icon

Čerstvě po revizi a nový začátek

saminomimino
15. čer 2018

Ráda tu pokecám s někým kdo je na tom aktuálně podobně jaká já,nečekaný odchod miminka v 10tt a následná revize.Sdílet pocity i obavy ,těšení se na nové snažení a sdílení nadějí že se to už nebude opakovat,že zlé je vybrané.Já čekala páté miminko,neplánovaně a i jsem z kraje přemýšlela o potratu,než se mi vše po šoku urovnalo a miminko jsme přiali a neskutečně se těšili,i děti,vše šlo dobře až najednou na běžné kontrole miminku netlouklo srdíčko,prý se to stává,ale nikdo už vám neřekne jak těžké to bude a stále je,nikdy jsem neměla v těhotenství problémy,vždy zdravé a zdravým dítkem zakončené těhu,tohle mě tedy úplně semlelo.Dnes jsem 4 den po revizi a psychicky se zatím moc nezlepšuji......

blueapple03
12. črc 2018

@saminomimino právě že ano, vše ukázkové, cyklus 28 dní, ovulace podle ovul. testu vychází 16, 17 den

saminomimino
autor
13. črc 2018

@blueapple03 to je tedy divné,určitě hormonální profil a pak případně dál,aby nebyl problém u chlapa když ty zjevně funguješ dobře

lazuli35
19. črc 2018

@saminomimino to si teda "užíváš" 😔 jak ti skončila ta ms? Vše ok? Já jsem dnes přesně 4 týdny od revize a očekávám ms, trochu mě pobolívá břicho, ale jinak zatím nic. Trochu se bojím intenzity, aby to bylo k vydržení. Jinak sex s kondomem jsme měli a bylo to super, po tak dlouhé době 😁 bez kondomu začneme asi až po ms,pro jistotu. Nikdy jsem si nemyslela, že se na ms budu tak těšit 😂
@radullah co u vás doma, vyřešili jste nějak situaci?
Držím všem pěsti, holky, ať se daří!

elikup
19. črc 2018

Ahoj, jsem den po samovolném potratu v 10. tt. Jsem ráda, že jsem mohla zárodek a to ostatní porodit sama, měla jsem čas se s ním rozloučit. Ale asis měla medicínské důvody pro chirurgický potrat. Moc mne to mrzí :( Já bych očekávala první ms asi tak za 5 týdnů.

rituska88
19. črc 2018

Holky musím se někomu svěřit... Jak už jsem psala, jsem 8 měsíců od revize pro ZT. V sobotu jedeme na 4 dny do Jižních Čech na dovolenou, tak pořád čekám na MS, doufala jsem, že si ji odbydu než pojedeme. Poslední MS přišla po 31 dnech, teď čekám, už je to 35 dnů a nic. Nevydržela jsem a udělala si dnes test a je tam dušík... Přiznám se teda, že už od jistého dne jsem měla takový nutkavý pocit, že se to určitě povedlo, teď mě i začínají pobolívat prsa, občas píchne v podbřišku, opět se mi dělá akné a to, co mi dřív vonělo, mi smrdí a naopak.Jsem úplně na nervy, mám strašnej strach... Říkám si, že pokud bude dušík sílit, tak i tak nechci jít k doktorovi nějak brzy, prostě nechci se těšit předčasně...ale na druhou stranu pracuji v dost rizikovém prostředí, kde bych jako těhotná být nemohla. Tak se to ve mně bije. Hlavně proto, že už mám za sebou jeden potrat a hrozně se bojím, aby se to nestalo zase. Chtěla bych to manželovi říct, ale nemůžu - on by se hned pochlubil rodičům atd. a já nechci, aby to někdo věděl příliš brzy. Třeba je to jen falešně pozitivní nebo blbě vidím...třeba ne... Manžel něco tuší, ví, že mám zpoždění, ale že jsem si dělala test, neví. Hrozně se bojím co bude, dokonce si i nadávám za to, že jsem si test udělala tak brzy, teď to pro mě budou nejdelší 2 týdny v životě než bych se mohla objednat k doktorovi, aby něco viděl. A po potratu jsem si říkala, že nepůjdu dřív než v době, kdy mi miminko umřelo (7+6)...jenže čekat, nečekat? Co když to zas nedopadne dobře? Shodou okolností se mě dnes ptala jedna známá, jestli neplánujeme druhé, že už je syn velkej a že bych si měla pohnout a něco s tím dělat, že pak budou moc věkově od sebe... To jsou takový ty věty, který od potratu nemůžu vůbec slyšet, protože ten člověk vůbec netuší, čím jsem si prošla, a že už jsme to miminko měli mít (už by mělo měsíc).

elikup
19. črc 2018

@rituska88 drahá, s ohledem na tvé rizikové pracovní prostředí bych si zašla k lékaři klidně za týden, dva. Nevím, jak moc ho máš rizikové, to víš nejvíc sama. Zkus se hodit do co největší pohody. Udělej to pro to vznikající nevinné...

rituska88
19. črc 2018

@elikup Pracuji v nemocnici na endoskopii - děláme gastroskopie a kolonoskopie a hlavně pracuji s hodně silnými dezinfekcemi, s kterými těhotné pracovat nesmí. Bije se to ve mně, protože u minulého těhotenství když jsem zůstala doma (to jsem ale pracovala ještě na jiném pracovišti, ne tak rizikovém), tak se to hned rozkřiklo a stejně tak i to, že jsem o miminko přišla - cítila jsem se pak hrozně, když jsem se vracela do práce a každej údržbář či úklízečka věděli všechno. Tak jsem se tehdy zařekla, že ,,příště radši počkám dýl". Na druhou stranu ale mám strach, abych něco nezanedbala. Nechci případné těhotenství hned všude roztrubovat, ale pokud zůstanu doma na PN, tak se to stejně hned všichni dozví. Ale asi máš pravdu, asi bych to měla řešit co nejdřív, bez ohledu na sebe, ale s ohledem na to dítě. No uvidíme, jestli budou testy sílit. ..

lazuli35
19. črc 2018

@rituska88 ahoj, holka, já to měla hodně podobně jako ty, až na to, že jsem to s pár vyvolenými dokázala v práci ututlat a všichni si myslí, že jsem měla zmutovanou chřipku a jelikož za 6 let jsem byla nemocná jen tři dny tak všechny hned napadlo, že jsem v tom, ale nakonec jsem to uhrála na tu chřipku. Dělám také v rizikovém prostředí a tak jsem se rozhodla to neříkat v práci a šla jsem na neschopenku. Ale bylo to spíše kvůli hematomu. Pracuji s teratogenními a karcinogenními látkami v chemické laboratoři, kde dělám organické syntézy. Právě si taky říkám, jak to udělám příště až se to snad brzy znovu povede. Jestli to říct jen vedoucímu a ten že by si to nechal pro sebe a dal mi práci do kanclu, ale nevím, je to risk. A taky mám ještě oproti plánu 5 dní dovolené plonkovych, tak že bych si vzala dovču, když by to jinak nešlo. Ty nemáš dovču ještě navíc, třeba aspoň týden?

rituska88
19. črc 2018

@lazuli35 No já měla v minulém těhu taky hematom. Ten se postupně vstřebal, ale miminku nakonec přestalo bít srdíčko z neznámého důvodu. Já tehdy pracovala na léčbě bolesti (infuzní terapie), takže z hlediska práce pohoda a riziko minimální, ale měla jsem otřesný pracovní kolektiv a hlavně nadřízenou, pořád jenom pomluvy, třenice, naschvály...tak jsem tehdy zůstala doma i proto, abych prostě byla v klidu - protože kdybych jen řekla, že jsem těhotná, tak by na mě nikdo ohledy nebral a spíš by mi bylo nakládáno víc, což jsem nechtěla kvůli tomu hematomu riskovat. Pak jsem aspoň měla čisté svědomí, že jsem si nijak neublížila sama.
Teď dělám právě taky s karcinogenními dezinfekcemi a samozřejmě jinak si každý domyslí, v čem se denně hrabem, takže to riziko tam je velké, ale zase teď chodím do práce fakt ráda, hrozně mě to baví a kolektiv je taky v pohodě. S kolegyní se střídáme - vždycky celý měsíc je jedna u papírů a druhá u výkonů a další se měsíc se prohodíme - ale s tím, že ta co je u papírů, samozřejmě u výkonů taky asistuje, když je něco potřeba odstraňovat apod., takže i když bych zůstala u papírů, pořád bych byla v tom prostředí a pořád bych s tím vším do styku přišla. Dovolenou mám právě teď 2 týdny a potom mi ještě myslím týden zůstane. Teď přes prázdniny je to volnější, protože po mně má pak dovolenou kolegyně s primářem, takže výkonů bude jen minimum, a potom v druhé polovině srpna doktor, takže toho taky nebude moc, až v září zase najedeme na běžnej provoz. Jenže já ještě k tomu mám část úvazku na chirurgickém oddělení - tam je to v klidu, ale občas se tam vyskytne někdo infekční a těžko můžu říct, že k němu nepůjdu - to by bylo hned všem jasné. Takže se budu muset rozhodnout a buď to říct hned s rizikem, že to zas nedopadne a všichni si o tom budou povídat, nebo to tutlat s rizikem, že to nedopadne ani tak, nikdo o tom vědět nebude, ale budu si to pak vyčítat já...

saminomimino
autor
19. črc 2018

@lazuli35 Ms trvala 9 dní z toho 4 dny krvácení,takže asi normálka,když jde o první po revizní MS,no 10DC mě chytlo břicho jako na ovulaci,docela dost,ale normálně mě bolí víc,to mě hodně zarazilo v 10dc že by ovulace,sotva skončila MS,druhý den jsem měla kontrolu té cysty,cysta tam pořád je,nicméně se zmenšuje,na cca 13 dní se zmenšila a 8mm,tak že má už necelé 4 cm,je to sice naprd že tam furt je,ale hlavně že nenarůstá a spíše se vytrácí,zatím,prý se to zatím neude řešit,nicméně já na svém těle vidím že nefunguje jak má,dle všeho mi to rozhazuje ta cysta,myslím si já,hodně holek má s cystou normální ovulaci MS i otěhotní,mě teda cyklus viditelně hapruje,pokud 10dc byla ovulka tak čekám do cca 9 dní MS,sice cyklus cca 22d ní,ale asi bych bala raději než jít na vyvolávyčku,je mi z toho uvej,vždy jsme fungovala jak hodinky i řícit bych se podle toho mohla,jako by nestačil ten potrat ještě jsme pořád rozbitá...tak mě to regulérně se..e

saminomimino
autor
19. črc 2018

@elikup to prosím odpovídáš komu?

saminomimino
autor
19. črc 2018

@rituska88 řeknu k tomu jediné,čekat,snažit se netěšit,brát to střízlivě,je to totiž úplná Bomba!!!ale když už jednou ženská zažije potrat,tak to prostě už nikdy nebude stejné,strašně ti držím palce!!!

lazuli35
19. črc 2018

@rituska88 ale tak když máš teď dva týdny dovolené, tak to se docela hodí 😉 zajdi po dovči k dr a třeba už bude srdíčko a pokud máš super kolektiv, tak jim to řekni. Kdyby to nedopadlo, tak tě tihle lidi podrží 😉 já dobrý kolektiv nemám, takže bych jim to neřekla. Jinak jsem měla průběh naprosto stejný jako ty. Najednou srdíčko nebilo. Je to děs, ale děje se to. Prostě to musíme nějak zkousnout. Těžko budeš mlžit až do konce třetího měsíce, to je dost dlouho. A zase je lepší udělat pro zdraví mimča to nejlepší než si pak klást otázky, jestli mu neublížilo to prostředí, kdyby to nevyšlo. Nevím jak tebe, ale mě každý dr. ujišťoval, že se to málokdy děje vícekrát za sebou, tak snad nebudeme výjimky 😊

lazuli35
19. črc 2018

@saminomimino tak aspoň trochu pozitivní zpráva, že se ti cysta zmenšuje 😊👍 časem se to srovná, určitě! Držím pěsti! Ale máš pravdu, teď, po prodělaném potratu, ještě, když to bylo první těhotenství, budu mít strach pořád. Je to na prd a psychika dělá hodně, bohužel. Je potřeba to obrátit ve svůj prospěch a myslet pozitivně, stejně to neovlivním.

rituska88
19. črc 2018

@saminomimino Děkuji a máš pravdu - už nikdy to nebude takové jako před potratem - teď už jsou to jenom obavy a nějaké těšení asi až hodně vzdálené. Bojím se moc ale zároveň věřím a přeji si, aby čárka sílila a MS nepřišla. Budu teď asi žít ze dne na den, žádné plány si nepřipouštím...

rituska88
19. črc 2018

@lazuli35 No ono je to s tím kolektivem složité - s kolegyní sice pracovně vycházím naprosto v pohodě, ale na druhou stranu jako člověk mi vůbec nesedí a co se týče soukromí, o tom se ani moc nebavíme, protože jsme holt každá z jiného těsta - to by bylo na delší povídání...a vím, že by si to asi nenechala pro sebe...Ona totiž s naším primářem žije, takže on by to věděl jako první a samozřejmě, že by to začal nějak řešit - nemá mě totiž aktuálně kdo nahradit, není u nás nikdo na tuto pozici zatím zaučený a nikdo to moc dělat nechce protože je to jednosměnný provoz a peníze nic moc, takže pokud oznámím těhotenství, bude se to snažit řešit co nejdřív a ptát se holek z jiných ambulancí nebo z oddělení, protože si nemůžou dovolit zůstat jen o jedné sestře. A to by pak bylo hned jasné, která bije. U nás jdou drby strašně rychle, takže si nedělám iluze, že by to zůstalo jen mezi námi čtyřmi co spolu pracujeme. Takže asi pokud se to potvrdí, půjdu asi s pravdou ven s tím, že budu třeba podle situace ochotná ještě nějakou chvilku zůstat výhradně u papírů než se někdo nový trošku zaučí. Uvidíme no. Třeba plaším dopředu. Celej den se na ten test chodím dívat jestli mě nešálí zrak. Zkusím ještě ráno druhej.

lazuli35
19. črc 2018

@rituska88 zkus a držím pěsti, aby to vyšlo!!!! 😉

rituska88
20. črc 2018

@lazuli35 Tak dnes jsem si udělala test hned ráno a je už jasně pozitivní. Teď mám teda obrovské dilema kdy to říct manželovi, protože on co neví, nepoví... Chtěla bych počkat, až to budu mít potvrzené od doktora, ale to asi nevydržím. Včera nechápal, když upekl kuře a já ohrnovala nos, že mi to smrdí...poslední dny nemám vůbec chuť na jídlo.

lazuli35
20. črc 2018

@rituska88 jé, tak to gratuluji 😊 ikdyz to teď máš složité, ale mimčo je super 👍 a jak je to dlouho od revize? s jídlem tě chápu, já takhle zhubla 3 kila za těch 10 týdnů. Třeba to manželovi samo dojde a nebudeš muset řešit, jestli mu to říct nebo ne. A ani když mu vysvětlíš, proč nechceš, aby to někde ventiloval, tak si to nenechá pro sebe, po tom, co se stalo dřív???

rituska88
20. črc 2018

@lazuli35 Od revize to teď 23.7. bude 8 měsíců. Jo, snad by byl už opatrnější, ale myslím, že rodičům by to řekl a ti by to určitě pak řekli dalším lidem. A já to zatím nechci říkat ani svým rodičům, chtěla bych aspoň ty 2 týdny počkat.

saminomimino
autor
20. črc 2018

@rituska88 waw super!!úplně mi běhá mráz po zádech,snad nás tu brzy bude víc

pejskyne
21. črc 2018

Ahoj, chvíli jsem tu nebyla,
tak vás všechny zdravím.

@radullah To HCG mi klesalo cca 8 týdnů, čím nižší číslo, tím to jde pomaleji, takže třeba že 7 na 3 to šlo dva týdny, jestli došlo až k nule, už nevím.
Jinak doufám, že doma to už máte lepší. My to máme fajn, to jen když jsem byla taková depresivní, tak to i ten vztah trochu odnášel, ale určitě nechci děti s nikým jiným než s mým mužem, zbožňuju ho a právě ve slabších chvilkách plaším, jestli jsem dost dobrá manželka.

@rituska88 Fantastické zprávy. Úplně chápu tvou situaci, můj manžel je taky taková kecka a dokonce mě minule doslova přemlouval, ať už to řeknu svým rodičům, a pak mě to mrzelo, že to (nejen oni) věděli. Takže mám taky v plánu mu to příště tutlat, jak dlouho to půjde. Ale ty to máš díky tomu rizikovému pracovišti asi jasné, no

guinea
21. črc 2018

Ahoj, jsem 2. den po revizi, konec přišel v 11. tt. Doma mám už jednoho tříleťáka, těhotenství bylo tehdy bezproblémové, tak jsem ani nepomyslela na to, že by to tentokrát dopadlo jinak. Holky prosím, můžete mi napsat, co je ze zdravotního hlediska v tomto období normální a co už může znamenat problém, zánět, nebo prostě že je něco špatně? Doktorka mi řekla, že prostě průběh jako v klasickém šestinedělí. Jenže já si vůbec nepamatuju, že by mi tehdy bylo nějak špatně...

pejskyne
21. črc 2018

@guinea Ahoj, je mi líto, že tě to potkalo taky, ale vítej. Jestli se cítíš špatně (fyzicky, psychicky je to asi jasné), klidně bych doktorku otravovala nebo klidně pohotovost. Lepší zbytečně než něco podcenit, a pokud nenarazíš na úplného idiota necitu, každý pochopí, že v tomhle stavu jsi prostě vyplašená. Mně bylo řečeno, že pozor je potřeba dávat hlavně na vysokou teplotu a případné bolesti o síle větší než běžná menstruace (což pro mě byla teda informace celkem na prd, protože skrz těhotenství a kojení jsem za poslední 4 roky menstruovala dvakrát, tak jsem neměla s čím srovnat, ale naštěstí jsem žádné silné bolesti neměla). Držím palce, ať jsi v pořádku a rychle ti to šestinedělí utíká. Každým týdnem to bude lepší a s příchodem menstruace si člověk připadá jako znovuzrozený. Hodně sil!

elennka
21. črc 2018

@guinea normální je pár dní lehké až střední krvácení, potom spinění (já celkem po revizi cca 5 dní lehké až střední krvácení a potom zbytek špinění), břicho pobolívalo jemně asi 2 dny, jak se asi stahuje děloha. Nesmí být teploty, velké bolesti, hodně silné krvácení, očístky nesmí zapáchat..
Mě doporučili se vyhýbat prochladnutí, infektům a pár dní mít opravdu klidnější režím. Bohužel už jsem to zažila podruhé.. A pokud by se mě něco nezdálo tak pohotovost.. (tam kde mě revizi dělali..)

guinea
21. črc 2018

@pejskyne
@elennka
Děkuju vám za odpovědi! První den po jsem se cítila dobře, vlastně téměř normálně, až večer se mi udělalo zle - celkem silná bolest, teplota 37, hrozná únava, a pokračovalo to dnes. Proto jsem dnes na té pohotovosti byla, ale tam se doktorka dost divila, že prý jsem ok a co tam dělám, že to je normální (samozřejmě mě ale vyšetřila plus krev)...

pejskyne
21. črc 2018

@guinea Jen ať se doktorka podiví, na to nikdo neumře. Takhle brzy po to může být samozřejmě jen reakce na narkózu nebo na rapidní změnu hormonální situace nebo co já vím co. Udělala jsi dobře, že jsi tam šla. Tu teplotu si prohlídej, 37 není nic, ale kdyby šplhala nahoru

elennka
22. črc 2018

@guinea me bylo spatne vecer v den.zakroku, sla jsem vecer domu, vecer.jsem mela.poton strasne nizky tlak a.jak.jsem.nejedla cely den, tak glymcu, ale.dodanim tekutin a jidla poton ok. Dalsi den jsem se.pustila.do uklidu, jak me.bylo.dobre.. A udelalo se.me.soufl, a zacala.jsem.vice.krvacet.. Ale za to jsem si mohla sama.. Jinak vcelku ok. Co se tyka hormonu, to jeste neni uplne ok, stale mam trochu navaly, ale to by se melo srovnat po prvni ms..

pejskyne
22. črc 2018

Děvčata, tak tohle mám dnes. Zatím se snažím moc nejásat, pořád to může být mé slavné zbytkové HCG, ale stejně si přijdu jak ve snu. Na tom nahoře to koukám na fotce ani není vidět, je to Mamatest z dnešního rána a je tam dušík takřka neviditelný, ale paradoxně byl vidět o hodně víc, než to zaschlo, pak se tam přes něj udělala nějaká čmouha. Před chvílí jsem si udělala test jiné značky (Cemio, ale vypadá teda úplně stejně jako ten Mamatest), protože i když jsem čekala mladšího syna, měla jsem výraznější testy vždycky odpoledne než ráno, a to je ten dole - to vidíte taky, že jo? Nebo ne a halucinuju? Ani to nemůžu vyloučit 🙂. Každopádně se svěřuju tady, abych ulevila duši, ale jinak to tentokrát hodlám tutlat, co to půjde. Před mužem ideálně do prvotrimestrálního screeningu, před ostatními ideálně ještě dýl, ale on už to vylévá, jak ho znám 🙂. Mám výhodu, že není moc jak by se to mohlo provalit, dokud to sama neřeknu.
Strašně moc si přeju, aby to byla pravda a aby to tentokrát vyšlo, že jsem úplně nervózní, abych to nezakřikla, ale nemůžu ty emoce vůbec udržet.

pejskyne
22. črc 2018

Nějak se mi ta fotka nevložila:

Strana