icon

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus

bara_lego
23. lis 2015

Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.

Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
lv
24. lis 2015

malá objevuje hlavně nápodobou - stará se o panenky, vaří se mnou, s Legem si hrají se sestřičku, nejčastěji staví Zoo.

kaeth01
24. lis 2015

mam dve holcicky, se kteryma uz je objevovani sveta zabava pro celou rodinu. Obe jsou uz velke a sikovne a vsechny tri mame radi tvoreni. takze chodime ven a sbirame ruzne materialy a doma pak dumame co s tim. Krome tvoreni take radi sportujeme a cteme. Starsi dcera lego zboznuje a strasne rada si stavi domecky podle sve fantazie, mladsi ted do poslednich dni milovala jen a jen Duplo, ale k jeziskovi by si uz prala to malinke jako ma sestra 🙂 a tak jsme minuly tyden nase Lego duplo krasne zabalily a venovaly nasemu bratranci (ktery nedavno oslavil sve prvni narozeniny). Zoinka mela strasne moc radost, ze udelala neco hezkeho a obdarovala svym temer nejcennejsim pokladem nekoho jineho. ted uz netrpelive ceka na vanoce, jestli se ji jeji dobry skutek vrati 🙂

assentra
24. lis 2015

Máme malého "opičáka", takže ho učíme příkladem, co vidí, to dělá, je to poučné i pro nás, protože musíme o svých "činech" hodně přemýšlet, jestli chceme, aby to dělal také nebo ne 🙂

princina
24. lis 2015

Malé je 9 měsíců a svět teprve objevujeme...nejvíc nás zatím zaujalo cvičení s miminky😁 Teď začíná objevovat kostky... Malá má ráda dětské rikanky a písničky,které zná ze cvičení...čím víc do nich investujeme času,to se nám vrátí.

teeru
24. lis 2015

Šimonkovi je teprve 5měsíců. Rád sleduje nové věci a poznává ten obrovský svět.
Už od začátku jsme mu ukazovali každou věc. Teď, když už vnímá okolí chodíme ven vyndáme ho z kočárku a ukazujeme okolí v létě jsme ukazovali kytičky, travičku na podzim jsme zkoumali krásy barevných lístků a pozorovali jak listy padají ze stromů a teď, když máme kolem sebe bílo prohlíželi jsme si sníh.
Když jsme u Šimonkovo dědečka hladíme si pejsky a prohlížíme další zvířátka z dědečkovo malé zoologické zahrady. Šimonek má nejradši rybičky, které dokáže zkoumat hodiny. Ukazovali jsme mu i zvířátka v opravdové zoologické zahradě, které ho moc zaujali 🙂
A doma si hrajeme s hračkami zkoumáme tvar, jak jsou barevné, jestli vydávají zvuky nebo co se s nimi dá dělat. Čteme a prohlížíme si knížky a ukazujeme si co mají hrdinové na sobě, co dělají a jakou mají barvu.
Také spolu vaříme přesně říkám co dělám a Šimonek mě trpělivě pozoruje to samé, když jsme na nákupu.
A když přijde tatínek z práce Šimonek mu "vypráví" co jsme všechno dělali a jak jsme si nové věci užili. 🙂
Na závěr přidáváme momentkovou fotku z našeho malého venkovního objevování a zkoumání 🙂

onlo
24. lis 2015

Objevujeme svět

Žil byl jeden malý chlapec,
říkali mu bystrý Mates.
Hned jak ráno z lože vstal,
svět kol sebe poznával.

Ráno místo budíčku,
zahrál krátkou písničku.
Muzikantem že je snil,
celý dům tak probudil 🙂

Klavír, housle, píšťala…
ty miloval odmala.
Zvesela tak začal den
a vyrazil s mámou ven.

Teplo, zima, déšť či sníh,
nezastavil jeho smích,
ani kupu otázek
ze společných procházek.

Co je tohle a co tamto?
proč, nač, kde, kam, cože, jak to?
Na vše chtěl znát odpověď,
zajímal ho celý svět.

Zvídavý on věru byl,
mnohdy blízké zaskočil.
Svým pohledem bezelstným,
učil je, se dívat s ním.

Vrátit se do dětských let,
v jeho blízkosti šlo hned.
Radost kolem rozdávat-
to dělal vždy velmi rád.

V kuchyni či na zahradě,
pomáhal rodičům hravě.
Tam vždy ve svém živlu byl
a pěkně se unavil.

Nakonec pak v klidném spánku,
utřídil si malou schránku,
svých poznatků ze světa,
aby nebyl popleta 😉

karminka
24. lis 2015

Myslím, že netřeba slov - objevujeme svět několikrát denně, kde jen se to dá 😀 Ať už doma či venku 🙂

zachrpe
24. lis 2015

Naše Eliška bude mít za 14 dní rok. Od narození je to taková naše "Keliška" 😀 I na první kontrole nožiček nám pan doktor říkal, že je to pravá ženská, protože tak zvědavé miminko ještě neviděl 🙂 Její zvědavost a objevování VŠEHO jí zůstalo doteď. Ať už to jsou šuplíky v kuchyni, tátovo nářadí v dílně, vše po bytě, vše venku, no prostě všechno, co jí přijde pod ruku nebo o co zavadí pohledem. Vždycky buď já nebo táta jí ukážeme, co daná věc dělá, na co slouží, necháme jí si to osahat, ale také ukážeme, že ne vždy je s tím zábava. Třeba že jehličí píchá, do šuplíku si může přivřít prstík, atd. 🙂

chealse123
24. lis 2015

Když dáte dohromady čtyřletého "velkého" bráchu s velícími sklony s ročním prckem, jde objevování světa skoro samo. Kdo jiný by taky prckovi ukázal jak se leze do skříně, jak se bubnuje na televizi, jak se trhají kytičkám listy..... Kam se hrabe máma a její nudné předčítání knížek🙂

irenoslava
24. lis 2015

u nás je to, dokud si nevidí neumí, dokud neviděl maminku jak otvírá mrazák, tak ho neuměl otevřít,pak byl každou chvilku namrazený, teď už jsme koupily bezpečnostní pojistky a máme klid dokud mě zase neuvidí🙂

zdenulee
24. lis 2015

Našemu 15měsíčnímu zvědavci nic neunikne, vše musí vidět, slyšet, na všechno a všechny mává, směje se a jeho nejoblíbenější objekty jsou kromě psů autobusy 🙂 Z kočárku na ně nadšeně mává a doma by nejradši pořád koukal z okna a vyhlížel autobusy :D

hhranolka
24. lis 2015

jak se s dětmi učíme objevovat svět? Dobrá otázka 😀 Vlastně mám pocit, že učení není potřeba, je to přirozená věc, která jde každému malému drobečkovi úplně sama. Jen co poprvé otevřela očka naše mladá, tak ihned objevovala svět. Vlastní zkušenost je ta nejcennější, takže žádné nešahej na ten kaktus, ale zkus to,... ale dej pozor! PÍCHÁ! 🙂 Malování, stříhání (velké díky patří konzumnímu světu za nůžky, kterými nelze přestřihnout látka nebo vlasy), schovávání se, ochutnávání a v neposlední řadě hraní. Nekupuji předražené komerční hračky, ale vždy vyrazíme po návštěvách, kde mají děti a tam se nejlépe zjistí o co má dítko největší zájem. Pro nás je to letos jednoznačně Lego Duplo. XXL kreativní box a princezna sofie jsou již připraveny ve skříni a další sady čekají na narozeniny. Kostky jsou nekonečnou studnicí nápadů, jak se vyblbnout a také rozvíjejí fantazii a prostorové vnímání. Je ale pravda, že na kolečka, jsme uplně zapomněli, takže autobus by udělal mega radost 🙂

kristyna8
24. lis 2015

U nas poznavame svet prochazkami,vylety,nakupy,spolecne uklizime,varime.Nejradci skladame lego 🙂

kimby
24. lis 2015

Dobrý den přeji. S dětmi (bezmála 6let a 14měs) objevujeme svět každý den. S oběma dětmi vedeme svou vlastní školu hrou. Protože nejvíce děti zjistí, objeví či se naučí právě u her a běžných domácích činnostech. U věšení prádla se počítají kolíčky, podávají určité barvy, u krájení brambor se učí motorika a také to, že nic se nedělá automaticky, ale je potřeba přiložit ruku k dílu. Samozřejmě děti jen neuklízí, nevaří apod, ale také je čas na hraní. Nejraději vytáhneme krabici s Legem Duplem či dřevěnými kostkami a stavíme silnice, domečky a přesměrujeme se do krásného dětského světa plného zábavy a legrace.
Myslím, že život s dětmi je o tom, že děti se učí od nás a my od nich. A někdy se máme od dětí hodně co učit. Krásný den Pavlína s dětmi

rezetka
24. lis 2015

Jak objevujeme svět? Přijde mi, že od doby, co mám děti, svět objevuju spíše já. Děti mi ukazují, že na svět lze pohlížet i jinak. A tím mi otevírají neskutečné možnosti. 😉

janulina90
24. lis 2015

Syn objevuje svět všemi smysly 🙂 teď hlavně opakováním. Takže vše co ukazuje pojmenujeme. Autobus je Autoba, banán je Babán. A nápodoba je i v činnostech, naposledy jsme spolu myli okna, kdy on balkonové spodní okno leštil mým hadříkem na brýle 🙂

amaliee
24. lis 2015

Dcerka objeví každý den něco nového. Nejraději trávíme čas venku a pozorujeme společně přírodní krásy na procházkách - zvířátka vedou🙂

angelsb
24. lis 2015

Nevím jak starou fotku mohu dát tahle je je focena 5-6 měsíců zpět a objevujeme svět tím že vlastně zkoumáme vše od kytiček po osoby a teď právě Natálčin kamarád poznal co je odmítnutí a to patří taky poznávaní světu .Jinak Ukazuji jak teče voda a že voda je mokrá, učím jí že co má kola jezdí a vysvětluji že mohou ublížit a musí se na ně dávat pozor . Teď jsem jí ukázala sníh dala do ruky a řekla studí 🙂 oheň že pálí a tak prostě vše vysvětluji 🙂

lenculina
24. lis 2015

Objevujeme svět 😵 Venku v přírodě ... doma u stolečku s papírem ,tužkou ... také jsou skvělé barvy na prstíčky kterými vyrábíme své otisky na památku, také jsme měli možnost vyrábět draka, s tatínkem staví ze stavebnic garáže .. objevujeme svět vlastně každým krůčkem... je maličký a pořád se učí,objevuje a zdokonaluje se 😵 Blíží se Vánoce ,znovu bude poznávat sníh, stromeček,cukroví,Vánoční pohodu,přeci jen minulý rok tomu ještě dosti nerozumněl, těšíme se až si bude s radostí rozbalovat dárky a trhat papír, moc by ho určitě potěšila i stavebnice od LEGO duplo od Vás ... 😵 😵 DĚKUJEME za tuto možnost o ní soutěžit

veverun
24. lis 2015

Všem krásný den, moje děti nejraději objevují cokoliv na vlastní kůži, ostatně jako kterékoliv jiné dítě, že 🙂 , a tak se snažím řídit se slovy, že vlastní zkušenost je nepřenosná a v rámci možností a bezpečnosti toto svým miláčkům dopřát... Staršího syna, čerstvě šestiletého, dosud nepřešlo období "proč", nejšťastnější je, když může dělat něco opravdového, kde je pak vidět výsledek (dětské nářadí zahodil, potřeboval prostě to pravé), pracuje s dědou nebo tátou v dílně, vrtá, šroubuje, natírá... hry na "jako" u něj nikdy neprošly. Ptá se na věci stále dokola a ujišťuje se, že odpověď je tatáž. A už dávno si s ním občas připadám jako hlupák, protože chce vědět něco, o čem já nic nevím... A téměř dvouletá dcerka chytá všechno od staršího bráchy, samozřejmě... dnes mi pomáhala míchat omáčku, krájet cibuli, umývat nádobí... snažím se jim umožnit poznávat svět tak, jak chtějí. Ikdyž mě to někdy stojí nervy a ne všechno mohou zkusit, stojí ten záblesk Božího daru v jejich očích za to 🙂 Veronika

wopickova21
24. lis 2015

Nasemu synovi ted budou 2 roky a objevuje svet kazdym dnem,nejradeji venku,chodime porad na prochazky a kdyz je osklive pocasi,tak doma a to mi strasne rad pomaha s domacnosti..je to velikej pomocnicek.Miluje modelinu,to porad neco vyrabime,kresleni a ruzne aktivity. 😉 Ted se pripravujeme na prichod noveho clena rodiny (holka nebo kluk,to jeste nevime..nenechali jsme si to rict) 😀

zebruska
24. lis 2015

Zdendíkovi je 11 měsíců. Momentálně ho učím objevovat svět ze stoje - stále si stoupá, sedá, háže všechno na zem, aby zkoušel gravitaci, snaží se lézt na schody... a já se ho snažím naučit, co ano a co ne... a většinu věcí objevuje pusou, zkoumá prstíčky a všemu se krásně směje. Pořád mi ukazuje hračky, se kterými si hraje, tak mu říkám, co to je (třeba že má krásnou kostičku nebo chrastítko).

bizba
24. lis 2015

Je až neuvěřitelné, jak si člověk teprve s vlastním dítětem uvědomí sám sebe (je to takové naše zrcadlo). Syn (1,5 roku) má teď období, kdy se mne snaží napodobit, takže u něj vede např. dávání kolíčků do pračky, vyndavání nádobí z myčky. Je tak rychlý, že od něj talíře skoro nestíhám brát🙂

Neustále mne překvapuje, jak rychle se všechno učí. Rád napodobuje zvuky zvířat, rád si prohlíží knížky. Před nedávnem našel mezi novinami katalog Lega a často si ho s velikou oblibou listuje a vypráví mi (svojí řečí🙂), co na které stránce je, ale "ABOBUSu" si všimne vždycky🙂.

bara_lego
autor
24. lis 2015

Nadherne prispevky od vsech soutezicich🙂 jeden vtipnejsi a zajimavejsi nez druhy🙂 dekuji za uzasna povidani s tesim se na dalsi prival zivych prispevku o tom, jak objevujete s detickama svet🙂 Bara

manma
24. lis 2015

Od chvíle, kdy se nám narodil náš synek poznává a objevuje svět a my s ním. Jeho poznávání začalo už když byl v bříšku když poznával hlas maminky a tatínka a odpovídal kopáním. Když se narodil, konečně svými mžouravými očičky pomalu poznával jak vypadá nejlepší maminka a nejskvělejší tatínek.
Je to naše zlatíčko a my se mu snažíme věnovat, jak to jde.
Vím, že pro dítě je nejdůležitější když si maminka a tatínek s ním hrají. O to se snažíme.
Takže si hrajeme s hračkami, zpíváme si písničky, říkáme básničky, malého zapojuji v kuchyni, jezdíme na výlety, chodíme na procházky do lesa, kde na nás čeká spousta dobrodružství.
A když vidíme, že je náš synek šťastný, rozesmátý, je to ta nejkrásnější odměna pro mne i pro tatínka.

lucipech
24. lis 2015

S mojí 17 měsíční holčičkou objevujeme svět každý den a každý den je díky ní jiný. Vlastně ona mě učí objevovat svět, protože díky ní se dostávám do dětského světa a vzpomínám na své dětské dny a objevování a stejně jako si ona ráda hraje, hraji si s ní i já ráda. Díky dětem se i my dospělý v této uspěchané době stáváme na chvíli dětmi. A tak když vybírám dárky pro ní, vybírám je vlastně i pro sebe, objevujeme tak svět spolu. Doufám, že budeme objevovat i s Lego duplo, které jsem pro dceru letos napsala Ježíškovi k Vánocům.

roseinka
24. lis 2015

Malé je skoro 8 měsíců a svět nejvíce objevujeme skrze zvířátka, knihy a nošení v nosítku. Máte 3 kocourky a pejska, malá je zbožňuje, učíme "malá" atd. Obrázkové knihy se zvířátky jsou její nejoblíbenější a miluje, když jí čtu pohádky. A z nosítka vidí venku tolik nových a nových věcí, je úplně nadšená. 🙂 Hračky jí zajímají zatím spíš plyšové a chrastící, už se těším, až začneme stavět třeba z kostek nebo z Lega. 🙂

osina27
24. lis 2015

Moje dcerka miluje pohádky. Čteme si před spaním, posloucháme v autě. A situace v reálném životě pak malá komentuje slovy: "To je jako v tý pohádce Křemílet a Vochomůrta, viď, mami." A také používá figurky z lega a hraje si s nimi na to, co jí zrovna zaujalo. Např. kočičce nasadí na nohy kostky jako holínky,aby mohla skákat v kalužích nebo staví pro zvířátka obchod a pak chodíme nakupovat. Dcerka se zapojuje do všeho, co dělám já a tak má pak ke hře spoustu motivů. I když je malá, nechám jí, aby mi se vším pomáhla. O všem si spolu povídáme, zpíváme a učíme se básničky. A tak spolu poznáváme svět.

krikul
24. lis 2015

Amálce bude 15 měsíců a myslím si, že je hodně šikovná. Snažím se jí vše vysvětlit a někdy mi přijde, že mi skutečně rozumí, dávám jí osahat uplně všechno aby věděla co pálí, co studí, co je "au" a co ne 🙂 Chodíme hodně ven a do společnosti. Baví jí knížky a napodobuje snad vše co udělám já nebo kdokoliv v jejím okolí 🙂 Je to legrace jí pozorovat 🙂

ostravacka999
24. lis 2015

S mými dětmi objevujeme svět společně. Snažím se je vést a mnohdy stát stranou a jen pozoruji, co vymyslí. Oba dva mají rádi stavění všelijakých stavebnic. Starší již preferuje Lego "pro větší děti" a menší má ráda stále Duplo. Vždy vymyslíme plno dalších možností co z Dupla postavit. Třeba v těchto dnech děti vytvořily hvězdu z Lega, aby soutěžily.

Strana