icon

SOUTĚŽ o stavebnici LEGO DUPLO Školka! 🙂

bara_lego
Moderátor
16. říj 2017

Chodí vaši nejmenší do školky? A co na ní mají nejraději? Podělte se s námi o vaše zkušenosti a získejte srdíčka. Řekněte nám, jaká zábavná příhoda, se vašim dětem ve školce přihodila. Popište nám příběh do komentáře a vyhrajte. Deset z vás získá krásnou stavebnici LEGO DUPLO Školka. 🙂

SOUTĚŽ o stavebnici LEGO DUPLO Školka! 🙂
yymajkx
17. říj 2017

Matyasek ještě oficiálně do skolky nechodi, ale neoficiálně navštěvuje se mnou me byvale kolegyne. 😀 Nejradeji ma deti, tak snad mu to vydrží i do oficialniho skolkoveho období. 🤔😂

marcela8
17. říj 2017

Dcerka chodí již třetím rokem do školky a je tam velice spokojená. Nejraději na školce má kamarády, paní učitelky, hračky, divadelní představení a procházky. Z každé procházky musí mamince něco donést a to se někdy maminka nestačí divit.
Příhod je spousta: Ve školce mají různá divadelní představení a také ukázky. V loňském roce dcerka přišla ze školky s letáčkem o hokeji a prý by ráda chodila. Doma jsme byli rádi, že chce něco dělat a zatím ji to stále drží. Na hokej už chodíme třikrát týdně.
Nejzábavnější příhoda asi je vyprávění o jejím velkém kamarádu Matějovi a plánech do budoucna. Plánují si, že se vezmou a budou společně bydlet. Nedávno jsme byli u našich a děda něco hledal v elektru na internetu. Dcerka k němu přišla a povídá: Dědo ukaž, já musím objednat holicí strojek pro mého manžela Matěje, pračku do naší domácnosti a ještě televizi. Když jsme se zeptali, kdo bude objednávku platit, tak odpověděla Matěj. Někdy je to pěkné povídání. Co děti všechno nenapadne.
Minulý týden zase přišla s tím, že budou bydlet u Matěje doma a rodiče si prý musí najít jiný byt. Matějova maminka se jen usmála. 🙂

properjoey
17. říj 2017

U nás veskolce zatím nejvtipnější příhoda byla,když za nimi přišla zvířátka.vsechny maminky se ptaly, jaká zvířátka tam byla...slon,velbloud,to byly nejčastější odpovědi.nakonec z toho byla lama,slepice,kačer,koník a koza😂
Jinak nejkrásnější příhoda pro mě,jako mámu byla,když mi chlapeček v šatně hlásil,že má Eunička krásnou suknicku,ještě než jsem ji vyzvedla😍

tilee
17. říj 2017

Terezka zacala chodit do skolky letos v zari,takze tech zazitku tolik nemame. Do tridy jich nastoupilo 14 novych,takze si mezi nimi rychle nasla kamaradky. Hodne mluvila o Karolince,jak si spolu hraji a jak je fajn. Pak dosla jednou domu a rika mi: Mami,uz s Karolinkou nekamaradim. Tak jsem se ji zeptala,jak to Terezko? A ona mi rika,no,my jsme si naliskaly. Me vyjelo oboci,moje dcera je celkem introvert,tak jsem se pidila dal a ona mi rika,Misa mi rikal,ze se mu libim a Karolince se to nelibilo,tak me zacala tahat za vlasy a ja se nedala a pobily jsme se a uz nejsme kamaradky ☺ Netusila jsem,ze tyto veci budu resit uz ve 3 letech 😁 Misa ma mimichodem uz dalsi objev,ale holky se moc nekamaradi dodnes,tak treba je to prejde ☺

chocomorocco
17. říj 2017

Terezka má 3,5roku,ale do školky ještě nechodí. Často jezdíme k babičce na delší dobu,tak by tam byla málo. Loni byla přihlášena do miniskolky,ale museli jsme ji odhlasit. Moc.plakala a nechtěla být bez maminky. Tak zatím veselou historku nemáme. Ale už se těší až bude chodit. Příští rok se dočká 🙂

miskav11
17. říj 2017

Čerstvě tříletá dcerka chodí od září do školky na celý den, nejraději tam má svoji starší sestru,která je předškolačka a ranní a odpolední aktivity mají společné, hned poté horu medvídků a panáčků z Lega 🙂 První den ráno ji ve sběrné třídě náramně zaujal malý chlapeček ve žlutém triku s brýlemi: "Mamiii,podívej,ve školce je mimoň!"

uglyduckling
17. říj 2017

Náš Ondrášek má 2,5 roku a v září nastoupil do školky. Má tam svého největšího kamaráda Kubíka, se kterým se znají vlastně od narození a taky kamarádku Emilku, která ho asi miluje, protože ho vždycky hrozně objímá, snaží se ho pusinkovat, nosí mu čaj a podobně .... dobře to má synek zařízené, co si budem povídat 😂 Od ledna do stejné třídy nastoupí i jeho sestřenice Emička, se kterou je dělí pouze 7 týdnů, a to bude teprve silná dvojka, to se mají paní učitelky na těšit...
Ale co má náš Ondrášek na školce úplně nejraději je asi kočka 🐱 Potlouká se kolem školky, krásná, mourovatá a ochočená tak, že si asi nechá líbit cokoli (ale my samozřejmě nedovolíme, aby testoval, co všechno vydrží), takže každé ráno začíná tím, že kočka čeká na cestě u školky a každé příchozí dítě ji pomazlí, pohladí atd. a při odchodu ze školky se s kočičkou rozloučí, opět pomazlí, pohladí apod. Myslím, že to je ta nejmazlenější kočka minimálně ve střední Evropě 😍

liss_qr
17. říj 2017

Dobrý den, náš syn ještě do školky nechodí, čeká na sourozence a bude s nami jeste doma. Ale dneska se mu se školkou stala veselá příhoda, jezdil na traktůrku a všiml si dětí s paní učitelkou na procházce, otočil to tedy k nim a ihned strhl pozornost celé třídy, protáhl je po celém kopci, po všech loukách co tu máme kolem až k lesu, a protože zna cestu k babičce která bydlí pod kopcem, vzal to i tam, paní učitelka pískala na děti píšťalkou, já s břichem samozdřejmě za nimi, děti to hrozně moc bavilo a náš byl v sedmým nebi jakou měl pozornost. Nakonec paní učitelka odcházela po té naší cestě zpátky do centra města a ke školce, říkám paní učitelka už vám odchází.... a to se děti rozeběhli za ní a náš traktůrkem za nimi, ja to vzala přes louku, jeste cestou prohodila par slov s nejakou maminkou, protoze me zajimalo jak se jmenuje miminko, (ostatně syn se tam zastavil a jak ho ucime, ze bude mit sourozence miminko sam rikal miminko) no ale zas mi ujel, takze jsem to vzala pres tu louku, kolem pole. Deti uz byli u pani ucitelky, rádne vybehany a probehly šli na obídek. Naštěstí na mě počkali, ale náš brecel a vztekal se, že chce jít s nimi, kdyz jsem se ptala jestli ho tam mám tedy přihlásit kýval hlavou, že tam chce. Musela jsem ho otáček, nabídla jsem paní učitelce dýně, když budou chtít dlabat a pak se mi podařilo i našeho otočit a vyrazili jsme zpátky na kopec :D. Ted se tomu směju, jak deti krasne prohnal a me taky.

olga_
17. říj 2017

@bara_lego
Syn měl před pár dny tři roky a do školky nechodí. Já sama jsem tam nechodila, takže to nehrotíme. Když jsme ale byli zase tradičně na měsíc na mém univerzitním pobytu v Německu, chodil hladově kolem tamější univerzitní školky, která je krásně prosklená, takže je vidět dovnitř na všechny ty hračky. Tahal tam manžela, který mu vysvětloval, že tam děti chodí samy. Na to on suverénně: "Já tam půjdu sám, tatínek bude venku." Ovšem v tu chvíli vyšel nějaký rodič s dítětem a syn: "Tati, ty kecáš, tady je taky nějaký tatínek a je vevnitř." Přístě mu tam budu tu návštěvu muset asi opravdu domluvit. 😅 Začal v Německu krásně opakovat i šílené názvy některých autobusových zastávek, tak by se tam asi s dětmi nějak domluvil - minimálně by jim řekl, kde bydlí 😂.

eliskan
17. říj 2017

Nase Stellinka chodi do skolky chvilku, pred par dny oslavila 3.narozeniny. Ze zacatku se ji tam moc libilo, ted uz nadseni opadlo (chodi jen dopoledne). Pochytila tam mimo jine i nova slova nebo slovni spojeni. A vesela prihoda za tu chvilku?

Rikala mi "maminko, polivku nam donesla pani dokonka" (=doktorka). Spetla si pani kucharku s doktorem kvuli bilemu obleceni 😂 . A kdyz jsme se ji doma ptali jak ji na obed chutnala pizza, odpovedela nam "byla dobá (=dobrá), ale sladká jak cecek" 😂😂

Duplo doma mame (letiste a vlacek) a patri to mezi top oblibene hracky. ❤ dalsi duplo by nas moc potesilo.

1miska
17. říj 2017

My zatím bohužel moc veselych prihod ze skolky nemame, mala si tezko zvyka, hur nez jsme cekaly a tak doma spise porad dokola resime jak ji to ulehcit a zda je lepsi ji tam nechavat vice ci méně dnu a vse se každý vecer kolem skolky toci. Co tam ma rada? paradoxne angličtinu a logopedii, zatímco ji moc nebavi behani a hrani si - je to takovy hloubavy typ 🙂 zrovna minuly tyden dosla s tim, ze ji starsaci rikali ze duplo je pro prtata a dost ji to vrtalo hlavou jak to vlastne je a od toho minulého tydne si s nim moc nehraje (narozdil od mladsi segry🙂 asi ji to porad vrta hlavou 🙂 ale co me tehle tyde pobavilo bylo, když se rano oblekala - miluje jedny kalhotky - ruzove se zelenym dortíkem, vždycky ceka az budou vyprane a pak si je hned zas vezme, v pondělí když jsem je tam po vyprani dala, tak je zasunula az na konec skrine a když jsem se ji ptala proc, tak mi rekla ze je ukazovala Tomaskovi jak jsou krasne a on ze ji řekl, ze krasne vůbec nejsou 🙂 cimz urazil jeji nejoblibenejsi kousek obleceni 🙂

lezdr
17. říj 2017

Naše dcera nám do školky utíkala... Měla tam starší sourozence a bratrance ☺.

katka_mel
17. říj 2017

U obou dcer má ve školce úspěch jakákoliv výjmka mimo běžného dne. Takže představení, tvoření na zámku, výstavy a podobně. Lego tam nemají, zato doma si s ním hrají skoro každý den.

kat295
17. říj 2017

Skolka nas v nejblizsi dobe neceka, nase holcicka ma teprve mesic ale tatinkovi by stavebnice udelala velkou radost 🙂 celou dobu se tesi az povyroste a budou stavet kominy a domecky.. oba jsme stavari tak snad nam to pujde i z kostek 🙂

tichackova
17. říj 2017

Eliška má školku nejradši, když jsou prázdniny a ona si ní nemusí 😀
Brácha snad bude jiné kafe, ten by tam nejradši zůstal a hrál si už teď v roce a půl☹

medya
17. říj 2017

Lukášek chodí do školky druhým rokem. Nejvíce se mu tam líbí hračky a kamarádi. A k příhodě no spíše trapasu pro maminku bylo, když jsem se ho při vyzvedání zeptala co měli k obědu. (V šatně bylo dost rodičů s dětmi) Odpověděl koprovku, měli jsme ji doma den před tím. A dodal, že mu hrozně chutnalo a ne jako když jsem ji vařila já včera, to byla bleee. 😲

lulluu123
17. říj 2017

Dcera chodí do školky od Září. Vždycky se jí ptám co měli dobrého a ona mi minulý týden řekla, že měli "chebik s kučeládou" řekla jsem jí, že to bylo asi čokoládové máslo a zeptala jsem se jí jestli ji chutnalo. Ona se zamračila a řekla "maminko ne, to je ble, to si dělaj srandu! To si nedám!"

emtinka
17. říj 2017

Do školky zatím Lucinka ještě nechodí a doufám, že ještě dlouho nebude 🙂 užíváme si spolu doma. Možná má školku trochu doma, protože jsem učitelka. Takže někdy bych řekla, že jsem i dost náročná a neoblomná :(. Tak jako jsem si užívala roli učitelky, užívám i roli maminky 🙂 a hrajeme si doma od rána do večera. Každý den nás baví něco jiného, prohlížení knížek, poznávání zvířátek, malování, stavění kostek atd 🙂. Krásný den všem 🙂

knofl
17. říj 2017

Naše Anička začala chodit do školky letos v září. Paní učitelky má moc hodné, ale i tak z nich má velký respekt. Doma si o školce hodně povídáme. Říkala jsem jí, že ve školce může zlobit, aspoň trošku, že to má ode mě dovolený. A ona mi odpověděla, že ne, že ve školce bude moc hodná, že nechce aby se na ni paní učitelky zlobily. Ale že se nemusím bát, že mě doma zlobit bude. A tak si to doma opravdu vynahrazuje 🙂 A od paní učitelek ve školce poslouchám, jestli ta Anička vůbec umí zlobit, že je moc hodná holčička 🙂

princeznaj
17. říj 2017

U nás je školka teprve v začátku 🙂 Kubík chodí od října a začátek nebyl úplně lehký 😔 naštěstí to trvalo jen krátce a teď se do školičky už i pomalu těší 😊 nejraději má paní učitelku a svačinky 😂 jsem moc zvědavá, jak to u nás bude se školkou do budoucna, ale moc bych si přála, aby ten můj miláček byl ve školce šťastný 🙂

slopes
17. říj 2017

Moje Eliška začala chodit v září do školky a já zároveň do Domu dětí a mládeže do práce, tam Eliška chodí jednou týdně za mnou na kroužek Cvičení. Děti mě obvykle oslovují "paní učitelko", což od Elišky samozřejmě nevyžaduji. Naše konverzace: " Eliško, ty mi nemusíš říkat, paní učitelko'. " Eliška: "Když ty seš v práci, tak se mi zdá, že je to jiná ženská!"

endy85
17. říj 2017

Stavebnici by jsem ráda vyhrála pro svého synovce Alexe,který od září začal chodit do školky,nicméně díky neustálému nachlazení je zatím spíš více doma než ve školce,což vždy velice obrečí,jelikož od prvního dne do školky chodí moc rád a našel si zde své úplně první kamarády. Tak by mu tato stavebnice alespoň ukrátila doma dlouhé chvilky bez školky a nebylo by mu po ní tolik smutno 😉

medakote
17. říj 2017

Starší syn Kubík do školky chodí, nejraději má kamarády a hračky, nerad má "práci"- tj. veškerou organizovanou výtvarnou činnost.
Nedávno přišel s tím, že si ho spolužačka Nelinka chce vzít za muže až vyroste. A protože již před měsícem hloubal nad tím, jaké parametry bude muset jeho budoucí žena mít, přišel na to, že si Nelinku nevezme, jelikož "neumí vařit palačinky". Taktně jsem podotkla, že se to ještě časem může naučit, takže mi sdělil, že "Pokud se to naučí, budu o tom uvažovat!"

kikinous
17. říj 2017

Naše Viktorka začala letos chodit do školky a moc se ji tam líbí. Může si odpočinout od svého 3 měsičního brášky a pohrát si s kamarády 🙂 Je to ale velký jedlík a miluje ovoce a zeleninu a tak prý kamarádům ráda u oběda pomůže s nějakým tím salátkem 😀

mandyn
17. říj 2017

Můj starší syn chodí letos do školky naposledy a nově také povinně, je to už velký předškolák😉 Předtím dva roky hodně promarodil, prodělal infekční mononukleózu a zánět kloubů, na 14 dní nám přestal chodit😔 Když se ho někdo zeptá, jestli už se těší do školy, odpovídá, že ne, protože si chce ještě ve školce hrát. Chtěl by ty zameškané měsíce dohnat. Proto nechce chodit domů dříve, než jak se školkovsky říká "po spa". Když pro něj přijdu dříve než ve 4 (školka je u nás do 5), tak hlásí, že ještě domů nechce, že tam jsou ještě děti a chce si hrát. Jeden den bylo tak krásně, říkala jsem si, nebudu spěchat, budou určitě na zahradě.. Přiřítila jsem se tedy až o půl 5, koukám, vidím ho jak mluví s paní učitelkou a slyším: ,,a kdy pro mě přijde mamka?" Když jsem se rozhlédla po zahradě, nikde nikdo, byl poslední! Tak mi konečně nemohl říct, že jdu brzy😀 Sice už měl trošku strach, že jsem na něj zapomněla, ale byl pyšný, že tam byl déle, než všechny ostatní děti🙂

arrowka
17. říj 2017

Dcera (4 roky) miluje školku. Od září nově chodí do státní školky a zajímavé je, že se jí tam líbí víc, než v předchozí soukromé. Mám radost, že se do všeho zapojí a všechno ji baví. Veselých historek zatím moc nemám, jen jednou si prý s Davídkem hráli na venčení psa - Davídek prý byl pejsek, lezl po kolenou a ona ho venčila. Akorát prý nenašli žádné vodítko. 🙂

oplatecka
17. říj 2017

Náš Honzíček do školky ještě nechodí, čeká nás to příští rok. Ale občas si o školce povídáme a tvrdí, že se do ní těší 🙂 K dětem se chová moc hezky, má je rád, tak si myslím, že ve školce problém mít nebude 🙂 Spíš to bude problém pro mně, určitě se mi bude moc stýskat 😉

petanevesta
17. říj 2017

Dcera Adelka 4roky, zacala chodit teprve letos v zari a zacatky byly krusnejsi, hodne se ji styskalo.. Ale ted uz to bere hezky, tesi se na kamaradky i na dobre jidlo 😀 Jeji tridni ucitelka mi minule rekla, jak je Adelka sikovna, krasne mluvi a neni s ni zadny problém ❤ Jsem pysna na svoji holcicku 😍

verinikki
17. říj 2017

Naší malé ještě nejsou tři roky, ale je to neskutečný ďáblík. Má ráda společnost a děti, takže jsme ji na tři dny v týdnu dali do miniškoličky. Chodí tam moc ráda, protože ve školičce mají pejska i králíčka a můžou je hladit a starají se o ně. Dětí je tam jen šest, ale ve stejném věku, takže se neustále mezi sebou pošťuchují a handrkují. Včera jsme malou vyzvedli a cestou domů se ptali jak se měla, co dělali, co zvířátka a jestli ji někdo nezlobil, jestli byla ona na děti hodná, atd. No a dozvěděli jsme se, že ve školce bylo moc fajn, že vůbec nezlobila a byla moc hodná a taky že Vendelínka zatloukla kladívkem po hlavě🙂 Takže touto větou skončila má naivní idea o idylickém školičkovém dni a naší hodné holčičce🙂

mapoh
17. říj 2017

Nejradši vzpomínám na příhodu staršího syna z jeho prvních dnů ve školce. Když jsem ho jednou vyzvedávala, ptala se mne paní učitelka, jestli měl Lukášek ráno papučky. Říkala jsem, že samozřejmě a divila se, proč se ptá. Prý se po skončení dopoledního cvičení zjistilo, že Luky papučky nemá. Hledala první paní učitelka, hledala druhá paní učitelka, hledala paní uklízečka a dokonce i paní ředitelka... A papučky nikde. A Luky jen plakal. Tak usoudili, že jsem nezodpovědná matka, která svému dítěti ani papučky nedá 😂😂😂 Mně stačilo říct: Lukášku, kde máš papučky? A Luky vstal a ukázal na švédskou bednu. A papučky? Byly tam!

Strana