icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

saminomimino
autor
4. říj 2018

Ahoj ženy,jak se máte?co vy snažily,nějaké dobré zprávy a co vy tehulky?

lazuli35
4. říj 2018

@saminomimino ahoooj!!!! Já mám dobré zprávy, že MS chodí normálně, jak před revizí 😁 snažíme se na to nemyslet a užívat si, ono to přijde, jak bude správný čas 😉 v listopadu mám jít na preventivku, tak jsem připravená se s dr. teochu o všem pobavit. A jak ty? Pořád úspěšně těhotná doufám??? Kolikátý týden jsi? 😊

pejskyne
4. říj 2018

@saminomimino Ahoj, já se mám fajn, minulý týden jsem byla na 1. screeningu a vyšel OK, tak jsem si trochu oddechla. Budu to muset asi začít oznamovat - aspoň babičkám, pomalu to začíná být vidět. Můj muž už posledně po návštěvě tchýně říkal, že už musí něco tušit, že už je to vidět. Říkám mu: "Prosím tě, vždyť takovýhle břicho mají lidi úplně normálně." A on: "No lidi jo, ale ty ne." Blížím se ke stavu, jako když mi kdysi náš kamarád řekl, když jsem čekala prvního syna a byla jsem tak cca 20 tt: "Teď máš břicho jako normální holka." 🙂
Jsem teď 14+4, termín mám podle MS 31. 3., podle UTZ 2. 4., takže apríl 🙂.
Co ty?

saminomimino
autor
4. říj 2018

@pejskyne krásné zprávy,však už to vypustte do světa,nejhorší je za tebou,já jsem taková hubená nudle a dlouhé žádné tehu neutajilo ,jinak končím 7tyden,kontrola mě teprve čekám,naordinoval jsem si 15.10 budu v 9 týdnů,tohle tehu je úplně jiné,minulé strašně bolela prsa,teď nic za to je mi furt slabo,motá hlava,žaludek na vodě,párkrát už to bylo i na záchodovou mísu,ale nedošlo na to zatím naštěstí,no pořád jen odpočítávání času,nenervuji se ale cítím takové vnitřní napětí z toho co bude

saminomimino
autor
4. říj 2018

@lazuli35 super i to jsou skvělé zprávy!věřím že tělo předtím ještě nebylo připravené a jistě se brzy zadařilo,já stále těhotná ale k Dr se bojím tak jdu až v 9 tt,teď končím 7 týden,je to jiné tehu,cítím se úplně jinak buď mi není vůbec nic,nebo je mi zle od žaludku,jsem totálně bez energií z toho je to naopak,ale nemám jak minulé chutě,bolavá prsa,je to jine

lazuli35
4. říj 2018

@pejskyne to jsou moc pěkné zprávy!! 👏👏👏 Jen tak dál!
@saminomimino věřím, že to bude u tebe na kontrole vše v pořádku 😉🍀
Já si teď užívám sportování, chybělo mi to, a dostávám se do pohody, to je taky důležité 😊

saminomimino
autor
4. říj 2018

@lazuli35 určitě,bez dobré psychiky to nemá mnoho šancí,mě ty tři měsíce po revizi stačili,dřív by to bylo asi horší

elennka
5. říj 2018

ahojda 🙂 tak mám už i výsledky z hematologie, samo že také v pořádku, takže se na nic nepřišlo, říkal mě, že se může v dalším těhu případně na slepo dát něco slabého na ředění (anopyrin, clexane..), ale jako samoplátce.. prostě pod kontrolou alespoň něco zkusit.. takže se budu muset asi hodit do pohody.. hodně na to asi působí psychika...

mandarinka90
5. říj 2018

Ahojte holky, můžu se k vám přidat?o miminko jsme se snažili přes dva roky, nakonec jsme šli do ivf,kde nám vyšel hned první pokus.. bohužel v 7tt nebylo vidět srdíčko a jednalo se tedy o zamlklý potrat... docela mě to vzalo.. teď už vím,že se tohle prostě stává a jdu dál.. máme ještě 5 mrazácku tak to nevzdávam..ale chci se zeptat, zatím jsem nebyla na revizi, čekám,že to odejde samo,ale bohužel ještě ani nekrvacim prostě se nic neděje.. mám termín do úterý,jinak mě revize nemine... nějaké rady co udělat pro samovolný potrat? Zkoušela jsem vanu, svařák z červeného vína,ale nic..a po revizi jste zůstávali ještě doma nebo můžu jít normálně do práce? Nic netaham, dělám v kanceláři..

elennka
5. říj 2018

@mandarinka90 já jsem po první revizi byla doma 6týdnů a podruhé revizi cca 14 dní (dovolená).

lazuli35
5. říj 2018

@mandarinka90 ahoj, mrzí mě, co vás potkalo. Já byla celé těhotenství doma na rizikovém (práce v laboratoři) a revizi jsem měla ve čtvrtek, takže v pátek jsem měla poslední den kontrolku a stačil mi víkend na zotavení. Takhle dobře to vyšlo. Krvácela jsem jen malinko, bolest malá, psychika sice na prd, ale kdybych byla doma, víc bych se v tom utápěla, tak jsem hned v pondělí šla do práce. Ale záleží na okolnostech, jak se budeš cítit fyzicky i psychicky.

mandarinka90
6. říj 2018

@elennka
@lazuli35 děkuju holky 🙂 tak uvidím jak na tom budu,ale tím jak už 14 dní čekám,jsem s tím už opravdu smířená, takže psychicky v pohodě.. spíš se bojím, že v nemocnici budu potkávat těhotné a to mě zase rozhodí..ale těším se na nový začátek, takže do práce pokud nebudou nějaké komplikace,chci určitě co nejdřív,tak jsem ráda,že to jde ..tak děkuju 🙂

blueapple03
6. říj 2018

@mandarinka90 ahojky, já teď také čekám na krvácení po zamlklem těhotenství. Otěhotněla jsem přirozeně po roce od první revize. Nyní jsem 11 tt dle MS, pouze plodové vejce, a doktor říkal že krvácení může přijít klidne až za 2-3 týdny. Co jsem četla, tak pomáhá pít čaj z maliniku a šalvěje nebo zázvoru.

mandarinka90
6. říj 2018

@blueapple03 ahoj to mě mrzí,že to ani u tebe nedopadlo 🙁 já jsem teď 9tt..a zamlkle vím už od 7tt..no maliník myslím mám a zázvor jen sušený..tak zkusím to všechno hodit do svařáku a uvidíme... pravé já jsem taky slyšela,že některým holkám to trvalo i 4tydny.. jenže Dr už nechce čekat a po pravdě, já už bych to taky měla radši za sebou,ať můžeme začít znovu..ale ta revize mě štve. Tak držím palce ať to aspoň u tebe odejde samo

blueapple03
6. říj 2018

@mandarinka90 Tak pak dej vědět, jak si dopadla.. . Já taky napíšu až budou nějaké novinky. Čekání je blbý, ale já jsem třeba po revizi taky čekala dost dlouho než dorazila první MS.

aktakd
6. říj 2018

@blueapple03 Muzu se zeptat, jak dlouho trvalo nez MS dorazila po revizi? Ja cekam uz skoro 2 mesice a premyslim, zda to nejak resit a nebo cekat. Ale je pravda, ze kdysi jsem taky mela dost dlouhe a nepravidelne cykly.

elennka
6. říj 2018

@aktakd ja jsem cekala 63 dnu, v podstate stejnou dobu, jako trvalo tehu..ted cekam.na druhou porevizni ms

saminomimino
autor
6. říj 2018

@elennka tak najednou stranu dobře,že jste v pořádku,na druhou chápu že další tehu bude dost silný nápor na nervy,tak moc držim palce,začnete se snažit?

mandarinka90
6. říj 2018

@blueapple03 no to jsem taky zvědavá, vždycky jsem měla ms téměř na čas,tak snad se to nějak moc nerozhodí 🙏

elennka
6. říj 2018

@saminomimino tak.nejak..

blueapple03
6. říj 2018

@aktakd mě přišla první porevizni až po 8 týdnech, asi po 7 tydnech co nedorazila, jsem volala na gyndu a sestra řekla, že ještě 14 dní zkusíme počkat... A do té doby už přišla. Jinak to většinou řeší injekci na vyvolání MS, s tím ale zkušenost nemám.

aliishaa
6. říj 2018

@aktakd Mně řekla dr, že když MS nepřijde do 8 týdnů od zakroku, tak se mám stavit.

lazuli35
7. říj 2018

@aktakd po revizi jsem měla MS za pět týdnů, další přišla 12 dní po termínu než měla, ale byl to časný SP. Teď mi došla už přesně a já doufám, že další už nedojde minimálně 9 měsíců 😊

saminomimino
autor
7. říj 2018

@lazuli35 takže jste se snažili?Super,držím palce,kolik jsi DPO?

lazuli35
7. říj 2018

@saminomimino snažíme se každý cyklus, teď jsem 11. den cyklu, takže snažení teprve bude 😉 doteď nebylo kdy, nebo jsme byli vyřízení z různých důvodů a nechceme to lámat přes koleno 😅

pejskyne
8. říj 2018

@blueapple03
@mandarinka90 Holky, máte můj upřímný obdiv, že čekáte na spontánní. Nevím, jestli bych to dala. Ale naštěstí jsem nedostala moc na výběr, jsem ten případ, který nosil mrtvý plod už 4 týdny, když se to zjistilo, a nebyly vůbec žádné náznaky, že by se tělo samo chystalo k nějakému vypuzování, plod už byl taky dost veliký, takže u mě byla revize jasná volba. Ale vám moc držím palce, ať na ni nemusíte, má to určitě své výhody. Co se týče podpory vyvolání krvácení, slyšela jsem, že jsou taky dobré velké dávky vitamínu C, ale nevím. Každopádně myslím, že nemůže ničemu uškodit.

@lazuli35 Hodně štěstí a zejména příjemné snažení přeju 🙂

lazuli35
9. říj 2018

@pejskyne díky 😊

mandarinka90
10. říj 2018

@blueapple03 ahoj tak jak jsi na tom? 🙂 Já jsem dneska po revizi, včera jsem byla na kontrole a pořád se nic nedělo,tak už jsem do toho šla. Naštěstí mi to vyčistili přímo na klinice, takže jsem nemusela nikam do nemocnice mezi těhotné,za tři hodinky jsem šla domů 🙂 cítím se o mnoho líp a jsem ráda,že to už můžu uzavřít.. ještě teda uvidím jak dopadnou všechny testy,ale snad budou ok.. prý mi to vysali jen nějakou trubičkou, takže tam moc nerypali,tak snad nebudu mít nějaké následky po tom 🙏

saminomimino
autor
10. říj 2018

@rituska88 jak to dopadlo s tebou holka?snad si v poradku

blueapple03
10. říj 2018

@mandarinka90 ahojky, tak to je fajn, že to máš za sebou. Já jsem včera začala špinit, tak to vypadá, že už se snad neco také rozjíždí. Doktor mě chce tak jako tak vidět příští týden v uterý, tak uvidíme, jestli už bude po všem, což bych si přála. Tak ať si brzy v kondici a brzy se vám zadari!👍

Strana