icon

Dámy podělte se, jak zvládáte skloubit péči o děti a o domácnost?

mates_neato
3. dub 2017

Podle průzkumů vyplývá, že pro většinu našich žen jsou děti a péče o domácnost na prvním místě, což je podle mě pro společnost určitě pozitivní zpráva.
Ale jak to ovlivňuje stav Vás samotných, takové to střídání životních rolí. Jak si pomáháte nebo jak Vám pomáhá zbytek rodiny, abyste si našli více času pro sebe?

Dámy podělte se, jak zvládáte skloubit péči o děti a o domácnost?
Strana
z4
jackie3
4. dub 2017

Denně myju nádobí, peru (2 pračky průměr), věším, uklízím prádlo, uklízím rozházené věci. S větším úklidem se snažím počkat na manžela (ať buď hlídá nebo se zapojí - momentáně to řeší tím, že zapojuje hlavně děti😉, protože mi připadá, že pak už musím s časem šidit děti , malý chce chodit každý den na procházky, jednou za týden chce třeba i na výlet, na kolo a posadit ho před televizi jenom kvůli úklidu mi připadá na hlavu postavené.
Jakžtakž jsem to zvládala s jedním dítětem, největší masakr byl, když jsem měla dvě malé děti - muž si zvykl, že jsem s jedním vše stíhala a vyžadoval servis dál, děti dělaly bordel kudy chodily a vyžadovaly hodně času... Teď s dvěma většími a třetím malým mi to připadá lepší...

mates_neato
autor
4. dub 2017

@kami1984 nábytek ani rohy žádný problém. Na začátku je dobré, když robota sleduješ a jestli se např. nevejde mezi postel a noční stolek, tak volný prostor posunutím nábytku o pár cm zvětšit, aby se tam robot vešel a tím docílíte zase o něco vyšší účinnosti. Když je v domácnosti více nábytku nevadí, robot jen bude jezdit o něco déle, něž kdyby byl byt prázný, ale poradí si stím. vjede všude, kde je mezera 35-40 cm...

Dobré značky vysavačů poznáš i podle toho, že je zákazníkům půjčují, oprotože jsou přesvědčeni o kvalitách výrobku. Nekvalitní robotický vysavač se půjčit nedá, protože pak by žádný neprodali 🙂

Neato si můžete půjčit přímo od nás. Je to zcela zadarmo, kurýr doveze a pak za 7-10 dní po dohodě zase vyzvedne. Jen bereme zálohu, aby jsme měli jistotu že se nám vrátí 🙂 Nic člověk neriskuje, i kdyby se pokazil nebo jinak rozbil, tak to nevadí.... http://www.neatorobots.cz/vypujcka-zdarma
Nebo i mop http://www.everybot.cz/vypujcka-zdarma

Pak se dají půjčit i jiné značky, ale spíše u specializovaných prodejců, kteří prodávají jen robotické vysavače a mopy. Tam pak vyjde půjčení na cca 200 Kč nebo tak nějak. Běžné sítě elektro prodejen je nepůjčují.

Kami super bude, když ti robota půjčíme. Necám ti Neto dovézt ve čtvrtek 6.4. a ty nám tady pak napíšeš své první pocity? 🙂 OK? )
Ani zálohu nebude potřeba platit. Podle tvého profilu nemám obavu, že bys nám vysavač už nevrátila 🙂
Ale nikdy nevím, co když bude tak dobrej a ty ho ani za nic nedáš 😈

mates_neato
autor
4. dub 2017

@jackie3 doporučuji chlapa postavit před hotovou věc 🙂 Chceš servis, tak já chci robotický vysavač! 🙂))) Zabralo by?

jackie3
4. dub 2017

...jo a co se týká času pro sebe, střídáme se s hlídáním s manželem, většinou 1x týdně - jednou večer jde někam on, jednou hlídá on a já jdu třeba do sauny nebo na kafe... Čas pro sebe mám 2x týdně, když chodí obě starší děti do kroužku. Dám mimino do kočáru a vyrazím třeba na brusle.

mates_neato
autor
4. dub 2017

@soleilll Tady z toho testu vyplývá, že Neato Botvac D85 je na chlupy nejlepší a skutečně je to tak. Dopouručuji půjčit a vyzkoušet ve vlastní domácnosti. Níže tady je odkaz na vypůjčku zdarma. i když byste vysavač brali třeba až za rok, testovat můžeš polau už teď a uvidíte jak která značka vysavače u Vás doma obstojí 🙂

dc2015
4. dub 2017

Dítě spí, pracuju a občas juknu na koníka... říkám si, že si musím odhlásit tuhle diskuzi, ať mi sem už neskáčou upozornění, jsem v práci z domova taková nedisciplinovaná 🙂 Nu a místo odhlášení se dozvídám o možnosti zapůjčení :D Super!!! Tak a teď už jdu fakt makat, přísaháááááááám sama sobě :D

mates_neato
autor
4. dub 2017

@jackie3 ze své vlastní zkušenosti vím a radím všem ženám. Chlapovi je potřeba prostě jasně říci, kdy má děti nebo s čím má pomoci a někdy si i dupnout a být "rafinovaně" neústupná 🙂

anetka1701
4. dub 2017

@mates_neato tak jasně že jsem uvažovala, několikrát :D Mám ho napsanej na svém seznamu věcí co nutně potřebuju do baráku. Je hned za sušičkou, novou studnou a dveřma do ložnice! Ono se na něj jednou třeba dostane... :D

kami1984
4. dub 2017

@mates_neato Matěji, to jako vážně? To by bylo úžasné!!! Určitě bych ráda Tvou nabídku využila a takto ho otestovala🙂 Třeba by mě to opravdu přesvědčilo, že to není jen dobrý kamarád k převážení hrnku s kávou z bodu A do bodu B (švagr z druhého kolene je vývojář a svůj kousek si překopal na osobního dovozce hrnečků 🙂) )
Určitě ho pak vrátím, byť třeba s těžkým srdcem, na koníku i vedení MK jsem provařená i prověřená více než dost.)))
Moc děkuji za tuto možnost, napsala jsem to spíše jen tak, nenapadlo mě, že se toho tak chytíš (snad tykání nevadí).

mates_neato
autor
4. dub 2017

@kami1984 určitě vážně. Paráda a díky Kami, na tykání 🙂
To bude perfektní skoro naživo "online" zkušenost a hlavně informace pro ostatní holky hned z první ruky. Probereme to pak tady 🙂

Prosím vyplň tu žádost http://www.neatorobots.cz/vypujcka-zdarma s adresou kam to zítra pošleme a budu se těšit.

Pošlu ti i rovnou mop Everybot a zkušíš oba 👍 👏

mates_neato
autor
4. dub 2017

@anetka1701 jestli můžu poradit, když se zamyslím :D
1. studnu - musíš pít abys přežila :D
Bez dveří se obejdete - snad neděláte rámus a spíte přikrytí ne 😈
Sušička - využiješ naplno jen v zimě!!
2. robota - protože prach sedá kařdý den, v létě i v zimě !

:DDD

anetka1701
4. dub 2017

@mates_neato netuším, jak staré máš děti, ale u chodícího předškoláka jsou dveře do ložnice dost podstatná součást domu :D

kami1984
4. dub 2017

@mates_neato Moc se Matěji těším. Mám doma parní mop a tak jsem zvědavá i na robotický mop🙂
Vyplnila jsem formulář a napsalo mi to číslo 170048, pod kterým jsem objednávala zápůjčku.

Ještě jednou děkuji a jsem vážně zvědavá, co tyhle dva (wauuuuu) robotí kamarádi dokážou🙂))

wrenny
4. dub 2017

@normalnimatka Add Tvůj první příspěvek (nečetla jsem celou diskusi): Tak takhle, ale do puntíku stejně, jsem to měla s Matesem když mu byl asi tak rok (celkem jsem kojila do jeho dvou let, teď je mu dva a čtvrt a za 14dní mám termín s Olivkou). Pak se to zlomilo asi kolem roku a půl - začal si hodně hrát sám. Momentálně je to naprostá pohoda - odpoledne si spolu 2 hodinky schrupnem (ano, začal spát a spí 3h v kuse!! nejlépe se mnou) a když jsem teď v těhotenství hodně unavená, pustíme si Babies, já si čtu s nohama nahoře a on tu hodinku kouká, jen občas musím něco komentovat. Za chvíli mi vypukne další akce 😀, ale nynější režim je nádhera. Píšu to proto abys věděla, že i v toto se Tvůj režim může velmi rychle změnit 🙂) (já bych tomu tenkrát nevěřila)

mates_neato
autor
4. dub 2017

@anetka1701 Emička má 9 měsíců 🙂
My chlapi, no. Čekal bych že předškolák má dětský pokoj, noo 😇

normalnimatka
4. dub 2017

@wrenny díky za povzbuzení a naději🙂
docela obdiv,že jste tak rychle šli do druhýho dítěte. plánujem děti tak tři roky od sebe, ale je fakt, že až si u tohohle malýho péra vyžerem období vzdoru, abychom to druhý vůbec chtěli🙂)) :D

normalnimatka
4. dub 2017

@wrenny
u vás to asi bylo tak, že syn věděl, že jsi těhotná, tak že na tebe musí bejt hodnej a že už nemůže bejt tak náročnej na péči:D

jinak můj syn si umí hrát sám, někdy až moc, ale spíš mu fakt vadí, když lítám okolo a je prostě protivnej... a když si k němu sednu a chci si s ním hrát, většinou na mě kácí a stejně si dělá co chce a moc si mě nevšímá, nebo se po mně pořád věší, ale nemazlí vyloženě, ale vypadá to tak trochu:D ale ne že by to nějak extra zabralo, nebo to, že ho chovám a ňucňám...no je to takový celý speciální a na dlouhý vyprávění. každopádně přeju, at je druhý dítko moc fajnový a snad bude mít príma bráchu, co ti taky pomůže🙂

wrenny
5. dub 2017

@normalnimatka Je to možný, že to vytušil 🙂) I když mám pocit, že se začal uklidňovat o chlup dřív.. ale to je fuk, každopádně se to prostě hodně mění a když už to moc nejde, tak se většinou uděje nějaký posun, co člověku dodá sílu 🙂 My teď měli trochu uječený období.. už mi to lezlo na nervy, pár týdnů prostě furt ´´hekal´´ a vynucoval si tím pozornost. No a teď najednou se hrozně rozmluvil, je to úžasný, hrozně jsem se na to těšila 🙂 Takže taková odměna 🙂 a není to poprvé, co to pozoruju. Musí se to vydržet a pak to přijde 🙂)
Jinak budeme mít rozdíl 2roky 4měsíce.. znám větší kaskadéry 😀

zolik
6. dub 2017

Jak zvládám domácnost? Někdy hůř a někdy líp. S jedním dítkem a třípokojovým bytem to byla pohoda. S dvěma malými dětmi a třípokojovým bytem to byla taky docela pohoda a vše se dalo v klidu zvládnout. S třemi dětmi v baráku se zahradou a manželem věčně na cestách, takže dělám mámu, tátu, řidiče, učitele, zahradníka a ještě chodím na brigádu, je občas masakr. Uklízím nárazově, co se časově zrovna dá. V domácnosti by se mi hodil robotický mop. Vysávat mi nevadí, je to pohoda. Ale vzít si ten hadr a vodu a jí na to, mě stojí přemlouvání. Kor, když ráno vytřu a odpoledne můžu začít nanovo..... Protože ten nejmenší ďáblík všude prská, cintá a rozlívá pití. grrrr

a_lexa
6. dub 2017

Musím říct, že práce v domácnosti mě zaměstnávají víc než bych chtěla. Ke všemu se mi rozbil vysavač a nejsem schopna objednat nový - nejdříve mi trvalo dost dlouho vybrat vhodný model a nyní nejsem schopna ho objednat. 😝 Vysavač používám denně a vytírám dle potřeby cca ob den. 😝, což je v případě RD dost peklo. Prach stírám též jak je třeba. Velkým ulehčením pro mě byla myčka 🙂. Nechápu dotaz: "Ale jak to ovlivňuje stav Vás samotných, takové to střídání životních rolí." upřímně nevím o jakém střídání rolí je řeč. Myslím že každá žena dělá v podstatě pořád to stejné - práce, úklid, vaření, praní, žehlení, výchova dětí.....a tak pořád dokola. 😉

mates_neato
autor
6. dub 2017

@a_lexa střídání rolí je právě myšleno, maminka, manželka, vychovatelka, učitelka, péče o domácnost... No a nad robotickým vysavačem jste nepřemýšleli? Jaký u Vás doma na to máte názor? Udělá to za Vás 95% práce, z míst kam se to nevejde občas člověk vymete prach na plochu kde to pak robot vysaje a s pevnou půdou pod nohama tvrdím, že robot je efektivnější než člověk s luxem v ruce, protože je to robotova jediná práce a dělá ji pečlivě a kdy se zachce 🙂
Doporučuji před nákupem klasického luxu půjčit a vyzkoušet. Na 95% u Vás robot zvížezí 🙂
http://www.neatorobots.cz/vypujcka-zdarma

alcakj
6. dub 2017

Vzhledem k tomu, že manžel odjíždí na 7 dní do práce, na krku mám veliký, starý, patrový dům / 2koupelny, 2 záchody, 2 dětské pokoje, pokoj pro hosty, kuchyň a místnost pro návštěvy, obývák, pracovna + 3malé místnosti / kumbál, špajz, šatna/, hnusné točité, prudké schody a 3 velké chodby, zahradu, dvě děti a teď navíc malé štěně - tak je to mazec :D Ráno vstanu, obleču děti a s kočárkem /1roční syn/mažu do školky. Tam nechám do oběda staršího synka. Během těch 3,5hodiny uklidím, uvařím, vydezinfikuju každý den chodbu, kde spí a zatím občas čůrá pes a mažu zase do školky. Ze školky domů, naobědvat, pak se starším ven na dětské hřiště, po hřišti domů pro psa a na hodinovou procházku. Z domu odcházíme kolem 13 a vracíme se kolem 18hod když je hezky - když prší chodíme s dětmi do volnočasového centra nebo někam jedeme. Navečeřet, umýt a uspat děti /do 19:30 už většinou spí/ vyvenčit psa, navařit, vyprat, naklidit a pak padnu do křesla kolem 21-21:30 hodiny jak spráskaný pes. Vrátím si na O2 ordinaci, vyndám háček a do 12-1hodiny relaxuju, pak jdu spát a ráno v 6:45 opět...... Po týdnu se vrátí manžel na 4 dny. Tak se chvíli stará o kluky on - já dodělám takové ty větší věci jako úklid skříní, okna, něco na zahradě....po obědě mám čas na sebe, zajdem s holkama na kafe nebo večer do hospůdky .... je fakt, že myčka, pračka a sušička - věci k nezaplacení 🙂 ještě bych potřebovala nějaký hrnec, kde si navolím, co chci k jídlu - nahážu tam suroviny - ono by si to nakrájelo, oloupalo a uvařilo. Ráda vařím ale občas jaksi nestíhám :D a nejlepším pomocníkem a přítelem je moje milovaná TCHÝNĚ - nebýt jí, že 2x do týdne přijede a pohlídá na 3-4hodiny - tak už mi cuká asi oko v psychárně :D

brunetka11
6. dub 2017

Vzhledem ke kombinaci 2 děti, muž náročný na čistotu, náročná práce v Praze a bydlení za Prahou v domě se zahradou - aby to vše bylo zvládnutelné, pak nezbylo (nutno však říct, že jsem prostě do domácích a hlavně kuchyňských elektro hraček cvok), než zainvestovat a zakoupit právě i-roboty typu vysavač, mop, pekárna, kuchyňský robot, sušička...
Pak je provoz podobné domácnosti i zvládnutelný...
Ale i tak je potřeba výpomoci šikovné uklízecí paní. Ta je prostě k nezaplacení ,-)

a_lexa
6. dub 2017

@mates_neato Už jsme i debatovali doma na téma robotického vysavače. Upřímně musím ocenit skvělý nápad - půjčovat ho. Myslím, že výhodnost takové transakce je na obou stranách veliká. Bylo by zajímavé vyzkoušet si robotický vysavač, protože si neumím představit jak si dokáže poradit s členitostí prostoru, poházenými hračkami (už vidím jak se s plným "břichem" lega potácí na své stanoviště 😂😉 ) a dotěrnou domácí zvěří (pes by z něho byl asi na větvi 😀). Také by mě zajímalo, jaký je jeho výkon a prachotěsnost, aby to nebyl jen vířič prachu (Hepa filtr je určitě pro mě zajímavější, ale bez prachotěsnosti stroje postrádá smysl), který by pro syna s neustálými problémy dechového ústrojí nebyl ideální. Jediné, co mě odrazuje a co by mi doma asi neprošlo je částka za vratnou kauci a klauzule o tom, že bude vrácena do 10 dní po vrácení přístroje. Chápu, že asi není technicky proveditelné vrátit peníze z ruky do ruky a určitě máte i nějakou časovou rezervu pro transakce banky, ale tohle by doma myslím bohužel neprošlo. ☹

lucifereeek
6. dub 2017

@kami1984 pak napiš prosím nějakou recenzi na ten robotický mop, ten mě docela zajímá 🙂

kami1984
6. dub 2017

@lucifereeek určitě napíšu, zrovna se nabíjí🙂

mates_neato
autor
8. dub 2017

@miteba koukněte v této diskuzi, na 2. straně je tabulka porovnání, jak je robotický vysavač Neato Botvac účinný v porovnání s konkurencí 🙂 + odkaz na podrobný test. Bohužel o českých médiích nemohu říci, že jsou nezávislá, z mého subjektivního pohledu relevantní test ani dtest nenabízí.
Dá se říci, že Neato je asi nejlepší robotický vysavač na zvířecí chlupy.
Doporučuji si Neato půjčit a vyzkoušet. pak mi dáte za pravdu 🙂

mates_neato
autor
9. dub 2017

@alcakj To je pořádný zápřah. 2 děti, pejsek a celý barák. Dovedu si to představit. Sama si řekněte kolik času Vám zabere starost o podlahy a kolik práce by za Vás robotický vysavač zastal.
I ve starém domě s prahy se to dá. I kdyby jste vysavač zavírala do jednotlivých místností kvůli vysokým prahům, tak tím získáte spoustu času pro sebe nebo na jiné povinnosti.
Nemluvě o mnohem čistější domácnosti 🙂

mates_neato
autor
10. dub 2017

Chcete se dozvědět více o robotických mopech nebo vysavačích?
Zde je zajímavý článek s odkazy na videa, zdarma vypůjčení a další...
https://www.modrykonik.cz/blog/mates_neato/article/perete-snad-pradlo-rucne-ne-tak-proc-j-heok1c/

Líbí se Vám robotický vysavač Neato nebo robotický mop Everybot?
Neváhejte a využijte limitovanou nabídku!

MIMOŘÁDNÁ SLEVA

Robotický vysavač Neato
-15 % na veškerý sortiment
Slevový kód: ModryKonikUzNemusiVysavat
Platný do 31.5.2017 nebo do vyprodání zásob.
Uplatníte pouze na www.neatorobots.cz

Robotický mop Everybot
-20 % na veškerý sortiment
Slevový kód: ModryKonikUzNemusiVytirat
Platný do 31.5.2017 nebo do vyprodání zásob.
Uplatníte pouze na www.everybot.cz

pexinka81
10. dub 2017

Když jsem byla na MD s prvním dítkem, říkala jsem, si, jaká to je pohoda, a že nechápu matky, co furt něco nestíhají....pak jsem ke konci MD otěhotněla a rovnou s dvojčátkami....a od té doby jsem fakt byla typickou matkou co nic nestíhala....až do konce MD...pak přišel nástup do práce k tomu na plný úvazek, přestěhování z města na vesnici...a já teprve teď zpětně zjišťuji, jak já jsem jen proboha nemohla na té mateřské stíhat....teď se to valí ze všech stran, takže uklízím v polospánku po nocích....snad si jednou na pracovní proces a běžný chod domácnosti se třemi dětmi zvyknu....aneb, jak si je v mládí naučím, tak bude....P.S: víkendové mytí oken 😀

Strana
z4