icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

radullah
11. led 2019

Ono na tom něco bude, protože i já jsem měla před těma Vánocema virózu. Měla jsem zánět dutin a lupla jsem při tom pár ibalginů a až pak trubka testovala. A bylo z toho biochemické. Chmm..že by to na to mělo takový velký vliv?

@jennas přesně tuhle informaci jsem taky všude četla, že se po biochemickém už další ms nedostavila. Ovulace mi po něm naskočila pěkná (trošku pozdější až 22dc) no hned jsme na to s manžou hupsli :D

sayast
11. led 2019

@jennas to mě mrzí 😪. Já po biochemku krvácela jen víkend. A hned další měsíc byla znovu těhotná. Jen to skončilo tím mimodeloznim 😐

radullah
11. led 2019

@sayast a říkali ti pak proč bylo mimoděložní? Jak jsem měla to podezření, tak jsem si o tom něco načetla a vždycky je k tomu nějaký důvod nebo predispozice nebo jak bych to řekla...mám z toho totiž hrůzu, funguje mi jen jeden vaječník

sayast
11. led 2019

@radullah neříkali. Prostě se blbe usídlilo. Kupodivu se mu tam darilo moc dobře,až byli prekvapeny. Ptala jsem se jestli může hrát roli dedicnost- mamka měla 2x,to říkali že ne. Tak nevím. O vejcovod jsem přišla. Mám hrůzu aby se to neopakovalo,protože kvůli třetímu bysme na umělé nešli a tudíž by to bylo konečne..

klarinka10
11. led 2019

@sayast My měli mimoděložni v listopadu a příčinu zjišťovali bohužel chlap má špatnou morfologii spermií takže je to jedna z příčin a nebo to že mi našli v krvi 5.nemoc o které jsem netušila... každopádně mám taky strach z opakování a díky té morfologii máme větší riziko a šance na otěhotnění a zdarny konec je malá takže asi ivf...držím pěsti ať se brzy zadari

sayast
11. led 2019

@klarinka10 já teď snažení cca na rok odpískala. Příliš se bojím dalšího nezdaru a opakování,že by byl konec naděje,že bych si to snad přivolala. Takže v létě nastoupim do práce a pak se uvidi

sayast
11. led 2019

@klarinka10 také držím palce ať se brzy dočkáte.

jennas
11. led 2019

@sayast obdivuju te,ze se od toho odprostis a na chvili oddychnes...ja to docela hrotila taky uz...ale dneska jsem si rekla,no co,kdyztak pujdu v cervnu na chvili do prace, se to nepo....az holt to bude tak to bude...opravdu uz nebudu nic testovat,akorat stres pak...styk si teda dame intenzivnejsi,ne jen parkrat do mesice😂😂a uvidime...ted to biochemko me nakrklo, uz to hrotit nebudu za kazdou cenu...(chripka,ze je zrovna ovu...)

saminomimino
autor
11. led 2019

Holky tak my čekáme zdravého chlapečka ,našli mu něco v srdeční komoře ale prý je to v pořádku častý nález,nejde o vadu ,sice mě polekal ale pak uklidnil,vážně o nic nejde

klarinka10
11. led 2019

@sayast držím pěsti ať vyjde vše jak chceš...my se budem snažit do března a uvidíme..když nic tak zůstaneme jen u jedinacka

eviicka
11. led 2019

Ahoj holky, tak dneska jsem byla na kontrole. Po miminku už v děloze nezbylo nic ☹, plodový vak (či co to je) normálně odpovídá 9+6 (jsem dneska 10+0)...
S revizí na mě doktorka netlačila, říkala, že by mi nedoporučovala čekat více než týden, pobavily jsme se co a jak, mám i na ni číslo, že můžu kdykoliv zavolat. Aktuálně jsem rozhodnutá počkat do středy, pak se zajdu do nemocnice přihlásit. ☹ ☹ ☹

saminomimino
autor
12. led 2019

@eviicka je mi to lito

aliishaa
12. led 2019

@eviicka Je mi to moc líto 😢.

sayast
12. led 2019

@eviicka to je mi moc líto 😪. Hodně sil přeji.
@klarinka10 mě drží nad vodou ze mám děti dvě. U jednoho bych to asi úplně takhle nebrala.
@jennas já to nehrotila ani předtím. Ovu jsem nikdy nehlidala,jen ms mě vždy rozesmutnila. A no odprostila. Nevím zda se to tak dá říct. Nesu to těžce,ale bojím se že bych si to spatnyma myslenkama přivolala. Navíc nemám smlouvu v práci,tak bych byla i finančně bita a to se mi nechce,vzhledem k vysoké hypo. Už to nechci za každou cenu hned.
@saminomimino úžasný,moc gratuluji 😍. Jména už máte nějaké?

lazuli35
12. led 2019

@eviicka to je mi líto, přeji hodně sil.
@saminomimino krása 😍 tohle mám ještě před sebou a docela se bojím. Snad nás vemou brzy, jsem už netrpěliva, pak už se budeme moct těšit zase o kousek více 😊

jennas
12. led 2019

@eviicka take me to mrzi....😢
@saminomimino moc moc gratuluju,krasnatak zprava
Jinak ja to dnes dostala,tak jsem i rada,ze jen 5dni zpozdeni...14dc jdu na.kontrolu,chce zkouknout cystu a vejcovody jak pracuji,ale verim,ze vse funguje jak ma😀

saminomimino
autor
12. led 2019

@sayast Děkuji,bohužel jmena na kluka nevíme,na holku už máme 😀

saminomimino
autor
12. led 2019

@lazuli35 taky jsem se bála,kor po tom všem,nastěstí to vypadá že i hemtom je fuc a taky jsme si počkala,šla jsem až 22tt,mezi posledníma

saminomimino
autor
12. led 2019

@jennas děkuji 🙂

hawah
12. led 2019

@eviicka to je mi moc líto 😔

radullah
12. led 2019

@sayast je super, ze už más dve detičky, že i kdyby to nedejboze nevyšlo, nebudou jedináčci. 🙂 To se pak ten rok čeká trošku snaz. I když věřím, že ani tak to nebude bez toho, aniž bys na to nevzpomněla.

@eviicka to mě moc mrzí :( Posílám hodne sil

@klarinka10 jej a tu morfologii zjistili že spermiogramu? A říkali vyložene, že máš velké riziko dalšího mimoděložního, jo? Jako kdyby to způsobovalo "jen" biochemické, tak by to byla ta lepší varianta..

janadora
12. led 2019

@eviicka je me to moc lito. Drz se.

klarinka10
12. led 2019

@radullah ano ze spermiogramu hledali možnou příčinu..říkalo mi že je větší predispozice k mimoděložnimu tehu s tou vadou a bez mého vejcovodu..bude to u nás těžký.. chlap pořád věří že to půjde i bez ivf..taky doufám..

janadora
12. led 2019

@klarinka10 A nerekli vam, jestli je mozne, ze se ta morfologie zmeni? Nedali vam treba rady, jak riziko mimidolozniho minimalizovat?

radullah
12. led 2019

@klarinka10 https://www.novinky.cz/clanek/kvalitu-spermatu-... mrkni na to, třeba je to blábol, ale mluví tam přímo o tom, kdyz maji spermie nějaké vady DNA

klarinka10
12. led 2019

@janadora bereme vitamíny...ale ta morfologie se moc vylepšit nedá max o nějaký procento..

eviicka
12. led 2019

Holky díky, u mě se zatím neděje, takže už pomalu řeším hlídání malého až pojedu příští týden do nemocnice. Jinak já si dám pauzu určitě taky, aktuálně to vidím na minimálně ty poctivé tři měsíce (pokud bude OK cyklus i já po všech stránkách), musím se dát dokupy i fyzicky (během posledního půlroku dvě těhotenství do 11tt mi daly asi zabrat). Pak v klidu odstavit a uvidím. Jinak těhotenské příznaky mám pořád, jakoby nic (to tak bylo i minule).
Všem přeji pěknou neděli 😉

jasione
13. led 2019

@eviicka Ahoj, já jsem potratila v 10tt plánovaně doma a nelituji toho, i když samozřejmě super zážitek to nebyl (mj proto, že to bylo v noci a manžel nebyl zrovna doma). Doporučuju tuto stránku http://www.strom-zivota.net/prirozeny-potrat-pr... , vlastně nikde jinde jsem k tomu moc nenašla, všechny kamarádky kolem šly na revizi...jestli chceš, napiš mi sz.

eviicka
13. led 2019

@jasione moc děkuju, ten odkaz je to, co jsem potřebovala číst a víceméně se shoduje s mojí doktorkou. Na internetových diskuzích totiž převažují zkušenosti negativní (a případy které skončily akutním převozem).
Je fakt, že já nemám ani tak obavy z toho jaké to bude, ale že právě zrovna budu sama ještě s dvouletým prckem a pak samozřejmě z možného akutního silného krvácení. Ale vím že nemá cenu se tím stresovat (jen na to být nějak připravená).

Jinak teď už jsem skoro v polovině 11tt a nic se neděje...

jasione
14. led 2019

@eviicka Já to chápu, ani jedno řešení není nic, co by chtěl člověk prožít. Dala jsem si také časový limit, dokdy počkám a kdyžtak se pak objednám na revizi. Jinak pokud jsi už rodila, tak se myslím dá poznat, že už to přišlo. Mně to tedy začalo jako menstruace a postupně se to stupňovalo, ale krvácení celkově trvalo krátce. Také jsem to měla tak, že plod v děloze v podstatě nebyl, ale rostly plodové obaly i placenta. Jinak jsem si pomáhala bylinkami, které jsou v odkazu. Moc držím palce, ať už to dopadne jakkoliv.

Strana