Chtěli bychom miminko po čtyřicítce, půjde to?
Ahojky , s manželem jsem spolu 25 let a máme 2 dospělé dětičky. Vždy jsme toužila po třetím dítěti ale manžel o tom nechtěl nikdy ani slyšet, natož diskutovat 😠
Nyní, když jse hodně zhubla a začala se ve čtyřicetí měnit, začal se měnit i on, mimo žárlení si mě začal hodně všímat a být velmi pozorným mužem. Dokonce jsme se domluvili i na tom miminku. Ale už druhý měsí jsem to ukázkově po 28 dnech dostala a začíná mi z toho hrabat. je možné, že už to prostě nepůjde? V 16-ti když jsem čekala první a v 19-ti druhé dítě jsem nikdy ovulaci neřešila takže o ní nic nevím. Velou dobu jsem ani antikoncepci nebrala, prostě jsme si jen dávali pozor a nemám žádné gynekologické problém. Ráda bych slyšela názor nškoho, kdo je na tom podobně. Ani nevím, zda volíme dobře, prostě jsem nějaká zmatená. Svého muže miluji a chci s ním zestárnout 🙂
Holky, jak jste to měly (které jste šly cestou IVF) s rozhodováním kolik embryí? U nás se přenášejí standardně dvě. Což o to, mně by dvojčata nakonec nevadila, ale rázem bych tak pak měla 4 děti... 😀 Budu ráda, když mi napíšete vaše názory...
@salenas V Pronatalu právě dvě přenášejí. Asi kdybych chtěla, tak mi jedno zamrazí a druhé přenesou, no ale zatím jsem nechtěla. Je to co článek, to jiný názor. Někde jsou přesvědčeni, že se má transferovat jen jedno a mají k tomu pádné důvody, jinde zase že počet transferovaných zvyšuje pravděpodobnost, že se aspoň jedno chytne (a taky si za tím stojí). A pak, babo, raď...
@kapradinka jsi zlato, děkuji 🙂
@kapradinka všechno bude v pořádku věř miminku a povídej mu 🙂
@mixlevpixle2013 Krásný brouček. Přeji hodně štěstíčka a zdravíčka vám oběma. Moje prateta měla poslední dítě ve 45 letech a druhá ve 40 letech, prababička ve 43 letech. Dříve prostě ženy rodily, dokud mohly.
Ahojky, chtěla bych se zeptat, zda po užívání clostilbegytu se někomu opozdila neboli posunula ms.
Asi tak 4 roky tak 12 dnů před ms mi vždy mám citlivé bradavky a bolí mi šíleně prsa, ze se jich nemůžu dotknout a přesně v den kdy se mi spustí ms to ihned přestane. Ted mám ms dostat zitra 2.7. , prsa mi opět začali jako vždy 12 dní před ms bolet, ale je to tak 3 dny co mě prestali z niceho nic bolet a nikdy předtím se mi to nestalo. Clostilbegyt jsem brala ted 2 měsíc a Duphaston.
@laura1972 já s hormonální léčbou nemám opravdu žádné zkušenosti, nikdy jsem nebrala antikoncepci a ani při otěhotnění jsem neměla nic na stimulaci, tak nemůžu radit 🙂
@mixlevpixle2013 i tak ti děkuju🙂 možná ještě někdo poradí kdo měl něco podobného
Stalo se některé z vás, ze jste brala clostilbegyt a měly jste pravidelně par dní před ms bolestivá a citlivá prsa a 3 dny před přestaly bolet? Me se to stalo poprvé za cca 4 roky. Dnes mela přijít ms a zatím nic.
Naše sousedka si myslela, že je v přechodu, ale nebyla - své poslední dítě porodí v 50 letech 🙂
Dekuji moc 🙂 tak prvni co bylo jineho, bylo zvyseni davky Clostilbegytu a trosku jsme zapravovali sami 🙂 Hodne jsme si precetli ruzne rady a take pan dr. nam poradil, co je dobre a ono to vyslo 🙂
Moc dekujeme 🙂 Můžeme si napsat do zpráv, tady by to bylo asi na delší povídání 🙂

@rebb Moudrý doktor. Mám třetí dítě po 40. Těhotenství bez problémů, porod také, mateřství si užívám 🙂 .