Aký dar do života vám dala neplodnosť/ dlhodobé snaženie?
Ahoj dievčatá, o dieťa sa snažíme cca 16 mesiacov, zatiaľ bez akéhokoľvek úspechu. Ja budem mať za chvíľu 32 rokov, takže už ma občas chytá mierna panika, aby sme to akoby "stihli", hlavne keďže by sme radi mali viac detí. Mám bezproblémový pravidelný cyklus, nebrala som HA a tak som sa domnievala, že počatie bude záležitosť na pol roka maximálne, ale keď prešiel skoro rok, tehotenstvo nikde, kamarátky tehotneli (poniektoré doslova na prvý krát! Jak sa toto robí?? 😲 ), tak som začala byť pekne nervózna. S nervozitou začali pribúdať pravidelné smútky až depresie a výlevy hnevu na partnera. Som presvedčená, že zdravie a plodnosť je silne spojené s duševnou pohodou a takže som začala skúmať, či je u mňa nejaká duševná príčina, ktorá bráni počatiu. Zistila som, že mám veľký problém so sebavedomím a sebaúctou, že si nie som istá, čo od života chcem, akú prácu chcem robiť a hlavne ako nájsť v živote zmysel (dieťa malo toto vyriešiť). Najväčší zlom bol pobyt zameraný na meditáciu a regresnú psychológiu, kde som odhalila hromadu akoby chorobných programov vo svojej rodine, ktoré u mňa v podvedomí bránili počatiu. Začala som na sebe pracovať a musím povedať, že hoci mám pred sebou ešte veľa práce, hodne ma to posunulo a hlavne to zlepšilo môj vzťah s partnerom. Myslím, že keby som otehotnela hneď, tak by som si s materstvom musela zároveň riešiť všetky svoje strachy a neistoty, a to teda neviem, ako by sme dali. Za toto som vďačná, že sa to nepodarilo hneď, pretože ma to hrozne posunulo, som omnoho viac sama sebou, nenechám zo sebou mávať a som celkovo šťastnejšia (až na 1.DC 😀 ). Na druhú stranu, občas ma prepadá strach, že zo seba urobím zenového mistra a aj tak sa to nepodarí 😀 😀 Zaujímalo by ma, či tiež si v snažení dokážete nájsť nejaký dar, či vám to aj niečo dalo (a nielen vzalo). Díky, teším sa na inšpiráciu 🙂

@diva_ziva moc děkuji! 🙂