icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

lazuli35
27. lis 2018

@jennas 😂😂 já to nechci vědět 😊 ale teda nevím, jestli to vydržím 😅 každopádně teď furt podvědomě uvažuji jako o holce, tak třeba to tak bude, furt se mi vybavují jen holčičí jména 😁

chique
27. lis 2018

@jennas neptala jsem se na pohlaví. Podle kůstky myslíš "nub theory"? A podle čínského mi minule nevyšel a teď mi to říká kluka,ale já si myslím, že to bude holka, tak jsem zvědavá jestli mě ani tentokrát můj pocit neklame.

janadora
27. lis 2018

Ahoj. Tak mam od vcera z krve potvrzene tehu ( hcg 4600). Krev mi brala noje revmatolozka. Puvodne jsem chtela jit marodit az od pulky prosince. Ceka nas akreditacni setreni a ja jsem se mela zucastnit. No a hned po nem, ze bych sla.No moje doktorka, ktera pracuje ve stejne nemocnici, me premlouvali i se sestrickou at to nedelam. Ze mam jit marodit hned. Ze sami to setreni absolvovali. A jsou to hrozne 3 hodiny stresu a duseni+ delam na plicnim, takze ted radici cerny kasel a pneumonky. Tak se to ve me zlomilo. Zasla za stanicni. V kanclu se ji rozbrecela, ze vim, ze je to podraz takhle narychlo odrict tu akreditaci a jit marodit, ale ze na nazor revmatolozky hodne dam. Stanicni byla v klidu. Rekla at pracu neresim a myslim na male. Dodelam par sluzeb do nedele a hotovo. Jenze ted, jak jsem doma poklidnena. Rikam si, jestli jsem nejednala zbytecne zbrkle a mam uplnou hruzu, co budou rikat kolegyne. A tech par poslednich sluzeb bude dost neprijemnych, protoze logicky musi jit na akreditacni sestreni nekdo misto me. Tak bych asi potrebovala tady od nekoho nazor, jestli byste jednaly stejne. ☹

elennka
27. lis 2018

@janadora já bych na Pn šla, dělám ve zdravotně sociálních službách a i když těhu nedopadly, tak jsem byla od začátku na PN a u druhého těhu, hned po zjštění. Vzhledem k tomu, že jsem musela občas na přímou péči do terénu... druzí by se na tebe taky neohlíželi... Takže klidně v klidu PN.. a šetřit se

vineta
27. lis 2018

@janadora Ahoj, udělala bych to stejně, teď je nejpřednější zdraví mimča 😘. Kolegyním pak třeba dones nějaký zákusky a hlavně se neciť provinile, to je holt život, taky už jsi určitě někdy zaskakovala za někoho jinýho. Opatruj se 😘

sayast
27. lis 2018

@janadora delala jsem ve zdravotnictvi,na septicke chire dodelala mesic a stejne byla za spatnou,na koznim odesla ze dne na den,ale mela jsem spalovou anginu a to bylo teda peklo. Jeste2 roky potom me bolelo bricho kdyz jsem sla okolo... Ono se stejne nikdy nezavdecis. Kdyz zustanes,budou pomlouvat jak riskujes,kdyz odejdes,tak zes je nechala ve stychu. Na plicnim v tomhle obdobi bych nepremyslela a myslela sobecky na sebe a dite. Kdo ti co da kdyz se neco podela? Nakonec by vsichni rekli zes mela zustat doma...

dekubo
27. lis 2018

@janadora tak já teda taky pracuju ve zdravotnictví... a šla bych určitě na PN jako ty... vlastně jsem to tak teď udělala, i když to celé nedopadlo. A nelituju toho... hloupé je, že všem dojde, proč tam tak dlouho nejsem, hlavně v tom našem ženském kolektivu, ale na druhou stranu jsem si jistá že pro miminko jsem udělala všechno co jsem mohla.

aliishaa
27. lis 2018

@dekubo Je mi moc líto, co se ti stalo. Já jsem teď cca dva měsíce po revizi a nejvíc mi pomohlo to zkusit nějak přijmout, podle doktorky by miminko bylo s největší pravděpodobností nemocné, protože už jedno dítě se stejným partnerem mám. Tak jsme si řekli, že snad je tomu miminku už dobře a netrápí se... a až za námi bude další miminko chtít přijít, tak přijde. Ale ten strach tam vždycky zůstane :-/. Navíc se teď dozvídám o těhotenství známých a kamarádek, kterým skončil první trimestr, tak to pomalu přestávají tajit, a i když jim to přeju, tak mi to stejně svým způsobem přijde líto... Já jsem měla první dítě v 28 a teď je mi 30, myslím, že v dnešní době jsme ještě relativně mladé, alespoň v okolí znám spoustu holek nad 30, co ještě o dětech ani nepřemýšlí... Pak si třeba v 35 vzpomenou a mají dvě děti rychle po sobě 🙂. A kdyby jste začali na dětech pracovat dřív a zadařilo se, tak byste si třeba zase říkali, že jste měli počkat až bude to a to.
Jinak na neschopence jsem byla týden, pak už mi ani obvoďák, ani na gyndě neschopenku nedali, i když jsem si říkala, že ten další týden by mi ještě pomohl.
@jennas Ty jo čekat až do jara? To bych na ni asi taky koukala 😀. Nejpozději na Vánoce to zkoušíme 😀.

aliishaa
27. lis 2018

@janadora Určitě jít na neschopenku, na ostatní fakt kašli.

lazuli35
27. lis 2018

@janadora jak píšou holky. Šla bych na PN. Pak by sis to mohla vyčítat, že se něco stalo. Sice nepracuji ve zdravotnictví, ale za to v chemické laborce a ještě v tzv. kontrolovaném pásmu, takže opravdu s nebezpečnými látkami. Je zakázáno v něm pracovat těhotným, takže posledně jsem šla na PN, doktor s tím neměl problém, nechtěla jsem to takhle na začátku v práci říkat. A ještě že tak, těhotenství nedopadlo. Nakonec jsem byla na PN celých 5 týdnů, kvůli hematomu. Vedoucí se asi dovtípil (nikdy jsem mu to přímo neřekla) a statečně všem okolo tvrdil, že jsem mu chrchlala do telefonu, takže mám hroznou chřipku 😅 a když jsem se vrátila po revizi, tak jsem se toho chytla. Jasně, že to všem bylo divné, nikdy jsem nebyla nemocná, že bych si brala kontrolku. Ale skočili mi na to. Teď jsem to hned na začátku řekla na férovku vedoucímu a domluvila se s ním, aby si to nechal pro sebe alespoň pro začátek, že už jsem jednou potratila, a on to respektuje. Dělám mimo kontrolované pásmo a jen pokusy neškodné, ve vodném prostředí. Je jen otázkou času, kdy se to laborantky dovtípí. Ale taky nemáme moc dobré vztahy, takže jim se svěřovat opravdu nechci. Pak mě přeřadí někam do kanclu. To se asi unudím, ale když to je nezbytné, proč ne. A ty neber v tomto ohled na ostatní. Může to ohrozit tvé nenarozené dítě, raději buď v klidu doma, ještě v tomhle období nemocí. Takhle si můžeš říct, že jsi pro to udělala vše. To je prostě život, neudělala jsi jim to schválně a na takových pracovních pozicích by měli být zvyklí, že těhotné tam dále zůstávat nemůžou. Takže ať si trhnou, rozumný člověk to pochopí 😉 Moc držím pěsti!

sayast
28. lis 2018

Tak mne prisla 2.porevizni mrcha. Ac uz tomu nechavame volny prubeh,tak me to neprekvapilo. Nejspis to bylo pres stranu co nemam vejcovod.
@aliishaa presne. V mem okoli jsou tehotny i ti co nechteli a mne je to neskutecne lito. Preju jim to moc,ale... Nejvic mne toci manzelovo kolegyne. Jednu dobu mi prislo ze po nem sla,to se pak uklidnilo. Kdyz jsem skoncila v nemocnici,tak mela blbe poznamky, pritom sama byla tehotna a ted manzelovi nevime z jakeho duvodu vypisovala ze jedou na genetiku. Asi si chtela rypnout. Ze ona jo a my ne 😞. Ja jsem po revizi a operaci 2 mesice a od prvni ms to nechavame a nedavame si pozor

dekubo
28. lis 2018

@aliishaa Děkuji za podporu... i za to, že si myslíš, že jsme mladé... začínám si to zase zpátky myslet taky.... :D

U nás je ještě na tom všem blbé to, že vlastně naše rodiny o těhotenství věděly už od začátku, my jsme totiž měli letět na dovolenou do Asie, ale protože jsem byla těhotná, tak jsme museli dovolenou zrušit, nechtěli jsme nic riskovat. A tím pádem jsme to tak nějak museli aspoň rodičům a sourozencům říct, protože všichni o dovolené věděli. No teď jsem moc šťastná, že jsme neletěli, protože i když jsme byli doma a dopadlo to takto, já bych si to nikdy nepřestala, že to třeba bylo letadlem a tak.... takhle mám aspoň jasno v tom, že jsem udělala všechno, aby to dobře dopadlo.

A s tou nemocenskou, já jsem neměla revizi, ale teda vyvolávaný potrat farmakologicky v tom 10.tt., a i když je to dnes 9.den tak pořád docela silně krvácím, takže už se mi hodně motá hlava a tak.... mám nemocenskou do kontroly co bude za týden a pak si vůbec neumím představit, že bych v takovém stavu šla do práce. Tak asi budu před paní doktorkou vypadat jak cíťa, ale fakt mi není moc dobře....

jennas
28. lis 2018

@aliishaa taky bych nevydrzela😂😂😂 tak ja mam uz dva dny bolesti v podbrisku,tak jsem si ted udelala ovu test a je pozitivni😀😀😀tak vse funguje jak ma,jsem rada...tak dneska asi zkusime a dej se vule bozi..styk byl v po a vse ok...rikala jsem ze zkusime co 2,3 dny v plodnych a uvidime...kez by....vy teda pockate jeste jeden cyklus?

elennka
28. lis 2018

@dekubo ja jsem mela po prvnim zt a revizi pn 6 tydnu a ted po druhem zt, jsem ukoncovala pn hned,ale.byla jsem jeste 14 dni na dovci

rituska88
28. lis 2018

@janadora Ahoj. Gratuluji a moc držím pěsti! Na práci se neohlížej, mysli na sebe a na prcka. Lidem se nezavděčíš nikdy a kdyby se něco podělalo, tak pak bys to akorát tak mohla vyčítat sama sobě, nikdo Ti nic nedá. Taky pracuji ve zdravotnictví, jsem zdr. sestra. U prvního těhotenství jsem dělala v ambulanci u obvoďáka a chodila jsem do práce až do 7.měsíce. Neměl za mě náhradu, pořád mě přemlouval...Až jsem se s břichem málem nabourala na náledí při ranní cestě na návštěvu k pacientce, řekla jsem dost a zůstala doma. To bylo ale moje první těhotenství, které jsem měla naprosto bezproblémové, spíš jsem řešila riziko v práci, abych něco nechytla...i když u toho obvoďáka to riziko nebylo tak vysoké a na druhou stranu jsem byla ráda, že můžu být mezi lidma a cítit se nějak užitečná. U druhého jsem zůstala doma myslím v 7tt, tehdy byly moje důvody čistě sobecké - v práci byly špatné vztahy a já se nechtěla nervovat, navíc zima na krku a do práce dojíždím 15 km autem...Kromě toho jsem měla hematom, což můj gynekolog nebral jako riziko, ale já chtěla být radši v klidu doma. Jenomže po pár dnech na PN miminku přestalo bít srdíčko. Vybrala jsem si pak ještě dovolenou a neřešila, co si kdo v práci myslí... No a u třetího jsem pracovala na gastru - takže rizikové pracoviště a navíc už jsem byla po jednom potratu. Chtěla jsem pracovat dál, ale v práci mi nevyhověli s přeřazením na jiné pracoviště, místo toho jsem měla i pár směn na chirurgii s infekčními pacienty a cítila jsem se hloupě, když jsem musela všem vysvětlovat, proč k nim nepůjdu... Všichni do mě hučeli, ať zůstanu doma, tak jsem zůstala...asi v 9tt, a opět za pár dní přestalo bít srdíčko. Takže i přesto, že jsem byla na PN, potratila jsem, ale aspoň mám čisté svědomí, že jsem si to nezavinila sama.

rituska88
28. lis 2018

@janadora Jinak jsem si řekla, že když cokoliv, tak už nebudu hledět na to, co si kdo myslí, ale jen sobecky na sebe a na svoje zdraví. Dřív jsem často chodila do práce s horečkama, kašlem, bolestmi v krku...a stejně to nikdo neocenil a člověk uškodil jen sám sobě. Když byl syn nemocný, vždycky byl na hlídání u našich a já s ním nebyla na OČR nikdy. Teď minulý týden měl syn nějakou žaludeční virózu, zase byl na hlídání u našich, ale potom na víkend už doma a chytla jsem to od něho i já...zvracení, průjmy, bolesti břicha...Říkala jsem si, v pondělí ale musím do práce, protože co si o mně kolegyně řeknou...ale pak jsem si uvědomila, že bych ohrozila všechny pacienty, kolegyně i sebe a neocenil by to vůbec nikdo...Tak jsem šla k doktorce, která mi napsala PN a nechala mě pár dní doma. Říkala, že si mám odpočinout, že jsem oslabená a mohla bych akorát tak chytit ještě něco jinýho...stejně ani nemůžu ještě pořádně jíst. Synovi ještě taky nebylo úplně dobře, tak jsme aspoň byli pár dní spolu doma. Člověk si to všechno uvědomí až s odstupem - že často hledí na ostatní, aby se jich nějak nedotkl nebo něco, ale v první řadě musí hledět na sebe a svoje zdraví a zdraví svých nejbližších...zvlášť, když ještě chceme děti a chceme, aby byly zdravé.

aliishaa
29. lis 2018

@sayast Jo, taky mám pocit, že většina těch aktuálně těhotných známých je těhotná kvůli nehodě, a ne, že by se vyloženě snažili, já chci taky takovou nehodu 😅.
@dekubo U nás o tomhle těhotenství taky rodina věděla. U prvního jsem měla pořád strach, aby bylo vše ok a nejradši bych to neříkala nikomu, u toho druhého už jsem si nepřipouštěla, že by se něco mělo stát a navíc jsem viděla, jak jsou naši rodiče z vnoučat šťastní, tak jsme se dohodli, že nebudeme čekat a povíme jim to hned, i když jsme jim na rovinu řekli, že je to ještě hodně čerstvé a ať to nikde ještě neříkají. No tchýně to hned druhý den vyslepičila sousedkám, když jsem byla dotčená, protože jsme ji prosili, ať to nikde neříká, tak se ještě urazila a od té doby s námi moc nemluví 🤐. S tou nemocenskou jsem taky přemýšlela, jestli jít k dr. a o to prodloužení vyloženě prosit, ale nakonec se mi už k doktorce nechtělo... v práci věděli, že jsem byla na operaci, vymluvila jsem se na slepák.
@jennas Jj dohodli jsme se s manželem, že to naostro zkusíme cca za ten měsíc. Vyšla nám na Vánoce třítýdenní dovolená, tak bude čas a klid, teď se docela honíme. I když já bych tomu už volný průběh nechala, cítím, že už je to ok.

jennas
Autor odpověď smazal
jennas
30. lis 2018

@aliishaa ja se taky.citim dobre...az teda na.posledni 2 dny,takove bolesti v podbřišku pri ovu jsem nikdy nezazila..no alespon bezpecne vim,kdy byla...nehrotila jsem to na ovu,to by manzel byl ve stresu,ze musi😂😂😂tak den pred..tak uvidime....😉

aliishaa
30. lis 2018

@jennas Tak to by mohla byt holcicka, ty holcici spermie udajne vydrží i pár dní 😂. No taky mě břicho bolelo trošku víc, ale fakt jen o trošku 🙂.

jennas
30. lis 2018

@aliishaa no jsem fakt zvedava jestli to vyjde😂😂😂a jestli to teda fakt plati,ze to jde hned...tehutest nebudu kupovat,vydrzim...az kdybych nahodou mela zpozdeni....😉😉jen teda zrovna mam vanocni vecirek den pred ms tak se asi nezborim jako minule radeji ..😂😂😂 to mozna zmerim bazalku abych si v klidu dala vinko...minule mi uz pod 37st nesla...

dekubo
30. lis 2018

@jennas Moc držím pěsti 🙂

jennas
1. pro 2018

@dekubo dekuju💋💋💋a co ty,uz je ti lepe?musim rict,ze casem je to fakt mnohem snesitejnejsi...6 tydnu a uz na to skoro nemyslim....asi tim ze se pak zameris na to nove "snazeni"...

dekubo
1. pro 2018

@jennas No mám dny kdy si říkám, že bude dobře, mám úplně super kámošky, co tohle sice nezažily, ale jsou tak empatické, že se mi zdá, že mi úplně rozumí, tak ty mi hrozně pomáhají. A taky partner je fakt super. Ale někdy to na mě ještě padne a mám pocit, že už pro mě všechno hezké skončilo, pak se v tom dost topím. Myslím, že to chce ještě čas.
Včera jsem byla v práci s nemocenskou, jsme kolektiv asi 25 ženských... 😀😀 starší holky to skoro všechny ví, tak ty se ke mě chovají fakt hezky... ale ty mladší kolegyně neví ani oficiálně, že jsem těhotná, natož že už vlastně nejsem... tak se mě ptaly jak se mám a já jsem se nezmohla ani na jedno slovo... cítím se před nima fakt hloupě... takže se té práce fakt bojím... navíc jsem těch 10 dnů krvácela fakt hrozně silně, takže jsem bílá jako stěna a vypadám fakt hrozně, nezvládnu ani vyjít schody bez pauzy v polovině... tak si vůbec nedovedu představit, co v té práci budu dělat...

saminomimino
autor
1. pro 2018

@lazuli35 tak co ty nějaké novinky??doufám že vše dobre

lazuli35
1. pro 2018

@saminomimino já jdu na kontrolu až 11.12., tam pokud bude vše v pořádku bude odběr krve na kombinovaný screening. Je mi furt stejně blivno odpo a večer, ale nebliju 😅 jinak hrozná únava a problémy s chozením na velkou, zatím zabírá psylium. Jinak včera mi manžel vyprávěl, jak teď jeho kamarádi, partneři, ve 24. týdnu museli ukončovat těhotenství kvůli nějaké asi vývojové vadě, takže porod, pohřeb, všechno.... 😔 úplně jsem z toho nemohla spát, jaká je to hrůza. Co ty, jak pokračujete?

saminomimino
autor
1. pro 2018

@lazuli35 a jaký si už tyden?to je hrozne,,já byla zase 9 dní v nemocnici,tam bohužel taky hodně smutných osudu,na pokoji semnou byla holka v 17tt ,došla tam s hematomem jako já a praskla ji voda,musela na vyvolání,😥já jsem 16tt a bylo mi priserne,hned jsem si vydupala stery a cévkování,měla to od zánětu v pochvě co presel na plodové obaly,naštěstí u mě dobre,druhé krvácení zastaveno,hematom se zmensil,pořád se teda vyprazdňuje a nesmím nic,musím vydržet aby to konečně odešlo vše a byl klid

lazuli35
1. pro 2018

@saminomimino teprve desátý, strašně se to vleče. Jejda, pobyt v nemocnici nic moc, snad to bude pro tebe bez újmy.

sayast
1. pro 2018

@saminomimino no ty si uzivas 😥
Ja mam dnes depku. Cca 3 mesice od zamlkleho a 2 od mimodelozniho. Doma jsme se zrovna chytli a ja tak premyslim a rekapituluji, zda bych jeste treti nezdar zvladla nebo zda nechci moc,kdyz 2 krasne zdrave deti mam...

radullah
2. pro 2018

Teda holky ty fotky z ultrazvuku jsou tady děsně pozitivní! I když teda třeba s tím masivnim krvácením masakr.
U nás ted 4 měsíce po revizi biochemko, naštěstí nalezite poučena po předchozím potratu, jsem to vzala pokorne a bez litostivych stavu. Ale sakra žensky už bych taky brala, kdyby to vyšlo.

Strana