Pískoviště. Od jakého věku?
Od jakého věku vaše děti začaly chodit na pískoviště?
@cilkat Naše malá bude mít za měsíc rok, a tak přemýšlíme že jí pískoviště koupíme 🙂 jen právě nevím jestli na to není brzo...
@klokanka31 myslím, že tahle před létem se to hodí. U nás byl jeden z faktorů právě "už je teplo a můžu ho dát na zem". Písek ho fascinoval a hrabal se v něm hrozně rád opravdu už ten první rok (je listopadový, takže před tím, než mu bylo rok). Jen to oravdu znamenalo, že jsem ho položila do písku a byl od něj úplně celý. A taky je fajn, aby se z/do pískoviště dobře lezlo.
Moje malá se teď vyžívá když našemu psovi vyhazuje granule z misky, nebo cáká vodu všude kolem. Tak si říkám že v pískovišti se zabaví až bude rozsypávat písek všude kolem sebe 🙂
@klokanka31 Nějak "smysluplně" určitě už nějak těsně po jednom roce věku. Takže pokud ho chcete kupovat, v roce je určitě vhodný čas, protože ve dvou už tam je "zdatný pískovač". V roce si vybavuji nejvíc hřiště s kamínky, ale to hlavně proto, protože byla "hluboká korona" a to hřiště s kamínky bylo otevřené. Ale určitě už to první léto (jarní dítě) byl na pískovišti jako doma.
@klokanka31 Tak vysypávat písek z pískoviště a házet kamínky do pískoviště je samozřejmě základní zábava vedle přelívání vody 😀.
Dala bych klidně dřív. Je unorovej a je mu 14 měsíců. Na Písek a na hřiště chodíme tak nějak měsíc. Ještě ani nechodí, ale před tím byla moc zima. Na písku ho to hodně moc bavi.
Začali jsme teprve nedávno, kdy se udělalo teplo. Syn má 14 m a ještě nechodí, takže si tam jen leze/sedí a hraje s hračkama nebo strká písek do pusy 😀
@klokanka31 Tak to je pohoda. Určitě ji to bude bavit. Připravte se na písek všude 😀
@korin Já právě i přemýšlím v čem jí na pískoviště budu dávat, aby si nezničila hezké dupačky. Asi koupím nějaké obyč.speciálně na písek ☺
Stejně je to zvláštní, loni jsem se touhle dobou už modlila abych porodila, a letos jí kupujeme pískoviště... Ten čas hrozně letí 😞
Holka je v únoru, takže po jejím roce na jaře jsme trávili na hřišti a písku půl dne.
@klokanka31 Nechci ti kazit ideály, ale ... no ... pokud bude stejná jako můj drobek, tak ještě tak max půl roku a pak zjistíš, že "hezké" je to tak do východu z domovních dveří... někdy... pokud doma nepotká něco "zajímavého". Pískoviště je tak ten poslední problém. 😀 Ale teda plně rozumím, ještě tak rok zpátky jsem na tom byla podobně - ač jsem tvrdila, jak to mám na háku, tak jsem vlastně měla pořád načančané miminko 😀. Teď mám šedivé čuně... v podstatě pořád 😀.
@klokanka31 Několikery 😀 Nějaké tepláčky, něco na nožky, klidně z druhé ruky, ať to tolik nebolí 😉
@korin My kupujeme jenom nové, na eshopech nebo v pepcu určitě něco seženu za dobrou cenu ☺
Naše malá má devět měsíců a koupili jsme teď. Různě se v něm hrabe a tak. V létě jí bude rok, to už si myslím ,že si užije ještě víc. Koupili jsme takové maličké, a pokud příští léto uznám, že jí to opravdu baví hodně, tak koupíme třeba i mnohem větší. Zatím stačí malé 🙂
@klokanka31 Pepco je pro tento účel skvělé 😀. A po dalším půl roce zjistíš, že to "hezké" vlastně není kam dávat, protože stejně jdete ven většinou na hřiště. Takže já teď dávám "hezké" prostě pořád a neřeším, že je to za chvíli jako čuně... holt pračka je vhodný pomocník 😀
@merope Já myslím to "hezké" na výlety, do města, k doktorovi... A jinak jsou pak nějaké stopy po písku na oblečení nebo se to vypere a je to ok?
@klokanka31 já asi nevím jaký má rozměr. Je fakt menší. A je plastové. Já jsem nechtěla řešit montáž a fólii na dno atp. Tohle se dá i přendat a tak. Na ten začátek mi to přijde ideální. Já jsem si jako malá na tom pískovišti tolik nevyhrála... nebo jako jo, ale stačilo by mi právě i takhle malé. Tak uvidíme co dál. Kdyžtak časem uděláme nějaké veliké.
@klokanka31 Předpírám, větší problém je jídlo. A to je fakt na všem. Naštěstí čokoláda jde dobře - naučil se, kde má chlap v kanceláři tabulku hořké čokolády, takže vždy "táta, táta", tam přijde, vymete čokoládu, pokouká krtečka a zase "máma, máma" 😀. Takže písek moc problém není. A víš co - když jdeme do města, stejně skončíme na hřišti. A k doktorovi teď chodíme tak jednou za půl roku. Hezký jsem dávala a hlídala do školičky... když tam ten měsíc a půl chodil.
@vitezove Já původně chtěla plastové, ale nakonec jsme se dohodli na dřevěném se sklápěcí stříškou.
Tak jsem se právě od bratra dozvěděla, že jsem magor kupovat pískoviště, že z toho malá nebude mít rozum a akorát si naháže písek do očí. Tak já nevím... 🤔
@klokanka31 nase obe deti chodily na piskoviste od kdy byko hezky, tj starsi v 9m a mladsi od 5m (druhe dite, dubnove, nebylo casu se s tim crcat...). pisek v ocich nemelo ani jedno. Jist ho jedly obe deti, to jo, ale primerene. A i kdyby ho do oci hodila, pisek se vyplachne jedna dve. Trpytky jsou horsu, ty lepi...
pisek z obleceni jde dobre, jsou horsi smouhy (mastne z jidla, fixy a prekvapive krida, ta z rukavic vubec nejde, coz nechapu).
Rozdeleni na svatecni a hristove obleceni - ja te chapu, ale usmivam se u toho 🙂 nase decka vymetou venku kazdy roh, vosoupavsji se o zdi, pripadne hraji schovku a lezi na zemi, lezou do nejake diry. Obleceni to musi prezit 🙂

8 měsíců? Rozhodně v době, kdy teprve lezl.