4. DPO a čekání. Jak jste na tom vy?
Ahoj holky!😊 je tu někdo kdo taky napjatě čeká co bude dál?😁 O miminko se snažíme 5. měsíc a i když vím, že to jeste neni žádná doba, tak jsem samozřejmě strasne nedočkavá a už bych nejradši těhotná byla 😀. Jak jste na tom vy? Pojďme si to čekání trochu zkrátit a zpříjemnit 😇
@misule777 Ty jo, to fakt tak letí ! Tak snad vážně stíhá 😁 mě už se blíží konec utrogestanu, mám vysadit v 11+6, takže už jen 3 dny. Budu šťastná až se toho zbavim, ale stejně se trochu bojím. Asi ho ještě týden brát budu, ale jen 1 na noc. A ráno už nic...vysadila si to najednou ?
@anpineapple
@kikika87
Ahoj holky, tak co, jak se vám daří?? 😊 Já teď sedím na cukrovce. Před 15 minutami jsem dopila ten jejich výbornej drink a teď čekám. Snad to dám do konce, jedna paní už utekla na záchod 😳
@misule777 jej, tak to ti nezávidím 🤦🏼♀️ Drz se! Ale zas je to dobry znamení, ze ti to nechali vypit, tam ta šance, ze tu cukrovku budes mít je fakt nízká 😇 a jinak se citis dobre??
Ja porad lezim 🤷🏼♀️ Ale kontroly mi naštěstí dopadají dobre 🙏🏻 Takže bych mohla mít trochu volnější rezim, ale radši jsem říkala, ze do konce toho listopadu ležet budu. Pak uz budeme v novém, tak treba aspoň trochu cukroví upecu 😅
@anpineapple Jako přiznám se, že chvilkama mi je tady taky trochu blbě 😀 ale to je spíš tím, že musím mít roušku a ještě mám hlad 😀 no oni mi vzali krev a okamžitě mi narvali kelímek s tou sladkou sra**ou 😀 tak nevím no..
Jinak se teda cítím celkem dobře, až na to, že jsem jako koule a to mè začíná dost omezovat. Snad pořád funím 😂
Tak to jsem ráda, že všechny kontroly máš v pořádku ❤ ale chápu, že už tě to nebaví. Ale zase je lepší odpočívat a šetřit se 😁
Tak to jsi dobrá, že budeš péct cukrovi 😁 mě to moc nejde, tak na to většinou kašlu. Ale už to na mě zkoušel manžel, jestli upeču alespoň 1-2 druhy 😂
@misule777 aha, takže jsi vůbec nečekala na první výsledek?? Treba nechtěli aby to pak trvalo tak dlouho, protoze to je tak půl hodiny nez se to dozvíš 🤷🏼♀️ S tim hladem jsem taky strasne bojovala a s únavou 😂 to jeste budes mít tak na hodinku co?
Hele taky uz jsem jako koule 😂 včera jsme byli na matrice, jak jeste nejsme manžele, tak aby mala měla otce 😂😂 a dalo mi to tak strasne zabrat, zada bolely… musela jsem pak cely vecer ležet 😅 vaha uz jde taky nahoru jak se nehýbu, jsem na sebe pak zvědavá 😳
Jako ja pecu rada, ale letos to bude jen jako pro tu atmosféru 😁 mam rada jak to pak voní 😅 stejne myslim, ze jak se ted o nas všichni starají, tak nám cukroví pohrnou ze všech stran 😂 a co nakupy pro malého, uz mas všechno?😊
@anpineapple nn nečekala jsem. Ješte za půl hodiny mám jít na ten poslední odběr. Tak jsem zvědavá, jak dlouho potom budu čekat. Jako unavená jsem taky, nějak jsem nemohla usnout a do toho tak brzké vstávání... na to už nejsem zvyklá 😂
Už je to pěknej záhul co 😂 My jsme byli minulý týden v Praze a já přijela domu tak rozlámaná a vyřízená, že jsem byla ráda, že jsem se doplazila domů 😂
Jo tak matrika mě ještě čeká. Prý musíme nahlásit jméno mi říkala kamarádka.
Jako taky mám ráda, jak to cukroví voní. I když teda nevím jak zrovna u nás s tím mým cukrářským umem 😂😂 já jsem hroznej patlal na tohle. Takže když už se to da jíst, tak je to stejně strašně ošklivý 😂 Tak tím líp, že se o vás všichni tak starají. Alespoň můžeš odpočívat 😁
Už máme tak nějak skoro vše, už mi chybí jen pár věcí. Např povlečení do postýlky a odsávačka do nosu 😂 jinak oblečení máme vše, chybí mi jen nějaký zimní overal. A kočár, sedačku atd máme taky naštěstí. A jak to vypadá s nákupy u vás? 😁
@misule777
@anpineapple Ahoj holky, mě je poslední tři dny zas pěkně blbě. Jestli to může být vyřazením toho utrouše ? A intimku musím nosit stejně, buď to není vše pryč ještě nebo mám nějaký problém. A do screeningu mám ještě celý týden🤷♀️ teď se musím sebrat a jet s malou do herničky🤢
Já sem taky nečekala, vzali krev, nápoj a misa. Až pak někde v papírech sem vycetla hodnotu aspoň prvního odběru.
No jo holky, co by jste chtely 😂 za chvíli rodite tak holt ty pupky už se musely vyvalit😂😂👍
@misule777
@kikika87
tak to ja zas nečekala na výsledky toho posledního, to mi pak řekla az doktorka 😁 ale prave u nas je to, ze kdyz ti vyjde blbe hned ten první, tak nepijes, jdes domu a přijdeš za tyden a kdyz ti to vyjde zase blbe, tak mas automaticky cukrovku a pit nemusíš 😅 ale tak uz to budes mít za chvilku za sebou 😊
Přesně, ty na matriku nemusíš, kdyz jste manžele, vyřídite to az v porodnici 😊 ja uz se jdu příští tyden zapsat 😳 strasne to utíká, v pátek začínám 30.tyden 🤭 takže jako jo, to břicho uz tam byt proste musi 😂 ale přijde mi, ze teda roste fakt před očima, i mě jeden den bolí vazy a druhy den si prijdu, ze je mi zas oblečeni o neco menší 🤷🏼♀️😅
No jako moje cukroví taky nevypadá uplne jako z časopisu, ale máme z toho vždycky radost 😂😂
Tak to uz mas fakt skoro všechno 😁 ja jakoby skoro taky, uz jen takové maličkosti a mojzisuv kosik chci koupit do obýváku. A vybaveni do pokojicku chybí, ale to by všechno melo dorazit za 2 týdny uz do nového, tak snad nebude problém 😁
A viděla jsem, ze budou v telce dávat zase Malé lásky, nekoukaly jste holky?😂
@kikika87
@anpineapple
Aha, já myslela, že na matriku musím. Ta kámoška je vdaná a právě nestihla tam jít to nahlásit, porodila o 6 týdnů dřív a pak po porodu jí tam zjebali, že to nechala na poslední chvilku a měla přijít dřív. A kolega tam byl s manželkou taky. Tak mě to teda dost zmátlo.
Jinak teda mám poslední odběr za sebou a vykopli mě, ať si zajdu na svačinu a vrátím se kolem 11 pro výsledky 🤦♀️ to nevím co tady budu dělat.
@kikika87 intimku mám skoro celou dobu. Mám hodně často bílý výtok, ale žádný problém to není. Prý je to normální. Ale pěkně otravný 😖
Ty jo, to nevím jestli ti může být špatně z dobraní utroše. Mě bylo špatně tak nějak průběžně od nějakýho 8tt do cca 15-16tt.
@anpineapple To je hrozný, jak to utíká 😳 já jsem dneska 25+4. Přijde mi, že od toho cca 20 tt to letí úplně neskutečně. Mě přijde, že mi to břicho vždy vyskočí a pak dlouho nic nebo je dokonce menší 😀 ale ostatní mě vždy vyvedou z omylu, že mi to břicho dost roste 😀
No jo, nábytek do pokojíčku nemáme 😀 ale to mám slíbené, že do nového roku bude, tak snad to manžel stihne 🙏
Já normálně na běžné programy v tv moc nekoukám, takže bych to nevěděla, kdyby mi to několik lidí neřeklo s tím, že se na to určitě nemám dívat 😂 to mě s tím mým strachem z porodu opravdu uklidnilo a jen kvůli tomu, že mi říkají, ať na to nekoukám, tak přemýšlím, že to zkouknu 😂
@misule777 tyjo tak nevim, podle me proste jen sepises ten porodopis a pak zazadas po porodu na matrice o rodný list 🤷🏼♀️ Ale tak radši to zjisti, ať mas klid 😊
Takže ted budes takhle jeste čekat jo? To je strašná doba takhle od rána 🤦🏼♀️ Ale aspoň se uz můžeš najíst 😁😊 ja si pak za odměnu koupila chlebicek v bufetu 😂😂
Mne to neutikalo jak jsem začala mít ty problémy, tak jsem byla vystresovana, abych fakt treba neporodila… ale ted jak je to snad dobry, tak uz to zase utíká, i kdyz se jen válím 😁 prave proto i vím, co dávají v telce 😂 Netflix me uz nebaví, čtení taky ne, tak si občas neco najdu tam. Ty Malý lásky jsem asi trikrat viděla tu minulou radu a občas masakr 😂 jako nechápu jak se tam někdo muze přihlásit… jako rodit před kamerama, to fakt chceš 😅 i kdyz ono to podle toho vypadá, kdyz se na ty lidi tam kouknes , kdo do toho jde 🙄😳 asi kouknu aspoň na jeden díl a kdyz me to bude desit, tak to vypnu 😂 ale spis me ten konec asi bude dojimat, brečím ted skoro porad 😅😅
Hele a nemáš tip na nejaky dobry poporodni vložky? Vůbec nevim který poridit a taky uz bych to rada měla koupené 😊
@anpineapple Zeptám se ještě pro jistotu toho kolegy. Abych něco neprošvihla. Já právě někde četla, že v porodnici chtějí nějaký papír z matriky, tak nevím no. No zkusím se zeptat.
Jj ještě čekám. Sedím v autě, protože tady jak odsud odjedu, tak už nezaparkuju a budu parkovat buhvi kde 🤦♀️
No jako na to, že jsem teď pořád doma, tak mi to právě děsně letí. Na netflixu mám teď rozkoukaný seriál Ty. Jinak teda nevím na co tam mám koukat 😀
No taky to nechápu. Nedokážu si představit, že by me u toho někdo točil. Ještě by všichni viděli jak nadávám manželovi 😂😂😂 Ale je mi úplně jasný jaký lidi se tam hlásí. Já koukala teda vždy jen na výměnu manželek a už tam jsem to nechápala, čeho jsou ty lidi schopný pro peníze 🤦♀️
Hele já si objednala tyhle, ale jestli jsou dobré, to fakt nevím
https://www.drmax.cz/batist-flower-porodnicke-v...
Doufám, že k něčemu budou. Ještě jsem si objednala ty poporodní jednorázové kalhotky, ale vůbec netuším, kolik jich budu potřebovat.
@anpineapple
@kikika87 tak mam samozřejmě cukrovku. Měla jsem vyšší tu první hodnotu na lačno
@misule777 Jejda 😕 a víš kolik jsi měla? Jestli je to hodně nebo ne. Takže půjdes do poradny? Mne přijde, ze ted to ma skoro každy z mého okolí 😐 ale tak naštěstí je to neco co se dá zvládnout 😊
@anpineapple Já budu koukat asi, i když z toho budu celá namekko. Ale jinak nechápu jak do toho můžou ty lidi a hlavně ženský vlézt kvůli penězům.. Je to hrozný, ale třeba někdo fakt má nouzi a pomůže jim to.
Ty poporodni vložky co sem dávala Míša jsou fakt dobrý, taky jsem je měla. A t2ch kalhotek není potřeba tak moc, protože je lehce přeperete.
Koukala si na virgin river jak jsem ti psala ?
My teď koukáme na good doctor, ale spoustu dílů je dost smutných. Ale líbi se mi to moc.
A sakra, takže dietka???
@misule777
@anpineapple
@kikika87 Měla jsem 5,3. Hranice je prý 5,1. Tak asi nic úplně hroznýho, ale musím chodit do poradny, držet dietu a měřit se před a po každém jídle (mimo svačin). Hledám na tom to pozitivní - aspoň se nebudu cpát a třeba míň přiberu 😂
Těch kalhotek jsem teda vzala 10. Našla jsem balení po 5 tak jsem vzala dvě. Nebyla jsem si jistá, jestli se to dá přeprat 😁 a kdyby bylo nejhůř, tak je dokoupím.
@misule777 To ti bude bohaté stačit. Ale těch vložek je potřeba fakt hodně. To padlo určitě tak 10 balíku. Říkali ať si dávám klidně dvě najednou a fakt to byla potřeba.
Hm, to je teda nepříjemný. A to máš jen o trochu. Mě brali cukr už teď ke screeningu, třeba ji budu mít taky viď 🤷♀️ je dobře, že to bereš pozitivně, co už se dá dělat.
@misule777 Me to tedy nepreslo do teď. Je to hnus a jsem z toho celá nervózní. Nejraději bych šla k doktorce už zítra ať mi to zkontroluje. Nebo zase prehanim? Co když je to nějaký zánět. Jako já mám pocit jak kdybych ten utrogestan brala do teď, je to pořád stejně silný. Ze by to byl pořád ten utrouš?
@kikika87 To je zákon schválnosti viď 😂 tak uvidíš odpoledne, určitě to nebude nic vážného. Kvasinky to můžou taky být.
Myslíš v dia poradně? Byla jsem hned po tom testu v úterý. Dostala jsem tam glukometr a rady jak mám jíst. Zítra tam jdu znovu na kontrolu, do té doby se musím před a po každém jídle (snídaně, oběd a večeře) měřit. Zatím to mám v pohodě, jen ráno na lačno to mám dost na hraně a dnes teda malinko přes hranu.. Tak doufám, že mi nenasadí inzulín.
@misule777 Vezmou mě zítra ráno, bude tam nějaká doktorka. Ani moje odpoledne neordinovala. Hm, to je pěkný teda. Takže ty jídla se dají zvládat? Tak aspoň tak. Já měla dneska úplně šílený den, musela sem ty dva vypravit na hory do neděle i s jidlem🙄 ale mám tři dny pré😂👍 hrozně mě bolí záda, takže dneska už nedělám fakt nic. Ty máš termín v unoru?
@kikika87 Tak dej zítra vědět, jak jsi dopadla 😊
Jako jídla se dají zvládat, jen si ještě nejsem úplně jistá velikostí porcí, tak mám občas trochu hlad. Ale to musím vyladit. A teda jako dala bych si nějaký dortík 😂 ale kvůli malému to vydržím 😍
Tak to máš dobrý, to budeš mít klídek 😁 tak hlavně hodně odpočívej a užij si klídek 😁
Jj podle ms 28.2. a podle screeningu 25.2.
@misule777 Tak jsem doma od doktorky. Byla skvělá, mladší a taky těhotná tak měla pochopení. Vycistila zbytky toho utrogestanu a dala mi nějaké globule na vyplachnuti. Mám to tam nejaky podrazdeny. A raději udělala i utz a mám vcestnou placentu😔 Žádný sex ( ne že bychom nějaký za těch 14tydnu měli 😁) a klidovy režim. Říkala, že do 4tydnu u většiny žen ta placenta vyleze nahoru jak se zvětšuje deloha. Tak se můžu modlit, protože jinak to pěkný není co sem četla...ach jo. Ale prcek se tam pěkně šplouchal.
@kikika87 tu placentu jsem tak mela taky a docela dlouho 🙄 ale na druhem screeningu uz byla hezky nahoře, takže většinou se fakt vytáhne 😊
@kikika87 Buď v klidu, na prvním screeningu jsem tu placentu taky tak měla, ale říkali mi, že se určitě vytáhne. A taky asi jo, od dalších ultrazvuků už mi říkali, že je to v pořádku. Uvidíš, že se ti taky vytáhne 😁
Já byla dneska na diabetologii. Jen hodnoty ráno na lačno mám trochu vyšší, tak jsem dostala trochu po*eb za to, že jsem si k druhé večeři dala jeden knackenbrot se šunkou a ne šunku (popř sýr) a zeleninu 🙄 Tak za tři týdny jdu znovu, tak jsem na to zvědavá

@monib66 tak to se zkusím podívat, jestli to tady někdo dělá 😁
@kikika87 No vím, že jsem byla asi naivní, ale čekala jsem, že to bude větší pohodička 😂 jj dneska jsem 24+3 😁
Ještě ne, ještě má rozpracováno něco venku 🙄 ale pořád říká, jak všechno stíhá...