icon

Bulharsko, Egypt nebo Turecko. Která dovolená je nejlepší?

11. čer 2025

Ahoj všem,kam raději na dovolenou,Bulharsko nebo Egypt nebo Turecko?Co doporučíte?A jestě odkud letět,Pardubice nebo Praha?Děkuji

jaja01k
11. čer 2025

V Bulharsku jsem byla dvakrát, nijak mě nenadchlo, znovu už bych tam nejela. V Egyptě jsem byla jednou a byla jsem nadšená, úžasný podmořský život. Kdybych chtěla někdy zase dovolenou u moře, beru Egypt. V Turecku jsem nebyla, to mě neláká.

dashyyy
11. čer 2025

ze zmíněných za mě Egypt, pokud možno z Pardubic, malé jednoduché letiště s parkingem zdarma ještě letos 😉 Bulharsko za mě moře nic moc, Turecko se mi nelíbilo moře, ale třeba egejská oblast není špatná.. v Egyptě je moře prostě jedna velká bomba a pokud člověk trefí dobře hotel, je to výhra i pro děti

izz76
11. čer 2025

Nejméně me zaujalo Bulharsko. Egypt i Turecko mam rada,Egypt má krásnější moře,Turecko o něco lepší úroveň co se týká služeb.

autor
11. čer 2025
@izz76

Nejméně me zaujalo Bulharsko. Egypt i Turecko mam rada,Egypt má krásnější moře,Turecko o něco lepší úroveň co se týká služeb.

@izz76 a letět v srpnu začátkem není blbost,když je moc velké horko?

izz76
12. čer 2025

Vedro samozrejme bude, ale proto tam člověk letí 😃

tereza0111
12. čer 2025

V Bulharsku jsem nebyla, v Turecku v lete s malyma detma a bylo to super, deti si to uzily a dospeli take. Velmi dobre sluzby, super hotely s vybavenim pro deti (typu aquapark) za super pomer cena / kvalita, bylo kam vyrazit na vylet.
Egypt - nadherne more na potapeni, cenove vychazi dobre, ja se tam u deti bojim "faraona", ale v 5* hotelech uz to pry snad neni tak horke a clovek si muze dat i ovoce, ale porad se bojim. Ja si to jako dospela pred lety odnesla strasne a to jsem dodrzovala fakt vsechno.. A detma do 10 let bych tam porad nejela. S vetsim ditetem, ktere nalezite oceni podmorsky zivot (a zvladne snorchlovat) uz ano.
S mensima detma bych jela pro klid duse radeji do toho Turecka

mabs
12. čer 2025

Za mě rozhodně Egypt. Je to tam daleko hezčí a čistší. V Bulharsku strašná špína. V Turecku jsem nebyla.

gruyerre
12. čer 2025

Z těchto tří destinací jedině Turecko. S odletem z Pardubic nemám zkušenost, vždy jsme letěli z Prahy.

autor
12. čer 2025

Tak se rozhodujeme mezi Tureckem a Egyptem.A ted babo raď🤔🤔🤔🤔

lukaaaa
12. čer 2025

100% Turecko - faraon mi a hlavne detem za to nestoji. Mavic v Egypte bude fakt vedro. Turecko ma skvele vse.

dendy88
12. čer 2025

Mě se nejvíc líbilo v Turecku ( 2krat Bulharsko,1* Turecko,1*egypt) , ale nebyli jsme tam nikdy přímo v létě , Egypt předloni velikonoce a Bulharsko s Tureckem na konci srpna nebo přelom , nevím jestli bych chtěla Egypt v létě . Manželovi se víc líbil Egypt. Bulharsko jsme zavrhli oba .

womanone1
12. čer 2025
@mabs

Za mě rozhodně Egypt. Je to tam daleko hezčí a čistší. V Bulharsku strašná špína. V Turecku jsem nebyla.

@mabs - kde a jaká špína????

mabs
13. čer 2025
@womanone1

@mabs - kde a jaká špína????

@womanone1 Všude. Hlavně moře a pláž. Města taky. Byla jsem v Bulharsku 2x, pokaždé jinde a už tam nepojedu.

vercas89
13. čer 2025

Záleží na tom, co od dovolene čekáš. V Bulharsku můžeš cestovat do jiných letovisek a je tam nejlepší pobyt bez jídla nebo jen se snídaní a chodit si každý den do jiné restaurace. More je tam horší, Černé moře není tak slané jako jiné, takže je spinavejsi.
Pokud chcete jen ležet u moře a mít servis all inclusive, tak Turecko nebo Egypt. V Turecku záleží kde, já byla v Alanyi. Město skvělé, byl tam hrad a jeskyně, krásný park kolem pláže. Moře bylo ale dost hluboké už kousek od břehu a na pláži kamínky. Egypt neznám osobně, podle fotek jsou resorty a moře hezké.

dashyyy
13. čer 2025
@vercas89

Záleží na tom, co od dovolene čekáš. V Bulharsku můžeš cestovat do jiných letovisek a je tam nejlepší pobyt bez jídla nebo jen se snídaní a chodit si každý den do jiné restaurace. More je tam horší, Černé moře není tak slané jako jiné, takže je spinavejsi.
Pokud chcete jen ležet u moře a mít servis all inclusive, tak Turecko nebo Egypt. V Turecku záleží kde, já byla v Alanyi. Město skvělé, byl tam hrad a jeskyně, krásný park kolem pláže. Moře bylo ale dost hluboké už kousek od břehu a na pláži kamínky. Egypt neznám osobně, podle fotek jsou resorty a moře hezké.

@vercas89 ani v Egyptě ani v Turecku není potřeba ležet v resortu.. v Turecku jsme normálně chodili na trhy, v Egyptě buď hotel ve městě nebo místním tágem do večerní třeba Hurghady je taky super..

vercas89
13. čer 2025
@dashyyy

@vercas89 ani v Egyptě ani v Turecku není potřeba ležet v resortu.. v Turecku jsme normálně chodili na trhy, v Egyptě buď hotel ve městě nebo místním tágem do večerní třeba Hurghady je taky super..

@dashyyy my jsme v Turecku taky chodili všude, i po výletech a byli jsme sebpodivat v mešitě, ale většina lidí si myslím, že jezdí do těchto lokalit kvůli koupání a servisu v hotelu. Ze známých kdo byl v Egyptě nebo Turecku, tak si šli maximálně nakoupit suvenýry a jinak leželi u bazénu.

simkrk
13. čer 2025

Každý preferuje něco jiného a tak to záleží na každém.. Někdo jede za službami jako jídlo, krásný hotel a bazény , někdo za mořem někdo že chce být i centru ruchu a užít si památky a výlety 😁😊🤷
Každá destinace má své.. 😊
Jen co vím, tak do Egypta bych v létě neletěla 😊

kimh
13. čer 2025

My mame nejraději Turecko, do Egypta bych v lete neletěla a Bulharsko se nám vůbec nelíbilo.

petaov
13. čer 2025

Za mě Bulharsko taky ne. Špinavé pláže i moře. V dalších dvou destinacích jsem nebyla, ale do Egypta bych letěla na jaře nebo na podzim, v létě tam musí být neúnosně.

lennus
13. čer 2025

Volila bych Černou horu 😀 😍

sonisek
14. čer 2025

My byli v Bulharsku,ale před deseti lety. Bohužel bylo hnusně,hotel celkem cajk,ale okolí mi nepřišlo moc pěkné. Asi bych k Černému moři už neletěla. Letos jsme zvažovali Turecko nebo Egypt a vzhledem k ceně vyhrál Egypt,odlet 29.6. Děti zůstávají s babi a dědou,takže snad my 2 to zvládneme 👍 Bereme to jako válecí dovču.

A kdyby vyhrálo Turecko,chtěla jsem někam poblíž Side ,kvůli památkám.

ninive211
14. čer 2025

A o jaký termín se jedná, teď v létě? Do Egypta bych letěla tak nejdřív konec září/říjen, srpen nejhorší měsíc.

dashyyy
16. čer 2025
@petaov

Za mě Bulharsko taky ne. Špinavé pláže i moře. V dalších dvou destinacích jsem nebyla, ale do Egypta bych letěla na jaře nebo na podzim, v létě tam musí být neúnosně.

@vercas89 my jsme byli v Egyptě několikrát normálně ve městě nebo tágem do města, předloni hotel přímo v městečku
@petaov vůbec ne, jako kdo nemá rád vyloženě teplo, tak asi nebude nadšen, ale neúnosné to vůbec není, u moře to je prostě jiné.. letíme červenec asi po šesté a nikdo s tím teplem nemá problém, jezdíme i na výlety