně v posteli 😉

frantiska85
27. dub 2015

Syn se uspává sám. Houpe se ve vajíčku dokud neusne. Pak ho přeneseme do postýlky.

tynka23
27. dub 2015

Malého ukolébá do říše snů zaručeně a jedině PRSO 😀.Příroda to vymyslela skvěle 🙂.

Strana
z4