icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

aktakd
12. říj 2018

@saminomimino Presne to bylo pro me klicove - rict si, ze jsem pro to udelala vsechno.
Mela jsem to taky tak, ze v prvnim tehotenstvi jsem trochu spinila, dostala utrogestan a bylo to v pohode. Jeste jsem k tomu lezla po Tatrach a zadny problem. A u dalsiho tehotenstvi jsem spinila a rvala do sebe hooodne moznych I nemoznych leku, caju a stejne to nedopadlo.

aliishaa
13. říj 2018

Nemáte prosím někdo podobnou zkušenost? Před 14ti dny jsem byla na revizi, bohužel mi bylo ve 12tt zjištěno zamlklé těhotenství. Měla jsem porevizní kontrolu, vše bylo ok, ale teď v pátek mi volala sestřička, že musím za 14 dní zase přijít, protože jsem měla podle výsledků krve vyšší hodnoty hCG. Více mi k tomu neřekla, že to probereme s doktorkou, jenže to nemůžu dostat z hlavy - co to znamená a na co se mám připravit?

jasione
13. říj 2018

@aliishaa Ahoj, mně to po potratu už neměřili, ale měla jsem ho před potratem vysoké (10tt) a dělala jsem si pak sama doma těhu testy a byly pozitivní ještě měsíc po potratu, což mě teda překvapilo. Mluvila jsem o tom pak s jednou PA a ta říkala, že to je běžné, že to klesá takto pomalu a že se to nijak neřeší, počká se, až hormon tělo vyplaví. Pokud by byla děloha čistá a vše ok, tak bych se ničeho neobávala. Držím place.

bera28
13. říj 2018

@aliishaa mně klesalo hcg na nulu měsíc. Dle gynekologa stále v normě.

eviicka
13. říj 2018

@aliishaa ahoj, ani mě neměřili, jen jsem si doma udělala těhotenský test (a poprvé v životě byla ráda za jednu čárku... zvláštní pocit).

mandarinka90
13. říj 2018

Holky máte některá zkušenost..jsem čtvrtý den po revizi,nic mě od té doby nebolelo..ale včera v noci hrozná zimnice, dvakrát za sebou.. dala jsem si paralen a vypotila to, navečer předtím mě malinko pálily oči jakoby na chřipku..dneska jsem taková oslabená,hlava poboliva,ale už teplotu nemám..do caru jsem nevolala, podbřišek mě nebolí, krvácím malinko..jen mě napadla myšlenka,jestli to spolu nějak nesouvisí?ale při zánetu nebo infekci by mě přece bolelo i břicho, měla bych horečky atd.ne? aspoň tak mi to říkali v caru...takže teď nevím jestli mám nějak plašit..asi počkám do zítřka a když tak zítra zavolám Dr pro uklidnění..🤔

aliishaa
13. říj 2018

@jasione @eviicka @bera28 Děkuju za reakce, tak snad to bude jen o těch kontrolách. To si na MS asi počkám co, když si tělo ještě myslí, že jsem těhotná :-/.

@mandarinka90 Snad je to jen blbá náhoda, teď je toho všude plno. Ale zítra nejpozději bych jela, radši plašit, než něco podcenit. Ať se ti to všechno pořádně zahojí, aby se tam dalšímu mimču dařilo.

mandarinka90
13. říj 2018

@aliishaa děkuju za odpověď 🙂 ano, právě jsem slyšela,že teď radí takové 1,2denni chřipky..ale teď mě začínají chytat trošku křeče a takové různé píchání v podbřišku..asi se to tam hojí,ale i tak si to zítra radši ověřím..

lazuli35
13. říj 2018

@mandarinka90 mohlo by to být třeba i oslabenou imunitou po zákroku. Může na Tebe něco snáze skočit. Pokud není teplota, mohlo by to být ok. Po revizi jsem měla taky nějaké menší bolení a píchání v podbřišku a určitě to bylo hojení. Pokud to není fakt nevydrzitelna bolest, bude to v pohodě. Ať je ti brzo lépe. 😉

rituska88
13. říj 2018

@saminomimino Moc pěkný článek, díky za odkaz! Tak já budu podle slov pana doktora doufat, že šlo jen o ,,zatracenou náhodu" a že napotřetí nám to už vyjde. Jinak, je zajímavé, že když se měl narodit náš syn a byl otočený koncem pánevním, já zjišťovala co a jak a vyčetla jsem, že se to stává ve 4% těhotenství...O cca 3 roky později jsem zjišťovala, jak je to s leváctvím - tam je to procento asi 10%, že vaše dítě bude levák - a to naše je 🙂 No a s těmi potraty je to podobné - je jen 4procentní pravděpodobnost, že se to stane 2x po sobě a mně se to stalo. Takže asi vždycky musíme mít něco extra 🙂

rituska88
13. říj 2018

Jinak holky ještě info ode mě: Včera jsem byla na kontrole po revizi. Vše je v pořádku, jsem hezky vyčištěná. Doktor mě posílá na hematologii na vyšetření těch trombofilních mutací. Teď ve středu jdu na krev a za 3 týdny budou výsledky. Podle toho nás buď pošle nebo nepošle na genetiku. Mezitím si ještě nechám udělat u obvoďačky základní odběry (už jsem dlouho nebyla) plus nějaké ty jako je toxoplazmóza, borelióza - i když dle gynekologa je u mě nepravděpodobné, že by se něco z toho potvrdilo, ale člověk neví, že - raději ať se to zkontroluje a můžem se v klidu začít snažit, než aby mi celou dobu vrtalo hlavou, jestli za to třeba nemůže nějaká podobná banalita.

mandarinka90
14. říj 2018

@aliishaa
@lazuli35 no tak jsem začala ještě i silně krvácet, volala jsem do caru a prý je to v pořádku,že se tělo ještě čistí..i ta zimnice k tomu patří..tak jsem uklidněná 😊 jinak mi špatně už není,i ta slabost přešla 🤔 i tak děkuju holky za povzbuzení 😘

lazuli35
14. říj 2018

@rituska88 je fajn, že to doktor začal řešit 👍 snad bude vše v pořádku a brzo se zadaří do třetice všeho dobrého 😊
@mandarinka90 snad to brzo pomine a budeš zase v pohodě ✊

blueapple03
14. říj 2018

@mandarinka90 ahojky, to mě mrzí, že po revizi ještě krvácís, ale pokud nebudeš mít teplotu a velké bolesti, tak by to mělo být v pořádku.

Holky jen připomenu můj aktuální příběh... Čekala jsem po zamlklem těhotenství na spontánní potrat, v 11+0tt začalo špinění a v 11+5tt v noci se to rozjelo naplno. Bolesti byli asi něco jako stahy, opakovaly se tak po jedné minutě, byly opravdu intenzivní. Krve bylo šíleně moc, s velkými kusy sliznice. Byla jsem buď na záchodě nebo ve vaně, jinak to nešlo, v posteli vše prosakovalo, dala jsem si pod sebe ručníky. Po 4 až 5 hodinach velkého krvácení a bolesti ze me vyšel nějaký obrovský kus a hrozně se mi ulevilo, bolesti ihned přestaly. Teď krvácím ještě hodně, ale bez bolesti a už to aspoň stihaji vložky. Jsem zvědavá, jestli už mám nejhorší za sebou, nebo jestli tuhle noc zase něco přijde...

jasione
14. říj 2018

@aliishaa Já jsem to dostala asi 6 týdnů po potratu, i když po měsíci byl ještě t.test (revizi jsem se vyhnula, nestihla jsem ji). Je to ale individuální, každá je na tom hormonálně jinak. Ať je brzy lépe.

jasione
14. říj 2018

@blueapple03 Ahoj, měla jsem to hodně podobně (čekala jsem na spontánní potrat, než jsem se na revizi objednala a přišlo to samo), byl to pro mě taky šok, jak moc bylo krve a co všechno se uvolnilo😱. V tomto týdnu už je kromě plodového vejce taky dost narostlá placenta. U mně to trvalo pouze pár hodin a pak už jsem krvácela jako při MS. Jakmile jsem už měla pocit, že vše odešlo, jela jsem na kontrolu a naštěstí už byla děloha čistá. Ale pak jsem ještě byla pár týdnů hotová, víc unavená a celkově prostě jako šestinedělí, ale jsem ráda, že se s tím tělo zvládlo samo vypořádat.

blueapple03
14. říj 2018

@jasione tak snad to u mě taky dobře dopadne a děloha se vyčistí sama. A jak si na tom teď, snažíte se o mimčo?

jasione
14. říj 2018

@blueapple03 Otěhotněla jsem znovu (pro mě tedy nečekaně) hned po první MS po potratu😇 ...takže za týden mám termín porodu. Snad to pro mnohé bude naděje, mně ji aspoň podobné příběhy dodávaly. Moc držím palce i vám.

lazuli35
14. říj 2018

@blueapple03 ježiš, to je hrozné, co musíš zažívat, snad to brzy pomine a budeš vyčištěná, bez bolesti, bez krvácení 😘

lazuli35
14. říj 2018

@jasione jů, to je super, takový příběh nakonec dává naději 😊 držím pěsti k porodu, ať je vše v pořádku a jste zdraví 😉

blueapple03
14. říj 2018

@jasione tak to je skvělé!! Snad to u mě půjde taky rychle 🙂

blueapple03
14. říj 2018

@lazuli35 už jsem snad z nejhoršího venku, cítím se mnohem líp 🙂

pejskyne
15. říj 2018

@aliishaa Ahoj, měla jsem tenhle problém taky, chodila jsem na kontroly HCG ještě nějakých 7 nebo 8 týdnů po revizi. Mezitím jsem i odmenstruovala, ale HCG se pořád drželo. Byla to otrava, hlavně protože to rádo klesá čím dál pomaleji - z tisícovek na stovky rychle, ale posledních pár desítek jednotek trvá. Je ale důležité, aby to prostě klesalo, ta doba a rychlost je individuální. Tohle s tím zpomalováním píšu hlavně proto, abys případně nebyla zklamaná jako já, když jsem si vždycky říkala, že už jdu na odběr naposled a pak jsem musela zase a zase. Pravděpodobně se nic zvláštního neděje, ale sleduje se to hlavně pro jistotu, že v těle nezůstalo něco, co by překáželo třeba dalšímu otěhotnění. Mě nakonec nedosledovali úplně do nuly, ale do nějakých 3, což už se bere jako negativní. A nevím, jestli jsem nuly vůbec dosáhla, protože jsem asi týden po posledním odběru otěhotněla. Zrovna začínám 17 tt. Tak držím palce, ať máš aspoň podobný průběh nebo třeba i rychlejší.

aliishaa
15. říj 2018

@pejskyne Děkuju, mně doktorka říkala, když mi tu krev brali, že hraniční pro další kontroly je právě ta hodnota 5. Jenže jako laik si pod tím fakt nic nepředstavím. Tak hlavně, že se to jen sleduje, ale otravné to je :-/.
@pejskyne @jasione Holky moc vám gratuluju a přeju, ať vám to všechno dobře dopadne. Jen víc takových příběhů 🙂.

mandarinka90
15. říj 2018

@blueapple03 tak to sis užila svoje 🙈 ale už to máš za sebou a bude jenom líp,tak ať už tě nic nebolí 🙏

saminomimino
autor
15. říj 2018

Tak první kontrola zamnou,medvídek odpovídá ovulaci dokonce o den starší 8+0,zítra objednání na screening a před ním u mě Dr kontrolní utz

elennka
15. říj 2018

@saminomimino gratulace...

lazuli35
15. říj 2018

@saminomimino jů, úžasné! Ať je i nadále vše v pořádku 😊

mandarinka90
15. říj 2018

Tak holky já ještě otravuju,ale pro mě asi ani ta revize neznamená konec 😣 od pátku krvácím, přes víkend mi už bylo dobře..a dnes tři hodiny šílená bolest.. přišlo mi to jako kontrakce a to jsem nikdy nerodila.. prostě velké stahy, které se pravidelně opakovaly..a pak jakkdyz utne a nic..zase klidek,nic mě nebolí.. takže jsem volala..a prý buď ve mě kousek zůstalo něčeho nebo se mi utvořila sraženina.. nevím co je lepší, zítra pojedu na utz a uvidí se co dál 🤔 a to jsem si myslela,že revizí už bude po všem..

eviicka
15. říj 2018

@mandarinka90 přesně tohle jsem prožila před měsícem, po revizi dva dny ok a já se pomalu srovnávala, že bude snad už brzy lépe. Pak najednou bolesti, krvácení teda jen mírné. Mně na pohotovosti do telefonu řekli, že bolesti v pořádku nejsou, ať přijedeme, udělali mi crp a dali injekci na vyčištění. Bohužel za dva dny ultrazvuk potvrdil, že tam něco zůstalo. A já šla za týden po první znovu ☹. Držím palce ať to tebe dopadne lépe.

Strana