3 týdny po přerušení těhotenství špiním, přichází MS?

legifer
20. zář 2014

Ahojky ... ráda bych znala vaši radu či názor,, svou zkušenost ..
29.8.2014 jsem prodělala nucené přerušení těhotenství ,, 10. týden zamlklý potrat 😢 Dodržuji standartně 6.ti nedělí . Dnes je tomu 3. týdny po zákroku a začala jsme špinit. je možné, že už je to náznak přicházející menstruace po přerušení ?? Na doporučení užívám Nosifol 1x děnně, piji Kontryhelový čaj a ještě si to doplňuji Femibion 1 x denně . Určitě ve snaze o mimi chceme pokračovat. Jen nevím kdy. Moje doktorka mi doporučila počkat určitě dva cykli ,, nebo 3. měsíce od zákroku. Někdo říká, že nemá cenu déle čekat , někdo zase radí i 6. měsíců .. jaké máte zkušenosti ať s příchodem první menstruace ,, užíváním těchto léků - vitamínů nebo snažení se o další mimi ...

elana
20. zář 2014

V tom 6N se může dít leccos, tedy i špinění...nesmí to být provázeno horečkou, křečemi...to by mohl být příznak zánětu a s tím okamžitě na pohotovost, bývá nutná opakovaná revize. A obecně-kdyby se Ti i to špinění nějak nepozdávalo, tak raději příští týden k obv. gynekologovi na kontrolu, někdy se stane, že v děloze zůstanou rezidua (zvlášť po té nedobrovolné kyretáži, kdy šlo o chtěné těhotenství, tak se to snaží brát hodně šetrně, aby se nenarušila bazální sliznice a dřív naskočily cykly a mohlo se pokračovat ve snažení). Jinak po potratu v I. trimestru, kdy se dělá klasická kyretáž, se doporučují většinou 3 cykly a pak se snažit, záleží taky, jak dlouho trvalo než jsi otěhotněla-pokud je předpoklad, že jsi dost plodná, tak ty 3 cykly skutečně radši počkat, pokud se na těhotenství čekalo 2 roky, tak se můžete zkusit po 6N přestat chránit, ono tělo stejně dřív, než je připravené, tak neotěhotní. 6 měsíců určitě ne, to je zbytečně moc a doporučuje se to většinou po potratu/porodu ve II. trimestru, to se Tě netýká.

neominka
21. zář 2014

Po porodu v 16 tt kvuli VV jsem MS dostala po 4 tydnech. Dodrzeli jsme 6 nedeli a podarilo se me otehotnet po 4 mesicich od pododu a revize delohy (neodesla placenta)
Kontryhel je vyborna vec, ale pije se od prvniho dne MS do ovulace pak se musi vysadit kvuli pripadnemu tehotenstvi.