Vlastnictví na půl se strýcem. Jak postupovat při prodeji bez něho?

Zodpovězené
26. čer 2019

Dobrý den,

před rokem jsem zdědila byt po otci, který dědil se svým bratrem, tedy mým strýcem (kterého neznám).

Teď otázka - v následujících letech bych chtěla byt prodat, jenže kámen úrazu je v tom, že strýc je bezdomovec a k tomu na Slovensku. O byt se nezajímá a nekomunikuje. Nemohu se s ním tedy na prodeji dohodnout. Všude jsem se zatím dočetla, že k prodeji budu potřebovat jeho plnou moc, ale jak postupovat v případě, že nekomunikuje ani se svými dětmi?

S prodejem vlastně souhlasil hned na začátku v dědickém řízení, dá se to nějak použít? Jak mohu postupovat? Co dělat v případě, že ho prostě neseženu a s bytem je dost starostí, které on neřeší?

Děkuji za odpověď!

Dobrý den,

pokud jde o financování vypořádání dědických podílů, tak bych poradit dokázal. Nicméně k tomuto problému nejsme schopni dát odborné stanovisko, protože se jedná o právní problém. Je to navíc dost specifický případ.

Určitě bych se být Vámi obrátil se na právníka, který Vám může k celé věci poskytnout relevantní názor a pomoci Vám situaci vyřešit. Do budoucna bych zvážil např. pojištění právní ochrany. V takových situacích máte pak právníka, který Vám poradí po telefonu, případně Vás zastoupí u soudního sporu.

Hezký zbytek dne.

S pozdravem
Ing. Martin Sládek
martin.sladek@partners.cz
604 682 454