icon

Používá vaše dítě dudlík?

petra_mam
15. zář 2016

Milé maminky,
společnost MAM nabízí širokou nabídku dudlíků různých motivů i tvarů. Především pro svůj originální design je velmi oblíbený mezi rodiči 😉

Mě by dnes zajímalo, zda vaše dítě používá dudlík a pokud ano, tak podle čeho jste jej vybíraly?

Těším se na vás v komentářích,
Petra 🙂

Používá vaše dítě dudlík?
Strana
z3
petra_mam
autor
15. zář 2016

@girafka Syn má zřejmě dobrý vkus 😉

dc2015
15. zář 2016

Velmi malý (tuším, že ve 2 měsících) ho vyplivl a už nechtěl. Jsem za to ráda 🙂

therenka
15. zář 2016

@smallinka používám látkovky a s nejmladším dítkem jsem se snažila o BKM, jen tedy netuším co má dudlík společného s plenkami 🙂

duck09
15. zář 2016

Starší dcera používala, líbily se mi MAM Perfect, dceři vyhovovaly, tak jsme u nich zůstaly (téměř do 2let a 5mesicu :(
Mladší syn nechtěl dudlík nikdy, bohužel od 2m má palec :( nedá se nic dělat. Každopádně zase bych důvěřovala firmě MAM.

petanevesta
15. zář 2016

Dcera používala od 3. měsíců do 2,5let ...bylo jí jedno jaký druh má. Syn 4.měsíce mi zatím žádný nevzal a to mám snad 10druhů 😀 docela bych ráda, aby nějaký chtěl, ale preferuje prso, tak uvidíme časem 😀

kacinda
15. zář 2016

My mame dudlik prave od mam, a musim rict, ze je jediny, ktery dcerce vyhovoval. Zatim je nam 7 mesicu a stale jej pouzivame, a to uz od od porodnice. Syn mel dudlik od narozeni do cca osmi mesicu, pak ho sam uz odstavil. Ale jak jeden tak druhy ho vyuzivaji jen na spani, jinak jim ho nikdy nedavala, ani to sami nevyzadovali ☺

martinka_33
15. zář 2016

Nepoužíváme a ani dalšímu miminku ho nedopřeju, jsem zlá matka, ale dudliky se mi na miminkách nelíbí.. Jinak měla dcera i choutky cucat si palec, tak jsem jí vždycky dala do ruky nějaký kousátko nebo hračku, kterou mohla žužlat, naštěstí to zabralo a palečků si pak nevšímala

martinka_33
15. zář 2016

@petanevesta holt některý děti nejsou blbý a poznaj, že prso je lepší než kus plastu 😀

syny13
15. zář 2016

Mala uz tri ctyri mesice co se narodila dudla jeden jediny a to od MAM. Jiny zatim nechce. Divim se ze uz neni vydudlany. 😋😂

astyna
15. zář 2016

@martinka_33

Jako, že děti, které mají dudlík, jsou hloupé 😕 co se tady člověk nedozví....

petanevesta
15. zář 2016

@martinka_33 asi by chtel odlitek myho nadra 😀 mne se teda dudlik na miminku libi a lip se odnaucuje nez cucani prstu,ale holt mladej pan ma zatim tedy jiny nazor 🙂

ale85
15. zář 2016

Dudlík používáme a nijak to neřeším, chce ho, vezme si ho, nechce, nevezme...až přijde čas, zbavíme se ho 😉 Jinak máme obyč. z DM, MAM Davídek nechtěl.

avori
15. zář 2016

My používáme dudlík jen na uklidnění a na spinkání. Náš prcek si podudlá, a pak většinou dudlík vyplivne. Dudlíky máme tři, a to ortodontické a silikonové ( zn. Mam, Nuk). Koupili jsme i dudlík svíticí v noci, který se nám velmi osvědčil (vždy jej v noci v postýlce najdeme). Určitě bych dudlík nezavrhovala, někdy je to velmi dobrý pomocník. 😉

lenula4
15. zář 2016

Dudlíky MAM, má malá od narození, jsou totiž jediné, které nasála. Prošla všema velikostma, tvarama, nesvítícíma i svítícíma (ty byly na noc NEJ) a teď má už 16+ orto MAM dudlíky. Je už ale ve stádiu kdy ho přes den nemá vůbec a bere si ho jen na spaní.

bimmka
15. zář 2016

Dudlíky měli oba od narození a malá až doteď. Nepoužívá to celý den, ale protože byla jako mimino neustále cucací a tahací, tak aspoň chvilku jsem si mohla odpočinout.

tulena
15. zář 2016

@martinka_33 Syn si prso nevezme, je-li nacpany, od miminka dodnes. 😉 Pritom mel velkou potrebu sat, takze slava dudliku. Taky se mi nelibi, davam ho jen na spani a do auta. Nefotim ho s nim a nenosi ho ven. 🙂 Ma kaucukovy suavinex, silikon nevezme. Starsimu pomahal dudluk uklidnit se pri rustu zubu, trpival hodne.

petrasipkova1
15. zář 2016

My používáme obyč kytičku, malá dudlík neměla, ale hodně plakala, nevěděla jsem už co s ní, na prsu byla nonstop, v autě řvala jako blázen, v kočárku taky, kamarádka doporučila cca ve 3 měsících tenhle a hned si ho vzala a od té doby ho má na usnutí a na uklidnění když potřebuje. Ted už si o něj říká sama 14 m. Jinak až bude mít víc rozumu, cca okolo 2 let, tak prostě dudu někam zahodíme a smůla, dudu nebude 😀

syny13
15. zář 2016

@martinka_33 Docela blbe napsane ne?....

luciinka001
15. zář 2016

Mame dudliky MAM . Mame jich asi pet ale nejoblibenejsi je night a mame je koupene v nemecku,jeste sem tenhle potisk tady myslim nevidela 🙂 a pak jeste se sovickou oba 6+ 🙂

martinka_33
15. zář 2016

@astyna spíš mají jiný priority než je kontakt s maminkou
@tulena jestli budu mít extrémě žužlací miminko, taky bych to tak nějak dělala, na doma na spaní, do auta.. Ale včas odnaučim, protože batolata s dudlíkem, ideálně ve věku kdy si Dudlík vyndaj z pusy, něco řeknou a vrátí dudlík do pusy, jsou vůbec zážitek 😀 😀 😀 ona moje malá taky Dudlík nechtěla, když se jí ho všeznalí příbuzní snažili dát (byla hodně uřvaný miminko, ale chtěla se nosit ne dudlat), paradoxně teď v roce a třičtvrtě krade dudliky všem dětem v okolí a dudlala by 😀

brokovich
15. zář 2016

Ano, od Lovi, líbily se mi. 😀 Muž jednou omylem koupil Mam, malej to zkoumal jak brousenej drahokam a pak ho teda vzal na chvíli na milost. Tak ho má jen jako záložní.

tulena
15. zář 2016

@martinka_33 Nikdy nevis. Starsi si zuby extremne odtrpel, takze nekonec mel dudlika do dvou a pul, hned jak dorostla posledni petka, dudlik sel z domu a on se ani nevztekal. 🙂 Mival ho nekdy i pres den, kousatka odmital, hryzal dudlika. To nenaplanujes...

blecha94
15. zář 2016

@astyna Jsou! Ale děti, co nepoznají, že místo palce mají v ruce kousátko, ty blbé nejsou... 😀 😀 😀

tria002
15. zář 2016

Malej nikdy neměl dudlik. Kojen byl na požádání. na prsu byl kdykoliv chtěl a jak dlouho potřeboval. To je vlastně porad.

olasek
15. zář 2016

Ano, dudu u nás frčí. Starší syn dudal do 3 let - tedy poslední rok a půl ho měl jen na spaní - prakticky se ududdal a vyplivnul ho. A mladší ještě dudá - budou mu dva roky. Dudlíky od MAM jsou perfektní, oblíbené, i když máme i jiné značky. Super jsou i savičky na lahvičky - od narození jsme používali lahvičky MAM Anti colic. Za mě tedy dobrá volba 😉

lumixii
16. zář 2016

My máme dudlík MAM. Mala jinej nechce. A prostredni syn na tom byl stejne. 😀

kachnicky
16. zář 2016

Pouzivam dudlik Lovi,driv mela MAM,ale nelibil se mi vzhled a hlavně nemá takove to drzatko na řetízek, tak jsem zacala kupovat jine...

marketaryzi
16. zář 2016

@medvide30 Přesně jako u nás. Dcerka dostala v nemocnici dudlík kytičku a od té doby nic jiného nechce. My tam máš dudlík donesli, ale prý by se mohl ztratit atd. Doma se už nepřeučila...
Ale zase jsme byli rádi, že dcerku zachránili... Takže dudlík neřešme, když si zkřiví zuby, holt dostane rovnátka. Nebude ve třídě jediná 😉

luciinka001
16. zář 2016

@kachnicky je i na mam drzatko na dudlik 🙂

bonulinka
16. zář 2016

1. dítě bylo bez dudlíku ( přesto asi bude potřebovat rovnátka ), 2. dítě mělo klasickou kytičku a na noc jí mělo až do 2,5 roku ( přesto má krásné rovné zuby ), 3. dítě má dudlík Avent. MAM jsme dostali a malý ho nechtěl.

Strana
z3