icon

4. DPO a čekání. Jak jste na tom vy?

anpineapple
23. únor 2021

Ahoj holky!😊 je tu někdo kdo taky napjatě čeká co bude dál?😁 O miminko se snažíme 5. měsíc a i když vím, že to jeste neni žádná doba, tak jsem samozřejmě strasne nedočkavá a už bych nejradši těhotná byla 😀. Jak jste na tom vy? Pojďme si to čekání trochu zkrátit a zpříjemnit 😇

kikika87
6. únor 2022

@misule777 Už sem ti chtěla večer psát jestli ses ještě kindervajicko😂
Pěkný datum je 22.2.2022....máš pěknou challenge😂
Tak přesně jako tvoje máma, sem se do ní cpala i ja. Já ho měla i dole na gauči, člověk je pak i klidnější, ze nemůže spadnout.
Já měla teď zase 2 šílený dny kdy sem chtěla umrit. To je prostě těhotenství za trest. Já bych si tak prala posunout se lusknutim o 10 týdnů dopředu 🙏

misule777
6. únor 2022

@kikika87 Jsem, jen jsem nějak nestíhala 😂 dneska budu mít snad odpočinkový den.
Jj 22.2.2022 se mi taky líbí, ale to je až za dlouho 😂 to nevím jestli dám 😂 moje máma chtěla už 2.2., tchán včera, protože měl narozeniny, já i Michal jsme 7., pak ještě na valentýna by to bylo fajn 😂
Jj právě taky mi říkali, že je to dobrý na ten gauč.
Jee to mě mrzí, že je ti zase špatně 😔 snad ti bude brzy zase dobře. To je hrozný jak to trvá dlouho...

kikika87
6. únor 2022

@misule777 No máš dost vytipovanych termínu, tak schválně jaky si malej vybere den. Dneska je to lepší. Ale už sem z toho zase celá otravena. Včera sem vytrela a že se půjdu projít. Ztvrdlo mi celý břicho, takže sem sotva šla....👎ale musím se nějak hýbat nebo se rozpadnu úplně. Bojím Se cehokoliv najíst, aby mi nebylo zase příšerně zle...😔
A nahoře už mám téměř 5kilicek, kdoví kolik to bude na konci🙏
Zavinovacku máš perovou? My ji užili moc, Ev si v ní doslova hovela 🥰

kikika87
8. únor 2022

@misule777 Ty mě zas napinas 😁jak si na tom ? Já teď byla na 3.dávce očkování, tak a nemusím přemýšlet jestli jít nebo ne. Prostě to chytit nechci a dala jsem na doporučení doktorek. Zítra jde malá k prababičce na celý den, tak budu odpočívat.

misule777
8. únor 2022

@kikika87 Pardoon 😂 stále se bohužel nic neděje.. včera jsem měla náročný den, vůbec jsem nestíhala a pak jsem odpadla. Dneska jsem teda úplně hotová, dalo mi zabrat i sejít schody z ložnice do obýváku a doplazit se na gauč 😂 ale teď jsem šla alespoň vytřít, doufala jsem že by to mohlo třeba rozjet 😂 včera odpoledne mi pěkně tvrdlo břicho 😒
Jinak jsem včera byla u doktorky, nevím ale nic nového. Nešel moc změřit, byl tam nějak blbě natočený, ale odhad byl 3570 g. Ale prý je to opravdu jen odhad a s největší pravděpodobností špatnej, protože nemohl za týden přibrat půl kg. Tak snad je špatný, jinak musím prostě do víkendu porodit 😂
Tak 5 kg je ještě v pohodě 😁 znám holky co měli nahoře v této době už třeba 15 kg. To máš pak rychle dole. Jo já vím, mě se to kecá... 😂
Tak snad ti po té třetí dávce nic nebude 🙂 je to lepší se nechat naočkovat, než to pak chytit. Já se chystám co nejdřív po porodu konečně. Ale byla jsem na sebe naštvaná, že jsem se ze začátku tak bála, že jsem nakonec na druhou dávku nešla..
Tak to máš dobrý, budeš mít chvilku pro sebe a alespoň si pořádně odpočineš 🙂 tak ne že místo odpočinku budeš uklízet 😂

kikika87
8. únor 2022

@misule777 Vis co, To je zákon schvalnosti😁 když máš pocit, že vyleze dřív a on tam nakonec bude až do samého konce 😲😁
To tě jako nechci strašit 😂
Já teď dala tu malou silenkyni aspoň na chvíli spát, já nechápu proč poslední dny tak strašně zlobí. Ona je úplně nepricetna. Zaměří se na tebe a dělá všechno, aby tě vytocila. Skáče, prska, řve, kouše...Prostě jak z divokých vajec. A poslední dny furt kdáká, mě už z ní bolí úplně hlava 😁👎
No tak něco zítra udělám ať tu neuhnijeme, ale spíš potřebuju nějaký seriál pro sebe na netflixu. Včera jsme začali koukat na zaklinace.
Zatím je mi dobře, ani ruka mě nebolí.
Založila sem na vývar a chvíli si odpočinu, než zas půjdu vzbudit saň😁

misule777
8. únor 2022

@kikika87 Neeee prosím až do konce neeee 😭 já se tak bojím toho, že budu tlačit veliký dítě 😢 doufám, že mi nebude dělat moc naschvály 😂
To tak je, asi cítí, že jsi unavená a potřebovala bys odpočívat. Tak na sebe upoutává pozornost. A jak se jinak těší na brášku Ninu? 😂
Já teď přemýšlím, že bych šla udělat nějaký tvarohový koblížky Michalovi. Ať se o něj taky trošku starám, když teď pořád obskakuje on mě 😂

kikika87
8. únor 2022

@misule777 Hele zas tak velkej být nemůže, i kdyby tam byl ještě dva týdny tak co, bude mít max 4kg ?
Některý dny se těší a dneska zase říkala, že je mimi blee😁 takže jak se jí to hodí do krámu.
Koblizky bych si taky dala, to já vůbec neumím něco takovýho? Já pekla boruvkovy koláč, ale už se mi přejedl. Někdy bych hrozně chtěla zkusit buchty, ty mám ráda moc 🤪

misule777
8. únor 2022

@kikika87 No nevím právě jak ještě může vyrůst. Navíc ty jejich odhady nejsou přesný.. ale doktorka mi řekla, že mám fakt velký břicho, že podle toho odhaduje těch 3,5 kg 🤦‍♀️
Až se malej narodí, tak se o něj bude určitě jako velká ségra starat 😁
Jeee to já bych si zase dala ten borůvkový koláč 😁 tak koblížky jsem udělala, jsou fakt jednoduchý (vyšlehat 3 vejce, 50 g cukru, jeden vanilkový cukr, přidat vaničku tvarohu, 300 g hl mouky, jeden prášek do pečiva a dělat menší kuličky a osmažit. Mě se to patlalo, tak jsem to do oleje házela lžíci. Pak jsem obalila ve skořicovém cukru). Já na pečení jinak moc nejsem, ale manžel má sladký rád, tak občas kvůli němu něco upeču. Ještě dělám tvarohovou bábovku, makovec a jablečný koláč. A domácí krtkův dort.

moolly
8. únor 2022

@anpineapple ahojky, my čekáme již 6.měsícem... úplně chápu tvoje pocity... 😒❤️

kikika87
8. únor 2022

@misule777 To se snad nedá odhadnout podle velikosti břicha ne 😁🤷‍♀️ někdo kdo má brisaky a maka na sobě bude mít vždycky menší břicho a dítě může být velký.
To sem zvědavá jak moc se bude starat😂
Jako Michal má taky rád sladký , ale on má rád všechno vlastně. Já mám nejraději koláče. Nízký těsto z másla a na to jablka, tvaroh, cokoliv. A pernik mám ráda, ten mi zítra pošle babička. To už se těším 😍 ale koblizky sem teda ještě nesmazila, to je mi opravdu dietka😂🙏
A to teď nemůžu, z toho by mě hned palila zaha jak fik. Jednou se pustím do těch kynutych buchet.
Nic, jdu spát s bolavou rukou, snad to nějak půjde. Brzo ráno musím vypravit ďábla na výlet k prababicce😁 přeji klidnou noc😉👍

misule777
9. únor 2022

@kikika87 Já si taky myslím, že se to podle velikosti břicha úplně nedá poznat 😁 ale prý mi za poslední tyden hodně vyrostlo, řeklo mi to víc lidí 🤷‍♀️
Včera jsem sice byla dost unavená, ale jinak žádné poslíčky, tvrdnutí, bolesti.. proste nic.. dneska taky nic zatím. Tak snad klid před bouří 😂
Jako já normálně sladký moc nejím, ale když už to je při ruce, tak si většinou kousek dám (před cukrovkou samozřejmě 😢😂) a taky mám ráda koláče, hlavně jablečný a taky míša řezy mám ráda 😁 no ty koblížky jsou vyloženě dietní 😂 sladký a smažený navíc 😂 Taky jsem si říkala, že bych jednou chtěla zkusit kynutý buchy, ale myslím, že to Michal zrovna nemá rád, tak nevím, kdo by to jedl 😂 navíc on má rád mák a nemá rád tvarohové náplně a já zase mák nesnáším a miluju tvaroh 😂
Co se ti stalo s rukou? Tak já ti přeji klidný den bez malého satana 😂

kikika87
9. únor 2022

@misule777 Bud klid před bouří nebo se mu tam začalo znova moc líbit 😂🙏
Mno, míša rezy mám taky moc rád 😋 ty bych mohla udělat třeba příští týden na hory. No tak půlka pro tebe a půlka pro něj, si to aspoň nebudete žrát 😁 nebo se dělají i právě jablecny nebo povidlovy.
Bolí mě z toho očkování paže, i dneska teda. Ale jinak mi nic není, takže dobrý. V půl 7 sem vyprovodila dceru a do 9 spala. Teď si tu v klidu snídám a užívám si ten klid ! Hele to je fakt den k nezaplacení. To druhý těhotenství s tím děckem je fakt těžký, být na neschopence s prvním....ježíš, o tom už si můžu nechat leda navěky zdát 🤦‍♀️
Půjdu na zdravotní procházku se psem a tak. Co ten inzulín? Zvládáš si to pichat sama ? A jakmile porodis tak už nemusíš ne ?

misule777
9. únor 2022

@kikika87 Doufám v ten klid před bouří 😂 mě nebolí po několika měsících ani ten spodek 😂 fakt divný.
Myslím, že povidla by nejedl 😒 tak je jednou zkusím udělat napůl s mákem a napůl s tvarohem 😁
Jo aha, já už myslela, že se ti stal nějaký úraz. To věřím, to musí být super oddych. Nedokážu si to vůbec představit, když si vezmu jak jsem teď pohyblivá a běhat za malým dítětem.... to musí být peklo.
Jj píchám si ho sama každý večer do nohy. Je to takový pero a ta jehla je slaboučká a krátká, tak to jde. Doktorka říkala, že ho po porodu určitě vysadím, když mám tak nízký dávky, ale že se domluvíme časem (nevim kdy časem 😂). Tak snad mi to brzy skončí

kikika87
10. únor 2022

@misule777 No je to někdy pekelný, dny nekonečný a to se těšíš na víkend kdy na to nebudeš sama. Teď sem mi vrátila máma z lázní, tak si ji ze soboty na neděli vezme🙏 ale jako mě je poslední dny zase o něco lépe. Teď teda klasicky po snídani nevolnost, ale to přejde a půjdeme ven. Konečně krásný počasí !! Já přemýšlím, že možná taky budu muset začít přebírat ty věci pro mimino, ať vím co mám a co ne ? Ono to fakt asi uteče a pak tedy budu čumět před porodem jak pero z gauče 😂 se znám, tyhle práce já odkladam do nekonečna. A dneska jdu po měsíci k doktorce taky, ale to bude bez utz. Zase si postezuju a půjdu dom😁🤦‍♀️
Jak ti je dnes ?

misule777
12. únor 2022

@kikika87 38+1 a už mám fakt dost. Ve čtvrtek jsem si málem vyvolala porod, začalo mě bolet břicho po 10 minutách a pak to přešlo 😒 pak zbytek dne a včera jen poslíčky. Dneska jsem úplně zničená, špatně jsem spala a bolí mě strašně kyčle. Jestli začnu rodit, tak ty nohy ani neroztáhnu jak to bolí 😂
Tak to máš super, to budeš mít dneska pohodičku 😁
Noo asi bys pomalu měla začít přebírat 😂 ale chápu, že tě to nebaví. Mě to taky nebavilo. Bavilo mě to jen nakupovat 😂
A co u doktorky?

kikika87
12. únor 2022

@misule777 25+1 a mám taky dost 😂😂😂🤦‍♀️ovšem ty už to fakt nebudeš muset snášet moc dlouho 😉💪
Mě taky baví jen nakupovat 😉🤪a pak než to pošlu si řeknu, sakra preber ty krámy co máš a nekupuj další!!! Navíc toho hafo dostanu od kámošky, tak je to fakt zbytečný.
Tak si nech udělat příště hamiltona, věřím, že ti to pomůže když máš tak často poslicky.
Prý to vůbec nebolí.
No nic, napsala mi magnosolv, aspoň nebudu už užívat ten rok proslej co sem našla doma😂 dostala sem zadanku na ogtt a za tři týdny zas....původně říkala za pět 😮ale nakonec, když sem na neschopence tak za tři.
Si dneska zkus dát nějakou kratší procházku na vzduchu, třeba ty kyčle rozhybes.

misule777
13. únor 2022

@kikika87 Jo to prober, ať toho nemáš pak zbytečně moc 😁 my toho taky hodně dostali, do toho babičky chtěli taky něco koupit, tak na mě toho moc nezbylo 🙄😂
Hamilton nebolí? Jási pořád myslela že jo 😀 no v úterý jdu k dr, tak jsem zvědavá, jak to bude vypadat.
Dneska jsme se šli projít, doufala jsem, že ho ze sebe nějak vyklepu a zatím nic. Tak uvidíme. Zítra je další vytipovaný datum 😂 a teď za mnou přišel Michal, jestli už konečně rodím 😂 nechce se mu zítra do práce 🤦‍♀️
Kdy jdeš na ogtt?

kikika87
13. únor 2022

@misule777 Kámošky rikaly, že to fakt nebolí. Prej vyklepu😂 víš co, chystej se na toho 22.2.😂
Já sem se ještě neobjednala, na toto vyšetření opravdu nespěchám. Objednám se příští týden na ten další, protože stejně jedeme na ty hory. Koukala sem, že počasí má být zase bída na horach😔 no co, lepší než být doma 😍

misule777
13. únor 2022

@kikika87 Tak tím líp že to nebolí 😁 já jsem chtěla toho 22., ale bojím se, že mi 21. na rizikovce řekne, že budeme vyvolávat. A vyvolávání se fakt dost bojím 😢
Aha, tak já se tady u nás musela objednat už kolem 20-22tt, asi aby nebylo narváno 😀 ale nedivím se ti, že nepospícháš. Já mám deprese a osypky jen když vím, že jdu na diabetologii na kontrolu. A to si tam jdu jen "pokecat" 😂
No to jo, lepší být na horách než zavřená doma 😁 fakt ti to závidím. Taky bych někam vypadla. Už se nemůžu dočkat léta. Doufám, že nám vyjdou plány a povede se nám alespoň kratší dovolená 🙏

kikika87
13. únor 2022

@misule777 Me ten první porod nakonec taky vyvolali a přežila sem. A taky sem se toho strašně bála. Je to prostě rychlejší.
Ty jo, tak jako mě nikdo neříkal nic, mám ho mít hotový do 28tt co sem četla...Tak snad nebude nějaký problém s termínem.
My máme rezervovaný týden na konci srpna. Já nebudu celý léto doma, takže Necháme toho malýho chlapečka trochu aklimatizovat a ve 3 měsících okusi svoji první dovču😂 to urco nekam jedte, toho není důvod se bát.

misule777
14. únor 2022

@kikika87 Fakt je to rychlejší? Jak dlouho jsi rodila? 😁 já si myslela, že to trvá dýl. Máma rodila dvě ze tří dětí taky vyvolávaně, protože jí praskla voda a nic se nedělo a říkala, že to teda víc nebolelo. Tak nevím no.
Tak třeba je to jen u nás. Myslím si, že na naší diabetologii chodí minimálně půlka města a navíc doktorka je divná, tak to tak třeba chce ona. To budeš mít třeba v pohodě 😁 já jim musela říct v kolikátém jsem týdnu a oni si mě objednali.
Máme v plánu někdy třeba začátkem nebo v pulce srpna jet. To mu bude cca 5-6 měsíců, to by mohl zvládnout. Já mám jako srdcovku jižní moravu (Mikulov, Valtice atd..), tak chceme jet tam. Loni jsme tam chtěli jet a nakonec nejeli, tak snad si to vynahradíme letos 🙏😁 a jen čekám, kdy Michal přijde s tím, že pojedeme ještě do hor na pár dní 😂
Včera jsme byli na menší procházce a dneska se mi teda pěkně klepou stehna 😂😂 doufám, že se mi po porodu vrátí alespoň moje bídná předtěhotenská forma, protože po 2-3 km takhle umírat to není normální 😂

kikika87
14. únor 2022

@misule777 No jako dlouho sem rodila, v pátek v noci mi začala odtekat voda. Přes celý víkend mi dávali nějaký přípravný tablety, kopačky, atb, nějaký cukry v kapačce, protože dítě se moc už nehybalo
a furt sem byla na monitorech. A v pondělí v 7 mi dali vyvolavacku když už sem byla vztekla a nevyspala a v 10 sem porodila. Takže pak to byla jízda. Ale ten víkend byl naprosto strašný, ten jim nezapomenu.
Já na ten test půjdu do laborky kde berou krev do nemocnice, tam problém nebude. Doktorka mi řekla ať si s sebou vezmu černý horký caj a normálně si to do toho naleju.
To zvládne krásné. My byli prvně v červenci v Beskydech v 6ti měsícich a dobrý to bylo. Akorát ta cesta, tu jsme měli zvolit kratší. Letos jsme si vybrali Vysočinu, to máme asi 2 a půl hodiny cesty, což je akorát.
Nějaká forma se určitě vrátí 😂 taky se dneska chystáme na okruh😁 když je tak pěkně.

kikika87
14. únor 2022

@anpineapple Prejeme Valentynce všechno nejlepší k prvnímu svátku ❤🌼🎁 jak se máte holky???

anpineapple
autor
14. únor 2022

Ahoj holky ❤️❤️ Ja se strasne omlouvám, ze se ozyvam az ted. Ani nestiham sledovat jak se mate. Zahledla jsem jen, ze @kikika87 čeká chlapečka, tak moc moc gratuluji a děkujeme za prani k svátku 🥳❤️ A @misule777 jeste 2v1, tak jsem nic zatím neprosvihla 😁🥰
Jako u nas… to proste nevymyslite, nevim kde tu smůlu bereme 😔 začala jsem pak hodně krvacet a fakt velký kusy sraženin ze me padaly, takže jsem běžela do nemocnice a tam, ze mam uplne plnou dělohu, ze ve mne nechali kusy placenty 😳 tak mi vecer zkusili dat kapacku, jestli se neco uvolní, to nezabralo, takže hned další ráno operace 🤦🏼‍♀️. Chtěli me operovat hned ten den, ale zase se doporučuje odsat mléko kvůli anestezii, takže jsme se naštěstí domluvili na to ráno. A ze to bude rychlý zákrok, abych mohla zase k miminku.
No… tak ráno v 7 při příjmu mi zjistili, ze jsem covid pozitivní 😳🤦🏼‍♀️. Nic mi nebylo, nikde jsme nebyli, kdyz k nám někdo přijel, tak se testoval. Takže proste jsem to asi dotahla z porodnice 😔.
Jenze kvůli tomu, ze me budou operovat az jako poslední, takže někdy ve 3 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️. Naštěstí jsem je premluvila a byli hodni, ze me pustili jeste domu, abych mohla kojit a chlap nebyl doma sám, krmil malou strikackou. Ale jako fakt bozsky to zvládal ❤️🙏🏻. Cely den jsem probrecela 😔 v te nemocnici to pak taky tak rychle neslo 😕
A další den mi začalo byt blbe… teplota, kašel, cele tělo me bolelo. Trvalo to dva dny. Ale ten strach, aby to nechytla mala 😭 nosila jsem respirator i na spaní, porad si říkala, ze ma protilátky z mlicka 🙏🏻 Nemohli jsme tedy ani do poradny, takže u paní doktorky jsme byli jen kdyz se narodila 😕
Dneska jsem tedy konečně po 2 týdnech negativní, i kdyz mi uz nic nebylo, tak testy porad jasne pozitivni 😳 takže otcovskou dovolenou jsme si užili uplne jinak, nez jsem si představovala… ale musim rict, ze mam doma fakt boha a ma můj neskutečný obdiv jak se zvládl postarat o nas obě🙏🏻
Tak doufam, ze uz jsme si to všechno vyžrali a bude to uz jen dobre 🙏🏻🙏🏻 A strasne rychle to utíká teda, Valinka ma uz 4 kila a v pátek ji bude mesic 😳 neskutečný! Ale je to láska ❤️
A jak jsem se bála, ze mi zůstanou kila, tak vším tim stresem jsem hubenejsi nez kdy dřív 🤦🏼‍♀️ Ale chuť na sladké zůstala 😂

misule777
14. únor 2022

@kikika87 Ty jo, tak to musel být masakr, takhle celý víkend trápení 😢 to ti vůbec nezávidím a přeju ti, aby druhý porod byl pohodička oproti tomuhle.
Jj taky mi to dali do čaje. Takže to byl hoooodně přeslazený čaj 😂 byl to hnus ale dalo se to zvládnout v pohodě 😁
Beskydy jsou krásný, tam to mám taky ráda. No tak od nás ze severních čech na pálavu to taky není úplně blízko, tak snad cestu zvládneme 😁 Vysočinu teda nemáme projetou vůbec, tak když budeš mít nějaké tipy, tak sem s nima 😁

@anpineapple Ježíš chudáku, tak to jste neměli vůbec jednoduché. To si jako už v porodnici nevšimli, že ti tam zůstala placenta? To je fakt hrozný. No hlavně že už je líp a teď už bude určitě jen dobře. Už máte určitě vybráno ❤
Malé přeju také vše nejlepší k svátku ❤❤ to je úžasný uzlíček ❤
Jojo, bohužel ještě 2v1 🙄😂 ale snad bude brzy venku 🙏

misule777
14. únor 2022

@anpineapple jo a teda klobouk dolu před tvým přítelem, že to tak perfektně zvládl. To by každý chlap nedal 👏👏

kikika87
14. únor 2022

@anpineapple No to je krásná holčička 😍❤ Teda to neee, tak hlavně, že vše dobře dopadlo a takhle krásně jste to zvládli. To je opravdu velká smůla 😔 jsi dobrá, že si zvládla takhle odstrikat. Mě to moc nešlo. Tentokrát si asi koupím elektrickou odsavacku, pojišťovna docela dost přispívá na tyto věci. Užívejte si a zase se brzy ozvi ❤
@misule777 My tu Vysočinu v téhle oblasti kam jedeme taky vůbec neznáme, budeme blízko Telči. Nikdy jsme tam nebyli. Našli jsme krásný rodinný penzión s hristemi pro děti a tak. Tak tam jdu příští čtvrtek. Klidně sem mohla jít hned zítra, ale já to nechala až na konec 27.týdne 😁
Jo můj porod byl strašnej. Taky doufám, že podruhé už to bude lepší. Nebo spíše si říkám, že horší už to být nemůže 😂 já sem včera myla okna, na tom sluníčku bylo šíleně vidět jak je Eve a pes zapatlali...a jako mám namozeny nohy ?😁 jak sem pořád drepovala😂

misule777
14. únor 2022

@kikika87 V Telči je to prý krásný, taky jsem se tam chtěla někdy podívat. Tak to bude super, hlavně když tam bude hřiště pro malou 🙂
Však jo, příští týden to stačí 😁 tak ti budu držet palce, aby ti to dopadlo dobře 🙂
Neboj, příště to bude určitě pohodička a malej bude rychle a bezproblémově venku 😊
No tak ty okna jsem chtěla taky umýt, abych ho už vypudila ven. Ale vsadím se, že s ním by to ani nehnulo a ještě by se mi tam smál 😂 a já bych byla nasraná, že jsem to dělala zbytečně (ne že by to nebylo potřeba 🤦‍♀️)

kikika87
15. únor 2022

@misule777 Tam je i Třebíč relativně blízko. No budeme mít co dělat celý týden, hlavně ať vyjde počasí 🙏
Tak ty okna zkus 😂😂 hele já už pak taky drhla kde co, ještě mi děsně vonělo savo, už i teď mi zase voni...smrdělo to tady tenkrát jak na bazene.
Valentyn tez pryč 😂 takže opravdu další je toho 22.2. Ne ?😁🙏

Strana