icon

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus

bara_lego
23. lis 2015

Učení může být velká zábava. S naší stavebnicí LEGO DUPLO Můj první autobus děti zažijí spoustu legrace a ještě si procvičí důležité dovednosti. Jízda se školním autobusem je naučný zážitek. Nechybí ani barevná tabule a figurka školáka. Speciálně navržené kostičky jsou vhodné už pro batolata od 1,5 roku. Skvěle padnou do ruky a inspirují k dlouhým hodinám hraní a učení současně.

Právě o deset stavebnic LEGO DUPLO Můj první autobus si teď můžete zasoutěžit. Napište sem do fóra, jak se s dětmi učíte objevovat svět. Deset vybraných odpovědí odměníme krásným balíčkem 🙂

SOUTĚŽ o LEGO DUPLO Můj první autobus
hantsja
24. lis 2015

Já bych řekla, že u nás se učíme objevovat svět oba dva, ale každý jiným způsobem 🙂 Já jsem se díky svému synovi začla na svět dívat dětskýma očima a často si vzpomenu na své dětství - oblíbené hračky, knihy, písničky... Díky němu také objevuji svět dětských příkrmů a péče o miminko, které pro mě doteď byly španělskou vesnicí 😅 Náš Domča má nejradši, když děláme blbinky před zrcadlem a protože ještě nechodí, je mu teprve 5 měsíců tak je teď nejradši na hrací dece na bříšku. Nedávno se naučil sám otáčet, takže to je jeho momentálně největší zábava. Jinak je opravdu hrozně všímavý a vždycky musí na všechno vidět, sahat a všechno slyšet, jinak se začne v náručí kroutit, dokud ho prostě člověk neotočí směrem k "centru dění" nebo nevstane a nezačne s ním pochodovat a vše mu ukazovat. To je pak spokojenej jak želva. Všichni říkají, že až začne chodit, tak se z toho asi zblázníme 😀

ameliejulliette
24. lis 2015

Řekla bych, že objevujeme svět přirozeně, a to jak my rodiče, tak i naše děti. V pravý čas k nám přichází to, co právě potřebujeme. Učíme se jeden od druhého ale také spolu.

markysek2
24. lis 2015

se synem objevujeme svět každý den ať už při cestě do školky ..jestli okolo projel autobus nebo trolejbus jaké měl číslo, barvu , nebo na procházce(zvířátka, kytičky a opět barvy) nebo i doma ať už při hraní se stavebnicí (naučit se složit jeřáb, nebo jeřáb ve stavbě z kostiček vidět) až po pomoc v domácnosti třeba při vaření nabo pečení a bonusem bývá vymyslet výlet nebo akci která by děti zabavila, není to těžké většinou vybíráme co musíme oželet opravdu na dvou akcích s parními lokomotivami (synova vášeň) být nemůžeme ....k synovi se pomalu přidává i dcera takže už se těším až se procházka změní v závod a místo vidíš bílou kytičku se budu ptát kdo najde první kytičku....akorát objevování má i svá uskalí napříéklad když jedu s manželem a spící dcerkou v kočárku a najednou se začnu ptát jestli vidí toho chlupatého pejska a jakou má barvu ...se mi dostane odpovědi jestli jsem normální 😀 😀 😀 😀 😀

cuddle
24. lis 2015

u nás objevujeme " svět" každý den - já jako maminka se snažím s předstihem ( nastudovat všechny ty chlapecké věci 😀 a synovi dle toho vybírám pocitově hračky i vzdělávací pomůcky - někdy jsem více nadšená já než syn - ale postupně se k tomu propracováváme oba. Třeba první lego dostal k 2hým narozeninám - můj první vláček ( výběh byl docela rychlý - tatínek je strojvedoucí a zrovna byl u výběru, takže dost loboval 😀 - prý aspoň něco co zná ). Pravda je, že vláček měl úspěch - syn si sám brzo zvládl postavit základní kruh a lokomotivu na koleje umístnit a spustit. Přes léto byly všechny hračky a celkově byt tak nějak mimo náš prostor a veškeré objevování a čas patřil venkovním super důležitým aktivitám - ale s příchodem září opět došlo na vláček a opět a zase ho mám každý den pod nohama v obýváku a jen ho uklidím , je tam znovu 😀 Museli jsme dokoupit další sadu kolejí - protože základní trasa byla příliš jednoduchá a krátká. Teď objevujeme výhybky - a možnosti jak poskládat koleje pokaždé jinak. Uvidíme co letos najde syn pod stromečkem, ale myslím že třeba zrovna LEGO bude jeden z každoročních dárků.

baraz
24. lis 2015

svět se učíme objevovat především osobním poznáváním. rádi chodíme do přírody, na výlety, plánujeme divadlo. velké obohacení přináší i knihy, které má Nelinka moc ráda. sociální vazby pak posilujeme s partou kamarádů či třeba v lesní školce. a myslím že největší poznání světa má nyní díky svému bráškovi, protože ve dvou se vše lépe táhne 🙂

simijj
24. lis 2015

U našeho staršího jsme se při objevovaniokolniho sveta zapojovala cela rodina,uceni se hrou a zábavou ted u mladšího se také snažíme,ale ted uz nas vicemene zastupuje starsi a uci a objevuji s brachou svet lumparen spolecne coz je uzasne,ale i narocne zaroven neboť jejich fantazie a invence neznaji meze.....

mollypet
24. lis 2015

Náš starší syn objevuje svět hlavně povídáním a očima,je to velký rozumbrada a pozorovatel, zvědavý už od mala, chodíme hodně do přírody, ale i do města a do kolektivu dětí. Na vše se ptá a prakticky se mu pusa nezavře celý den 😲 až mě často z toho jeho objevování bolí hlava 😅 Bohužel dost často marodí, takže se snažíme i doma ho učit novým věcem a rozvíjet jeho fantazii např. prohlížením a čtením knížek, má rád encyklopedie a hodně stavíme z Lega, tam se neustále objevuje a staví něco nového 🙂 Naš nejmladší zatím objvuje svět očima, ručičkama a pusinkou. Ten má toho objevování ještě hodně před sebou 😀 Už se těším, až starší brácha ho bude vše učit a my budem mít konečně klid 😎 Od malinka se dětem hodně věnujeme, vše jim ukazujeme, oba jsou hodně zvídaví, nejmladší má momentálně přezdívku surikata, jak má na vše vykulené oči 😕

partyzanka91
24. lis 2015

Můj názor je ten že batolátka si nejlíp zapamatují to co přímo vidí, vyzkouší či zažijí. Mám to i vyzkoušené - Míša se ze zvířátek nejdřív naučila poznávat pejska, asi to bude tím že právě pejsků potkáváme v Praze nejvíc, když jsme byli na výletě v Ondřejově, Míša se setkala s živými koníky. Od té doby dělá hyjé u koždého obrázku koníčka co vidí. Bohužel jako Pražáci nemáme moc možností ukázat Míše například živou krávu, hory a nebo les. Proto se jí snažím ukazovat tyto věci alespoň v knížkách (mám ráda ty kde jsou věci věrně nakreslené, ne takové ty knížky kde je jsou obrázky schválně dělané jako by je malovalo dvouleté dítě), ale vím že skutečný prožitek knížky nenahradí. V tomhle věku je naštěstí pro Míšu k poznávání úplně vše, takže i prostředí jenom u nás doma jí může dát spoustu zkušeností. Kramařením ve skříních se dozvídá kde jaké předměty najde, k čemu sloužej i jaké mají vlastnosti - např. mámy tričko - dá se zmuchlat, můžu si ho zkusit přetáhnout přes hlavu, je měkké, talířek - je křehký, když ho upustím udělá to strašnou ránu, rozletí se na kousky a mamince se to nelíbí. Proto se na míšu nemůžu ani tolik zlobit když kramaří a věčně tu máme bordel a všechny věci přeházení - beru to jako tvůrčí - studijní bordel, který značí že nám doma vyrůstá zvídavé a šťastné batole. Ovšem když se objeví nějaká hračka, která pomůže jak s objevováním tak zároveň ušetří naše domácí věci, jsem za ní velmi vděčná. Kostky jsou skvělý pomocníci, můžete z nich postavit nekonečný množství věcí, máte-li fantazii. Míša zatím zůstává u vysokých věží, ale já jí ukazuji že se dají stavět také domečky, hrady, ohrádky i tunely.... Dalším objektem k objevování bude i bráška co se Míše narodí v dubnu. Poznat že svět se netočí pouze kolem vás, ale je třeba se dělit i s jinými je velmi důležitá zkušenost. Snad se naučí mít brášku ráda a chápat že takový kluk ochránce vůbec není k zahození 😝 ale to už trochu předbíháme

gabriella84
24. lis 2015

Objevujeme svět tím že dětem vše ukazujeme a vysvětlujeme jak se co dělá, hraje.Nechám je vše vyzkoušet udělat.Jelikož jsem sama na tři děti tak se snažím jim dát vše co potřebují.Na lego jsem ještě nenašetřila i když by si je děti moc přáli ale když koupím jednomu budou chtít všichni ☹ Mám holku 12let kluka 6let a kluka 2roky, soutěž by mi vše ušetřila .-D Ale i tak se na lego někdy dostane i když letos určitě ne ☹ I tak se budu snažit s dětmi objevit vše co se dá nejmladší je trošku pozadu tak mu vše dýl trvá než nato přijde ale snaží se. Starší sourozenci mu moc pomáhají a mě tím ušetří práci. Lego jsme měli možnost si vyzkoušet na veletrhu hraček kde jsem vstupenky vyhrála a od vašeho stánku s legem Duplo jsem je nemohla odtrhnout obrovská mašinka byla užasná reálná a bazének s kostkama prostě dokonalé 😀 Děkujeme za tu možnost si pohrát. 🙂 😀

magduska88
24. lis 2015

Se svým synem Kryštůfkem 2,5 roku objevujeme svět společně. On se učí ode mne a já od něho. Nejvíce ho baví když něco tvoříme nebo když mi může pomáhat při domácích pracích a já tak můžu odpovídat na jeho zvídavé otázky. Při objevování nám pomáhají také různé pohádky a tvořivé činnosti..a hlavně hra..nejoblíbenější Lego duplo Tvořivé autíčka

barry111
24. lis 2015

Naše bosorka Viktorka objevuje svět s úsměvem a radostí. Teď má období, kdy je s ní opravdu legrace, je to neposeda, takže i my rodiče objevujeme zatím neobjevené. Konkrétně objevuje tak, že náš ráno uklizený byt, je večer k nepoznání. Nejprve si přečte noviny a letáky z koše se tříděným papírem, pak jde kolem pelíšku našeho psa, kde si jen tak mimochodem půjčí jeho hračky. Nejradši lítá s jeho balónky v rukou, směje se od ucha k uchu a Endy ji honí a bere si je zpět. V nestřeženém okamžiku je zase okraden 🙂 Pak stihne vyházet oblečení ze své skříňky, které se jí prostě přestalo líbit, co se jí líbí, s tím běhá po bytě na hlavě. Taky mi naznačuje, že by chtěla vymalovat pokojíček, protože vždy přijde z komory s něčím novým, jednou je to štětka, podruhé míchátko a nakonec mřížka na malování. Ať už je to venku nebo doma, vždy dokáže projevit svoje nadšení slovy "Týjo" 🙂 Večer se ještě proběhne po gauči nebo odpočívá na skříňkách od obývací stěny a když uzná, že už toho pro dnešek bylo dost, jde spinkat 🙂

petra_pf
24. lis 2015

Naše holky objevují svět společnou aktivitou, prací a hlavně hrou s rodiči. Dnes Amálka objevila obsah slov velký, větší a největší.

frapik
24. lis 2015

Mám doma dva piškotky - Báru, která bude mít v lednu 2 roky a Jeremiáška, který má 7 měsíců. Snažím se dát jim prostor, aby si svět kolem sebe samy osahaly a vyzkoušely. Vzhledem k mé úzkostlivé povaze svádím tak každodenní vnitřní boj. Takže dělám, jakože se nekoukám a nechávám jim zdánlivou bezbřehou svobodu ale neúnavně načuhuju za rohem připravena tryskovým skokem kdykoli zasáhnout. Učinila jsem zajímavé zjištění, že Bára opravdu nemá v úmyslu si ublížit a kolikrát mě až překvapí, jak opatrně a šikovně si počíná. 🙂

jge
24. lis 2015

Mam 2 deti, 2.5 holcicku a 10 mesicniho chlapecka. Je zajimave, ze kazdy rad objevuje svet jinak. Syn objevuje svet pusinkou, vse ochutnava, kouse, cuca. Slecna na druhou stranu objevuje svet otazkami - maminko proc je to tak, maminko, co je to, jak to funguje, maminko pomoz mi tedy maminko radeji ne, ja sama. Ja velka a sikovna holka, ja umim! Je to neskutecne, jaky usmev a radost kazdemu z nich vykouzli jina objevitelska aktivita. A to pak vykouzli usmev mamince a tatinkovi. 🙂

adisek
24. lis 2015

U nas se svet objevuje take kazdy den 🙂 Kazde z deti po svem... Adrianka nemuze spustit oci z dvoumesicniho brasky, je to skvela chuva a sestricka 🙂 Martinek objevuje ve skolce kazdy tyden novou lasku, nejprve Andrejku, Denisku a ted zase Verunku 😀 A nejmensi Tobiasek objevuje svet doslova..kazdy den, kazdou hodinu, minutu...Je uzasne pozorovat sve vlastni deti, jak rostou, zdokonaluji se, jak jsou sikovne, chytre...jsem na ne hrda!!! A Lego je pro Adrianku i Martinka kazdodennim spolecnikem!!! Verim, ze i Tobisek si ho za rok zamiluje 😵

anitram23
24. lis 2015

Karolinka ma 9m asi pred 14 dny se z leziciho miminka stala lezouci usmevava pruzkumnice...dnes se i poprve postavila...objevuje svet vsemi smysly ale nejradsi vsechno ochutnava 😀 jinak v poznavani sveta ji od narozeni pomaha nase civava....delaji spolu vsechno 🙂 a ted ma Kaja velkou radost ze s ni muze i lezt....proto jsem se nedivila kdyz prvni jeji slabika byla HA (jako haf)

radusacekr
24. lis 2015

Se synem objevujeme svět našimi 5 smysly-,saháme na věci,chutnáme,čicháme koukáme,posloucháme zvuky a ještě si k tomu o nich povídáme 🙂
A dcera objevuje svět hlavně hmatem a chutí,vše dává d pusinky 🙂

beruska1982
24. lis 2015

Moji tříletý kluci dvojčata objevují svět spolu jsou hodně zvědavý a každý koutek doma i venku pečlivě prozkoumají.Já si myslím,že nic nevynechají.Když přinesu něco nového domu všeho si všimnou a hned si to musí vzít do ruky.Děkuji za hračky mezi ně patří i Lego duplo,že se na chvíli zastaví a učíme se barvy a zvířátka a stavíme domečky.

rebe
24. lis 2015

Jak se s dětmi učím objevovat svět? Každý den. Ale nejde mi to snadno, protože po letech ve škole, na univerzitě, v zaměstnání a při různých školeních jsem získala pocit, že už všechno znám a že bych měla já učit svoje děti. Naštěstí jsem rychle pochopila, jaký je to nesmysl. Já mám víc zkušeností, to ano, ale o světě toho mnohem víc vědí oni. Dcera mě třeba na každé procházce pomohla objevit něco nového - trpaslíka za brankou u domu, kolem kterého jsem předtím šla stokrát, keramické ptáčky u sousedovic poštovní schránky, želvy mající výběh hned za plotem domu v sousední ulici. Taky mě nutí vzpomínat na vlastní dětství, třeba jak nepříjemná byla šňůrka spojující rukavice rukávem bundy nebo jaká legrace byla šlapat na suché, šustící listí. Díky ní se královsky bavím a každý den se minimálně jednou naplno rozchechtám, ať už je to při skákání po posteli, prdění pusou do vody nebo tancování na vyzvánění kostelních zvonů. Je to nejlepší učitelka, jakou jsem v životě měla. A nemůžu se dočkat, až se výuky ujme i můj synáček.

mitote
24. lis 2015

Mam triletou dcerku, svet objevujeme tak, ze se ji snazim poskytnout a nabidnout co nejrozmanitejsi zazitky, aby si vyzkousela vse, co je mozne... od jizdy na ponikovi, pres jizdu vlackem, chozeni do vytvarky, do plavani, navstevy zoo az po uceni se nakupovat (vi ze veci musi do kosiku, pak z kosiku na pas a pak az si je muze vzit), jak se ma chovat na parkovisti nebo k jinym detem. Co se tyce hracek, snazim se, aby je mela take rozmanite, i kdyz u nas uz dlouho vitezi Minnie, snazim se, aby i tak mela moznost delat ruzne kreativni veci, skladat puzzle, lego, hrat si s auticky, s domeckem...

m.artina
24. lis 2015

Neučíme se záměrně, je to u nás spontánní a oboustranný proces. Snažím se děti zapojovat do většiny činností, které dělám já, stejně tak se snažím vnořit se i do jejich světa - třeba si nechám pomalovat celý obličej těžko umyvatelným fixem 😀 Každý den se výjimečný.

milades
24. lis 2015

Objevování světa se u nás doma trénuje nanečisto v pokojíku, se syny stavíme s Lego Duplo celé městečko, farmu, nádraží, letiště a učíme se zvířátka, dopravní prostředky, dopravní situace, třeba přejezd přes koleje. Věřím, že když všechno okoukají a vyzkoušejí doma formou hry, v reálném světě už se neztratí 🙂

ducik
24. lis 2015

Tak doma kromě hraček hodně frčí knížky, to je naučné jak hrom, pro oba. Mladý se učí zvířátka, barvy apod. Maminka zase poznat grejdr, nakladac, součást kombajnu

ducik
24. lis 2015

Tak doma kromě hraček hodně frčí knížky, to je naučné jak hrom, pro oba. Mladý se učí zvířátka, barvy apod. Maminka zase poznat grejdr, nakladac, součásti kombajnu a podobne lahůdky.
Kluk je ale venkovní typ, takže nejraději objevuje svět na živo, zazitkove 😉 bahno, písek, kanály, lampy, semafory, značky a auta, to jsou hitovky našich procházek. A učí se na tom třeba i ty barvy a nebo základy pravidel silnicniho provozu 😀

ls135
24. lis 2015

Máme dvojčátka - necelé dva roky - a každý den s nimi je originální.
Díky nim objevujeme a zkoumáme svět dvakrát. V pondělí se po cestě do obchodu divíme kamínku/lístečku/žížale apod. s Karolínkou, v úterý s Terezkou 🙂 .

karolilinka
24. lis 2015

S Marketkou objevujeme po 27 měsících hlavně slovy. "Mami, co to je" je na denním pořádku. Hodně jsme se zasmáli o víkendu, kdy jsme byli v aquparku. Na vynoriciho se pána z vody (styl vorvan 😄) použila právě tuto otázku. Takže mami, co to je? Manžel pohotově odpověděl "potápěč" ☺

martinka24
24. lis 2015

Mám dva syny , prvnímu je osm let a druhému dva roky...Starší Matyášek svého malého brášku Jiříka učí objevovat svět mnoha způsoby....Naposledy jsem udiveně koukala, jak ho učí stříhat nůžkami a Jiříka to moc bavilo...ikdyž druhý den jsem měla pokoj plný malých papírků 😀 musela jsem se smát . Dnes mě smích ale přešel... pod stolem jsem s údivem našla malý pramínek vlasů a tak jsem si říkala:" Čípak asi jsou?" A Jiřík mi říká : " No moje !" a přitom vykouzlí báječný úsměv na rtech... zkontrolovala jsem si jeho hlavičku a musela jsem uznat, že jeho ofinka opravdu není podle mých představ. 😖
Jinak ho Matyášek učí stavět stavebnice z lega, různé puzzle , malují si spolu a jako správný starší bráška mu čte pohádky na dobrou noc. Já jako maminka podporuji syny v tom co je baví a staršího hlavně ve fotbale a ve výtvarně-keramickém kroužku. S Jiříkem chodíme mezi děti na cvičení , které ho moc baví. 🙂

petpec
24. lis 2015

Oba objevujeme svět už 11. měsíců a můj syn Filípek je vším co mne potkalo a naplnilo.. Každý den se od rána těšíme co zase v průběhu dne objevíme a co nás zaujme... Fíla vše objevuje v první moment očima, rukama, pusinkou a nejkrásnější je u toho jeho žvatlání... Moment kdy jsme ho poprvé spatřili a objevili na testu, ultrazvuku bych za nic na světě nevyměnila.. Už se i těšíme na první moment objevení Lega Duplo na oslavě prvních narozenin, která nás čeká už za 3 týdny, maminka pořídila traktor 🙂

tria002
24. lis 2015

Peta je me druhe dite. Mezi nim a dcerou je rozdil trinacti let.
Jsem starsi, troufam si rict, ze i rozumnejsi a vice se divam kolem sebe.
Naucil mne, jak prijemna je pritomnost ditete v rodine, jake je kontaktni rodicovstvi. Kdy matka nasloucha diteti a kona jen v jeho zajmu.
Lituju,ze nejde vratit cas. Spoustu veci bych udelala jinak.
Peta me uci kazdy den. Vsimam si a ctu, co do sveho tela, tel dalsich clenu rodiny, a hlavne do nej, davam. Co jime, jakou kosmetiku pouzivame..
Naucil me lepe vnimat starsi dceru, ktera je mometalne v puberte. Ale on si ji svou bezprostrednosti a roztomilosti ziskal. A my k sobe zas nasly cestu.
Naucila jsem se naslouchat jeho potrebat stejne,jako tem jejim.
A omladla jsem, naucil mne, jak si zase hrat.

kolohnat
24. lis 2015

Mít dítě je velké dobrodružství a velká radost. Je skvělé vidět zase jednou svět dětskýma očima a být nadšený třeba z toho, že vidí traktor, autobus, sněhuláka... Mému synovi jsou čerstvě dva roky a mám pocit, že je to nejhezčí období ve vývoji dítěte. Sice vzdoruje a snaží se prosait si svou, zároveň dělá denně neskutečné pokroky. Momentálně objevujeme krásu i složitost češtiny, protože Vašík roztomile skloňuje a časuje, denně stavíme z kostek, ať už z Lega, nebo "obyčejných" dřevěných. A mnohdy je to větší objev pro mě, protože popustím uzdu fantazii a musím začít myslet jinak než obvykle.

Strana