Čerstvě po revizi a nový začátek
Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......
@aliishaa tak to je skvely,ze jsou i takovyhle pripady se stastnym koncem...bez deti si.zivot neumim predstavit...me to telo reaguje na tehotenstvi nejak spatne,se sofi v 5tydnu v nemocnici silny zánět mocaku,antibiotika,pak zanet zubu a rezani,ale vse to ustala,srdicko se objevilo a pres vsechny prognozy jako.mimodelozni,zamlke tehu ...to dopadlo dobre a cele tehotenstvi pak probihalo skvele az dokonce...no a druhe hned taky zanet mocaku i gynekologicky zanet,ale tentokrat mi nedali antibiotika,tak jsem trpela 4 tydny bolestmi a zbytecne,mimi to nezvladlo,ikdyz uz melo srdicko...no doufam ze se napotreti povede a kdyby se to obeslo bez zanetu mocaku,vubec bych se nezlobila...😉 zvlastni,a to se fakt oblikam,dlabu brusinky preventivne a stejne ...příští tyden ty kontroly,tak jsem zvedava,zda je tam dole uz vse ok😉citim se dobre...a jak jsi na tom ty??ja.si.jen rikam,ze jsme meli zacit driv...radi bychom 3 deti😉
@sayast tak.drzim pesti na.kontrole a dej vedet,co ti doporucila...jj prazdna fraze to je,taky jsem to rikala dokud me to nepotkalo...clovek si to fakt neumi ptedstavit, kdyz tim neprosel sam...nezbyva jen doufat,ze uz to nezazijeme...jinak beru.listovku anež kontryhelovy caj..ale listovku jsem poctive zobala 3 mesice pred otehotnenim a stejne to nedopadlo😬tezko rict,jestli to muzem necim ovlivnit..asi fakt ne...
@jennas no já někde četla, že ta listovka jakoby lépe "vyselektuje" případné vady. Pochopila jsem to tak, že pokud tam něco je, tak to dříve odejde... A tím je pak menší pravděpodobnost vrozených vad. Ale těch teorií je tolik... Jinak teď vlastně přemýšlím, že bych ji už znova mohla začít brát. Během revize jsem přestala.
Vsem dekuji za zkusenosti. Dnes 29.den a nic. Bricho me posledni tyden poboliva, snad to neni spatne znamení. Premyslela jsem ze nasadim gynex. Nemate s tim nekdo zkusenost?
Pri druhem tehotenstvi jsem hned po zjisteni mela spalovou anginu a synator to zvladl krasne. Asi je to fakt bud a nebo.
@jennas listovka by mela byt jako prevence rozstepovych vad. A kolik ti je? Uz na minule kontrole rikala ze muzem hned naostro po 1.ms
@saminomimino mamka je prave z tretiho silena. Jak je to nerozum do dnesni doby a ze ona by uz deti nechtela kdyby byla znovu mlada. Pritom nas ma vytouzene a hodne. . nase deti hlida minimalne,tak o tom to take neni. Bracha deti jeste nema
Jinak přemýšlím, jestli ještě na kontrolu ke své Dr. Když zjistila, že mimi nežije, tak říkala po šestinedělí. Doktor v nemocnici (4 týdny po revizi) říkal, že ke své doktorce stačí jít až s dalším těhotenstvím (vtipkoval). No ač jinak doktory nezanedbávám, teď se mi po tom všem tam moc nechce... Šestinedělí mi končí v úterý. Samozřejmě pokud by byl problém šla bych hned.
@sayast Gynex doporučuji,sice mi z jednodenní šílené bolesti na ovulaci udělal pětidenní mírně bolesti a hned ten cyklus jsem otehotnela.Muj brácha taky ještě děti nemá,naše se mamka se o děti moc nezajímá,vydame se málo,nestojí mi to za ty řeči,hlídá občas fakt jen nouzovka,všehovšudy asi 3x,moje máti je celkově negativní na vše,bohuzel
@jennas Já jsem teď 33. den po revizi, v úterý jsem byla na kontrole u dr. kvůli té vyšší hladině hCG a neozvala se, kdyby to bylo ještě blbý, měla zavolat, takže doufám, že už dobrý a teď čekám jen na tu MS, po ní uvidíme 🙂. Sem tam ještě zašpiním, ale prý je to dobré znamení, že dorůstá sliznice a nemám se znepokojovat. Už je to ale teda otravný furt běhat s vložkou :-/. My jsme chtěli původně dvě děti, já jsem to po malé přehodnotila na tři, manžel chce stále max dvě, tak uvidíme, jak se zadaří. Jsem ráda, že jsme začali relativně brzo, právě kvůli těm problémům manžela, rodila jsem ve 28, teď je mi sice už třicet, ale mám kamarádky třeba o pět let starší, co se ještě nerozhoupaly. Přece jenom je to zamlklé těhotenství "zdržení" skoro na půl roku, tři měsíce těhotná, pak revize, čekání na MS, pak kdoví, jak rychle to půjde. A když člověk zjistí, jak časté to je, co ještě může přijít za komplikace... když člověk ví, že ty děti opravdu jednou chce, tak fakt není na co čekat. Jako je fajn už mít nějaké zázemí, práci, trošku si "užít", ale asi to někdy člověk pochopí až s tím dítětem, že jsou důležitější věci 🙂.
Na ty záněty někdo prý trpí víc no :-/. Tak snad se další těhotenství vydaří a nebudeš potřebovat žádná ATB ani pobyt v nemocnici. Když se to mimčo má narodit, tak se prostě narodí, ať se děje, co se děje. A když je něco špatně, tak se ten konec těhotenství asi jen urychlí, když se ta maminka nechová tak, jak by se měla chovat. Ale slyšela jsem už tolikrát, že holky nevěděly, že jsou těhotné, normálně kouřily, pily alkohol, cvičily a já nevím co ještě, žádné vitamíny nebraly, a mají zdravé děti, protože to tak prostě mělo být... Zrovna jedna kolegyně v práci zjistila až v 16. tt, že je těhotná, termín má teď koncem listopadu a zatím vše dobrý. Prý byla zrovna ve stresu, tak nějak nevnímala, že nepřišla MS a těhotenství jí zjistil obvoďák, když tam opakovaně byla s tím, že jí je nějak divně 🙂.
@saminomimino mám hodně dobrou doktorku Ona sama me objednavala takhle Je mi 34 a první dítě takže to hlídala Problem byl ze jsem měla křeče ve vaječníku a jevilo se to nejdřív jako mimodelozni Proto jsem volala hned a pak jen hlídala vývoj Ono někdy není na škodu případný problem zjistit co nejdřív Segra mimodelozni měla takže ostražitost Tam pak hrozí ohrožení na životě matky... Doktorka to pak preferovalo,ze sledovala ultrazvuk a hlídala hodnoty krve Nikdo v tu chvíli nemohl vedet,ze si s tím moje tělo poradi samo tak krasne Pokud si doktorka nemyslí,ze je to na hlavu padlé,pak ani já ;)
Ahoj holky, já se moc omlouvám, že nereaguji na vaše příspěvky, ale je toho hodně a nestíhám dočítat a reagovat. To pak vypadá, že mě to nezajímá a zajímá mě jen můj osud. Jen přidám fotku z dneška rána, čárka rozhodně viditelnější. Ale pořád to nic neznamená. Nevím, jestli mám jít k dr na krev už zítra nebo až v úterý, musím co nejdříve, neb mám rizikovou práci a pracuji v kontrolovaném pásmu chemické laborky. Asi to budu muset říct aspoň vedoucímu a nějak ho přesvědčit, aby si to nějakou dobu nechal pro sebe. No uvidíme, co mi řekne.
@lazuli35 krásný!kolik meskas?a kdy byla ovu víš?pokud šílí je to ovšem jasné,test je jaká citlivost?
@lazuli35 sili,ne šílí 😁
@kos_atka Já se taky přikláním k dřívější návštěvě dr. v případě pozitivního testu. Kamarádka kvůli mimoděložnímu málem vykrvácela, netušila, že je těhotná, byla sama doma, udělalo se jí z té krve špatně a omdlela, jak spadla, bouchla se o pračku do hlavy, naštěstí k ní šla na návštěvu její mamka a zavolala rychlou.
@saminomimino je to desítka citlivost a meškám 4. den. Ovu vůbec nevím, ale myslím, že jí mívám tak 16., 17. den cyklu, teď jsem 32. den.
@aliishaa děkuju 😊 je pravda, že čím dřív, tím líp, v těchto případech 👍
@lazuli35 to už bych čekala silnější čárku,ale když nevíš ovu,možná byla později,hlavně aby silila
@saminomimino já taky, ale ani při tom zamlklem, ktere bylo do 8. tydne v pohode jsem nemela brzo silnou carku.
@lazuli35 Senzační! Připadá mi na nějakých cca 15 DPO ta čárka úplně optimální - je krásná, zřetelná, vyfotitelná. K doktorovi samozřejmě při rizikové práci hned, to je jasné. Držím všechny palce!
@sayast Gynex taky doporučuju. A úplně nejlepší za mě Nosifol v pytlíčkách, několikrát mi parádně nahodil cyklus. Je teda drahý jak čert, ale ten Gynex taky není úplně za hubičku. Ten teda spíš celé tělo vylaďuje a může to trvat dýl a zezačátku se projevovat i nepříjemně, ale zase je to komplexní a přírodní.
@jennas Já jsem první dítě rodila v necelých 32 a teď čekám třetí, takže v klidu 🙂. Ani s jedním dítětem jsem si ani v porodnici ani jinde nepřipadala jako nějaká extra stará matka. Samozřejmě výhody mladší věk má, hlavně fyzicky. Ale co, moje životní fáze na děti prostě nastala až po třicítce. Ve dvaceti jsem si užívala všech krás telecího věku a jsem ráda, nemyslím, že budu mít někdy potřebu si něco vynahrazovat nebo si stýskat, že jsem o něco přišla, vydivočená jsem dost. A hlavně jsem ráda, že ty děti mám s tím, s kým je mám, a ne s někým z těch předchozích 🙂.
@sayast Mimochodem já jsem teď v 19 tt a moji rodiče to ještě nevědí, taky z toho nebudou na větvi. Vím, protože už z předchozího těhotenství nebyli, pak mě sice politovali, když jsem potratila, a řekli, že když budu chtít, příště to vyjde, ale myslím, že ve skutečnosti se jim ulevilo a doufali, že znovu do toho nepůjdu.
@pejskyne děkuju! Ve středu jdu k dr., to budu 4+6, tak to asi ještě nic neuvidíme, ale aspoň krev odeberou a zítra poslední test, snad od neděle zesílí 🙏 mám takový strach po tom nedávném SP!
@sayast chápu, jak ses cítila/ se cítíš. Mě třeba tchýně řekla, že je to škoda, ale že to je možná lepší, když teď stavíme barák... Já nevím, jestli to myslela vážně, ale já jsem teda vůbec nevěděla co jí mám na to říct, fakt jsem to nečekala. A nechápu, jak nad tím někdo může uvažovat tak pragmaticky.
@lazuli35 je fakt že někdo to tak má,já zase naopak až moc brzy i 9dpo,když to tehu ju
@lazuli35 tak zítra vyhlížím testik,Dr asi nic neuvidí,to by neviděla ani mimoděložní,nechceš vydržet do dalšího týdne aby aspoň bylo vidět zda je to v děloze?
@saminomimino už jsem objednaná na středu. Počkat nemůžu, protože mám plno pokusů v kontrolovaném pásmu a nemůžu se celý týden jen tak poflakovat, musím mít něco hmatatelného, aspoň tu krev. A nechci hrát na vedoucího habaduru. Zítra testik... No, jsem napjatá jak kšandy 😀 a teda světlo bude dost na prd, neb vstávám do práce ve 4:45 🙈
Holky poslední dobou to tu nekomentuju,ale všechno poctivě čtu 🙂 a mám opravdu radost z těch, kterým se už zase zadařilo 😊 hlavně ať je všechno v pořádku 🙏 úplně mi to dává naději,že to dobře dopadne i u nás 🤗 já teda po revizi a antibiotikach absolvovala minulý týden i hysteroskopii,ale na dnešní kontrole se zdá být všechno konečně v pořádku a čisté 😊 takže zítra jdu už do práce a snad to rychle uteče do dalšího snažení..holky a ten kontryhel pro růst sliznice muzu pít už teď nebo až po tom šestinedělí?
@mandarinka90 Já ho začala pít hned prave pro obnovu té sliznice. Četla jsem, že se může střídat i s malinikem. Tak to je fajn, že už máš ty zákroky za sebou 🙂.
@elennka doufám!!!! 🙏
@mandarinka90 ahoj, to víš, že to pořád může vyjít, naděje umírá poslední 😘 kontryhel by snad neměl ničemu ublížit, četla jsem, že se chová i hojivě po různých zákrocích, takže by ti mohl pomoci😉

@hawah nechci strašit, ale slabá MS po revizi znamená, ze nedorusta sliznice tak jak má.. mě na to pomohl Kontryhel😉