icon

SOUTĚŽ o stavebnici LEGO DUPLO Školka! 🙂

bara_lego
Moderátor
16. říj 2017

Chodí vaši nejmenší do školky? A co na ní mají nejraději? Podělte se s námi o vaše zkušenosti a získejte srdíčka. Řekněte nám, jaká zábavná příhoda, se vašim dětem ve školce přihodila. Popište nám příběh do komentáře a vyhrajte. Deset z vás získá krásnou stavebnici LEGO DUPLO Školka. 🙂

SOUTĚŽ o stavebnici LEGO DUPLO Školka! 🙂
olidor
17. říj 2017

Ahoj, tak první dny školky jsem zažila už třikrát. Poprvé jsem týden předem nespala. A dcerka nechtěla jít ani domů!
Po druhé mladší dcerka plakala, že tam chodit nebude.
A teď náš mladý to bere v pohodě 😀

claudie89
17. říj 2017

Ahojky,můj syn ma na školku ještě dost času, ale za to můj tříletý synovec do školky chodí a dokáže me vždy rozesmát. Pokaždé,co se zeptam,jak bylo ve školce,tak jen odpoví:Dobly ( dobrý😀).
Nebo: Adamku co jsi mel ve školce na oběd? - Brambory a masisko....a to mi řekne denně😂 to asi moc skolkove kuchařky nemají nápady na oběd... Nebo Adámek pekne keca😂😂
Nebo: Adámek říká k paní učitelce: Paní ucitelko, dneska jdu domu po O. Paní učitelka na něj kouká, nechape, az musela Adamkova maminka,moje švagrová,vysvětlit,ze si jej vyzvedne po obědě😂 a to je ve školce,prosím,teprve od září...co bude na konci školního roku,to nevím😀
A jeho největší kamarád ve školce??? No přece Iša!!!!!!! ( Ríša😂😅😁)
Pokud bych mela to štěstí a lego duplo vyhrála,určité bych jej darovala jemu,lego miluje a moc si s nim vyhraje😊 na fotce je to ten v modrém😊 Katka

lucipech
17. říj 2017

My do skolky taky jeste nechodime, vek na to sice uz ma, ale zustala s mladsi sestrickou doma. Byli jsme, ake na dnech otevrenych dveri ve skolce, trochu se bala deti takze to dopadlo tak, ze si nasla koutek kde byli spolecenske hry, puzzle atd. a tam si celou dobu sama hrala a deti pozorovala z povzdali, ale i tak se ji to moc libilo. Lego duplo skolku bychom moc chteli, protoze si kazdy den na skolku doma hrajeme.

minizirafa
17. říj 2017

Náš prcek už začal chodit do školky, jsou lepší a horší dny, ale myslím, že ve výsledku to zvládá celkem dobře. Žádné velké slzičky se prý nekonají ani potom, co ze třídy odcházím. Nejraději má určitě děti, pořád doma jen mluví jak si s tím a tím hrál, co dělali atd. Určitě má rád i paní učitelku, to nám taky doma věčně říká: „ale paní učitelka říkala“ :D Naopak s jídlem to je nic moc…spíše teda NIC :D a to jsem si myslela, že se to jídlo ve školce zlepší, když uvidí jiné děti jak papají…no ale věřím, že se to ještě zlomí, zatím je to pro nás ještě všechno takové “NOVÉ“. Ale už máme príma příhodu :D Malý si vždy do školy bere z domu nějakou malou hračku s tím, že si jí nechá ve skříňce – jakože tam bude s ním a po školce si jí zase vezme domů ;) prostě takový náš rituál. ;) Nedávno si sebou vzal žlutý bagřík, který se už ale zpět domů nedostal. Malý to samozřejmě obrečel atd. Tak jsem mu říkala, ať z toho nedělá žádnou vědu, že se bagřík určitě jen někde zatoulat a že se určitě najde…(byl to obyč angličák asi za 30 Kč, tak jsem si říkala, až se dostanu do obchodu, že mu ho prostě koupím, asi ho někdo přibral, prostě jako naše chyba-neměli jsme si ho tam nosit, mávla jsem nad tím rukou) No a asi po třech dnech, úplně náhoda…šli jsme se synem odpoledne do obchodu a ještě na chvilku na hřiště. Byli jsme na průlezkách a pak šel malý do domečku. Potom přiběhl za mnou, že už našel ten bagřík. :D Jako nechápala jsem… Oni totiž v ten den, kdy ho ztratil byli se školkou taky na hřišti a jak se děti v šatně oblékali, tak si ho náš prcek prostě vzal sebou do kapsy na tu procházku. Na průlezkách si s ním asi hrál nebo ho prostě jen vytratil a zpět do školky už ho nedonesl! Prostě náhoda, že tam ještě byl, že si ho nikdo za tu dobu neodnesl domů. To bylo radosti! No když jsem to vykládala paní učitelce tak se smála, a říkala, že už se vyptávala i ostatních dětí jako jestli si ho někdo nepůjčil domů atd. :D Nikdo prý nic nevěděl a ten náš malý popleta prostě taky nic neřekl, že ho zapomněl na hřišti. :D Takže fakt sranda s dětičkami. :D

petaov
17. říj 2017

Přidám naši historku ze školky. Když byl starší syn (v září nastoupil do 1. třídy) menší, volal babičku na záchod, že potřebuje podržet pindíka, aby si nepočůral kalhoty. Babička se ho zeptala, jestli i ve školce mu drží pindíka paní učitelka. Na to syn odpověděl hrdě: "ne, paní ředitelka!" 😀 Lego duplo je u nás pořád aktuální, hraje si s ním s mladším bráškou (1 rok).

leniluki
17. říj 2017

Máme děti dvě, ani jedno ještě do školky nechodí, užíváme si čas spolu doma, dokud to jde 🙂 ale starší moc rád chodí na hřiště a do herniček, jen je hodně ostýchavý. Než se mě přijde zeptat, jestli si může danou hračku půjčit, někdo mu ji vezme 🙂 tak ho učíme trošku průbojnosti a už si zvládá vzít svou hračku, když si ji někdo půjčí 🙂 ale dětem neubližuje 🙂

evulineek
17. říj 2017

Naše dcera tři roky první den doslova naběhla do třídy a dost nahlas hlásí ahoj všichni tak já už jsem tady :D Pak aby se neřeklo se otočila na nás a řekla já si tady teď mami a tati pohraju a pak si pro mě přijdete jo? A od té doby školku miluje ♥

slunina
17. říj 2017

Už první školkový den byla dcerka nadšená a protože tam má kamarády, ráda tam chodí. Nejvíc se jí tam líbí, že si může hrát s hračkami, které se doma kvůli mladšímu bráškovi musí schovávat. Nůžky, lepidlo, vodovky, může tam skákat a běhat, poznávat nové děti a učit se básničky, od září jich umí asi 6. I když se každé ráno těší, vždy mě odpoledne vyhlíží a jde s radostí domů.
Mít doma lego školku, mohla by ukázat mladšímu bráškovi, jak to chodí 🙂

arien_black
17. říj 2017

syn zatím do školky nechodí, teprve příští rok mu budou tři roky. Doufám ale, že se mu tam bude líbit... zatím vzpomínám na svá školková léta. Někdy jsem chodila s brekem, někdy s nadšením asi jako každé malé dítě. Dodnes vzpomínám, jak jsme (už na konci 80. let) jezdili na plavání nebo chodili do sauny, kde jsme si připíjeli šťávou s heslem "ať žije Havel" 😂

roseinka
17. říj 2017

Dcerka ma jit do skolky az v dubnu. Kdyz jdeme kolem, vzdy tam chce na klouzacky a nechape, ze tam zatim nemuzeme. Kdyz se o tom bavime, rika: Maminka taky detma do skolky. Beze me tam nechce. 🙂 Jelikoz je dost emocne citliva, bude pro ni skolka na zacatku narocna, i kvuli tomu pujdu do prace az v zari, at ji tam nenutim od dubna byt porad a muzu si ji brat domu. Tohle lego by ji urcite pomohlo pochopit, jak to tam chodi. 🙂

annapans
17. říj 2017

Náš syn začal chodit do školky letos v září a nejvíc se mu líbí jeho noví kamarádi. Jaroušek je nejlepší kamarád protože má stejné papučky, Nina protože má vedle syna skříňku a Adámek protože mají kelímky s kartáčky hned vedle sebe. Prostě jednoduchá logika přátelství 🙂 Kéž by to lidem zůstalo až do dospělosti. To by byl svět hned krásnější! ❤

pavca1965
17. říj 2017

Kluci,už chodí do školy,ale když do školky chodily,byli to oba malí bonzaci. Učitelky přesně věděli,co se u nás zrovna řeší,co zrovna name rozbité,kdy maminka vyčinila tatínkovi...co nevěděli,nepovedeli. Mnohokrát jsem se studem cervenala až na zadku. Teď máme roční holčičku,kostky ji moc baví🙂

lalalanka
17. říj 2017

Dcerka ještě do školky nechodí,ale zanelouhu určitě půjde.Moc ráda je v kolektivu dětí,učí se novým věcěm a hlavně ráda běhá a skáče.Lego Duplo školka by se nám hodilo,abychom si mohly na školku alespoň hrát.

koncita
17. říj 2017

Syn šel letos do školky poprvé, i když už mu byly 4 roky. A ten rok, o který šel jakoby později, je hodně znát 🙂 Od prvního dne těžká pohoda, líbí se mu tam a hned si našel kamarády. Ovšem nejvíc miluje Libušku 🙂 není to paní učitelka, je to pomocnice z kuchyně a sympatie jsou vzájemné, skoro každý den mi hrdě, po svém, vypráví, jak ho Libuška krmila polévkou 😀 Je to rošťák, velký nejedlík a asi je ještě hájený jako nováček, takže mu s tím jídlem prostě trochu pomáhají a já jsem za to ráda, protože doma by se polévky ani nedotkl. A vůbec jsem zatím moc příjemně překvapená, jak mu školka prospívá a je to fajn 🙂
PS: asi jsme ostudy, ale my doma ještě žádné Lego (ani Duplo) nemáme.....ale řekla bych, že co chodí do školky, tak už zájem o něj začíná dávat dost najevo 😝

jaaaaba
17. říj 2017

Dcerka chodí do školky od loňského podzimu. Měla jsem z nástupu do školky dost obavy, a tak jsme se ji snažili pozitivně naladit, spřátelit se předem s některými dětmi, které jsme znali ze cvičení nebo hřiště a musím říct, že všechno dopadlo na jedničku. Asi pomohlo i to, že jsem doma na rodičovské s druhým dítětem a tak si ta starší mohla, hlavně zpočátku, sama říct, jestli bude spinkat a nebo ne.
Každopádně školku a společnost dětí miluje. Hodně mne pobavilo, když jsem ji jednou odpoledne vyzvedávala a ona, když mne uviděla, s teenagerovským despektem před ostatními dětmi prohlásila: "Ach jó, já už musím domů".

llllenik
17. říj 2017

Nas syn zacal do skolky chodit pred 2 lety. Zacatky byly dost krusne, jak pro neho, tak i pro me. Pripravovala jsem ho na to, dokonce jsme si i doma hrali na skolku, ale kdyz prisla realita, vse bylo pryc. Prvni mesic se do skolky moc tesil, ale pak prisla prvni nemoc, byl doma 14 a od te doby uz o skolce nechtel ani slyset. Kazde rano brecel a brecel. Ja uz jsem byla taky dost zoufala a tak jsme vymysleli ruzne figle, ale nic. Nakonec nam pomohla zmena pani ucitelky. Dostal starsi pani ucitelku, ktera byla hodne vnimava k detem a kdyz potrebovaly, tak je i pochovala. Diky pani ucitelce se vse zmenilo a ted tam chodi rad a dokonce tam chce byt cely den. Jeste mame dceru a ta pujde pristi rok do skolky. Doufam, ze u ni to bude lepsi, je jine povahy nez braska, vice prubojna. 🙂

danifa
17. říj 2017

Dcerka chodi do skolky od září, rána se občas neobejdou bez slzicek,přecijenom je to velka zmena po trech letech s maminkou. Po navratu domu však nadšene vypráví, jak si hráli na zahradě,malovali,zpívali nebo poslouchali pohadku a je vidět, že se ji tam libi. Lego Duplo je dcerky nejoblíbenější stavebnice, hraje si s ni denne, jen co přijde ze skolky a večer ji od ni odtrhavame, aby šla spat.

rona88
17. říj 2017

@bara_lego Náš miláček začal chodit do školky ve 2letech a 8měsících.
Prvních 14 dní bylo nejhorších. Špatně zvládal odloučení od maminky. Vždy se ujišťoval, že si pro něj zase příjdu 🙂
Postupně se vše zlepšilo a teď školku miluje. Dokonce už měli i divadélko s loutkama, které se mu moc líbilo. Nejvíc to, že jim pani při tom hrála na kytaru.
Byli za nima na návštěvě i zvířátka - sovy, ježek a netopýr. Domu přišel nadšenej, že si hladil ježka 😘
Miluju, když pro něj příjdu a on mi vypráví, co celý den dělali, s kým si hrál, kdo ho zlobil a hrozně ráda si prohlížím vše, co vyrobili.
Lego duplo je poslední měsíc jeho nejmilejší hračka a každý den staví mašinku a největší komín 😇

zuzaaanka
17. říj 2017

Naseho Honzika ceka skolka od ledna. Uz od jara se ale tesi, jak bude chodit do skolky za detma a rad si na skolku hraje, bali si do ni batuzek, nacvicuje umelecke dovednosti a kdyz skolku venku potkame, hned se radi k nim. A to nemluvim o tom, ze ven bez vystrazne vesty nemuzeme vyjit 😀

iulia
17. říj 2017

Malý tento měsíc přecházel do státní školky - je to pro nás velká změna, zvládá to skvělé, ráno se mu samozřejmě nechce vstávat, oblékat, umývat, čistit si zuby a ideálně před odchodem, když jsme vychystaní mi řekne, že potřebuje na velkou...... Při příchodu do školky si potrpí na dlouhé loučení - 10 pusinek a jedná velká (potřebuje se jen ujistit, že tam nezůstane napořád). A odpoledne mi s oblibou říká: "Už musím domů?" A zážitky máme zatím hrůzostrašné - hned první den ho jeden chlapeček chtěl "zaříznout nožem", ale paní učitelky jsou příjemné.

bmiri
17. říj 2017

Naše školka, školička,
je barevná celičká.
Synáček tam chodí rád,
pořád si tam může hrát.
A co ho tam nejvíc baví?
No přece když se z kostel lega staví.
Velké domy a komíny,
děti u toho vydrží i hodiny.
Také má své kamarády rád,
s kterými se může smát!
I paní učitelka je milá moc,
i když tam musí mít kolotoč.
Do školky chodíme s úsměvem,
zvládáme to i s obědem.
Ovšem odpolední spánek,
ten se občas neobejde bez poznámek…

Synovi se ve školce v začátcích stávala občas ee nebo aa nehoda. Jednou těch nehod během dne bylo víc, prostě se zapomněl u hraní, a potom už bylo pozdě, mokro. Když pro něj dorazil manžel, tak syn mu hlásil, že mu paní učitelka půjčila kalhotky. Prý byl tatínek nejprve z toho trošku v rozpacích, ale pak se mu dostalo vysvětlení, paní učitelka synovi totiž půjčila erární spodní prádlo (růžové s kytičkou!), protože měl vše mokré. Vyprali jsme, vrátili jsme a teď se té historce o růžových slipech jen smějeme. Přiznám se, že nějakou dobu jsem synovi chystala raději i troje náhradní spoďáry, ale naštěstí už je to období za námi a vše je v pořádku a bez nehod.

brendamonique
17. říj 2017

Právě na traktory, kombajny a Lego Duplo, které má náš malý nejraději jsem ho do školky dlouhodobě lákala ještě před nástupem 😀 i když se nám bohužel ještě dodnes nepovedlo se s návštěvou školky vyrovnat a i když máme ve školce už pár kamarádů a moc milé a hodné paní učitelky, přesto každé ráno chodíváme s brekem.
První den se nám povedlo hned první počůrání a to proto, že jsme netušili, jaký problém může nastat ... náš malý doma chodívá na nočník a nebo k velkému WC byl zvyklý, že mu někdo pomohl a "nasměroval proud", když se mistr rozhodl ve stoje, jelikož máme záchodovou mísu docela vysoko ... což ovšem ve školce takový problém s vysokými mísami nemají ... a tak když šel malý ve školce, stoupl si jak byl zvyklý před mísu, vystrčil a ... čekal ... a ona paní učitelka, která chudák nevěděla, jak je to u nás doma zvykem - nic, také čekala a tak se nám mistr počůral ve stoje před mísou s rukama za zády 😇 ... druhý den už nastoupil poučen, že si může v klidu sednout a dosáhne nožkama na zem. Také byl na podruhé už 100% úspěšný 😀

bledulka84
17. říj 2017

Dcerce byly 3 roky ted v nedeli, do skolky jeste nechodi, mame jeste 3mesicniho chlapecka, tak jsem si malou nechala jeste doma a zatim navstevujeme materske centrum a dcerka chodi na tanecni /sportovni krouzky. Takze historky z nataceni nejsou, ale za to doma perli 🙂 Treba nedavno jsem prebalovala maleho, pudrovala zadecek, Terezka se diva a najednou se pta: "Mami, proč ho solíš?"

loc
17. říj 2017

Syn chodi do skolky od zari, ma to tam moc rad, hned si zvykl a kazdy den se tam moc tesi. 🙂 Ma moc rad obe pani ucitelky a taky vsechny ostatni deti. Bohuzel jeste moc nemluvi, tak nam toho zatim o pobytu ve skolce moc nerekne. Informace ziskavame hlavne od pani ucitelek, z fotek a knizky, kterou vsem detem pani ucitelky tvori. Ale presto takovou jednu srandovni historku mame. 🙂 Syn jednu dobu ve skolce mel rad jenom holcicky, kdyz jsme se ho ptali, s kym chodi na vychazce za rucicku, tak jedine s holcickami, jakmile jsme se ho zeptali na nejakeho spoluzaka, tak trval na tom, ze s nim za rucicku ne🙂 Kdyz jsme ale videli fotku, na ktere sel za rucicku s chlapeckem, tak nam to vysvetlit nedokazal😀. Ted uz tohle obdobi preslo, chvili pak zase chodil za ruku jen s chlapeckama a ted je to podle nalady, spis uz si ve skolce zacina hledat kamarady🙂

bara_lego
autorModerátor
17. říj 2017

@babunka1 tak tahle fotka mě opravdu rozesmála! 😂

bara_lego
autorModerátor
17. říj 2017

@catherineb díky za super fotky i básničku! ❤

janawei
17. říj 2017

Náš prcek chodí zatím do miniškolky. Nejvíc se mu tam líbí kamarádi. Některé má rád hodně, některé míň, ale vypráví vždycky o všech. A má tady velkou radost, když něco vyrobí a on si to může odnést domů a vystavit. O pampeliškách a sedmikráskách, které mi nosil jako dárky z procházek, nemluvě, i když neměly v kalíšku dlouhého žití, zásadně trhá jen květy bez stonků 🙂.

radus_2011
17. říj 2017

Nas maly drak chodi do skolky rad. A nejradsi ma samozrejme hracky. Posledne mi v satne rika, ze potrebuje strasne curat. Tak se ptam a proc sis nedosel? A on na to: Mamko, ja jsem mel zrovna ty velky hasice a kdybych sel curat, oni by pak byly, fuc. Co na to rict 😀 Zkousela jsem mu vysvetlit, ze je dulezitejsi se vycurat, ale neuspela jsem. Proste kdyz se ukoristi dobra hracka, tak se musi hlidat 🙂

tanakin
17. říj 2017

naše holčička do školky zatím nechodí. a ještě nějakou dobu potrvá, než chodit bude. ale věřím, že se jí tam bude jednou líbit, najde si tam fajn kamarády a bude mít hodné paní učitelky...

veroniquecz
17. říj 2017

U nás zážitek posledních dnů. Malé je 2,5 a ve školce má stejně starého kamaráda. Jsou tam nejmladší, takže je tety drží pospolu. A včera přišla naše malá s novým slovem "fuj". Tak se ji ptáme kdo to ve školce říká, její odpověď: "Davídkovi pusinku dám, řekne fuj" 😂 Takže takto si druhy měsíc zvyká 😁

Strana