icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

lazuli35
10. říj 2018

@mandarinka90 přeji brzkou zotavenou a hodně sil do dalšího snažení 😉
@blueapple03 tobě přeji, aby jsi měla co nejdříve po všem a mohla taky začít znovu
My poctivě "pracujeme" a užíváme si to 😉

rituska88
10. říj 2018

@saminomimino Ahojky. Nakonec jsem byla na revizi, už to čekání na spontánní potrat trvalo dlouho a všichni na mě tlačili... Tak jsem nakonec šla. Tentokrát to proběhlo úplně jinak než revize, kterou jsem podstoupila před rokem. Nevím, jestli je to dobře, ale vůbec jsem tentokrát nekrvácela (pokud nepočítám den výkonu) ani neměla bolesti a cítila jsem se hned naprosto skvěle. Mám tedy obavy, jestli mě nevyškrábli zase příliš...ale to holt ukáže čas. Ještě jsem doma na PN, na kontrolu jdu v pátek a v pondělí (to bude 3 týdny od revize) už asi do práce. Čekají mě nějaké odběry atd. a pak uvidíme co bude dál. Chtěla bych se snažit hned, protože minule jsme čekali a stejně to nemělo smysl, na druhou stranu chci počkat na výsledky vyšetření. Nechce se mi vůbec do práce, protože se nemůžu vrátit na svoje místo, budou mě přeřazovat jinam, budu mít asi víc pracovišť a jedním z nich bude to, odkud jsem před necelým rokem odešla kvůli šikaně...no, nechci na to myslet, psala jsem už na vedení, ale u nás není moc možností, kam by mě mohli dát...potřebuji totiž jen na ranní směnu. Štve mě, že se nemůžu vrátit na svoje pracoviště - mají tam už někoho jiného nastálo, protože si mysleli, že se už do práce nevrátím a odejdu pak rovnou na mateřskou...jsem z toho špatná, tolik mě to tam bavilo a měla jsem to tam ráda... Uvažuji i o úplné změně práce, ale koncem roku máme dostávat celoroční prémie, které bych nedostala, kdybych podala výpověď...a pak nevím, co bude a co když se potom zadaří těhotenství a já budu někde v nové práci bez smlouvy na dobu neurčitou a třeba i s horšími podmínkami pro mateřskou... Kdyby tak člověk věděl, co bude...

mandarinka90
10. říj 2018

@blueapple03 huraaa tak aspoň u tebe to vyšlo.tak hlavně ať je to rychlé,ať to moc nebolí a ať si brzo v pořádku po všech stránkách, držím palečky!

saminomimino
autor
11. říj 2018

@rituska88 tak je to za tebou a mnoho nepříjemného koukám bohužel před tebou,víš jak to bývá,člověk musí občas sednou na úplné dno aby se měl od čeho odrazit,drž se !

rituska88
11. říj 2018

@saminomimino Děkuju. Nedá se nic dělat, jen věřit, že zase bude líp. Snažím se radovat z toho pozitivního, co v životě mám. Změnila jsem gynekologa, ale zjistila jsem, že to taky není to pravé ořechové - jako člověk ano, ale ordinuje jen 1x týdně, mezitím se tam střídají další doktoři...to mi nevyhovuje, takže jsem si našla už jiného - je sice skoro 50 km daleko a zaregistrovat se k němu budu moct až v prosinci, ale má strašnou spoustu pozitivních recenzí a i podle www stránek jeho ordinace je to člověk, který neponechává nic náhodě, takže mi to za to stojí.
A Ty jdeš na kontrolu toho 15., jak jsi psala? Budu Ti moc držet pěsti! Pak určitě napiš, myslím na Tebe.

moxha
11. říj 2018

Ahoj holky...sice nejsem čerstvě po revizi,ale připojuji svůj příběh...Mám s manželem skoro 4 letou dceru,která se povedla z jednoho styku a na první dobrou.Minulý rok v červenci jsme se rozhodli pro dalšího mrňouse. Podařilo se v říjnu,ale na UZ neodpovídalo týdnu těhotenství a v listopadu jsem v 5 týdnu spont.potratila.Dlouho jsem krvácela a pak čekala na první porevizni ms.No a v únoru se znovu zdařilo.Příznaky byly( a pak mizely ) tt ukázkový ale na UZ jsme zase neseděli.Na další kontrole tlouklo srdíčko a já byla šťastná a věřila jsem v dobrý konec.Pak se objevovalo špinění,ale na UZ vše ok.Dostala jsem léky na podporu a udržení těhotenství,jenže za týden bylo po všem a já v 9 týdnu podstoupila revizi.Smutek byl obrovský.V červnu jsem našla // a v červenci opět potratila v 7 týdnu.Jsem po konzultaci v Caru í genetice,kam jsem se po opakovaných potratech a věku 37 let obrátila.Zrovna dnes jsem byla na nových genetických oběrech.Manžel má genovou dispozici k spinální muskulární atrofii a teď zkoumají zda to nemám í já.Máme poslední možnost otěhotnět přirozeně ( pomocí léků,které budu aplikovat hned od pozitivního testu) pak už nám zbývá jen IVF s genetickým rozborem vajíček....Doufam že se nám podaří dojít do vysněného cíle...

lazuli35
11. říj 2018

@rituska88 moc je mi líto, v jaké jsi situaci. Je to hrozné. Moc ti přeji, aby to bylo už to nejhlubší dno a ty už budeš jen a jen stoupat nahoru!

lazuli35
11. říj 2018

@moxha moc mě mrzí, co se vám děje. Snad vám to vyjde aspoň na ty léky přirozeně 😉 a ta manželova dispozice ohrožuje přímo zdraví plodu? To znamená, že pokud to podědi, tělo to pozná a miminko odejde? Jen by mě to zajímalo, jak přímo tahle dispozice ovlivňuje pokračování nebo nepokracovani těhotenství.

rituska88
11. říj 2018

@lazuli35 Moc děkuji. Jsou chvíle, kdy si říkám ,,co jsem komu udělala?", ale stejně nezbývá než to nějak přežít a jít dál s nadějí v lepší zítřky. Aspoň mám doma 4letého syna, který je dost náročný, takže není moc času nad vším moc přemýšlet. Snad nás všechny čeká v příštím roce víc štěstí než v tom letošním... 🙂

rituska88
11. říj 2018

@moxha Ahoj. Je mi moc líto, co Tě potkalo... Taky mám 4letého syna, který byl počat úplně ,,náhodou", všechno bez potíží...a teď když mu chceme pořídit sourozence, tak se nedaří a už dvě těhotenství skončila zamlklým potratem. Člověk si říká, že když to šlo poprvé tak hladce, že přece podruhé nemůže být žádný problém a ono je. Moc Ti držím pěsti, aby se vše obrátilo k dobrému a miminka jste se dočkali.

saminomimino
autor
11. říj 2018

@moxha to je hrozné,ale vůbec nechápu jak je možné že máte zdravou donošenou dceru a pak tohle,to jako se ta genetická vada s věkem horší nebo jak to je?

moxha
11. říj 2018

Lazuli byla jsem nervni a chtělo se mi plakat,takže jestli to mělo vliv na ty potraty nevím.Zapomněla jsem se optat.Osobně si myslím že ne a to proto,že ...
@saminomimino mi bylo sděleno,že spinální svalová atrofie je vážné a nevyléčitelné onemocnění,které má 4 stupně závažnosti.Přičemž ta nejhorší se pozná hned po porodu ( to jest tzv.syndrom hadrové panenky).Pokud bych í já gen měla,tak pak záleží na tom zda se naše geny spárují.Tudíž je jedno jestli máte společně nějaké děti.Prý je 75 % šance že dítě bude zdravé,50 % šance že bude nositelem tohoto genu a 25 % šance že onemocní....výsledky budu znát za 4 týdny nejdřív.

lazuli35
11. říj 2018

@moxha to je psycho! Snad to teda nebude mít nějaký vliv! Držím pěsti!

elennka
11. říj 2018

ahojda holky, tak dneska jsem byla odnést zprávy z vyšetření na gyndu.. a vzhledem k tomu, že jsem nějaký 42 DC, tak jsem si nechala udělat UZV, takže vaječníky scípnuté a horší sliznice.. takže asi budu potřebovat trochu delší regeneraci.. jinak jsem si nechala napsat clostil a utrogestan.. když bych měla náladu na intenzivnější snažení. Bavili jsme se o té hematologii, takže by se asi dal nějaký anopyrin preventivně (nebo clexane či podobné), s tím, že bych si to musela hradit jako samoplátce, vzhledem k neprokázanému problému...

loylii
11. říj 2018

@elennka no čumím, ze takhle preventivně takový lék! Já ho píchala cele těhotenství...

elennka
11. říj 2018

@loylii jak to napsat, já bych si ho musela plně hradit, ale za zkoušku to stojí, vzhledem k tomu, že těhu zamklo opakovaně mezi 7-9tt, může být mimiembolizace plodu.. i když nemám prokázanou žádnou mutaci ani hem.problém.. ale já to mám takto ve všem.. že nejsou laboratorně prokázané a klinicky mám projevy..(alergie atd..)

mandarinka90
11. říj 2018

@moxha to mě mrzí, čím vším ste si už prosli 🙁 já jsem taky přenašečka SMA, manžel je naštěstí v pořádku.. takže u nás je riziko prý minimální i kdyby jsme měli holčičku.. zatím mi první těhotenství nedopadlo, tak uvidíme jaké budou výsledky z genetiky..ale my teda už šli do ivf, bohužel se nám přirozeně nedaří..

loylii
11. říj 2018

@elennka chápu.. není to žádný med, za výsledek to stojí.. já díky všem problémům co jsem měla před tím, jsem byla doslova chodici lékárna. Krom clexanu - Utrogestan 4 tablety denne zavádět, Femibion, železo, Magnosolv, Letrox🙈 a vím, ze kdybych to nebrala, nedonosim. Při zapomenuti třeba Utrogestanu, jsem zacla hned špinit..

lazuli35
11. říj 2018

@elennka za pokus to stojí, když to tady tak čtu. Moc ti to přeji.
@loylii husté, kolik jsi toho musela spořádat... Já doufám, že to nebudeme potřebovat!

saminomimino
autor
12. říj 2018

@moxha no dobre ale zřejmě je problém jen isnzela když dcerku máte?je zvláštní že pak tolik potratu,svoje výsledky už víš?

moxha
12. říj 2018

Děkuji za podporu...moc si ( jako každá tady) přeji zažít to ještě jednou....

saminomimino
autor
12. říj 2018

@elennka co znamená scípnuté vaječníky?

elennka
12. říj 2018

@saminomimino že jsou aktuálně v útlumu..

saminomimino
autor
12. říj 2018

@elennka zkus gynex,fakt zázrak

saminomimino
autor
12. říj 2018

Holky tento článek mi velmi pomohl,je to takový férový pohled gynekologa na potrácení a vše kolem,doporučuji přečíst navíc v něm krom hodně syrové pravdy je troška těch informací kde může být problém...hezké čtení
https://bartak-alexandr.webnode.cz/news/proc-se...

lazuli35
12. říj 2018

@saminomimino díky musím říct, že s pánem asi docela souhlasím 👍

aktakd
12. říj 2018

@saminomimino Diky za odkaz, jako absolutnimu laikovi mi to docela dava smysl. A za me I placebo ma velku smysl, psychika dela hodne. Ted otazka, co tahle informace se mnou udela v pripadnem dalsi tehotenstvi, az dostanu utrogestan. Myslim, ze zase budu k nemu upirat svoje nadeje a doufat 🙂

saminomimino
autor
12. říj 2018

@lazuli35 mě to po tom tentokrát dali docela na věc nadhled

saminomimino
autor
12. říj 2018

@aktakd asi jo,kdyby mi to lékař dál budu to taky brát,jde i o ten psychologický dopad po případném potratu,že jsem udělala vše co bylo možné,já u syna jednou mikro zaspinila měla jsem na to Ascorutin a malého mám,u zamlklemu tehu se mi stalo to samé mikro jedno nárazové zašpinění nic mi na to nedalo a skončilo to zle,jasné že to nezachránil tenkrát Ascorutin ,nevěřím že umí zázraky ale je tam to ale....

elennka
12. říj 2018

@saminomimino pěkný článek...

Strana