Čerstvě po revizi a nový začátek
Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......
Holky tak hlásím, že jsem na revizi zatím nebyla. Byla jsem rozhodnutá, že půjdu, ale večer před tím se mi to nějak rozleželo a řekla jsem si, že není vlastně kam spěchat a že to opravdu zkusím nechat na přírodě. Mám v tom podporu manžela, tak jsem to riskla. No a předevčírem jsem začla trošičku špinit, včera a dnes to zasílilo, ale ještě pořád je to jen špinění...ale naděje, že to půjde samo, tu je a já věřím, že to půjde. A když ne, tak na tu revizi můžu vlastně kdykoli...
@saminomimino Gratuluji a držím Ti pěsti! 😉
@rituska88 myslím že dobré rozhodnutí,na revizi můžeš jít vždy,jen sledovat bolesti a krvácení,když se rozjede,držím pěsti ať to ustojíš a je to rychle zatebou a děkuji a snad bude k čemu gratulovat,sama nejlépe víš...
@hribek Moc Ti držím pěsti! Musíš věřit. Ale vím, jaké to je. Já byla jen po jednom ZT a ty nervy byly strašné, pokaždé před kontrolou jsem se úplně třepala strachy. Ale věřila jsem. V tom předchozím těhotenství jsem měla na jeho začátku hematom, tak jsme to ZT brali tak nějak líp - že to tomu plodu asi ublížilo a nebyl v pořádku...Ale teď bylo všechno v nejlepším pořádku a najednou konec. Změnila jsem doktora a budu dělat všechno pro to, aby se nám to už nestalo. Nechci se smířit s tím, že budeme mít jedináčka, ale ani nechci být pokusný králík, trvám na tom, aby se hledala příčina. Samozřejmě je mi jasné, že se vždy nenajde, ale aspoň snaha aby byla a ne, jak mi můj bývalej gynekolog řekl, že se nedá dělat nic než zkoušet...Přitom se toho dá dělat spousta. V první řadě půjdu na krev - základní preventivka+štítná žláza+toxoplazmóza, chlamidie, krev na genetiku, tj.trombofilní mutace. Mezitím se objednáme do CAR na konzultaci - tam by nám prý měli vzít krev mně i manželovi a z toho udělat vyšetření, jestli nejsme nositelé nějaké genetické mutace, nějaké nemoci, kterou by mohly děti dědit. Pokud bude vše OK, tak pak asi imunologie. Musíme věřit, že se jednou dočkáme...
@rituska88 jednoznačně ano,všechny testy a i kdyby byli negativní,máš jasno,že to fakt bal volba přírody,zní to hrozně,ale mnohé potratili víckrát a nakonec bezproblému donosili,čert ví co to je,já měla tehu úplně ukázkové a stejně najednou malé bylo mrtvé,ted budu nervačit,bude těžko být v pohodě a přitom je to tak nutné
@saminomimino jojo, karty zní rozumně a test je jasně pozitivní!!! 😊 Moc ti držím pěsti! Snad nám tady dáš občas vědět, jak se vám daří ❤
@rituska88 já jsem na tebe tak myslela, jak ti asi je po revizi ❤ tak to zvládneš i bez ní, to by bylo dobře, vše by si tělo vyřešilo samo. Držím ti pěsti, aby jste zvládli to kolečko testů a vše bylo v pořádku🍀
Posílám vám oběma spoustu sil a pozitivní energie! 😊
@rituska88 drzim pesti at to mas brzo za sebou. U ans imuno byla jako posledni moznost. Vedela sem ze to prece neni jen tak. Ze nejaka pricina byt musi. Snad je to ono a podvhytili sme to. Pokud by to nevyslo uz koncim. Uz bych nezvladla dalsi pokus. Jak psychicky tak fyzicky. Pak bych sla radeji do adopce nez to podstupovat znovu. Drz se
@lazuli35 tak jsem skeptik,musím stát nohama na zemi,co bude bude,jen doufat zbývá a odtut určitě nezmizím 🙂
@saminomimino 👍 skeptika ti schvaluju, stejně to člověk neovlivní, nezbývá než jen čekat a myslet na to pozitivní 😉
omluva za hrubky 😀
@saminomimino řekla bych, že sílí 😊👍
@saminomimino Krásná čárka, gratuluju a držím palce! Mě čeká ve středu druhá kontrola (12+3) a už zase pomalu začínám trnout hrůzou. Uvažuju, že si pořídím Angel Sounds, protože do prvních pohybů je ještě daleko. Ptala jsem se doktorky, jestli myslí, že je to úplná blbost, a řekla, že docela jo, ale jestli chci a uklidní mě to, tak proti tomu v zásadě nic nemá. Že by se spíš ale spoléhala na vlastní pocity. Hm, tak ty mi teda ale minule moc nezafungovaly, když jsem čtyři týdny nevěděla, že nosím mrtvý plod. Kdy jdeš na potvrzení? Říkala jsi, že hned skončíš v práci, že?
@pejskyne No myslím že na 25 citlivost testu a 12dpo je to dobré a hlavně sílí,koukala jsem na těhu testy u posledního syna, tam jsem šílela už od 9dpo a čárky jsou stejné a to na 10tkových testech.
Naví jsem tento měsíc kupovala dětem ponižky,dala si vybrané bokem a doma koukám jak puk,že mám něco navíc a úplně mimo vybrané velikosti,malé růžové novorozenecké capky,vím že budu mít ještě holku,pak na mě uprostřed pastvin spadlo pírko,přímo na klín(andělské znamení) a závěrem mi vyšla nádherná karta,že si tohle dítko už podržím v rukách,možná blbost ale cítím se že na nás tentokrát někdo dohlíží,a když ne tak mi akorát hrabe 😀
Každopádne se mi v den kdy se dělal test zdálo o dvou židlích,dvě stejné židle,do detailu je popíši a jedna měla stupínek pod nožky,no když to vezmu z pohledu fantazie čekám dvojky a je to holka kluk,no ne 😀
tobě to krásně utíká 🙂 v jakém tt jsi vlastně první malé ztratila?v dobrém ti závidím jak daleko jsi,pro mě to bude opravdu zkouška nervů,však víš,snažím se od toho trošku odprostit
@lazuli35 snad jo,když je držím oba už zaschlé v ruce je jednoznačně jasné že dnešní už "září"
@saminomimino to máš teda samé znamení a čáry 😃 tak to už určitě vyjde 😊 já zas viděla asi pětkrát čápy, tak snad se na nás taky usměje štěstí 😅
@lazuli35 to víš,ezoterika mě provází,ale zatím to teda vždy vycházelo 🙂 čápi vídám pravidelně,takže nemohu soudit
@saminomimino Předchozí zamlklé se zjistilo ve 13 tt, měla jsem akorát jít na prvotrimestrální screening, měla jsem za sebou už i odběry. Těhotenství odpovídalo 9 tt, už teda jen jeden plod, u kterého byla předtím potvrzená srdeční akce. Původně byly zřejmě dva, ale byla jsem na první kontrole až 8+1 a z druhého dvojčátka byly vidět už jen zbytky struktur, takže muselo zamlknout už tak nejpozději v 6 tt. Žádná dvojčata mimochodem v rodině nemám, takže možné je všechno, třeba i u vás. I když to už by vás byla teda slušná smečka 🙂
@pejskyne no jj,to je teda už dost šílené,navíc dvojky,ale ted to vypadá dobře,moc ti to přeji.Nojo my teda v rodině dvojky máme můj děda je a manželův strejda je taky z dvojek,tak že každé těhu jsem se klepala,no mít 4 děti a k tomu dvojky,to by byla prda 😀 ale kidně jen aby byli živé a zdravé
@saminomimino pomalinku gratuluju.🍀
Já už jsem úspěšně v 21 tt, zítra nás čeká velký utz. Na kontrole jsem byla před týdnem,a všechno vypadá v pořádku,pohyby cítím,tak věřím že to už fakt dáme do konce. Minule se zt zjistilo v 18 tt, takže doteď nejsem úplně klidná a Dr si mě zval na kontroly co 14 dní.
@pejskyne o angel sounds jsem uvažovala taky,ale říkala jsem si,že do 12 tt jsem nějak neřešila tehu, letěla jsem na dovolenou,chystala svatbu a čekala zda to vyjde. A pak už jsem si říkala,že brzo budou pohyby ( minulé dvě tehu jsem cítila od 16-17 tt), no a jak na potvoru tentokrát mám placentu na přední stěně a ta to tlumí,takže ani teď necítím nějak výrazně. Ale už jo. Takže já bych pořídila.
@andelka ZT v 18 týdnu,to si ani neumím představit,ted už to dotáhnete určitě do konce!!
Holky jak se vede?Snad aspoň relativně dobře,já jsem ted jak na kolotoči,pocity ,strachu i radosti občas si říkám jak to vůbec přežiju,než to snad bude dobré a nebo nebude,no každopádně jsem dnes 17dpo 6 dní měšká MS ,test citlovost 25 dnes odpoledne,ted už jen vyčkat pár týdnů a kontrola,rozhodne tam nechvátám,mám pořád před očima to TZ a obličej své doktorky,co má být stejně bude kontroly nekontroly
@saminomimino už mám po velkém utz a echu, všechno vypadá výborně. Tak už tomu začínám věřit.
Krásný test, držím palce🍀
@andelka paráda!!v dobrém moc moc závidím a držím vám oběma palečky
@saminomimino Potichu gratuluji a držím palečky 🙂
@saminomimino gratulace
@pejskyne jak ti dopadla kontrola?já k doktorce nejdřív za 3 týdny,neumím si představit že půjdu jako minule na dvě kontroly a vše bude dobré a pak zase celá ta hrůza,počkám co bude to bude,věřím že to bude dobré,ale nač se nervačit na kotrole u dr,kde stejně pramálo co zmůže v první trimestru,ty nervy si ušetřím na dobré myšlenky,cítím se netěhotně,mám docela fůru energie,jen občas neukojitelný hlad a podivné bolesti hlavy,to mám už od ovulace,tak to asi souvisí s těhu,testy sílí a já myslím pozitivně,v práci bych to nejraději zapíchla hned,jenže mezi tím neš jsem stihla otěhotnět,kolegyňka odešla a šéfová je těhule,tak prostě netuším kdo by se tam o ty zvěř plnohodnotně postaral,hlavně kvůli nim tam zůstanu co to půjde,dám na své pocity,nicméně když bude vše dobré a žádná hrůza se nebude opakovat plánuji už 2 trimestr skončit
@pejskyne tak já třeba vím,přesně kdy mi to malé zemřelo,bylo to přesně v den kontroly,zřejmě hned z rána nebo večer na to,vím že jsem byla ráno v práci a ještě došla od šéfové máti a říká jak už mi leze pupek a mě hlavou prošlo,jakej pupek,nedokážu to vysvětlil něco ve mě mi říkalo že nejsem těhotná,pak jsem jela na kontrolu,dala děti pohlídat k babičce a mále jsem od tud neodjela,bylo mi z ničeho nic tak slabo,bolelo mě i vstát z křesla,to že mám jet kilometr autem k doktorce se zdálo nemožné,prostě jak kdyby ze mě něco odešlo,a závěrem u doktorky jsem čekala v čekárně absolutně bez emocí(vždy bývám natěšená a příjemně nervozní) a hlavou mi běželo co tam sakra dělám a když jsem šla do ordinace věděla jsem že je něco zle,jen jsem nevěděla co,zní to asi trochu divně,ale fakt sem toto zažila,to mrtvé miminko dr měřila a odpovídalo přesně tomu dni
@saminomimino Ahoj, kontrola byla celkem OK, ale úplně mě neuklidnila, protože miminko bylo strašně špatně vidět, ani změřit se nedalo, jestli odpovídá týdnu, ale doktorka to moc nehrotila, protože mám jít stejně v úterý na screening. Říkala jenom: "Dneska bych ten screening teda dělat nechtěla." (Nebude ho dělat ona.)
Ale srdíčko bilo a Mimi už vypadalo fakt jako mimi. Snad budu klidnější po tom screeningu. Po něm to už taky chci nějak tak začít zveřejňovat. Zatím to ví muž a děti. Tchýně asi tuší, ale zrovna jí bych to nejradši řekla co nejpozději, protože je taková přestarostlivá a bude mě pořád otravovat co a jak a kdy mám kontrolu a ať jí pak hned zavolám... Do porodnice mi pokaždé volala nebo psala tak dvacetkrát. Ona je hodná, ale trochu moc, no. Taky se netěším, jak mi ona i jiní budou předhazovat, že teď už snad vyjde ta holčička (mám dva kluky).
Je mi jinak celkem šoufl, ale pomalinku se to lepší. Trpím teda strašným nadýmáním, to je takové nepříjemné, ale já mám bohužel hrozně ráda různé nadýmavé potraviny a mám na ně pořád chuť - luštěniny, kyselé zelí, brokolici... Normálně mi nic z toho problémy nedělá, ale teď už chápu, co na tom lidi mají 🙂
@pejskyne já taky v tehu trpím na nadýmání a to se nemusím filtrovat ničím co to způsobuje,prostě tehu hormony,každopádně screening bude určo lepsi,malé je jistě v pořádku,tchýně je tedy trochu šílená😂,ta moje taky ale zase úplně jinak🤣

@lazuli35 máš úplnou pravdu,ale sama víš jak těžko to je...Já si předevčírem vyložila karty,jednoduše jsem se ptala zda si ještě pochovám v náručí své zemřelé miminko,duše právě často zůstanou u matky a mají přednost při znovuvtělení a normálně my vyšla odpověď,ve zkratce,můj "projekt" vychází a že jsem kousek od cíle,jen už jsem velmi unavená jak to řeším a mám chvilku poodstoupit a nechat to vyřešit čas...no snad karty nelžou
Zkusila jsem ještě citlivost 25 a jasně pozitivní v limitu,takže snad budou sílit...