4. DPO a čekání. Jak jste na tom vy?
Ahoj holky!😊 je tu někdo kdo taky napjatě čeká co bude dál?😁 O miminko se snažíme 5. měsíc a i když vím, že to jeste neni žádná doba, tak jsem samozřejmě strasne nedočkavá a už bych nejradši těhotná byla 😀. Jak jste na tom vy? Pojďme si to čekání trochu zkrátit a zpříjemnit 😇
@misule777 No překvapilo me to, ze tak vyrostla 😁🥰 a nejak mi to konečně začalo všechno docházet, jak vím co to bude a jak se hýbe. Je to proste tak krásný ❤️
S tim kočárkem ti závidím 🙏🏻 Taky uz bych to nejradši neřešila. Jsem říkala, koupíme jeden a kdyby náhodou to bylo nic moc, tak příště koupíme ten druhy 😂😂 ted zas u me vede ten Cybex, Achjo achjo! 😅
To bude určitě všechno v poradku! Chce mít jistotu a nic nepodcenit 🙏🏻 Budou ti to delat z krve nebo brát plodovku? Ale vazne se vůbec neboj, věřím, ze to bude dobre ❤️❤️
Noo u nas byla cela rodina 😅😅 nejdřív přítel a pak přišli i naši se podívat a dojemné to teda bylo 🥰 mne slzicka ukápla 😁 pousteli jsme si pak jeste doma to video znovu 😊
@kikika87 Tak to je krásný!❤️❤️ Určitě to tentokrat vyjde 🥰 moc moc držím pěsti!
a za par měsíců bude tahle skupina plna miminek 😁😇
@kikika87 no tak jako na dva a tři dny zpoždění jsou to parádní čárky! ❤
Náš Vojtík snad dobrý, cítím občas v břiše takový lochtání a máma i tchyně mi říkala, že to je jak se mimčo hýbe ❤
Na genetiku jdu zítra, vůbec nevím co od toho čekat. Gyndařka mi jen řekla ať tam jdu na konzultaci a z toho co mi říkala sestra jsem pochopila že mi k tomu asi udělají ještě ultrazvuk. Tak snad to tím skončí a nebudou mi brát plodovku.. 😢
@anpineapple jeee tak to muselo být pěkný ❤ jj taky mi to dochází pořádně až teď co už je na mě břicho dost viditelný a ví to už snad každý 😁
Jinak nevím tedy jestli je to tak všude, ale třeba v tom obchodě co jsem objednávala kočárek já, tak mají celkem dlouhou čekačku. Už to máme objednaný měsíc a zatím to vypadá, že možná přijde cca za dva týdny, ale kolega už ho má objednaný snad přes dva měsíce a ještě ho nemají. A za měsíc mají termín 😂 prý je lepší to teď nenechávat na poslední chvíli... teď je snad vše nedostatkové zboží 🙈
Vůbec nevím co mi tam budou dělat... měla by to být konzultace a možná k tomu ultrazvuk jestli jsem to pochopila správně. A pak by mi měli navrhnout další postup. A co vím tak jsou ještě buď dost přesné a hlavně bezpečné testy z krve, ale ty bych si musela zaplatit jako samoplátce a stojí asi 12-13 tisíc a nebo se pak dělá odběr plodovky, kde je ale nějaké riziko potratu. Tak pořád přemýšlím, co dělat když mi to navrhnou. Na plodovku se mi nechce, protože i když je to riziko že se něco stane asi jen 1%, tak ale šance že má malej downa je ještě nižší. Tak si asi spíš zaplatím tu krev. Ještě jsme museli s manželem vyplnit takový rodokmenový dotazník o celé rodině vč. babiček, strýčků, tetiček, .. , co komu je, kdy se narodili atd. 🤣 no bylo to pěkně složité, museli jsme si vzít na pomoc rodiče a i tak to trvalo pár hodin, než jsme to nějak napsali 🙈 tak snad to bude stačit 😂
@misule777 Přesně 🥰🥰 bříško uz mi konečně taky trochu roste, takže těhotně vypadam 😅😅 i kdyz mamka se mi porad směje, ze ona vypadá víc tehotne nez ja 😂
Tyjo tak to si radši pospisime, ať pak nejsem nervózní, ze kočárek neni 😅 objedname obklady do koupelny a pak tedy hned přijde rada na kočárek 😁
Tyjo tak to bych taky šla raději do těch placených testu. Jako samozřejmě je ta šance mala, ze z odběru plodovky potratis, ale proste to riziko tam je 😕 mamce prave plodovku brali a pak ji začala odtekat, bylo to hodně na hraně, ale nakonec to bracha zvládl 🙏🏻 Ale tak uvidíš po tom ultrazvuku, treba nic jiného ani nebude potřeba. Oni ty ultrazvuky mají dost perfektní. Jsme ted uplne koukali, jak nám i obličej ukazovala a pusinka s nosikem byla vidět. Budu tedy zitra drzet pěsti❤️❤️
@misule777 Podle mě ti jen udělají utz a pak si popovidate s genetickou. Já na tom byla taky. Vysli mi špatně testy v 16tt a riziko rozstepu bylo 1:80 !!! A dítě úplně zdravý. Ale ty tři týdny čekání bylo peklo !
Pokud nic neshledaji a oni to podle utz zjisti tak tě už nikam neposlou. Takže se neboj 🍀
@anpineapple Ze jo, že to už vyjde !! Hlavně jako sem vzala práci a mám za 14dni nastupovat🤦♀️ vůbec se mi tam nechce volat a rušit to, je to dost trapný!
@kikika87 a víš, ze me vubec nepřekvapuje, ze to prave vyšlo, kdyz mas nastoupit?😁 najednou ses proste upnula na neco jiného a je to 🥰
Jako chápu, ze se ti nechce tam volat, měla bych to uplne stejne 🤦🏼♀️ Ale víš co… oni to proste pochopí a nejsi první ani poslední 😊 ja zas chudákům v praci uplne rozhodila dovoleny, kdyz jsem přes léto uz nebyla 😕
@kikika87 a navíc si myslim, ze lepší takhle ze ani nenastoupis, nez kdybys jim otěhotněla treba po dvou měsících 😊
@anpineapple počkej, ono to bříško ještě hodně rychle vyleze 😁
No právě i z toho důvodu jsme nečekali a hned ten kočárek raději objednali. Jako nevím jestli to tak je všude, ale my ho objednávali na kocarky.cz (obchod Daniela v Koline), údajně jedna z největších prodejen v čechách to je a tam je to teda s čekačkou masakr no. Ale zase když ho dostanou na sklad, tak si ho u nich můžeš nechat uložený jak dlouho potřebuješ 😁 a pak jim jen zavoláš, že jsi porodila a cca za 3 dny máš kočár doma 😀
A jak vůbec pokračuje rekonstrukce? 😁
No jako doufám, že ultrazvuk a konzultace bude stačit. Doufám, že na plodovku mě nepoženou, raději si asi vážně zaplatím tu krev kdyby bylo potřeba. Zase to není částka, co bychom si nemohli dovolit. Ty jo, chudák mamka, to muselo být dost náročný a stresující.. ale hlavně, že to brácha zvládnul 😊 to je přesně to, čeho se právě bojím.
To bylo až tak pěkně vidět? 😁 a to byl asi 3D ultrazvuk viď 😁 já na posledním ultrazvuku akorát viděla, jak má ten náš kluk dlouhý nohy 😂 nebo aspoň mě to tak přišlo 😂 ale to se dá čekat, když jeho táta má 190 cm 😂
Děkuju ❤
@kikika87 myslíš? Já právě taky doufám, že mi tam nic dělat nebudou.. a tobě tam nic jinýho nedělali? Tak to bylo teda oproti mě celkem vysoké riziko. Mě vyšlo na Downa z 1. screeningu 1:492 a triple testy 1:570... No to věřím, to čekání je to nejhorší na tom. Ale hlavně že máš děťátko zdravé 🥰
Jinak taky mě to napadlo, že se vůbec nedivím, že jsi teď otěhotněla, když máš nastoupit do nové práce 😁 to tak bývá 😀 ale taky bych jim tam raději zavolala. Já teď do práce chodím, chtěla jsem vydržet až do ledna do mateřský a teď už si říkám, že to teda fakt nedávám a nejraději bych šla marodit... jenže dnes nastoupila paní, která mě nahradí a já jí zaučuju. A nechci je tam v tom nechat. Ale dneska mě tak vytočil kolega, že jsem málem volala doktorce...
@misule777 No tak jako to je doktorka až moc pečliva. Myslím, že jde jen o formalitu.
Já jim zavolám co nejdříve, jen hledám odvahu.
@anpineapple Jako jo, to je určitě to nejlepší co se nakonec mohlo stát, že ani nenastoupim. Snad to pochopí.
Jediné čeho se trochu bojím, co když odmítnu úplně skvělou práci a pak to zase nedopadne 😔
Holky do kdy jste testovali ? Ještě ta druhá čárka není tak silná jako kontrolní...
@kikika87 jeziiiis to je skvele😍😍 mam uplne radost z tebe☺️☺️ carky mas teda krasne silne, to ja mela asi az pozdeji😁 uz ses objednávala na gyndu?☺️ S tou prací se neboj, pořád lepší že jim to řekneš před nástupem ☺️
Jinak holky mne posledni 4 dny dost trápí migréna,ale jako hodně 😫 už nevím co dělat,obcas lezu po zdi bolesti😭 na druhou stranu jsem byla ráda že se mi dela líp 😔 a bříško mi nejak moc vyskocilo,na to ze jsem nějak 11+0 tak az moc, normálně nosim tehu dziny😳
@lenivekotatko já už asi tak 3 týdny 😂 Na migrénu mne zabírá doplnit hořčík, nejlépe koupel v Epsomske soli. Ale raději se zeptej na gynde, zda se může i v těhotenství. Snad ti brzy ustoupí.
Já jsem dnes 10+1tt a zítra firem na kontrolu 😍
@lenivekotatko Ještě ne, asi ještě týden počkám a pak tam zavolám. Stejně počítám, že půjdu až tak v půlce října. Ajaj, migreny...to je blbý. Ještě, že uz můžeš být doma. Ty sem neměla tak ti moc neporadím.
Já mám jako úplně nafoukly břicho, budu chodit jen v leginach snad 😂 jinak tehotensky hadry sem si nechala od posledně, to je super móda 😂
Pořád sbíram odvahu tam zavolat a zrušit to. A přitom by se mi tak ulevilo !!!
Holky tak mi zítra držte palce. Jdu na odběr plodovky. Na genetice mi v podstatě jen zopakovala výsledky a zeptala se nás na rodinu. A pak mi jen řekla, ať se rozmyslím, jestli si nechám odebrat plodovku a nebo ne, s tím že riziko je opravdu malé ale je to lepší...
@misule777 budu drzet všechno co mam!❤️❤️ Určitě to bude v poradku, odběr i výsledky 🍀
@anpineapple děkuji ❤ první výsledky budou za 24-48 hodin, bude to nekonečný 😐
@misule777 čekání je peklo 😔 ale neboj! A mysli pozitivně ❤️❤️

@kikika87 to už jsou krásné čárky 😍😍😍 Moc držím palce 🍀
@alexkisss ty jo ❤