icon

Soutěžte o MAM Lžičky

petra_mam
7. zář 2016

Milé maminky,
dnes jste mě v diskuzi o MAM lžičkách citlivých na teplo velmi potěšily, když jste si je chválily. Proto jsem se rozhodla, že si o ně dnes zasoutěžíme 🙂

Soutěžní otázka je snadná: Mají vaše děti rády zeleninu? Pokud ne, jak je přimějete, aby ji jedly? 😉

Soutěž trvá do zítřejších 9 hodin, poté vybereme 3 maminky, které odměníme lžičkami.

Soutěžte o MAM Lžičky
Strana
z4
hhranolka
7. zář 2016

zeleninu moc nemusí, ale stačí aby přišla návštěva, jejichž dítě zeleninu jí a hle... už i naše drobátko papká zeleninku jak o závod 😀 takze u nás je to jasné,.. čím častěji návštěva, tím více zeleniny se náš brouček naučí jíst 😀
P.S. je důležité zvát si jen návštěvy, jejichž děti se nad jídlem neušklíbají

makynaeliska
7. zář 2016

Eliska byla hroznej zroutik a od prvni lzicky ji chutnalo uplne vsechno od mrkve az po okurky pozdeji 😊Vojtovi je 6 tydnu a uz ted se tesim jaky jedlik bude on 😊

tomikkubik
7. zář 2016

Tak u nás není problém sníst ovoce se zeleninou je to horší malému ji většinou pomackam do jídla nebo rovnou rozmixujeme, starší ten už to bohužel pozná a vybere si co sní. Neji zeleninu ve velkém ale menší množství sní. Tatínek je také takové dítě a ten třeba jak vidí v jídle cuketu tak to nesni, takže ji vždy nakrájím úplně na kousky, rozdusim do měkká a nepozná to. Rajčata ty třeba rovnou mixuji v nutribuletu a přidávám jako základ nějakých omáček nebo klidně ke špagetam nebo do rizota, potom k tomu přidávám další zeleninu, omáčky se snažím vařit co nejvíce zeleninové tam zeleninu vždy mixuji ponornym mixérem.

kariii
7. zář 2016

Při zavádění prikrmu zelenina moc úspěch neměla, chutnala mu hlavně dýně, ale ostatní nic moc, naštěstí jí přišel na chuť, asi okoukal, že i my jí rádi jíme, tak ji vzal na milost a teď už bez problémů 🙂 takže to tak okoukal a jí krásně 🙂

pavlikovarenata
7. zář 2016

U nás naštěstí zelenina vede, starší tříleťák je okurkový, jinak miluje papriku, kedlubnu, ředkvičky, rajčata a hrášky. Mladší měl horší rozjezd, ale teď už sní taky téměř vše, takže u nás s jídlem problém není 😉 Naštěstí 😉

cb
7. zář 2016

jeeeee. co to je za lzicky??? vubec je neznam... jsou bozi 😉
Dceri zelenina docela chutna, nejvic dyne, tu miluje a proto zeleninu mene oblibenou davam proste s tou dyni a to do ni pekne pada, to co ji vylozene nechutna ji nedavam, kdyz ja jsem sama dost vybirava a nechutna me vse, holt bude v jidle po mamince mlsna tlamicka 😀

suzik161
7. zář 2016

Zelenina pro nás není problém, kor teď když dozrávají rajčata. Deny je miluje a chodí si je trhat sama, kam přijdeme na návštěvu tak hledá rajčata. Musíme vypadat, že nedostane doma najíst 🙂 ovoce je slabší, jinak zbaští úplně vše 🙂

bublisa
7. zář 2016

U nás zelenina patří k oblíbeným. Syrová je klasická svačina a dnes byla na oběd dušená mrkev. Já neměla žádnou, zůstaly mi jen brambory. Mrkev zhltala dcera 🙂
Mladší dcera při ochutnání červené řepy.

fouskovi
7. zář 2016

Ahoj má den kdy to baští krásně a někdy u toho dělá blbosti a vzpírá se ale máme takového čertíka který když se mačká tak vydává zvuky a blikají rohy toho zabaví a baští 😀 🙂

luca16
7. zář 2016

My s jídlem bojujeme už od prvních příkrmů. V současnosti nám ze zeleniny jí pouze rajčata, okurky, brambory a mrkev. Vše ostatní plive. Pokud chci, aby snědla něco jiného, buď to musím pečlivě v jídle schovat až zamaskovat nebo na ní musíme být dva, jeden bavit např. pohádkou a druhý krmit🙂 Ještě jsem zkoušela pouštět Krtečka, díl ve kterém zvířátka papají a taky to prošlo. Ale nechci jí na to učit, takže musíme být trpělivý....

mcellinka
7. zář 2016

Mám dva syny. Jednomu jsou 4 roky a druhému 3 . Ten starší zeleninu miluje. Sní snad úplně každou. Syrovou nebo upravenou. Nejoblíbenější je paprika, okurka a rajče. Už od mala si bere k lednici židli a tajně mi ji krade z šuplíčku 😀
Můj mladší syn zeleninu nesnáší 😀 a to do slova. Už od mala ji prská ven na všechny strany. Teď mu budou 3 roky. A vtipné je na něj koukat u jídla. Třeba když dělám rizoto s mrkví, hráškem a kukuřicí, on vyjí jen rýži a pečlivě dává na stranu zeleninu aby náhodou se mu nedostala na lžíci 😀 . Když udělám bramborovo mrkvové pyré, on už podle barvy ví že není něco v pořádku 😀 tak to radši ani neochutná. Takže mu musíme zeleninu nutit tak, že když dojedl přílohu, trochu zeleniny mu strčíme na lžíci do pusy, aby měl vitamíny. Ale teda ten pohled je k nezaplacení 😀

petralak
7. zář 2016

Nás to teprve čeká, ale věřím, že pokud rodiče zeleninu dlabou a dítko nevidí žádné úšklebky u toho, tak ji dá taky 🙂 a případně začít s nějakou sladší, jako je dýně apod.

mau9
7. zář 2016

U staršího je to problém, ten se všemu, co jen připomíná zeleninu obloukem vyhne. U dcery jsme se zeleninkou teprve začali, po počátečním odporu se na ni vrhá jako divá.

tb88
7. zář 2016

Naší dcerušce chutná zelenina moc. Kolikrát když má přes den na něco chuť, jde si vzít mrkev nebo okurku spíš než třeba sušenku. U synka zatím nevíme, zatím je nejspokojenější s mateřským mlékem 🙂. Snažíme se ale, aby doma byla zelenina i ovoce stále k dispozici. Spoustu surovin máme domácích a tak se vždy moc těšíme na léto, až bude vše zralé, protože právě utržené ovoce a zelenina chutná vždy nejlépe 😉

mimar
7. zář 2016

Holky zeleninu milujou hlavně vařenou. A to v jakémkoliv stavu a úpravě. Jinak ze začátku jsem zkoušela a nabízela pořád dokola než poznali že je to dobré

mmiicchhaaeellaa
7. zář 2016

Zelenina neni až tak velký problém, pokud neni zelená (španát, salát,...).
To se pak musí zamaskovat něčím barevnějším.

radyym
7. zář 2016

Naše skoro 2letá holčička baští všechnu zeleninu (syrovou i vařenou). Docela problém byl u dýně🙂 nechutnala nám😀 ale postupem času ji přišla na chuť, nejraději má polévku

andrysek111
7. zář 2016

Dcerka (v neděli oslavíme první narozeniny 🙂) má zeleni nu vcelku ráda, hlavně tu ze zahrádky. Nejradši má vše "do ručičky", takže takto nejraději papá rajčátka, okurku, mrkvičku, kedlubnu. Ale samozřejmě všeho sní jen trošku, ale je důležitá, protože jí jako velká.

suhave
7. zář 2016

Mám čtyřměsíční holčičku, ale příkrmy zatím nedáváme. 🙂

yelowangel
7. zář 2016

U nás zelenina frčí pořád ale musí v ní být aspoň kousek masa. Jinak zeleninu ano ale jenom jeden max. dva dny a už ji nechce. Je holt masovej po mamince 🙂

yrsa
7. zář 2016

Synkovi bude 6.mesicu a teprve začíná jíst,zvlada zatím vsechnu zeleninu,ale největší úspěch má špenát a mrkvička, a zatím ho stačí oblafnout říkankou a trochu dělat fóry,jo a taky pomáhá,kdyz vidí,ze mu to jinak sním já 😉 to začne otvírat pusinku sám. takže doufám že mu bude šmakovat i v budoucnu nebo bude převitaminovana maminka 🙂

e_ska
7. zář 2016

Moje Emmi papá hlavně vařenou a moc ji šmakuje. Jí kašičky, zapékanou zeleninu, polévky.. a rajčata ty přímo miluje, okusuje je přímo z keříku 🙂

bimmka
7. zář 2016

Nakrájená zelenina a ovoce moc nefrčelo, tak jsme zkusili jinou taktiku a to. Mladší si trhá sama na zahradě a to by spásl i strom nebo keřík. A starší si sám sadí a pečuje a to potom i okurek slupne na posezení. Prostě vlastnoručně natrhané nebo vypěstované nejlíp chutná.

monnn
7. zář 2016

naše 13 měsíční princezna papá dle nálady a pokud se jí zrovna do papání moc nechce - snažíme se ji upoutat různými hračkami nebo třeba lžičkami které se ji moc líbí a snaží se míchat v misce své papání 😀 😀

kaluzovamajka
7. zář 2016

Dobry den, muj rocni syn zeleninu miluje. Od mala se mu snazim vytvaret pestrou stravu, nejradeji ma mrkev, dyni, spenat, bataty aj. Ale nema rad lilek, naposled jak jsem mu jej nachystala, se chudak po druhe lzicce rozplakal, slzy jako hrasky, proto uz jej dlouho nemel. A maminky, Vy co mate problem se zeleninou urcite doporucuju zeleninove polevky, po tech se muze syn utlouct.

verkaunka
7. zář 2016

U nás problém se zeleninou ani ovocem nebyl a není. Jen u první lzicky mrkvicky, než si zvykla, ale jak přišla na chuť, tak sní vše...ted v létě to bylo podle nálady, co si da co se týká syrové zeleniny, ale když necháme na stole v misticce spolu s obědem, tak si pochutná třeba později.Jsem za to rada, když vidím kamarádku, jak bojuje doma...většinou se snažím krájet zeleninu na nějaké tvary, pomoci vykrajovatek attd nebo jen proužky a je to OK....

monunkaaa
7. zář 2016

krasny vecer,super soutez. Jak uz jsem psala,lzicek neni nikdy dost,kor,kdyz si s nimi milackove radi vari 😉
Mam stesti,ze nasi berusce zelenina chutna. A nejvic miluje "tatko" - rajcatko.. chodi doma kolem oken a pozoruje,jak dozravaji v kbelikach a pak spolu sbirame 🙂 ..a samozrejme okurku,tu chce kazdy den..

luc94
7. zář 2016

Ted po 4 mesicich boje konecne papa poradne 🙂 Pokud ji zelenina nechutna pridam dyni. Dyni opravdu miluje, takze tou ji trosku sidim. 😀 💓 Mam pidi lzicky ze kterych papame. Tak zkusim tyhle, libi se mi senzor na teplo.

marvina
7. zář 2016

Nase skoro dvouleta dvojcata milujou zeleninu takze nastesti nemusime resit jak je premluvit k jidlu...jen nam dost casto jedna lzicka k jidlu nestaci 😂

krikul
7. zář 2016

Amalka nikdy memela problem se zeleninou, jedine co mi byla schopna naprskat az za uši byl květák, ale teď už si ho občas taky dá. Je schopná snist celou salatovou okurku na posezeni - nakrajenou na kolecka a miluje papriky a rajcatka, ktere si u babičky sama utrhne 🙂

Strana
z4