Bylinkové čaje, pomůžou k miminku?
Ahoj, chtěla jsem se prosím zeptat.... Snažíme se s partnerem asi půl roku o miminko. Zatím se bohužel nedaří a mám nepravidelnou menstruaci. Někdy 32 dní někdy 40 dní, jak kdy....takže nejsem schopna vypočítat si ovulaci. Slyšela jsem, že ke srovnání menstruace pomáhá kontryhelový čaj a zárověň i třeba k tomu, aby se nám zadařilo 🙂 Máte s tím někdo zkušenost? Nebo nějaké jiné bylinky?
Ahoj, myslím, že na úpravu cyklu pomáhá také přeslička nebo řebříček, ale určitě si to někde prostuduj, v jakých dávkách a jak dlouho se to může užívat. =) Osobní zkušenost nemám, ale kamarádka vyprávěla, že ji potom menstruace chodila jak hodinky.
Mě kotryhel cyklus prodlužoval. Měla jsem gynex a angeliku čínskou. Jsou to kapičky. Taky je docela dobrý femigard. Jinak za čínskou medicínu doporučuji zvelebeni rumelkoveho pole. Hodně štěstí. Ještě dotaz. Počítáš si cyklus, až od skutečného krvácení?
@fandysek_1 No s tím cyklem...jednou se mi stalo, že jsem nevěděla, jestli to je jen špinění nebo přímo krvácení, ale další měsíc to bylo klasické krvácení, dokonce i před tím bez špinění. Je to stejně děs, když člověk neví, kdy to přesně dostane... ☹
@milena777 dělal ti někdo testy na mycoplazma a chlamydie? Já měla krvácení před ms právě kvůli mycoplazme.
@fandysek_1 to nedělal. Právě nevím, jestli mám jít už teď k doktorovi, kvůli tomu, že se nedaří, aby mě třeba vyšetřil... nebo jestli mi doktor neřekne, že moc spěchám, že to je normální, čekat půl roku...
Já jsem měla taky vždy dlouhé a nepravidelné cykly, měřila jsem si bazální teplotu, abych věděla, jestli a kdy mám ovulaci. A zjistila, že ovulaci mívám a tak nebylo otěhotnění problém. Takže radím sehnat si digitální teploměr, najít tady téma bazální teplota a jít do toho. Doktor Ti pravděpodobně předepíše hormony na srovnání cyklu, což já bych teda nechtěla...
Ja kontryhel pila po vysazeni ms a otehotnela jsem napodruhe. Vzdycky 14dni od zacatku cyklu 3krat denne..ale dkouhodobou zkusenost nemam,nicmene kontryhel je na zenske problemy tak se s nim nic nezkazi,a ovulaci nepocitej,podruhe jsem otehotnela o dva tydny dele a to jsem mela pravidelny cyklus,takze ani z toho se to neda urcite spocitat,znam i holky co otehotnely tesne pred nebo po ms..😉
@milena777 pisu ti jeste jednou, protoze jsem si vzpomnela, ze moje kamaradka resila take hrozne dlouhy cyklus. Kdyz si v lekarne kupovala vitaminy na menopauzu (ve 30ti letech!), ktere pomahaji na srovnani cyklu, tak se ji lekarnice ptala, jestli ma vubec ovulaci, kdyz ma tak dlouhy cyklus. A kamoska nelenila a sla na gynekologii a tam ji pan doktor zkazal na ultrazvuku, ze ji krasne dozrava vajicko a v nedeli bude zrale... a ma kluka o 14 dni starsiho nez ja 😉😊
Já mám zkušenost - ne teda s čaji, ale s kapičkami z jeřábu ptačího. mívají v obchodech se zdravou výživou nebo esoterikou. Po 11 letech hormonální antikoncepce jsem skoro vůbec nemohla nastartova MS cyklus a pak byl strašně nepravidelný. Díky těmhle kapkám se rozjel a srovnal a po dvou měsících snažení přišlo mimčo. Doporučuji!
Ja mam menstruaci po vysazeni HA (kdy jsem si posledni pilulku brala 30.9.2016 po 10 letech 🙄) zatim stale nepravidelnou v rozmezi 33 - 40 dni, zacala jsem tedy pit kontryhel, piju ho cca neco male pres mesic a prvni menses s kontryhelem jsem mela jen 3 dny opozdeny ( tedy 31 dni), ale nevim zda to zapricinil kontryhel nebo nahoda uvidim zas priste... nicmene po vysazeni HA citim ovulaci (kterou jsem s HA logicky necitila) a mam i priznaky (v pulce cyklu mam bolesti v podbrisku na leve ci prave strane a vylucuje se mi cervikalni hlen), ale pokouset o miminko se chcem az od zari...

@milena777 ja s tim zkusenost nemam, ale pokud tomu veris, tak to urcite fungovat bude 🙂 Drzim pesti!