icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

jennas
31. říj 2018

Ahoj děvčata,tak dnes na ultrazvuku deloha ukazkova,jeste v pa kontrola na gynde..doktorka mi rekla,ze dalsi tehotenstvi az po 3 mesicich,ze driv hrozi opet zamlkle nebo potrat😱 me.vyplasila zas...my chteli zkusit po prvni ms...

lazuli35
1. lis 2018

@jennas super zpráva, že se hojíš dobře 👍 s dobou, kdy to zkusit a kdy ne... Je to strašně individuální a každý doktor ti řekne něco jiného. Já hned první cyklus po porevizní MS znovu otěhotněla, ale skončilo to SP, ale spoustě to vyšlo. A spoustě ne. A taky sto doktorů, sto názorů. Tady si musíš rozhodnout sama. Já chtěla vydržet, ale ten chtíč mít mimčo byl prostě silnější. Hodně štěstí a přeji správné rozhodnutí 😉 já bych počkala maximálně na druhou porevizní ms a pak už se snažila, polud budeš fyzicky ok, držím pěsti✊

lazuli35
1. lis 2018

@kos_atka ahoj, ano bylo by to me první, mimčo, ale těhotenství třetí. Teď už to musí vyjít, do třetice všeho dobrého 😊 jé, to jsme na tom s termínem podobně! Už jsi byla u dr.?

kos_atka
1. lis 2018

@lazuli35 Jo jo, byla jsem včera, dutinka se žloutkovým váčkem, dle MS jsem včera byla 5+0, dle ultrazvuku 5+2. Jdu znova příští týden, tak snad už bude vidět něco víc. Doktorka si mě po ZT (20.6. - tuším sedmý týden) hlídá. Jen já naštěstí nemusela na revizi, nebylo srdíčko...
Dostala jsem rovnou utrogestan. Držím moc palce! Já fakt doufám, že napodruhé to vyjde, je mi líto každého, kdo si tím musel projít jednou, natož pak několikrát... Jsi navíc první v "pdoboném věku", co má nejen podobný termín, ale i první mimčo, tak mam radost, že je na tom někdo podobně 🙂

lazuli35
1. lis 2018

@kos_atka tak to máme opravdu dost podobně 😊 já měla revizi 21.6. tuším. Mrzí mě, že tě to taky potkalo. Ale snad to byla jen blbá náhoda a teď to vyjde🍀 já teď nemám skoro žádné příznaky, akorát jsem zas byla dost nafouklá a dneska zatím nic, tak se bojím, že je zase něco špatně 😔 ale musíme věřit, nic víc nám nezbývá. Taky jsem dostala Utrogestan, akorát jsem řekla, že mám jeden doma, tak si vemu ten. No ale už jsem si neuvědomila, že jsem ho brala 3x denně a to mi na týden fakt nedá, možná tak na dva tři dny 😅 ale co jsem četla, ono to stejně je asi jen placebo a minule jsem ho brala taky a jak to dopadlo... Takže zas takovou hlavu si z toho nedělám. Pokud se má mimčo udržet, udrží se 😉 já asi teda ale ten týden nevydržím, jsem furt jak na trní 😅 a mám dilema se sportem, jsem zvyklá běhat a cvičit a teď se bojím, abych něco nepokazila. Co ty a cvičení?

kos_atka
1. lis 2018

@lazuli35 U mě bolest prsou, teď už to není tak hrozné, jen jsou citlivá a příšerná únava. Chodívala jsem spát o půlnoci, v jednu a teď chodím v devět, nejpozději půl desátá a spávám klidně 10 hodin, dřív mi stačilo 7. No a pak pořád žízeň a díky tomu cekem často záchod. 🙂 Já ho beru 2 ráno a 2 večer, ono to snad má pomáhat jen ve výživě, takže pokud je špatná genetika, tak to ani ty prášky nezachrání... No já v létě jen hodně plavala, na běhání mě nikdy neužilo a cvičit jsem chodila spíš nárazově, mám teď klidový režim, takže jen procházky se psem, víc nic. Po prvním trimestru bych se poptala, jestli bych mohla třeba na gravid jogu, ale jinak já se teď bojím i cokoliv těžkého nosit a zvedat, takže se tomu všemu radši vyhybám, dlouho nikde nestojim apod. Moje bývalá šéfová ještě v osmém měsíci jezdila na běžkách a sportovala celé těhotenství, ale moje tělo na to není zvyklé, takže ačkoliv bych potřebovala kila dolů, teď se o žádný sport ani nesnažím, jen ty procházky...

aliishaa
1. lis 2018

@jennas Jak psaly holky, co doktor, to názor. Na gyndě mi po zjištění zamlklého těhotenství řekli za 3 m od zákroku. Další den jsem byla v nemocnici a dr., co mě vyšetřovala před tím zákrokem, říkala že za 1 m od zákroku. Doktor, co mi to pak prováděl, říkal za 3 m, ale že když se to stane dřív, tak se to stane. Pak jsem byla na kontrole zase na gyndě a ta samá doktorka, která mi říkala za 3 m od zákroku mi najednou řekla po první MS. Ono když by to bylo špatné, tak si o tom stejně to tělo rozhodne zase samo. Spíš být připravená psychicky na to, že by to zase nemuselo vyjít.

aliishaa
1. lis 2018

@lazuli35 Neboj, já rodila 13.7., jako ke konci ta vedra nebyla příjemná, ale zase jsem si nemusela dělat starosti s těhotenským oblečením, stačily volnější šaty, to samé boty, nebyla už bych si schopná zavázat tkaničky, takže baleríny a žabky to jistily. A když byla dcera na světě, nemusela jsem ji tolik strojit, což byla další výhoda. Mohly jsme být skoro pořád venku, kojení venku taky ok, když jsem měla jen tílko... Moct si vybrat, tak zase rodím v červenci. Nejhorší mi přijde podzim - člověk velkou část těhu prožije ve vedrech, pak ke konci už chybí nějaká bunda přes to břicho, začínají různé rýmy, kašle...

lazuli35
1. lis 2018

@aliishaa tak jasně, každé období má něco, v zimě je zase kluzko... No já pletu a hackuji, tak jsem se předtím těšila, že si vyrobím vybavicku pro mimčo, když mělo být v lednu. Nakonec se nepoštěstilo, ale já si nechci vybírat prostě přežiji vše, vždyť je to taková prkotina, kdy se narodí, hlavně aby bylo vše v pořádku, nic jiného si nepřeji. Klidně bych rodila i 29.2., když by to v přestupný rok vyšlo 😅

eviicka
1. lis 2018

@aliishaa přesně, já si taky už vyslechla různé názory - 3 měsíce ne dřív, 3 měsíce klidně dřív, 2 cykly...
Sama za sebe jsem se rozhodla pro dva cykly, ale mám je tak krátké, že teď trochu váhám (první 22 dnů, teď druhý 24 dnů). Na druhou stranu nám to poprvé trvalo rok, podruhé půl roku, takže pravděpodobnost otěhotnění je stejně malá.

lazuli35
2. lis 2018

@eviicka a to nikdy nemůžeš vědět, třeba teď to půjde hned, nebo taky ne. Spíš na to netlačit, pokud si člověk nesrovna psychiku.

aliishaa
2. lis 2018

@lazuli35 Jo on má fakt každý termín něco 🙂. Jinak v prvním těhotenství jsem normálně sportovala a vše ok, teď v tom druhém jsem to moc nestíhala a dopadlo to blbě. Takže bych se sportu nebála, ale ono se to snadněji řekne, než udělá, taky přemýšlím, že na sebe budu opatrnější...
@eviicka Třeba to teď půjde rychleji, držím palce 🙂.

lazuli35
2. lis 2018

@aliishaa to je to, pořád si říkám, co když se to po... Četla jsem milion článků na téma, že sport není důvodem potratu, že o tom je rozhodnuto mnohem dříve. Ale ta psychika...cervicek hlodá! Tak je pravda, že ten týden, kdy se mimčo uhnízdilo jsem normálně cvičila a dokonce i běhala a trhala osobáky a mimčo je tam. Já chci počkat asi do té kontroly, kdy už půjde něco vidět. Pokud nebude hematom, ráda bych zase sportovala. Cvičím s vlastní vahou těla, akorát si musím nastudovat, jak s posilováním břicha a core, to ve cvičení hodně zapojuji, tak aby to nebylo na škodu. Díky za zkušenost 😉

jennas
2. lis 2018

Ahoj holky,potrebuju radu..jsem po.kontrole,14dni od revize,tak na tom utrazvuku co byl uplne super ve st mila doktorka prehlidla docela velkou cystu...takze ted mi brali kontrolni hcg zda kleslo,rikala ze kdyz bude negativni,je vse ok,prijdu na.kontrolu po.menstruaci a cysta by se mela vstrebat,muzem se snazit hned...a kdyz ne???a hcg nekleslo,to.znamena?rikala neco o mimodeloznim tehu..to chapu tak.ze cysta je nekde u vejcovodu a uchytilo by se to jinde to je.jasne,ale jak.se to resi pokud hcg nekleslo a co s tou cystou potom...jinak deloha cista,stazena uz to je ok...😢😢😢😢

jennas
2. lis 2018

Hcg mam 560...rekla ze je to tak na hranici a nic nerikajici,ze musi vedet ze to klesa,tak v ut znovu..kdyz klesne,vse v poradku,kdyz NE????

lazuli35
2. lis 2018

@jennas 😘 soucítím s tebou. Já jsem cystu bohudík neměla, ale myslím, že @saminomimino ano, tak třeba ti k tomu něco řekne. Drž se!

lazuli35
2. lis 2018

@jennas zkus pročíst první půlku diskuze, třeba něco najdeš 😉

nicol22
2. lis 2018

Tak se k vám přidávám. Dneska jsem prodělala revizi dělohy pro zamlklé těhotenství...věřím, že to brzo vyjde znovu a všechno bude v pořádku...

sayast
2. lis 2018

Tak dnes po 35 dnech dorazila 1.porevizni mrcha. A ze teda leju 😞. A to zrovna dnes jdem na koncert dana landy,tak snad to bude dobre.
Jinak jsem teda krom revize po odstraneni vejcovodu po prasklem mimodeloznim a v nemocnici mi rekli pockat 3 mesice a gynekolozka ze muzem hned po 1.ms. Ja uz v lete mela zamlkle. A aktualne se to ve mne hrozne pere. Zda do toho jit hned nebo pockat-to by ale znamenalo rok-v lete mi konci rodicak a musim jinak nastoupit do prace. Jinak je mi 32,jak jsme tu resili vek. Tehulkam gratuluji a tise zavidim a drzim vse co mam a jdu docist

lazuli35
2. lis 2018

@nicol22 určitě to brzy vyjde 🍀 hlavně, aby bylo vše po revizi v pořádku.
@sayast oj, to je nemilé, ale aspoň ms došla i celkem brzy, snad se ti to brzy srovná, držím pěsti! 😘 Teď to asi neřeš, jestli do toho hned jít nebo ne. Uvidíš po ms, jestli jdeš k dr na kontrolu, prohlídne tě a pokud budeš ve fyzické pohodě... Musíš se dát do kupy ale i psychicky. Já po své zkušenosti se SP po porevizní ms bych asi ještě jeden cyklus počkala, pro jistotu. Tak ať to brzo přejde a jsi v pořádku 😉

saminomimino
autor
2. lis 2018

@jennas hele mě nikdy HCG nekontroloval ale vím že klesá dlouho,14dni po revizi mi přijde ještě velmi pravděpodobné že HCG v těle je,další věc je,mela jsem taky cystu po revizi ale dle všeho se mi tam udělala po první ovulaci s nepraskleho folikulu,první ms byla po revizi necelé 4 týdny takže cysta se mi musela udělat někdy 18-20dni po revizi,jde o to co máš za cystu,čím je naplněna,po revizi se díky hormonům rady dělají právě ty folikulárních,naplněné tekutinou,bývají velké,moje měla 5cm a jsou neškodné jen se hlídají,mě tedy zkrátila cykly,dva byly rychle po sobě,třetí uz byl normální v té době cysta měl už jen 2,5cm a ten cyklus jsem i otehotnela,snažili jsme se i dříve ale tělo nebyli připravene,takže s cystou se dá otěhotnět,mám ji pořád i teď na konci prvního trimestru a prý je to i výhoda že je plná hormonů a vyživuje plod ,s HCG se otěhotnět nedá,nebo možná jo ale je to nebezpečné,takže rozhodně Radim min dva cykly po revizi tělu dat a pak se snažit,hodně štěstí ono to utece

saminomimino
autor
2. lis 2018

@nicol22 mrzí mě že se tu stále přibývá,drž se a věř mi že zase bude dobře,tahle no ni můra čerstvě po revizi brzy skonci

kos_atka
2. lis 2018

@lazuli35 Haha Ja jsem narozená na 29.2. Taky jsem si řikala, jak by bylo fajn to tak mít u potomka, ale to se skutečně plánovat nedá :D

saminomimino
autor
2. lis 2018

@sayast tělo si řekne,s jedním vejcovodem a věkem bych moc nečekala a klidně na to vlitla,z mé zkušenosti vím,že když to nemá být nebude to,dokud to tělo nezvládne,můj recept je kontryhel zaručil děložní sliznici obřích rozměrů a gynex

saminomimino
autor
2. lis 2018

Já zakladatelka tohoto tématu,pomale koncim 11tyden,v pondělí poradna před screeningem,srdíčko miminku na angelsounds stále busi jak o závod,tak snad se neobjeví jiné neštěstí a máme to tentokrát na dobré ceste 😊

jennas
2. lis 2018

@saminomimino tak snad to.bude dobry a zmizi...😢😢me jde o to,ze kdyz mam.jeste hcg v krvi tak nedostanu ms asi ne??a.nevim.co.se s tim.dela potom aby.klesalo...v pripade.ze.by.nahodou neklesalo...

jennas
2. lis 2018

@saminomimino to je skvela zprava..taky uz sis.uzila dost...ted uz to.bude jen dobry😉😉😉

saminomimino
autor
2. lis 2018

@jennas to řeší dr,to si sama nepomůžeš aby klesalo,ale po 14 dnech od revize bývá běžně hcg v krvi,MS stejně nepřijde dřív jak 4 týdny po revizi plus mínus do té doby musí proběhnout ovulace a s nízkým hcg si tělo poradí,běžně se v těle vyskytuje níyká hladina hcg i před menstruací,neplas 14 dnů po revizi se to vše ještě hojí a na MS čas a co udělá cysta se uvidí,někomu se vstřebá hned někdo ji tam má roky,to bude můj případ ale tahle skodu nedělá,jak říkám jde o to jakou cystu máš,to se zeptej,jsou 3 druhy,folikulární je nejběžnější,ty další už jsou problém

saminomimino
autor
2. lis 2018

@jennas děkuji,věřím a doufám,špatné se děje,ale snad ne pořád,pradoxně vidím jako velký prospěch to že se mi to stalo,hodně věcí mi to pomohlo ujasnit a otevřelo v něčem i oči

jennas
2. lis 2018

@saminomimino dekuju...trochu jsi me uklidnila...uz o tom ani.nebudu cist a stresovat se...je.brzo,necham tomu volny prubeh a uvidime😉kazdopadne dekuju💋

Strana