icon

4. DPO a čekání. Jak jste na tom vy?

anpineapple
23. únor 2021

Ahoj holky!😊 je tu někdo kdo taky napjatě čeká co bude dál?😁 O miminko se snažíme 5. měsíc a i když vím, že to jeste neni žádná doba, tak jsem samozřejmě strasne nedočkavá a už bych nejradši těhotná byla 😀. Jak jste na tom vy? Pojďme si to čekání trochu zkrátit a zpříjemnit 😇

kikika87
11. pro 2021

@misule777 Sadlovky ??? To slyším poprvé 😂 ale jinak sem asi stejnej patlal. Polovina lineckyho se prilepila k plechu, no šílený. Ještě mám zaděláno na rohlíčky, udělala sem nepeceny salam, ale to se mi taky moc nepovedlo. Budu muset něco ještě udělat z bilku a určitě budeme dělat ulky.
Jo to je všeobecně známé, že ty děti pak dost rostou. Ale podle mě v první polovině je to důležitý ty vitamíny. Asi už ale na ně prdim. I po tom femibionu sem krkala to omega3.
Jinak už zase začínám být nervózní před prohlídkou. Jak stále necítím pohyby, tak je to těžký. A půjdu tam po víc jak 3 týdnech. No doufám, že je vše ok.
Snad nebude v pandore obligátní fronticka😁🙏

misule777
12. pro 2021

@kikika87 Jo jo, sádlovky 😁 párkrat je dělala moje máma a když jsem koukala na recept, tak mi to přišlo strašně jednoduchý 😀 a takhle hezky měly vypadat. Jenže mě se jakoby roztekly 😂 ještě jsem včera upekla košíčky, tak jestli pak na ně zvládnu nějaký dobrý krém, tak to snad nebude tak hrozný 😂 na linecký se chystám zítra nebo spíš v úterý. Jdu zítra na dia a pak se taky jednou podívat do práce, tak budu asi vyřízená 😒 Jinak já pod všechno dávám papír, jinak bych teda z plechu nedostala nikdy nic 😂 Jee úlky 😁 to je stejně zajímavé, jak tomu každý říká jinak 😂 u nás to jsou vosí hnízda a už jsem slyšela i název bombičky 😂
Jj taky si myslím, že je to nejdůležitější hlavně v první půlce těhotenství. Já mám nějakou štěpenou listovku přímo na předpis, protože moje tělo jí nedokáže dobře zpracovat, tak prý by to mělo stačit.
Buď v klidu, všechno bude určitě v pořádku ❤ na pohyby je ještě čas 😁 ale chápu tě, já se pořád soustředila, jestli už náhodou něco necítím. Občas mě tam malinko lehtalo 😂
Jo, tak s frontou v pandoře počítám 😂 takže se určitě naštvu a objednám to přes net 😂😂

misule777
12. pro 2021

@kikika87 a kdy jdeš k té dr? 😁 to už by vám i mohla říct co to bude viď 😁

kikika87
12. pro 2021

@misule777 No ty vypadají moc pěkně na obrázku. Já jdu za chvíli válet rohlíčky, čekám až mi povolí těsto. Vůbec se mi nechce do kokosek, ale musím udělat ty bilky. Tak to ses do toho taky pěkně dala 👍
K doktorce jdu ve čtvrtek odpoledne, to budu začínat 18.týden. Zkusím ji poprosit jestli by se mrkla do rozkroku. Chceme mít překvapení pod stromeček.
Tak úspěšné nákupy dneska 😁🙏 pak dej vědět co si sehnala. Já sem objednala přes eshopy nějaké dárky a asi budu ráda když to do vánoc přijde. Hlavně lidl, ten je nějakej pomalej.

misule777
12. pro 2021

@kikika87 No, tak jsme z Prahy doma a jsem úplně mrtvá 😂 v Pandoře to šlo, čekala jsem ve frontě tak dvě minuty a koupila jsem mamce další korálek 😁 pak jsem sháněla zimní boty, ty samozřejmě nemám. Jediné co se mi líbili, tak měli v mojí velikosti poslední a byly odřené 😒 a pak jsme strávili tři hodiny v Ikee 😂 takže máme nábytek, teď to jen postavit (to doufám, že nebudu doma nebo toho nerváka zabiju 😂).
Máš pravdu, lidl je pomalej. Ale mě přijde pomalý i přes léto. Já tam ráda nakupuju, ale štve mě, že mají často většinu věcí vyprodanou..
Jak dopadly rohlíčky? 😁 To se nedivím, ale zase je to škoda ty bílky vyhodit. Já se teda rozjela, ale jsem zvědavá, jak dlouho mě to ještě bude bavit 😂
Tak v tom týdnu by ti už mohla doktorka říct, co to bude 😁 snad se mimčo nebude stydět 😁 dej vědět, jak jsi dopadla ❤

kikika87
12. pro 2021

@misule777 Rohlíčky dopadly dobře, aspoň neco😁kokosky dělal Michal a taky povedený. Asi se pustíme do těch sadlovek, vypadají náramně 😉 nějaký fígl na ně?
Jo ikea, to není na hodinu. My musíme na černáku vyzvednout ty dlazdice do kuchyně a taky bych se tam chtěla jet podívat, ale nutné nic nepotřebuju a tam tisíce lítají sami🙄🤣
Jako vidět už to musí být určitě, ale ten jejich stoletej utz. V noci se mi zdálo, že mi řekla doktorka, že je to holka a já se rozbrecela a nechtěla tomu věřit 😂😂 ale vědět určitě dám.

kikika87
Autor odpověď smazal
misule777
14. pro 2021

@kikika87 Tak super 😁 já chci dneska zkusit nějaké perníčky. Jinak ty sádlovky.. dělej je malinký, hodně naběhnou (viz muj výtvor 🤦‍♀️😂). A když bys je vyndala z trouby a byly hodně měkké, tak neboj, oni ztuhnou jak začnou chladnout.
Jo, v ikee bych potřebovala tolik věcí. Strašně jsem se musela krotit 😂😂😂
Tak uvidíš, třeba to bude chlapeček 😁 ale hlavně, ať je to zdravé 🍀
Já včera dostala inzulin samozřejmě 😒 a pěknej pojeb, že jsem zhubla

misule777
14. pro 2021

@kikika87 😂😂😂

kikika87
14. pro 2021

@misule777 Tak jsme nakonec s malou jeli pro obklady do sika a pak do ikei🤦‍♀️ nejen, že sem tam nechala nohy a všechnu energii, ale taky 2500🙏🤣
Jo tak díky za tipy ! Dneska zadelam testo.
No přesně, hlavně zdravé dítě.
Jakto ???? Proč inzulín? Tak jako když kde co nemůžeš, kolik si shodila?

misule777
14. pro 2021

@kikika87 Jo tak moje nohy jsou tam ještě teď 😂 byla jsem ráda, že jsem došla do auta 😂 tak 2500 ještě jde 😂
Tak dej vědět, jak sádlovky dopadly 😊 já mám hotové perníčky, dokonce jsem je i "nazdobila" 😂
Protože mám ráno vysoký cukr. Tak mám na noc zatím malé dávky inzulinu, ale budeme to asi postupně zvedat 😒 jinak přes den to mám dobrý. Mám dole 3 kg, takže teď jsem na nule, protože jsem 3 kg přibrala za těch 6 měsíců. Oni si ale myslí, že hladovím, protože mi našli ketony v moči a to prý znamená, že hladovím. Jenže to mi našli před 3 týdny, když jsem tu dietu držela tři dny a bojovala jsem s tím, že jsem nevěděla co jíst. Jenže já jím, ale když jsem vynechala všechny prasárny a sladkosti, tak je podle mě jasný, že to jde dolu

anpineapple
autor
15. pro 2021

Ahoooj holky!❤️ Tak se po čase hlásím, měli jsme ted takové náročnější období, tak nebyla úplně nálada 🤦🏼‍♀️ Ale uz to u nas začíná vypadat trochu jako doma 😁 koukám teda tady se pece 😳😳❤️ To zas abych chytla depku 😂 ja letos zadelala jen na vanocku, kterou musel uplest mužský, protoze me k večeru to břicho tvrdne celkem dost a neni to moc příjemný 😕 takže letošní Vánoce budou fakt zajímavý 🤷🏼‍♀️
Ale jinak všechno dobry, mala ma uz kolem 2 kg, dneska jsem se byla přihlásit na porodnici, tak snad uz to nejak do toho konce vydrzime 😊

kikika87
15. pro 2021

@misule777 Tak sem konečně zadelala Sadlovky a nějaký zdravý hvězdičky. Mělo se tam dát bílé víno a já měla jen červený, sem holt Babica🤣 zítra obojí upecu. Pak už jen ty hnízda a vajecnak a poroucim se😂
No ta dia poradna mi přijde dost na prd, Nic ti neporadili a jen tě jebou. Takže si musíš počkat a to zvládáš sama?

monib66
15. pro 2021

Já už mám taky napeceno, tento rok poprvé s předstihem, ale pohrával si s myšlenkou že ještě zkusím medovnikove kuličky 😅

kikika87
15. pro 2021

@anpineapple Tak holt napeces rok příští, však se nic neděje. Stehujete se, kdo by do toho ještě pekl. No tak to už je pořádný miminko. A jak ti je celkově krom toho tvrdnuti? A jakou sis vybrala porodnici ? Já vůbec nevím kam půjdu. Prvně jsem rodila na Mělníku, ale 2x spokojená sem teda nebyla😔 jenže ta další porodnice co by připadala v úvahu už je dost daleko, asi 40min autem a to není teda málo 👎

anpineapple
autor
15. pro 2021

@monib66 tyjooo to je teda dobra zásoba uz 😳😁😍

anpineapple
autor
15. pro 2021

@kikika87 Přesně 😬😊 stejne neco dostaneme a pak je toho zbytecne moc 😅 navíc mam ted porad chuť na sladké, takže bych to urcute musela zrat 😁 hele jinak je mi naštěstí dobre 🙏🏻 Občas me tedy pali dost zaha, kdyz jdu spát, ale většinou mi zabere obyc soda 😊 a teda jsem hodně rozlamana, porad ve me neco krupe 😂 ale to bude taky tim jak lezim 😬 měla bych uz takhle hodně ležet jen tři týdny, pak trochu zmírnit, abych zas naopak neprenasela, ze je to dost častý 🤦🏼‍♀️ Ja se rozhodovala mezi Libercem a Jabloncem a vybrala jsem Jablonec, mam to kousicek a navíc si ji všichni moc chválí. Ja uz tam jednou byla v tom 24tt a strasne super a dneska při tom sepsání porodopisu taky skvělý 😊 jen tedy musim vydržet aspoň do toho 36.týdne, jinak bych musela rodit v Liberci. 40 minut je uz fakt dost teda, to by me taky znervoznovalo. Navíc to druhé by mělo jít ven i rychleji nez to první vid? A co se ti tak nelíbilo?

kikika87
16. pro 2021

@anpineapple Já už taky začínám žrát sladký 😂👎 zaha mě zatím nepali, to je normálně zázrak. I když večer už teda nemůžu tolik ležet u tv, úplně cítím jak mi to leze nahoru.
No tak kdyby ten druhý porod trval stejně dlouho jak ten první tak stihnu dojet i do Říma😂 no nelibil se mi te postup, ležela sem tam od sobota od 2h od rána s odteklou vodou a porodila sem až v pondělí dopoledne. Dva dny sem se absolutně nevyspala, nedávali mi najíst kvůli případnému císaři, a pak jako poroď když ses úplně vyčerpaná. Už sem jako v pondělí ráno volala Michalovi ať pro mě přijede, že už tam nehodlám zůstat a nakonec mi to vyvolali. Ale příšerny prostě, nikdo mi pořádně nic nerekl. Ale kdoví jestli si jinde polepšim, že. No musím si to promyslet ještě.🙏🤦‍♀️🤷‍♀️

anpineapple
autor
17. pro 2021

@kikika87 Ja jako za normálních okolnosti zas tak sladký nemusím… ale ted?? Ted bych sezrala všechno 😂😂
Jako me ta žáha začala az někdy 2 týdny zpátky zlobit nejak víc 🤦🏼‍♀️ A aspoň jen vecer, ze to neni cely den, ale příjemný to teda vůbec neni 😅 a jeste občas mi přijde, ze je tam mala nejak divne poskladana a strasne spatne se mi dýchá 😂
A co ty, uz je ti dobre? A pohyby uz tedy mas?😊
Tyjoo tak vydržet to bez jídla? To bych umřela 🤦🏼‍♀️ Jenže víš co, ja si myslim, ze vždycky je to i zrovna o štěstí na který lidi tam narazis… takže je mozny, ze jinde by to bylo lepší, ale treba taky ne. A nezjistovala jsi treba, jestli je tam porad stejný personal?😊 Ja tady na Jablonec slyšela od kamosek samou chválu, tak doufam 😁🙏🏻 Zkusila jsem si i zažádat o nadstandart, ale těžko rict, jestli bude zrovna volny. Necháme se překvapit 😊

kikika87
17. pro 2021

@anpineapple Já sem si včera od doktorky nechala preventivně napsat léky na zahu, protože se bojím, že vánoční svátky budou náročný 🤦‍♀️ jo tak to jsem měla u dcery taky, strašně špatně se mi dýchalo a ještě horší to bylo ve vedrech. Utlacuje ti plice, to je tím.
Jinak břicho už mě vůbec nebolí, placenta se o 1cm vytahla; takže doktorka říkala, že odpadají veškerá omezení. Dítě tam skakalo. Pohlaví nadále nevíme, prý je brzo 🙄🤷‍♀️ další možnost je za měsíc na 2.screeningu.
Právě, že teď tam rodila kamarádka a spokojená taky vůbec nebyla. Samé mladé doktorky, ještě cizinky, takže jim pomalu nerozumíš. Nechali ji přenášet a dítě se narodilo se skazenou vodou a šňůrou 2xkolem krku. Díky bohu, že je v pořádku. Ale zase porodni asistentky jsou tam pořád stejný a ty jsou dobrý. Jenze ty o techto vecech nerozhoduji. Sice je to tam nově zrekonstruovaný a hezky, ale důležitý je spíš personál. Musím zjistit co ta Roudnice. Moje doktorka je tam primarkou. Akorát ta vzdálenost. A je to o polovinu menší porodnice, takže větší klídek. Naštěstí mám ještě čas na rozhodnutí.

kikika87
23. pro 2021

Ahoj holky, tak jak se těšíte na štědrý den ?😍 Přípravy hotové? Byla to docela makacka musim za sebe říct 🤪

misule777
23. pro 2021

@kikika87 Ahoj 😊 já si teď konečně po celém dni sedla 😀 je to fakt náročný, vůbec nestíhám poslední dny. Cukroví jsem udělala víc než jsem původně plánovala a ještě jsem se musela krotit, že to už stačí 😂 jsem zvědavá, kdo to bude jíst 😂 Takže dneska jsem dodělávala cukroví a teď jsem dodělala saláty. Dělala jsem dva, jeden pro Michala a druhý ošizený pro mě 😭😭😭 a teď teda padnu. A co ty, už máš všechno? 😁

anpineapple
autor
23. pro 2021

Ahoooj 🥰🥰 uz mam taky připraveno 😅 ja pro změnu dělala jen jeden salát, i kdyz vždycky dělám zdravější verzi pro sebe… letos na to nemám kapacitu, takže hezky na prasaka 😁 cukroví jsme naštěstí dostali 🙏🏻 Ja uz totiz fakt nic nezvladam, břicho me pak bolí 🤦🏼‍♀️ Ale vždycky si k tomu aspoň sednu a neco málo se mi podaří udělat 😁
Dárky jsem balila predevcirem a mam jich nejak hodně… a jak me mala uz tlačí, tak jsem taky u toho nevydržela, naštvala se a polovinu dárků nahazela do dárkových tasticek 🤷🏼‍♀️ Letos proste budou trochu jiné Vánoce 😂 ale aspoň uz hezky bydlíme! Kromě pokojicku máme hotovo všechno 😊

kikika87
23. pro 2021

@misule777 Ze se s tím peces když to ani nemůžeš 🤪 i když po pravdě, já se na to cukroví tak těšila a nemám na něj skoro vůbec chuť. Už sem vám chtěla napsat, že cítím první pohyby a poslední tři dny téměř nic. Asi jak sem se nezastavila tak nebyl čas to sledovat a taky mě nadále trápí zácpa a dost mě bolí břicho. Nemáme ještě zabalený dárky. To musíme sfouknout zítra až bude dítě spát, jinak jen vytřu a pak asi příprava večeře. Ale už žádný honeni.

@anpineapple No tak hlavně, že bytecek máte jako klicku a teď už se jen těšit na malou ! 😍 Mě se ještě k tomu všemu vrátili zas ranní nevolnosti, tak si to dopoledne hezky užívám.

anpineapple
autor
23. pro 2021

@kikika87 Jej to te lituju 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️ Mne se ted poslední tyden teda taky nejak vrací… takže mě pali ta zaha a do toho je mi zle a nemám chuť k jídlu 😂 paradni Vánoce co?😁

monib66
23. pro 2021

Hezké Vánoce holky 😍

kikika87
24. pro 2021

@anpineapple A strašně mi začalo růst břicho, asi čekáme malýho slona nebo co 🤦‍♀️ no tak já sem ještě nastydla a mám rymicku🤣 ale vánoce budou krásný. Ev budou tři takže ta už z toho všeho má fakt radost 😍 a tobě holt už začíná být blbě, protože se to blíží 🙏 my ještě jedeme po svátcích na tři dny na hory, protože tady není ani ťuk. Jedeme do Horniho Maxova, nevíš jak to tam vypadá se sněhem?🤪👍

kikika87
24. pro 2021

@monib66 Také přejeme krásné vánoce🎄🎁 Koukám bříško taky roste jako o život, mě taky. Poprvé sem teda takové neměla 🤦‍♀️

misule777
24. pro 2021

@kikika87 Všichni se mi diví, že se s tím peču, když to nesmím 😂 teď dělám ještě polévku a koukám na princeznu ze mlejna 😂 pak jen dodělám řízky, ale jinak to vidím po zbytek dne na pohádky 😂
Jo ono když celý den něco děláš, tak nemáš moc čas se soustředit na pohyby a přijde ti, že nic. Až si lehneš třeba na delší dobu na gauč tak to určitě už ucítíš 😁

misule777
24. pro 2021

@monib66 Také přejeme krásné a klidné Vánoce 🎄
A máš krásný bříško ❤

Strana