Ahojky ... ráda bych znala vaši radu či názor,, svou zkušenost ..
29.8.2014 jsem prodělala nucené přerušení těhotenství ,, 10. týden zamlklý potrat 😢 Dodržuji standartně 6.ti nedělí . Dnes je tomu 3. týdny po zákroku a začala jsme špinit. je možné, že už je to náznak přicházející menstruace po přerušení ?? Na doporučení užívám Nosifol 1x děnně, piji Kontryhelový čaj a ještě si to doplňuji Femibion 1 x denně . Určitě ve snaze o mimi chceme pokračovat. Jen nevím kdy. Moje doktorka mi doporučila počkat určitě dva cykli ,, nebo 3. měsíce od zákroku. Někdo říká, že nemá cenu déle čekat , někdo zase radí i 6. měsíců .. jaké máte zkušenosti ať s příchodem první menstruace ,, užíváním těchto léků - vitamínů nebo snažení se o další mimi ...
Po porodu v 16 tt kvuli VV jsem MS dostala po 4 tydnech. Dodrzeli jsme 6 nedeli a podarilo se me otehotnet po 4 mesicich od pododu a revize delohy (neodesla placenta)
Kontryhel je vyborna vec, ale pije se od prvniho dne MS do ovulace pak se musi vysadit kvuli pripadnemu tehotenstvi.
V tom 6N se může dít leccos, tedy i špinění...nesmí to být provázeno horečkou, křečemi...to by mohl být příznak zánětu a s tím okamžitě na pohotovost, bývá nutná opakovaná revize. A obecně-kdyby se Ti i to špinění nějak nepozdávalo, tak raději příští týden k obv. gynekologovi na kontrolu, někdy se stane, že v děloze zůstanou rezidua (zvlášť po té nedobrovolné kyretáži, kdy šlo o chtěné těhotenství, tak se to snaží brát hodně šetrně, aby se nenarušila bazální sliznice a dřív naskočily cykly a mohlo se pokračovat ve snažení). Jinak po potratu v I. trimestru, kdy se dělá klasická kyretáž, se doporučují většinou 3 cykly a pak se snažit, záleží taky, jak dlouho trvalo než jsi otěhotněla-pokud je předpoklad, že jsi dost plodná, tak ty 3 cykly skutečně radši počkat, pokud se na těhotenství čekalo 2 roky, tak se můžete zkusit po 6N přestat chránit, ono tělo stejně dřív, než je připravené, tak neotěhotní. 6 měsíců určitě ne, to je zbytečně moc a doporučuje se to většinou po potratu/porodu ve II. trimestru, to se Tě netýká.