icon

Posíláte dvouleťáky na víkendy s tatínkem a k babičkám?

kukokuko
19. črc 2019

Ahoj holky,
taky posíláte děti ve dvou letech (i mladší) na víkendy s tatínkem? Já mám aktuálně kluky pryč a dost si to užívám. Kluci mají akční pánský víkend se spaním ve stanu a maminka jim evidentně nechybí. Navíc jsem teď začala prcka vysílat i k našim mimo Prahu a taky pohoda. Prcek spokojený, maminka spokojená a 5 a více dnů volna je paráda. Kdo to má podobně?

Strana
z4
vercik83
19. črc 2019

Jasne,i kdyz byla mladsi. Jakmile jsem prestala kojit...

vladienka
19. črc 2019

@kukokuko neviem si predstavit byt bez malej viac nez par hodin, ani jedna na to nie sme pripravena.. plus stale kojim takze neprichadza do uvahy.. hlidani nemame absolutne ziadne takze ani nie je zvyknuta byt s niekym inym.. a teda podla mojho nazoru je to hrozne brzo napr na viac nez vikend

zlorenka
19. črc 2019

Mlada bude poprve pres noc sama u babicky v roce a pul (prespavame tam tak jednou za mesic obe, navstevy obden). A asi si kopnu do mrtvoly, ale kolikrat mi prijde ze to spis nezvladnou mamy bez ditete nez naopak :D

makronka222
19. črc 2019

Posilala jsem i rocni a sla jsem do prace... pohoda... patek vecer a sobota v noci/nedele rano jsem tam byla. Makala jsem pa, so v noci v baru. S chlapem byla v roce s neco 5 dni na dovce s jeho kamaradama + deti. Prijela ziva a spokojena. My i nase deti jsme hodne spolecensti a proste nedavam na rady ostatni - neeee, je na to moc mala, to bys mela ji nechavat nekde nejdriv az ve 3 letech ( a podobny kecy). My to proste zkusili, nebyl problem, byla spokojena, tak proc ne? To bych musela na vsechno cekat az bude ,,spravna,, doba, ale to je kdy? Kde mam prirucku? :D

smartieska
19. črc 2019

Mého syna poprve hlídala babička, když mu bylo přesně 5 měsíců, šli jsme tehdy na svatbu. Nechtěla jsem, byla jsem z toho na prášky, ale babi si to užila a syn byl v pohodě. Od té doby si ho mamka bere na noc jednou za čas k sobě a čím je starší, tím víc si to u babičky užívá a těší se k ní. Je neskutečně společenský, nebojí se lidí kolem a věřím, že tohle mu pomůže i s adaptací ve školce.

martinka_33
19. črc 2019

Záleží na dítěti, prvorozená je do světa, takže od roka a čtvrt v pohodě 🙂 Na druhym vidím, že se mu to moc nezamlouvá, tak sám (rozumějte bez rodičů nebo ségry) ještě nikde nespal, u babičky spí sice pravidelně, ale vždycky se ségrou, tu považuje za dostatečný zdroj bezpečí 🙂

klea81
20. črc 2019

Ne, a taky si to užívám 😉dcera spala poprvé mimo domov v 6 letech, dřív nechtěla a nebyl důvodu to hrotit

monika76301
20. črc 2019

Ano moje dcera jezdí každý rok jiz od roku a půl a babičkou na dovolenou... Od dvou let s oběma... Tim byla na babičky zvykla jela s nimi kamkoli a tim ze nebyla fixovana jen na me jezdi všude ráda... Ted ji je 5 nikde neplakala vzdy si to moc užila... Pro me rozhodně lepší dítě které je zvyklé i na jiné lidi kdyz jsem musela do lázní na měsíc tak to take zvládla perfektně s babickama a tatínkem.. Nebyla problém školka... Samozřejmě kdyby plakala nedala bych ji... Ale takhle?

babanci
20. črc 2019

@zelenaesmolda Po fyzické. I když jsem ještě relativně mladá a akční babička a zdravá,což je taky hodně důležité,přeci jen si musím přiznat,že jsem unavenější. Moje vrstevnice už to nedávají dávno,myslím malé prcky,ty si vůbec neberou a ty větší,to si pak jdou hned lehnout.

20190418
20. črc 2019

Když jsme se rozešli s ex, byl synovi rok. Začala jsem dělat na poloviční úvazek 2,5dny v týdnu. Protože by to bylo komplikované syna převážet z jednoho konce Prahy na druhý, tak od cca 15m spal každý týden dvě noci u našich. Byl na ně zvyklej už před tím, takže bez problémů. Každému to nějak vyhovuje, každý má jiné podmínky. Mohla jsem být doma a počítat každou korunu, nebo jsem mohla každý pracovní den vstávat o hodinu dřív, budit syna, vozit ho nastvaneho k našim, kteří by jinak ještě taky spali a pak ho večer vyzvedávat, abychom si hodinku prohráli a šli zas spát :( takhle jsem si v klidu udělala práci, zařídila vecer vše potřebné a pak jsme měli 4 dny jen pro sebe, kdy jsem se mu mohla věnovat na plno a neutikala myšlenkami jinam....jinak ve 2,5r byl poprvé s mými rodiči na týdenní dovolené. Teď dá i přes dva týdny. Jsou prázdniny, já v práci, tak jsou spolu na dovolené....syn je hodně kontaktní, spíme spolu, spí i s babičkou a dědou v posteli. Jen má ten svůj kontaktní okruh rozšířený na tři lidi (ja+moji rodiče) a ne pouze na me. S otcem se vidaji nárazově - žije půl roku v zahraničí, ale když přijede, tak spolu jsou. Ale ne přes noc. Ani jeden nechtějí :(

skarol
20. črc 2019

Dokud si o to sám neřekne, tak rozhodně ne. Navíc má syn od porodnice takovou super vlastnost. Večer chce být se mnou a řve a řve dokud mě nemá. Přes den je u babiček úplně v pohodě, ale jak přijde večer, nevydrží ani s manželem. Tak proč ho zbytečně trápit. Od toho roka se to začíná zlepšovat, ale myslím, že má ještě čas a na nějaké přespávání u babiček ještě není připravený. S prarodiči je v kontaktu několikrát do týdne, ale asi ještě potřebuje večer tu jistotu mě náruče.

vendelinka08
20. črc 2019

@kukokuko myslim ze to mate skvele a je zdrave i pro dite se na chvili odpoutat od mamy. A vy si odpocinete.

natysnovec
20. črc 2019

Moje prvni dcera byla u babicky pres noc uz asi kdyz ji byl 1m a pul...a pohoda...maji spolu moc krasnej vztah...a druha dcerka spala pouze semnou....u babi jeste sama nebyla...🙂🙂🙂

vendelinka08
20. črc 2019

@zlorenka no..nechci rozpoutavat peklo, ale odpoutani je problem spise pro matky. Ale prenasi to i na dite a pak ma dite problem se odpoutat. Nekdy to vidim az jako nezdrave. Hlavne pro dite. A o vymluvu na kojeni ani nemluvim...ted myslim pokud je uz dite starsi. Myslim ze az je pak na svete druhe dite, tak se to lame a je uzasne kdyz starsi dokazou byt u babicky..uzit si to. Ale je to vec pohledu. Kazda to mame jinak. Svagrova si tak poutala dceru k sobe...nikde ji nechtela nechat..v podstate mela problem sama se sebou ji nekde nechat. Neustaly strach o ni. No...dale to rozvijet nebudu.

verunka95
20. črc 2019

Prvního syna mám s bývalým přítelem a od 4/5 měsíců k němu jezdí od pátku do neděle jednou za 14 dni a asi v roce a půl tam byl na týden už

fazolkave
20. črc 2019

Taktéž nemame hlidaci babicky, jsou jeste pracující a navic se netaji tim, ze si sve odchovaly a chteji si uzivat zivot, tudiz i o vikendech jsou dost aktivni. Do toho jsou asi 300km daleko. Takze ... tiše zavidim a uz bych si asi taky vorazila jen sama s partnerem. Neda se, mame velmi intenzivní vztah vsichni tri 😁 jednou tatka byl na vikend pryc s malym a zvladli to náramně (tata vecer padl vyčerpáním se synem). Akorat ted ma obdobi, kdy vse, ale opravdu vse musi maminka, takze to ani nezkousime.
Zvykli jsme si, nemame na vyber. Verim, ze nam to syn v důchodovém veku vrati 🙏🏻😁

vladienka
20. črc 2019

@vendelinka08 prosim v akom zmysle je kojeni vymluva?

bayt
20. črc 2019

@kukokuko Posílala bych hned, jen uvidím, jak bude prcek spát ochotně bez maminky a bez prsa 🙂

bayt
20. črc 2019

@vendelinka08 Promiň, ale dítě je připoutané k matce jaksi úplně automaticky, tak to příroda chtěla. Naopak matky většinou na děti spěchají, násilně samy ukončují kojení, i když dítě nechce, strkají dítěna samotku do pokojíčku atd. Kdyby si většina dětí mohla vybrat, bude spát s mámou a kojit se třeba do těch 3-4 let.

aurelie34
20. črc 2019

@vendelinka08 věřte že to tak opravdu není. Jak bych si někdy ráda odpocinula a měla čas jen pro sebe ale když má člověk náročné dítě tak s tím nic neudělá. Holt máte štěstí na hodné dítě. Nikdo nebude hlídat syna který se v noci budí i 5 krát, po obědě není schopný spát sám ale jen se mnou, stále ještě kojeneho(a opravdu to není výmluva). A věřte že jsme zkoušela hodně věcí aby byl více samostatný ale stále potřebuje maminku a já mu ji nehodlám vzít. Kdyby byl jiný tak ho na tu jednu noc klidně k babičce dám.

barumat
20. črc 2019

Já bych i posílala, ale dcera je "dománek", taková domácí buchtička. Cizí prostředí jí nevadí, dokud není večer. Pak znejistí, a pokud jsem tam s ní, ještě to jde, ale jinak je úplně v prdce. Poprvé jakože si toho všimli, když jí bylo necelých půl roku a naši u nich doma hlídali, než přivezu tchýni z letiště. Celý den ok, jakmile se začalo šeřit, virvál jak svině, polevil až když jí dali do vajíčka, že už pojede domů. Ospalá nebyla, prostě jen už věděla, že je čas být doma. Dnes je jí tři a fousek a beze mě mimo domov přes noc nespala. Párkrát jsme to zkusili, vždycky problém. Doma s tchýní byla beze mě víkend a v pohodě. Tak to nelámu přes koleno, na co jí stresovat a rvát pryč, když je z toho na nervy. Holt buď jedeme pryč my s tím, že dítě je hlídané doma, nebo jedeme všichni.

puhelin
20. črc 2019

Dcerka poprve spala v noci bez me ve 25 mesicich, kdyz jsem musela necekane na 5 dni do nemocnice ve 2. tehotenstvi. Nastesti uz jsem ji v tu dobu uspavala bez kojeni, tak me sice prvni noc volala, ale dalsi noci uz zvladla dobre. Doma s ni zustal manzel, jsou dobri partaci a je s nim zvykla pres den byt, vecer s ni nekdy uleha. Ted nas ceka narocnejsi noc, kdy by mela byt bud u mych rodicu, nebo u me segry, zatimco my bychom jeli do porodnice. Ale na ne je take zvykla, jen ne pres noc. Pres den uz u nich spala.

S manzelem bych ji klidne pustila, moc se tesi, az s ni zacne jezdit na tury, na vodu, na hory apod. Nema zadny problem se o ni postarat, po narozeni krom kojeni zvladl naprosto vse ohledne pece a zvladaji to spolu i ted, kdyz ja musim lezet po cerklazi.

ai30
20. črc 2019

Nas maly jezdi sam k prarodicum od dvou let, bydli hodne daleko. Nejdyl byl 14 dni. Vzdycky se tam moc tesi, jede na prazdniny, oba mi rodice jsou v duchodu, tak maji cas vyhrazeny jen pro prcka a vsichni tri si to hrozne uzivaji :D A my teda taky, i kdyz uz se vzdycky moc tesim, az prijede domu (zrovna dneska vecer se vraci z tydennich prazdnin 🙂)

lenka333333
20. črc 2019

Jj, mame to stejne. Obe deti jezdi od dvou let s tatou na dovcu a k babicce na prazdniny. A nikdy zadny problem. Zrovna ted jsou s tatou v Peci pod Snezkou a ja mam Hawai doma 😉

michaela19911991
20. črc 2019

Syn byl u babičky poprvé přes noc v roce . Úplně v pohodě moc si to užívá. Jeden víkend v měsíci je u jedné babičky a druhý měsíc na víkend u druhé. Babičky vždycky v pátek uvaří a pak na něj mají nonstop čas a plně se mu věnují a on je tam šťastný a já mám čas na dvojčata. Podle mně hodně záleží na povaze dítěte (u holčičky z dvojčat mám pocit, že je opravdu mamánek a jen tak někam nepojede) A navíc byl na babičky zvyklí 2-3x v měsíci za ním jezdily a braly ho na hřiště.

bayt
20. črc 2019

@zlorenka Hele mrtvolo, tak kdyz nekojis, to se to pak davaj rady, vid? ;)

isabelafuentes
20. črc 2019

Ja myslim,ze tohle je tak moc individualni a zalezi pri tom na tolika vnejsich i vnitrnich okolnostech,ze nema absolutne smysl se s kymkoliv srovnavat. Kazdy to proste resi,jak mu to vyhovuje,a tak je to v poradku.

vendelinka08
20. črc 2019

@aurelie34 ja jsem take nedavala deti k babickam...pokud sami nechtely..dokud byl maly koeny v noci take ne. Nemyslim to zle..ale nekdy to opravdu mamy prehaneji..mozna v obou smerech, kdyz se jich zbavuji treba proti jejich vuli. Ale pokud dite zvladne odluku tak proti tomu nebrojim a nemyslim di ze zo mamy prehaneji a neodsuzuji je. My mame kam dat deti ale pokud nechteji tak nenutim..pokud chteji tak to uvitam.

ilonne
20. črc 2019

Od roka bez problémů, jezdí k babickam s manželem i bez manžela. Všichni tři. A různé na střídačku, někdy všichni, někdy jen jeden (jedna). Někdy po dvou a jeden (jedna) zůstávají doma.

dora13
20. črc 2019

Starsi syn poprve v 15 mesicich, do dvou let byval u babicky tak jednou za mesic na vikend. Ted maji kluci tri a pet a zrovna vcera jsme si je vyzvedli po tydnu u babicky. Jsem strasne vdecna, jak za hlidaci babicky, tak za to, ze jsou kluci “do sveta”, je to obrovska pomoc. V zivote bych si ale nedovolila soudit nastaveni v jinych rodinach, jak se tu objevilo v par komentarich vys, nikdo netusi, jak to ktere dite a rodic ma a to, ze dite neni hlidaci fakt nemusi znamenat, ze je jeho matka majetnicka psychopatka, ktera si ho pripoutava kojenim. Fakt ne.

Strana
z4