icon

4. DPO a čekání. Jak jste na tom vy?

anpineapple
23. únor 2021

Ahoj holky!😊 je tu někdo kdo taky napjatě čeká co bude dál?😁 O miminko se snažíme 5. měsíc a i když vím, že to jeste neni žádná doba, tak jsem samozřejmě strasne nedočkavá a už bych nejradši těhotná byla 😀. Jak jste na tom vy? Pojďme si to čekání trochu zkrátit a zpříjemnit 😇

kikika87
29. říj 2021

@anpineapple Dneska je mi teda hodně blbě. Naštěstí dneska stejně nemusím nic dělat, ty to tady budou montovat minimálně do vecera😁 však ikea taky nemá vůbec špatný kuchyňe. Akorát teda mají dost velké problémy s komponenty, furt něco není. Celkově mi ta ikea přijde nějaká vybrabčená😂
Jako ale už mě to fakt nebaví, cítit se jako když mě někdo otrávil 🤢🙄 už aspoň pořádně nakupujes na dcerenku?👍

kikika87
29. říj 2021

@misule777 Podlahy nejsou špatný, jediná nevýhoda je, že musíš všechno vystěhovat nebo pořád přesouvat 😁a dost z toho bolí kolena si teď manžel stezoval😂
Tak jako chlapi si to vůbec neumí přestavit jaká je to bolest ! Ten můj byl taky u porodu děsně chytrej ! Prej mu to přijde úplně přirozený. Já chtěla umřít 😂😂

misule777
30. říj 2021

@kikika87 No a to by mě zajímalo jak to tady vystěhujeme 😂 máme velikou sedačku, kterou jsme sem dostali jen zázrakem s tím, že až budeme kupovat jinou tak jí budeme muset ještě doma rozštípat 😂 takže z obýváku jí nedostaneme a když jí jen přesuneme, tak i tak zabere hodně místa 😂 ale manžel už mi tad dva roky vyhrožuje že mi jí vyhodí 😢
No mě spíš uklidnilo, že to měla bez nějakých komplikací a bylo to celkem rychle. Jinak je mi to jasný, že tu bolest zlehčoval.
Ty vole tak to bych mu asi dala pěstí 😂😂 manžel k porodu nechce. Prý tam chce být se mnou, ale na konci chce jít pryč.

kikika87
1. lis 2021

@misule777 Pán táta to s tou sedačkou určitě nějak vymyslí, uvidíš 😂 jen ať ty podlahy udělá, práce slechti. Sem se tu o víkendu strhala, dva celodenní úklidy, to bylo strašný kolik bordelu jsme tu uchovavali🙏 ale máme naklizeno snad už i na vánoce. Teď už to jen nějak rozumně udržovat.
Ke konci? To je přece to nejlepší, to nemůže jít pryč 😁👍
Do kdy si musela zavádět ty cipky? Do konce 12tt ?

misule777
1. lis 2021

@kikika87 Toho se bojím, že něco vymyslí 😂 on pořád něco vymýšlí 😂 jako jen ať ty podlahy udělá, jenže on si toho plánuje vždy hrozně moc a pak to nestíhá a je nervozní 😂 a navíc potřebuju, aby udělal dětský pokoj, ať tam můžeme nakoupit nábytek a já mám kam dát oblečení pro malýho 😁 se bojím, že to nestihneme 😀
To ti vůbec nezávidím, ale už máš úklid za sebou a teď už to bude pohodička 😁
No prej na konci odejde, asi se bojí 😀 mám pocit, že si představuje, že tam to dítě bude ze mě tahat on nebo nevím 😀
Ty čípky jsem zaváděla do konce 3. měsíce, doktorka mi řekla ať doberu balení a to mi vyšlo nějak na 12+5tt cca.

kikika87
1. lis 2021

@misule777 Stihnete, týden před termínem jako my 😁
Tak já se tu zase cpu jakymsi rybim salátem co sem koupila u vietnamců. Jediná věc n kterou sem měla v té lednici chuť. A sladký mě pořád nijak netankuje, taky mě aspoň zatím nepali zaha 🙏ale jako celý dny jsou u mě jen o zradle. Pořád mám hlad, ale chuť už na vše ne. Takže jen přemýšlím co jako budu jíst.
No tahat ho fakt nebude 😂 to tam určitě nakonec zůstane.
Hm, tak to mě to čeká ještě tak 14dni. Na jednu stranu se nemůžu dočkat až se jich zbavim, na druhé se trochu bojím vysazení, aby se pak něco nepokakalo🙄

kikika87
3. lis 2021

@lenivekotatko Čauky, tak už mě par dní bolí hlava, ale dneska je to už příšerny 😔 Brala sis na to něco? Přemýšlím, že si vezmu paralen. Už tě ty bolesti presli? A co jinak, jak se máš matko?😊

kikika87
5. lis 2021

@misule777
@anpineapple Holky mám jít ideálně dnes na odběry ke screeningu a nevím jestli musím být na lačno ? Pamatujete si to? Mám tam i glykemii...tak teď nevím. Včera mi nic neříkali, že musím být. Já než se s malou vyprávím tak hlady asi pojdu🤢

anpineapple
autor
5. lis 2021

@kikika87 jestli ti budou delat glykemii, tak určitě nalacno 😕

kikika87
5. lis 2021

@anpineapple No mám ji zaskrtlou ve velké zadance🤷‍♀️ paráda, to bude hrůza....napít se můžu ne ?😂

kikika87
5. lis 2021

@anpineapple Mám tam glukoza v plazme, to je asi to samé, že?🙄🤷‍♀️

anpineapple
autor
5. lis 2021

@kikika87 napit neco nesladkeho, jinak fakt nejíst 😊

lenivekotatko
5. lis 2021

@kikika87 ahojky,to je mi lito ze ty uz taky😫 kdyz jsem umirala tak paralen, jinak jsem mazala hlavu nejakou thajskou masti🤣 a pretrpet no😭 gyndar mi řekl ze do 3.trimestru muzu i ibalgin,ale to mam strach. Jinak to jde no,jsou horsi dny a lepsi🤣 co ty?😁 Kdy mas screening?

kikika87
5. lis 2021

@lenivekotatko Taky sem si vzala paralen. Možná to bylo tlakem, na migreny netrpím. Ibalgin bych se asi taky bála vzít. Pořád to není úplně dobře??? Kolik už jsi ? Dneska sem 11+0 A teprve sem byla na krvi. Včera sem byla u doktorky tak prcka měřila a vše je ok. Na screening jdu až ve 13+4. Ale aspoň bude hotova i ta krev a bude to komplet.

@anpineapple Zvládli jsme to, 7 ampuli jo🙄😁 díky za radu.

anpineapple
autor
5. lis 2021

@kikika87 nemáš vůbec zac!😁 tak jeste, ze jsi to nejak zvládla, tenhle odběr je fakt hrozny 😅 ja vím, ze to jsem měla ho nejhorší období a bylo mi zle i z pití… vůbec to tedy ze mě neteklo a odebirala mě asi půl hodiny 😂😂

kikika87
7. lis 2021

@anpineapple Tak to se mnou to byla rychlovka, vyteklo to hned 😁 víš co sem zjistila? Že když makám nebo cokoliv dělám, tak je mi lépe než Když odpočívám 🤷‍♀️😁 ale tak snad už mi začne být dobře. Mě teda hodně moc bolí hlavně v noci prsa a taky mi teda pěkně rostou ! Něco mi říká, že budu mít parádní dudaky🤦‍♀️ po prvním kojení sem se těšila na svoje malý prsa, velký tedy nejsou nic pro mě. A co ty, jak se máte?😊

anpineapple
autor
7. lis 2021

@kikika87 tak to mas dobry, ze víš ze tohle na tebe funguje 😁 zas je pravda, ze pak nemáš uplne cas nad tim přemýšlet, ze ti je zle 😊 určitě uz se to bude zlepšovat 😊 mne uz je taky konečně uplne dobre, i kdyz teda možná k tomu ležení by mi nevadilo, kdybych neměla chuť k jídlu, začíná mi nejak růst zadek 😳😂😂 tak prsa me nebolely skoro, ale taky rostou 🤦🏼‍♀️ Nakoupila jsem si uz podprsenky na kojení, tak snad uz to tolik nevyroste 😁
Ale jinak dobry, v úterý jdu na kontrolu, tak doufam, ze bude všechno v poradku, trochu mam strach 🙏🏻 Oblečky uz mam snad všechny a včera jsme objednali kočárek a vajicko 🥰 a uz se chystáme pomalu na stěhování, krabice kam se podíváš 😂

kikika87
7. lis 2021

@anpineapple No jo, ale premluvit se a zvednout se, to už tak jednoduché není 🤦‍♀️ mě docela i trápí, že mě často večer poboliva břicho. Furt si říkám, snad se nic neděje. Poslední dny je mi nejvíc blbě večer. A už si vůbec něco přibrala? A co břicho, vyfoť se nám?😊 Mě u prvního prsa vůbec neboleli a teď teda jo. Podprdy si pak musím taky v lindexu koupit, ty mi byly nejvíc příjemný. Ale ještě počkat jak to vyroste. Tak jaký kočárek nakonec vyhrál? To se neboj, tak cítíš už pohyby tak to je dost uklidnujici. Já mám nervy, za 14dni screening 🙄🙏

anpineapple
autor
7. lis 2021

@kikika87 mne taky pobolivalo, myslim ze pokud to neni silná bolest, tak je to Ok 😊 a spis dobre? Mne kdyz bylo blbe, tak jsem ani spát nemohla 🤦🏼‍♀️
Joo uz jsem přibrala 3 kila, asi to mam v břiše a v zadku jak se tak na sebe koukám 😅😅 bříško mi uz narostlo dost 😳 pak vyfotim 😁
ja kupovala v HM, tak jsem zvědavá, snad mi budou taky vyhovovat 😊 vzali jsme nakonec ten Cybex Priam, ale byl to boj to rozhodnout 😅
Pohyby cítím dost, je docela akční a uz jsem začala poslední trimestr, tak uplne malinka uz taky neni 😁 ale spis jak lezim s tim tvrdnutim, tak se bojím, aby se to nehorsilo… ale pocitově se cítím dobre, tak snad 😇
A screening ti taky dobre dopadne, budu drzet pěsti ❤️ A mas uz přibližný termín porodu?

kikika87
8. lis 2021

@anpineapple Noční spaní je jediná část dne na kterou se fakt těším 😁 spim teď jak spalek a vždycky se mi udělá dobře. Akorát curani mě budi🙄 z h&m jsem neměla, tak nevím, tam sem si koupila veškeré tehotensky kalhoty už tenkrát a to sem spoko. Tak ať kočárek pěkně slouží.
A dáváš si každý den nějakou zdravotní procházku? Já se snažím a je to fajn. Stejně musím chodit ven s Evelkou.
Já ještě nemám ani prukazku, nic. Dostanu ji až na screeningu. Prý zatím se velikost lisi do týdne, takže platí termín podle MS 27.5. Pokud se ještě zvětší do screeningu tak to přepočítaji. Ale u Ev sem měla normálně jen podle MS.

anpineapple
autor
8. lis 2021

@kikika87 to ti závidím 🙏🏻 Ja spim cele těhotenství strasne spatne a ted se k tomu taky přidaly návštěvy toalety 😂 včera jsem to odpoledne zalomila na 3 hodiny u filmu 😁
Strasne rada bych na procházky chodila, ja jsem jinak hodně aktivní člověk 😕 ale mam fakt dodržovat klidový režim, takže na záchod a zas ležet 🙄
Jee tak to mas termín den po narozeninách moji mamky, to je pěkný 😁 a mas nejaky tip, jestli to bude holcicka nebo chlapeček? 😊

kikika87
8. lis 2021

@anpineapple Ale první týdny sem vůbec nemohla zabrat, to bylo příšerny. Půl noci sem koukala do zdi. Občas usnu přes den, ale to mi pak není moc dobře, sem jak přejeta. Jako já bych tak odpocivala, ale to dítě prostě je náročný. Dneska má od rána průjem, fakt chutovka pro můj čich 🤢
No my doufáme, že je to kluk 😂 ale jako kdoví. U prvního sem byla přesvědčena do poslední vteřiny, že je to kluk a vylezla holka😂🤷‍♀️ spíš počítám s variantou zase holka 😁 a vy teď bydlíte v pronajatém a budete se stěhovat do vašeho zrekonstruovaneho bytu ?

anpineapple
autor
8. lis 2021

@kikika87 Jo! Taky nesnáším to spaní přes den, taky mi to nedělá dobre 😕 ale občas se podaří ani nevim jak 😂🤷🏼‍♀️
Jezis chuderka mala a tebe tedy taky lituju, tak to nejak zvládněte 😊
Jasny no, aby byl párecek vid?😁 taky bych to tak chtela 😊 vždycky jsem chtela tři děti, dva kluky a na konec holku, to uz me asi na zacatku tohohle těhotenství přešlo a budu rada, kdyz se pustíme pak aspoň do toho druhého 😂
Kdyz budes mít další holčičku, tak aspoň uz budes mít všechny ty vecicky 😁
Jojo jdeme do svého. Chtěli jsme původně stavět, ale nez by se postavilo, tak by to byla silena doba. Takže jsme se rozhodli nejdřív poridit byt a stavět později, ať proste máme to naše zázemí a nemusíme byt dalších x let v podnájmu 😊

kikika87
8. lis 2021

@anpineapple Někdy prostě usneš ani nevíš jak😁🤷‍♀️ jako já ti garantuju, že tohle je naposledy co sem těhotná, už nikdy víc! 😂pro mě je to prostě pekelny období 😔
Jo, z praktického hlediska je výhodnější holka😁 tak uvidíme, ještě tak 2 měsíce to stejně vědět nebudeme...
Jo to si myslím, že jste vyřešili dobře. Ono teď stavět to je víceméně šílenství při těch cenách 🙏
Dneska je mi teda pěkně blbě, to je zas den🙄

kikika87
8. lis 2021

Co dělá @misule777 ??👍😊

misule777
8. lis 2021

@kikika87 dělá, že pracuje 😂😂 nějak jsem moc nestíhala poslední dny, ale od zítra to už snad bude trochu lepší 😁
Jinak teda já poslední dny trpím jako blázen. Už od cca 17-18tt mě bolí stydká kost, hlavně v noci při otáčení. Ale poslední dny je to teda horší a horší 😢 už to bolí prakticky kdykoliv chci změnit nějak polohu. Třeba i když sedím a chci vstát. Jen když jsem v klidu tak je to dobrý. Doufám, že už to nebude horší 😢 to asi nedám ještě těch cca 15 týdnů

monib66
8. lis 2021

@misule777 moc doporučuji masáže pro těhotné a tejpy. Mně moc pomohly. Od té doby mám klid a když mě začínají zase bolet záda a kyčle, šáhnu po rebozu a je mi skvěle 😉 Fakt se nenech tou bolestí trápit

misule777
8. lis 2021

@monib66 Fakt? A to pomůže i na ty bolesti stydké kosti? 😁 tak to se zkusím podívat po nějakých masážích tady u nás. Děkuji za radu ❤

monib66
8. lis 2021

@misule777 myslím, že pomůžou 🙂

kikika87
8. lis 2021

@misule777 Ty jo, tak to ti nic neporadím, tohle mě netrapilo. To je fakt šílený to těhotenství, děsně náročný co🙄😁 už se manžel pustil do podlah?😊 ty už jsi ve 25.týdnu???

Strana