icon

Dovolená u moře. Jak zvládnout zklamání z neuskutečněné cesty?

9. dub 2023

Jdu si sem jen tak vylit pocity. Letos se nam asi nepodari vubec jet k mori, ja vim, ze bych si nemela stezovat, ze nekdo na to ani nema, ze nekdo nekolik let ani nebyl, ale cloveka to zamrzi, kdyz cely rok drel jak kun a vsechny ceny stoupaji jak blazen a neda se nic poradne na odpocinek u more usetrit. Kazdy ma urcity standart a predstavu jak dovolena ma vypadat, my treba nechceme povolovat na "horsi" (hotel, lokaci) nez na to co jsme byli nekolik let zvykli, pak bychom si to ani neuzili. Snad se blyska na lepsi casy...

Strana
z5
ai30
11. dub 2023

No vy jste chudacci, asi z toho ani neusnu, jak je mi lito, ze se letos nepodivate do resortu u more 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

knuffel
11. dub 2023

@ai30 Hele, nelez mi do zelí, čočku dostala už ode mě. 😁

kryany
11. dub 2023

Autorka - tak ja bych asi zas nepochopila to,nejedeme nikam z principu,kazdy potrebuje vypadnout,tedy bych volila jiny druh obvykle dovolene...nebo jedine,vze setris, abyste pristi rok mohli, jenze kdo vi co bude pristi rok, bude to cestovani porad v klidu, nebo se ten valecny konflikt posune a co kdyz bude jeste hur nez letos... jo a usetrene penize ti z ctvrtiny prozene inflace... Za me demotivacni...

autor
11. dub 2023

@knuffel a ze ti to dela dobre co 🙂 ubohost

ai30
11. dub 2023

@knuffel 😂😂 Ok ok, ale u pristiho dramatickeho osudu serviruju cocku ja! 😅

petaov
11. dub 2023

@ninive211 Máme to stejně. V luxusním hotelu bych trnula, že tam něco zničí,nebo ušpiní. Taky máme doma hrozného kypulu a to už mu je 12 let 🙂

ninive211
11. dub 2023

@hojda Ono je vůbec nesmysl "spořit" na 30 a víc let dopředu...příliš dlouhý horizont, už v minulosti se zde pravidelně opakovaly vcelku hluboké krize a různé měnové reformy, na kterých "vydělali" ti, co nic neměli, protože neměli o co přijít. Přitom přesně k tomu nás nutí, nabádají, straší, že kdo měsíčně už od školy neinvestuje bokem min. 3000, na stáří zhyne bídou. No já spořím a ivestuju už pár let, tedy už od doby, kdy byl trh v konjunktuře...a zatím jde akorát všechno do kytek. To krize v podstatě teprve začíná. Krom předražených nemovitostí (a tolik zbytných milionů zase nemáme a nic jsme nezdědili, takže bohužel nemáme ani tu nemovitost).

knuffel
11. dub 2023

Autorko, neber se tolik vážně.
Jdu za tebe a tvoji dovolenou plakat do polštáře. 😁

bbn
11. dub 2023

A já ti dám ještě jiný pohled - chápu rozčarování a fňukání nad vysněnou dovolenou, na kterou letos nemůžete a chápu, že každý má jiné preference. My jsme zase střelení a za cenu dovolené all in v 5* hotelu a destinaci jezdíme už 10 let do “levné Itálie”. Autem, 2 dny cesty, 2000 km, do malého zaprděného městečka, kde nic není, do prázdninového domu. A já tam celou dovolenou chodím ráno na nákup a dělám 5 lidem snídaně 😉 a víš proč? Protože to přesně takhle máme rádi. Nás zase nebaví hotel, bazén (proboha proč bazén, když jedu k moři?), snídaně s x dalšími cizími lidmi bez možnosti výběru přesně toho, co chci, manžel nesnáší cesty letadlem, máme rádi soukromí, a ne za zdí “další pár z Prahe” 😉 a i když to tam milujeme a je to pro nás nejlepší dovolená, tak ale bych se nezlobila ani za dovolenou v ČR a na Slovensku. Já nevím, ale já si na dovolené nejvíc užívám toho společně stráveného času jako rodina, toho že jsme spolu, že máme společné zážitky, vzpomínky…. I po letech vzpomínám ráda na všechny ty dovolené, které jsme trávili po ČR, když jsme k moři ještě nejezdili… co se na to podívat takhle? Najít si i na té dovolené tady, i kdyby doma jen s výletama, to pozitivní? Prostě zažijete zase něco jiného, může to být pro děti super dobrodrůžo. Já bych třeba někdy chtěla zažít tu klasickou dovolenou ve stanu někde v kempu, uvařit si na vařiči, večer opéct buřty, přes den chodit na tůry po okolí. Tohle já jako dítě ani jako dospělá nezažila a přijde mi to zajímavý. Asi jsem nastavená radovat se z toho, co momentálně mám a zažívám…

j.a.n.i
12. dub 2023

@bbn Hele a jak by se tobe libilo, kdyby te nekdo cpal do toho 5 hvezdickoveho hotelu, ze si na ni mas najit to pozitivní, taky by se ti to libilo?

bbn
12. dub 2023

@j.a.n.i 😁 chápu, jak to myslíš, no asi bych taky úplně neremcala, všechno má něco do sebe. Fakt se snažím na každé akci vytěžit co nejvíc, přístup “je to na 💩” nikomu nic dobrého nepřinesl 😉

j.a.n.i
12. dub 2023

@bbn A co. Pokud nekomu pomuze, ze si zanadáva na diskuzi, tak at to udělá. Ne kazdemu stoji za to, hledat na kazde akci neco dobreho, pokud na ni nemusi. Taky raději zustanu doma, nez abych na dovolené varila, pokud nevymyslim, kdo mi uvaří. Stejně tak nepojedu nekam x hodin aitobusem, protože mi to ta to prostě nestoji, ale neberu nikomu, koho to bavi, ci mu to nevadi, at tak jede, jen proste nepotrebuju presvedvovat, jak je to super, ano pro nej, ale ne pro me. Jo, klidně si pak rafa poslechnu jeho zazitky a kouknu na fotky.

ninive211
12. dub 2023

@mourovatakocka Tak tohle jsem já nikdy nezažila. vždy všechno bez problémů. Jediné problémy, které jsme na dovolené s ubytkem kdy řešili (a vyřešili) byly právě v Chorvatsku, kde nefungovaly u sporáku dva vařiče ze 4 a následně úplně došel plyn v bombě a musel se vyměnit (ale vyřešeno, během 3 hodin jsme měli bombu novou).
Někdo ty problémy možná přitahuje...

lovemusicsun
12. dub 2023

Já myslím, že hlavní umění je přizpůsobit se. Co když nebudete mít na Vaši vysněnou dovolenou třeba dalších 10 let? To budete sedět doma a brečet?
Já byla třeba v minulosti na Floridě nebo s manželem na Filipínách. Vím, že si to teď určitě dovolit nemůžeme (ať už finančně tak i okolnostmi), ale přece nebudu doufat, že se snad blyskne na lepší časy a zas pojedeme třeba na Mauricius. Snít o tom můžu, ale mezitím si ráda zajedu k moři autem s vlastní stravou, podívám se na jiná místa a užiji si jiné dobrodružství než na které jsem dosud zvyklá.

mourovatakocka
12. dub 2023

@ninive211 Tak Chorvatsko hodnotit nemůžu, tam nejezdíme. Nevím, jestli přitahuju problémy, třeba to víš ty, že to tak pěkně napíšeš 🙂

ninive211
12. dub 2023

@mourovatakocka Nevím 😀 Jen že my fakt (ťukám) nikdy zásadní problémy s ubytkem v Česku neměli a pochybuju, že bychom měli "jen štěstí". Tak naopak jestli vy nemáte spíš "smůlu"...nic víc za tím nehledej 😉

ninive211
12. dub 2023

@lovemusicsun Snít je krásné...taky sním😍 A ve většině případů vím, že si to nebudu moct nikdy dovolit, leda bych vyhrála v loterii (to bych musela nejdřív začít sázet, haha 😀 ) Ale proč nesnít...a mezitím si dovolenou užít v rámci (finančních) možností. Taky by mi přišlo líto nejet na dovolenou vůbec "z principu", že nemám na 5*, tak radši zůstanu sedět doma, než slevit z nároků...
Doba je teď těžká, pro všechny (nebo aspoń pro většinu), co si budem...o to víc je potřeba si najít chvilku na to si tzv. odfrknout.

j.a.n.i
12. dub 2023

@ninive211 No a co je spatneho na tom, nejet nikam, nez byt zpruzela na dovolené, ze neni dle mych predstav.

ninive211
12. dub 2023

@j.a.n.i No pak pokud si to zhnusím dopředu, že když nepojedu do luxusního resortu na pláži, tak ta dovolená bude stát za prd, tak ano...to asi radši nikam.
Já bych teda radši NĚKAM, i když s lehce nižším standardem nebo třeba aspoň na kratší dobu (tzn. né že z pětihvězdy do kempu se společnými sprchami), ale prostě NĚKAM vypadnout. Než být zavřená v létě v paneláku. Kdo má třeba možnost aspoň baráku se zahradou a bazénem, chaty...tam je to jednodušší. Tak se člověk dostatečně vyrelaxuje i bez dovolené. Ale zavřená ve městě mezi 4 stěnama...
Alespoň tak to mám já...
Pro mě za mě, ať nejedou na dovolenou třeba 5 let, dokud to nebude dle jejich představ, za mě je to škoda.

kryany
12. dub 2023

@ninive211 nekdo ai to asi bez sveho standardu nedokaze uzit,tak jyem rafa,ze se dokazu vzdy prizpusobit situave,sedet doma odmitam...

ai30
12. dub 2023

@j.a.n.i Jezis zklidni trochu, nic spatneho na tom neni, vzdyt je tu kazdemu uplne sumak, jestli ona nekam pojede nebo ne. Kdyz chce z principu sedet doma a cumet do zdi, nez aby se prizpusobila tomu, co si muze dovolit, tak je to kazdeho vec. Jenom zakladat diskuse o knuceni, jak nemuze jet na drahou dovolenou a jaka je to hruza, mi prijde proste pohled cloveka, ktery hledi jen na vlastni mamon a fakt ve mne nevzbuzuje vubec zadnou litost, sorry.

j.a.n.i
12. dub 2023

@ai30 A já ji snad lituju? Akorát z ní tady všichni nemusíte dělat blbce a přesvědčovat ji, jak je úžasné jet na takovou dovolenou, na kterou nechce.

j.a.n.i
12. dub 2023

@ninive211 Tak já zas budu raději doma, než jet někam, kam vlastně nechci, jen pro pocit, že jsem NĚKDE byla.

hojda
12. dub 2023

Teď jsem narazila na jednodenní zájezdy k moři....🚌🏖🚌
‼️ Prodeje na léto již také byly zahájeny🏖
O víkendech jezdím ve volném čase jako technický delegát - starám se o klienty v autobuse, aby jim nic nechybělo. Stále častěji kromě klientů, kteří jezdí na pobytové zájezdy, vozíme také ty, kteří se jedou pouze vykoupat k moři. Pro takové mám nabídku níže:
Termíny na jednodenní koupání: Bibione😎
Odjezd vždy v pátek ve večerních hodinách, ráno jste na pláži mezi prvními, v sobotu večer odjezd z Itálie, příjezd v neděli v ranních/dopoledních hodinách do ČR.
13.5. (odjezdy 12.5.), cena od 1790,-
20.5. (odjezdy 19.5.), cena od 1790,-
27.5. (odjezdy 26.5.), cena od 1790,-
3.6. (odjezdy 2.6.), cena od 1790,-
10.6. odjezdy 9.6.), cena od 1790,-
17.6. (odjezdy 16.6.), cena od 1990,-
24.6. (odjezdy 23.6.), cena od 1990,-
1.7. (odjezdy 30.6.), cena od 1990,-
8.7. (odjezdy 7.7.), cena od 1990,-
15.7. (odjezdy 14.7.), cena od 1990,-
22.7. (odjezdy 21.7.), cena od 1990,-
29.7. (odjezdy 28.7.), cena od 1990,-
Cena zahrnuje:
1 místo v autobuse
1 zavazadlo, 1 palubní tašku
Pojištění cestujících, léčebných výloh a zavazadel na 100 mil. Kč během přepravy
Technický delegát v autobuse
Cena nezahrnuje:
Plážový servis (možno zakoupit na místě za cca 19,- Euro, nebo využít veřejné pláže, kde se plážový servis neplatí)
Cestovní a úrazové pojištění (během pobytu) s pojištěním storna 49,- Kč / den
Předběžné časy odjezdů:
PRAHA – 19:30 HOD (pátek) AUTOBUSOVÉ NÁDRAŽÍ FLORENC
BENEŠOV – 20:15 HOTEL BENICA, ULICE KE STADIONU
TÁBOR – 21:00 ČERPACÍ STANICE BENZINA, ULICE SOBĚSLAVSKÁ
ČESKÉ BUDĚJOVICE – 22:00 PARKOVIŠTĚ U HUSOVY TŘÍDY, PROTI VSTUPU NA VÝSTAVIŠTĚ
ČASY ODJEZDŮ JSOU POUZE ORIENTAČNÍ. CESTOVNÍ KANCELÁŘ SI VYHRAZUJE PRÁVO NA ZMĚNY ČASŮ ODJEZDŮ. PŘESNÝ ČAS ODJEZDU BUDE UPŘESNĚN TÝDEN PŘED ODJEZDEM ZÁJEZDU.
Více info na telefonu, do zprávy, či na info@terezatours.com🏖

ninive211
12. dub 2023

@j.a.n.i No tak pak buď doma, no 😀 Co na to říct...naši mě vždy učili skromnosti a kompromisem. A taky že jsou období lepší a období horší, kdy to prostě není úplně růžový. Ale to přece není důvod zcela rezignovat. Já radši jedu na "skromnější" dovolenou každý rok, která mě taky bude něčím zajímat, jen třeba to ubytování nebude top, bude to třeba dáln od moře anebo to vůbec nebude u moře, ale u Balatonu...to je jedno. Však každej si to uděláme podle sebe.

kryany
12. dub 2023

@j.a.n.i tak prece si vyberu kam chci, je tolik mist, vsechny za zivot ani nestihnes procestovat sni omylem...takze ja na zadku v letre nesedim,bo na podzim kdo vi co zas prijde za vir a zas utrum,no to zname z minulych let...

iva_kucerova
13. dub 2023

Jestli tě to uklidní, my ještě u moře nebyli nikdy,letos letíme poprvé. Pro manžela to bude první moře v životě, pro mě druhé.

veronikav31
13. dub 2023

@ninive211 někdo je zvyklý letět k moři,někdo je zvyklý být na dovolené pod stanem. My,ještě jako bezdětní jsme taky letěli k moři,stihli procestovat několik zemí.Předloni jsme riskli dovolenou s dětmi v čr,ubytování,výlety,vstupy.Loni jsme riskli letět do Tuniska a super,neřešili jsme jídlo,pití,všeho bylo v hotelu dostatek.Výlet jsme si taky udělali,jízda vlakem,který nás vyšel na necelých 40Kč/dospělý,to byl taky pro děcka zážitek.Moře,aquapark.Švagrová byli v Chorvatsku autem,museli pořád řešit jídlo,pití,na pláži,apd.,přijela víc zničená než kdyby byla týden na zahradě.Běžně po čr cestujeme,ale jednou za rok,dva si chceme dopřát něco vyjímečného.

kijonkova.k
13. dub 2023

@bbn Dovolená pod stanem je super.Loni jsme byli v Rakousku v kempu u jezera Faaker see a bylo úžasně.Letos pojedeme aspoň na pár dní tady v Česku a pak Chorvatsko v apartmánu.Dovolenou pod stanem doporučuji 😉

ruzovyjednorozec77
13. dub 2023

Na dovolené u moře jsem byla jen jednou jako dítě. A pojedeme všichni jako rodina až se vrátím do práce 😊 pro me to není nutnost, nejezdime ani ma několik dni v cesku. Nesnasim cestování a spaní mimo domov s malymi dětmi. A ještě se třemi 😁 takže me to ani nelaka. Byli jsme jednou na par noci na Slovensku s ročním a dvouletym synem a zapsalo se to do kategorie nejhorší dovolená ever 😁😂😂😂 takže ja začnu jezdit až tak za 3-4 roky 😊 nevadí mi to.

Strana
z5