Čerstvě po revizi a nový začátek
Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......
@jennas navíc pokud ti nenaskočil cyklus stejně neotěhotní,vyvolávačka ti vyvolá ms ale nemáš ovulaci,bez ní těžko otehotnis,prostě vydržet vzdyt si tak 3tydny po revizi ne?
@saminomimino tak.myslis pockat?me jen prijde divny ze me objedna az za 3 tydny a to jen na krev, ze tu cystu vubec neresi?kazdej mi prave rika at tam koukam mazat driv...
@saminomimino jj teprve 3 tydny,ale zda se mi to jako vecnost...nj pockam holt,treba to dostanu...
@jennas počkej.. já jsem MS dostala po revizi až za 63 dnů a ted další za 64 dnů, cysta pravděpodobně odejde s MS, případně jak psala @saminomimino, tak vyvolávačka až těch 8-10 týdnů po revizi..
@jennas urcite bych pockala jako pise
@saminomimino a umele to nehrotila. To ti je uplne k nicemu. Chapu jak ti je, ale tohle bohuzel neuspisis. Ja to dostala 35.den. Vydrz 😘.
@jennas musíš se hodit do klidu ,dostaneš to tutove jak se tělo srovná revize je velký zásah a každá reagujeme jinak,já s cystou mela i ms i jsem těhotná ,na cystu nemysli
Já jsem šla po revizi 9. týden k doktorce, že jsem to ještě nedostala. Koukala na mě a řekla, že do 14 dnů to přijde nebo mi může dát vyvolávačku, po které bych to měla dostat taky do 14 dnů. Injekci sestra zrovna neměla a já to druhý den po celkově 60 dnech dostala sama od sebe. Takže - určitě to přijde samo až bude čas.
Ahoj holky! Dnes jsem byla na kontrole a od minulého týdne byla vidět změna. Minule jen náznak gestačního váčku, nyní už jasně zřetelný GV, žloutkový váček a u něj kolečko (miminko) 😀 Podle ms mám být 6+0, ale podle utz jsem 5+3, ale doktor říkal, že se to takhle brzo ještě nepřesně měří, takže to je normální nález. Ovulaci mívám později. Aspoň si to myslím. Tak mám takové rozporuplné pocity - na jednu stranu vím, že se to za týden nějak posunulo, na druhou stranu další kontrola až za dva týdny v 8+0, což by mělo být vidět srdíčko a všechno okolo. Mám radost, ale strašný strach zároveň! Ty dva týdny se asi zblázním.
Jo a ještě jsem zapomněla, doktor mi nabral krev na genetické testy, konkrétně Leidenskou mutaci, tak jsem ráda, že se to nějak řeší. Výsledky budou prý za ty dva, možná až za tři týdny. No tak snad se do té doby nic špatného nestane. Moc si přeji, aby vše konečně vyšlo🙏
@lazuli35 uklidním té,tohle jsem měla u 4tehu u syna,furt to takhle brzo bylo malé a nesedělo s ms ani ovulaci,jen velký gestační vacek na 8tt ale miminko mělo v te době mít už žloutkový váček
a nebyli nic ,po 6 TT nebylo srdicko a celkově se to Dr moc nezdálo a jeden den jsem zašpinila a mazala na pohotovost,no 2dny po neúspěšně kontrole ejhle,stačil jiný utz,bylo vše včetně plod a bijící srdce,syn má 4roky
@saminomimino Děkuju, no nezbývá než čekat a doufat 😉 Tak nějak mám pocit, že to bude tentokrát všechno dobré, doufám, že je to správný pocit.
@lazuli35 Držím moc palce, ať je to v pořádku a ty týdny do kontroly uběhnou. Mě doktorka v druhém těhotenství (po potratu) objednala klasicky až na konec 8tt, myslela jsem, že se do té doby snad zblázním, nemohla jsem spát, na jednu stranu už jsem to chtěla vědět a na druhou jsem se té kontroly bála. Jinak pár dní rozdíl může být jednak nepřesnost měření a taky termín ovulace, který je individuální...
@jasione děkuji moc 😊 já si říkám, že zy dny docela letí, zatím. Ono to asi bude čím dál tím pomalejší, jak se bude termín kontroly blížit 😅 teď mě spíš trápí fakt, že jsme jeli za rodinou a jsou tu všichni nemocní. Pro udila jsem se s bolavým krkem a rýmou, bolavou hlavou 😔 ach ko, doufám, že to nebude mít vliv. A nechceme to oznamovat, je ještě brzo, tak snad se nedovtipi. Máme milion návštěv domluvených a já bych měla být doma a ležet.
@lazuli35 já v každém prosperujícím tehu ze začátku marodila,i teď jsem lehla na 3tydny 😁takže by se to dalo považovat vlastně za plus,jinak je to fakt,mě hrozně utekly dny do screeningu ale teď těch pár posledních se vleče,6 dnů a vůbec to neutíká,bojím se hodně,že mě zaskočí něco jiného ,miminko si jinak poslouchám na AS a srdíčko tluče už si nahmatam celou dělohu,nám už hrozný břicho už 😀 takže po téhle stránce jsem už relativně klidná,ale desim se prekvapka
@sayast no něco na tom bude min malou virózu jsemmela v každém tehu krom toho které nedopadlo
@saminomimino překvapka ať jsou jen příjemná!!! 😊 Jedu čaj se zázvorem, tak snad z iju dvě mouchy jednou ranou 😀 nevolnosti i nemoc. Právě si myslím, že ze začátku to utíká,pak se to vleče, tak jsi mi to potvrdila.
@sayast no je to zajímavé, jak se tělo přizpůsobuje miminu a chrání ho ❤ já jsem teda obecně po ZT na tom s imunitou hůře, předtím jsem byla zdravá jako rybička, k doktorovi jsem skoro nemusela, když nepočítám kazdorocňi preventivku u závodního doktora v práci.
Holky, tak mám výsledky z hematologie. Žádnou dědičnou poruchu srážlivosti nenašli, odebrali mi krev ještě na nějaké podrobnější vyšetření, ať máme opravdu jistotu, že po téhle stránce jsem v pořádku, a pro výsledky si jdu za 3 týdny. Mezitím jdu ještě na odběry k obvoďačce (borelióza, toxoplazmóza, chlamidie...). Potom teprve doktor rozhodne, jestli půjdeme i na genetiku. Jinak první porevizní MS už mám za sebou. Vyloženě se ještě nesnažíme, nehlídám nějak ovulaci, ale chránit se odmítám - co má být, bude, a věřím, že až to přijde, bude to v ten správný čas a konečně v pořádku.
@rituska88 tak to jsou dobre zprávy,i když by.clovek asi rád slyšel,je tam chyba a dame tyhle léky a je to vyřešeno,já ti moc přeji aby vše ale.bylo dobře a opravdu šlo 2x jen o.nahodnou genetickou vadu,i to se stává,co procitam diskuze ,tak držím pesti
@saminomimino No docela se to ve mně bilo - přála jsem si na jednu stranu, aby něco zjistili, aby se věděla příčina potratů a příště se to mohlo podchytit nějakými léky, na druhou stranu bych z toho byla i zklamaná, protože by to znamenalo, že je chyba ve mně a že se tomu teoreticky dalo zabránit a minimálně ten druhý potrat byl zbytečný. Takhle to vypadá, že šlo o genetickou vadu (teda pokud mi nezjistí něco jiného) a tomu se sice zabránit asi nedá, ale aspoň si říkám, že to snad byla jen hloupá náhoda a příště se to snad už nestane. Děkuji, já Ti taky držím moc pěsti! Mám radost, jak hezky pokračuješ a mimišek roste 🙂
@rituska88 ahoj! Je fajn, že se to vše aspoň nějak dalo do pohybu a vše je v řešení. Moc ti přeji, aby to byly jen ty náhody. Úplně chápu tvé rozpolcení v tom, zda je lepší, aby se něco zjistilo a tím vyřešilo, nebo nezjistilo nic a byly to jen náhody. Já si furt říkám, že to byla náhoda, snad. Držím pěsti!
@aliishaa Já po zákroku měla MS slabší i celkově kratší a co mě překvapilo, tak naprosto bezbolestnou. I po té první revizi před rokem, i po té letošní... Docela nezvyk, protože jsem byla zvyklá na silnější MS trvající třeba i týden a s bolestma břicha.
Jinak, zákrok jsme měly ve stejný den - já byla na revizi taky 24.9. a první MS jsem pak dostala 26.10. Tak hodně štěstí do příštích dnů! 😉
@saminomimino ahoj devcata,od te doby.co se netrapim s cystou,jak jsi psala a uklidnila me (a i.moje kamaradka.ji.ted tehotna ma a je.vse ok)tak me prestala bolet,uz.o.ni.vubec nevim😂😂tak uz jen teda cekam.cekam na kontrolu a ms😀asi zacnu cvicit.nebo.neco delat at mam jiny.myslenky...

@jennas tyto hrozně honíš,počkej na MS ,ta jedina s cystou hne,6tydnu po revizi ti vyvolávačku nikdo nedá ,běžné chodí po revizi i 8-10tydnu ne vždy je obvykle měsíc po ,a s nízkým HCG se ms dostavi,dej zkrátka tělu cas