icon

Čekání na // v roce 2018 🙂

kaitinka
9. led 2018

Zdravim vsechny snazilky v novem roce. 🙂 Je tu nejaka, ktera tez v novem roce zacala vic resit mimi a stejne jako ja ceka, az se ty dve // zadari? Pojdme cekat spolu a podelit se o zkusenosti a rady 🙂

Strana
z6
shhannya
9. led 2018

@kaitinka ja mam potvrzene od doktora ze uz jenom tak lehce neotehotnim proto jsem to musela zacit resit brzo a dcera ma za mesic uz 4 a nechci at jsou jeste vic vekove od sebe.. Bylinky a vitaminy uz mam za sebou vlastne jsem zustala jenom u vitaminu bylinky mi nejak nesedi.. Tak ti preju at se zadari a nebudes muset to ani vic resit 🙂

miskakaspice
9. led 2018

Ahoj holky, rada bych se k vam pridala 🙂 treba i najdu nekoho s podobnym problemem. Toto je moje prvni zkusenost s nejakou takovou diskuzi 🙂 takze jo, my cekame uz docela dlouho, mela jsem gynekologa, ktery me totalne zanedbal, az kdyz jsem presla k jine gynekolozce, tak jsem zjistila dle odberu krve a ultrazvuku ze mam syndrom PCO :( tim padem se samozrejme vse meni a ja vim, ze to jen tak jednoduche nebude... ted jsem prvni mesic v lecbe hormony a uvidime, co se bude dit 🙂 bohuzel neprizni osudu jsem tento mesic mela v dobe ovu kvasinkovy zanet :D nekdo nam teda asi opravdu preje. Ale tesim se a hlavne verim, ze to tento rok vyjde! 🙂

kaitinka
autor
9. led 2018

@shhannya to me moc mrzi. Ale snad se taky brzo zadari i u tebe 🙂 jinak dekuji, ale budu si muset pockat jeste aspon deset dni ne-li vic abych zjistila, jestli se tento mesic zadarilo nebo ne

jaaaninda
9. led 2018

@miskakaspice ahojky.. Já mám hlavně teď po porodu cykly víc jak 100dní (před prvním těhu 61dní).. Jestli za to může syndrom PCO nebo to má jinou příčinu jsme zatím neřešili. Prášky jsem vysazovala před rokem a ještě tomu půl roku chci nechat. Pak nasadíme clostillbegyt pro podporu ovulace. Zatím zkouším přírodní preparáty.

miskakaspice
9. led 2018

@jaaaninda Aha, takze ty uz jedno dite mas 🙂 no ja prave mela taky silene dlouhe cykly :( bez hormonu na menstruaci jsem ji proste nedostala.. prirodne jsem take zkousela gynex, ruzne bylinne kapky jerab ptaci, malinik, proste hodne veci, ale bohuzel na PCO je asi vse kratke :( ja beru ted Nosifol, ktery byl vyvinut primo na PCO.. mne jeste do toho trapi caste ty kvasinkove zanety, je to na pytel :(

jaaaninda
9. led 2018

@miskakaspice jj, snažíme se o druhé a teď v prosinci bohužel revize po zamlklém těhu. Od té revize zkouším gynex a právě i ten nosifol a doufám v zázrak. Kdyby se mi to vrátilo aspoň na těch 61 dní bylo by super.. Už i půl roku nekojím, tak by se to mohlo trochu lepšit. Tak ať se nám ty vaječníky brzo vzpamatujou 🙂

monikaa91
9. led 2018

Ahoj holky. Přidávám se do skupiny. O mimčo se s manželem snažíme už přes 2 roky:( První rok jsme to nějak neřešili, po roce mi můj gynekolog zjistil PCO. (Manžel má výskedky v pořádku). Brala jsem Clostilbegyt, chodila na Pregnyl, bez efektu. Cyklus mám úplně rozházený. V CAR jsem podstoupila další vyšetření, 1 IUI, nezadařilo se. V srpnu jsem šla na doporučení k homeopatovi, který mi na můj problém naordinoval homeopatika a já pak měla 3 měsíce cyklus skoro na den pravidelný (u mě velký úspěch). No ale ted zase nic:( Gynekolog mi doporučil na 3 měsíce nasadit antikoncepci na srovnání cyklu, ale já už nechci do sebe házet hormony. Teď užívám kúru z bylinek na srovnání cyklu a podporu otěhotnění od paní mgr. Podhorné, tak snad to bude k něčemu a v tomto roce se už konečně dočkáme🙂

miskakaspice
10. led 2018

@monikaa91 Ahoj, je fajn, ze je tu konecne nekdo se stejnym problemem, ovsem je blby, ze se vam jeste nezadarilo, kdyz mas PCO. Ja ho take bohuzel mam, a kdyby se nahodou zadarilo, tak to bude hormonove dite.. zatim jedu asi 3 mesic Duphaston na to, aby se mi dostavila menstruace, kterou mam, diky tomuto hormonu uz pravidelnou.. no a na zacatku ledna prvni mesic Clostilbegyt. Dle ultrazvuku jsem mela asi 5 folikulu z nichz dva vypadaly nadejne, ze prasknou.. doktorka mi i presne rekla, kdy se mame snazit.. no ale co se nema, ja den pred tim dnem dostala kvasinkovou infekci.. takze sice jsme to tam nejak dopravily, ale myslim, ze tento cyklus to urcite nevyjde.. :( no a ty si na ty hormony nereagovala vubec, nebo alespon takhle jako ja?

alexkisss
10. led 2018

Tak sme se dočkaly dnes 9dpo a testik nadherne sílí snazime se od brezna

pajita
10. led 2018

Vcera jsem si dala k narozenim dve carky, jsem vstala, manzel mi udelal poprve po 4 letech snidani (co budu vypravet, v kuchyni to bylo jak na bitevnim poli 😀 ), nez odesel do prace, tak si rikam, udelam si test a tak jsem mu to predala... Dceru jsem taky objevila na narozeniny, tedy presne 7.1.2015 😀 problem je jen, ze se lecim s pasovym oparem ☹

kaitinka
autor
10. led 2018

@monikaa91 Ahoj. To me moc mrzi, ale snad se brzy vse srovna a pujde to 🙂 My s manzelem se snazime uz taky neco malo pres dva roky, ale u doktora jsme zatim nebyli. Chceme tomu dat jeste volny prubeh tento rok. A kdyz se nezadari prirozenou cestou ani tentokrat. Tak to pres doktora uz asi taky zacneme resit..

monikaa91
10. led 2018

@miskakaspice Na Clostilbegyt jsem zareagovaa poměrně dobře, folikuly narůstly, ale už pak bohužel po Pregnylu nepraskly. Jednou jsem skončila na pohotovosti, když mi jeden asi přerůstl v cystu a ta prakla. No zatím to nevzdáváme🙂 Teď dávám šanci bylinkám a alternativě, a tak🙂 No ale pokud se tento rok nezadaří, čeká nás IVF.

monikaa91
10. led 2018

@kaitinka Děkuju🙂 My tomu taky zatím ještě dáváme šanci. Nám už na podzim doporučili v CAR IVF, ale ještě jsme chtěli počkat a zkoušet přirozeně, ale jelikož to budou v létě už 3 roky, co se snažíme, tak na IVF půjdeme.Tak držím palečky, ať to jde bez doktora🙂

absintka19
10. led 2018

@miskakaspice ja jsem mela taky dlouhe cykly, silne bolesti, menzes nekdy i vice nez 90dni cyklus. Taky mam pcos a inzulinovou rezistenci. Ale v dnesni dobe jde vse. Viz muj profil. Mam doma uz malou holcicku.

absintka19
10. led 2018

@miskakaspice jo a antiko jsem nebrala, duphaston sice upravil cyklus ale nic se nedelo, neslo to. Nam pomohli v CAR, bez nervu, trapeni, hned napoprve. Kdybych to vedela jdu tam hned. Na pcos mi prisly az tam, a na spoustu jinych veci.

kaitinka
autor
10. led 2018

@alexkisss tak at i nadale sili 🍀

kaitinka
autor
10. led 2018

@monikaa91 tez dekuji 🙂 no ja bych mela byt dnes 2 DPO, i kdyz ovulku nemam vyslovene nicim podlozenou, protoze nemerim BT ani nezkousim OT, ale beru to jen "bajoko" podle aplikace. Apka mi ukazala ovu na pondeli a ten den me bolel podbrisek a mela jsem (s prominutim za ten popis) pomerne hojny vodovy kluzky vytok a druhy den byl klid. To nikdy v cyklu jindy nemam. A podle holek v jine diskuzi to opravdu vypadalo na ovu, tak uvidim.

monikaa91
10. led 2018

@kaitinka Tak to je super🙂 To bude určitě ovulace. A cyklus máš jinak pravidelný? Asi jo, když si to počítáš podle aplikace že🙂

miskakaspice
10. led 2018

@absintka19 ja jsem take nikdy nebrala antikoncepci, protoze jsem do sebe nikdy coat hormony nechtela.. no ale to jsem nevedela, co me ceka, a ze do sebe budu cpat hormony o sto sest, aby se zadarilo.. mohu se zeptat jak se tedy nakonec zadarilo? To jste byli na IVF?

jaaaninda
10. led 2018

@monikaa91
@absintka19
@miskakaspice holky, když mám tak dlouhé cykly 100dní a vic, tak bych asi mohla mít PCO co? Toto je první diskuze (pročítám min. půl roku), kde má někdo až tak dlouhé cykly jako já. Vždy jsem narážela na diskuze o dlouhých cyklech a vesměs z toho bylo vždy max. 45dní, což jsem se tomu s prominutím vysmala, bo 45dni pro mě ještě nic není.. Před těhotenstvím jsem měla cyklus 2x 61dní s tím, že se ten druhý cyklus nějakou náhodou zadařilo, brala jsem tehdy inofolic. Na jaře jsem ho brala znovu a bez efektu. Vím, že k ovulaci nakonec někdy dojde, ale to čekání je na palici. Necham tomu ještě půl roku a pak to teda budem řešit s doktorem.

miskakaspice
10. led 2018

@monikaa91 Aha, tak to me mrzi, ze si z toho mela takovehle komplikace :( no moje doktorka je v ordinaci jen jednou za tyden coz je blbe na hlidani vajicek, ale videla na UZ ze narostly, co se delo dal bohuzel nevim, ale rikala, ze ovulace bude, tak vazne nevim :( no tenhle mesic neocekavam, ze by se zadarilo, ale uvidime pristi, piju nosifol, tak treba ten taky pomuze..

miskakaspice
10. led 2018

@jaaaninda tak takhle dlouhy cyklus muze samozrejme byt zpusobeny PCO, ale take nemusi... PCO se pry diagnostikuje docela obtizne, mne napriklad vysel jak z krve tak dle ultrazvuku, kdy je na nem videt spousta vajicek, ale zadne v obdobi ovulace neni vetsi a tak nedochazi k ovulaci :( da se rict, ze jsem ji asi nemela vubec..

monikaa91
10. led 2018

@jaaaninda Ja mám taky PCO diagnostikované podle ultrazvuku a krve. Co se týče cyklů, bez Agolutinu na vyvolání, ani ťuk. Ale znám paní, která si musela Agolutin píchat každý měsíc, a otěhotněla. A doktor mě uklidnil, že PCO je alespoň řešitelný problém. Šance na otěhotnění je sice menší, ale je. U jiných diagnóz je třeba otěhotnění nemožné.

jaaaninda
10. led 2018

@miskakaspice mě minulé dva cykly bolel v určitě době celý měsíc podbřišek a na UTZ tam bylo řekla bych dost malých folikulů, podbřišek přestal bolet asi jakmile se začal vyvíjet dominantní. Ten se u mě narozdil od tebe nakonec vyvíjí. Tak já nevím ☹ ze by za to furt mohl porod a kojení? Kdybych neprestala kojit,tak se neděje už vůbec nic..

absintka19
10. led 2018

@miskakaspice jak mam v profilu. Kdyz to neslo prirozene ani s leky id gyndarky tak CAR-vysetreni, vybrali jsme "jistotu" IVF a z prvniho pokusu mame holcicku a 6 embryi v mrazaku. V cervnu si jdeme pri dalsiho prcka. Snad se taky podari napoprve.

absintka19
10. led 2018

@jaaaninda to zda mas pcos se urcuje vysetrenim. Muze to byt cokoliv. Nepruchodne vejcivody, pcos...k ovulaci jen pro upresneni dojit nemzsi. Ja treba mela anovulacni cykly, takze bych nikdy neotehotnela, bez ovulace to nejde.

kaitinka
autor
10. led 2018

@monikaa91 ano, mam vetsinou cyklus pravidelny, tech 28-29 dni. Jen kdyz jsem ve velkem stresu, tak se mi cyklus protahne treba az na 35 dni. Ale to se stava zridka kdy nastesti 🙂 jen v druhe pulce lonskeho roku jsem to mela trochu rozhazenepia kontryhel a zase se mi to srovnalo a MS se mi zkratila z 5 dni na 3 dny 🙂

jaaaninda
10. led 2018

@absintka19
@monikaa91 tak u nás otěhotnění možné je, jedno už máme a teď poslední ovulace skončila zamlkym těhotenstvím. Vím,že existují anovulační cykly,ale jsem si jistá,že k ovulaci dochází, jen hodně dlouho trvá než se ten folikul vyvine. Ovulaci skoro vždy poznám. Tak za půl roku, když se nezadaří nebo se nezkrátí trochu cykly, tak uvidíme no..díky

natysnovec
10. led 2018

@kaitinka ahoj ja taky cekam co bude.Jsem po injekci na prasknuti vajicka a cekam.....doufam,ze to dobre dopadne.

kaitinka
autor
10. led 2018

@natysnovec Ahoj 🙂 urcite to dopadne dobre, jen to cekani po ovu je nejhorsi. Nastesti mam dost prace doma a chodim i do prace, takze neni moc casu na to myslet. Ale po vecerech je to nejhorsi..

Strana
z6