icon

Chtěly byste dítě bez vlastního bydlení?

29. čer 2022

Ahoj holky. Premyslime s pritelem (za mesic manzelem) nad ditkem. Nemame ale vlastni bydleni, bydlime v najmu. Ted v tehle dobe to uz vubec nevypada, ze nekdy neco sveho budeme mit, kdovi. Muj dotaz je, zda byste chteli dite i za takovych podminek. Praci mame, nejsme socky ani nepobirame zadne davky.

Strana
z4
daasqua
29. čer 2022

Nyní začíná být finančně výhodnější být v nájmu. Ceny bytů (hlavně v té Praze) jsou obří a do toho obří úroková sazba a nyní ještě zdražování.

jako_mala_holka
Autor odpověď smazal
jako_mala_holka
29. čer 2022

@daasqua do háje, teď jsem to místo úpravy smazala 😀 no nechce se mi to psát znova celé, v podstatě jsem psala, že je to pravda

ferda90
29. čer 2022

Prosím tě, jako socky nejste a nežijete . A ten kdo to říká je pitomec! Jak můj přítel říká, pokud máme na nájem, zaplacení hypotéky, jídlo a nějakou tu zábavu a dovolenou (nejezdíme ale každý rok a ne vždy někde k moři) tak můžeme být šťastní, někteří nemají ani to. Mě přijde, že teď hodně lidí řeší prostě prachy. Máme kamarády, kteří furt,, honí,, peníze, chodí na přesčasy v soboty a prostě řeší dost finance. Občas si taky přijdu jako,, chudák,, ale přítele se mě pak zeptá a na co bych chtěla mít ty peníze, co by sis koupila? A já vlastně nevím, nejsem člověk co by utracel za elektroniku, nebo za drahé oblečení či luxusní dovolené. Pak si prostě řeknu, že jsme ráda za to co mám 🙂

sfet
29. čer 2022

Proč socky? V dnešní době jsou ty ceny opravdu neúnosné. V zahraničí je to běžná věc, to jen u nás je zakořeněno za každou cenu něco vlastnit, i když na to nemám, a pak mě honí exekutor. A jinak - k dítěti. Kdyby člověk hleděl, že ještě nemá to a tamto, ještě musí to a ono, tak toho drobečka si nepořídí nikdy. Jinak nevím odkud jsi, ale třeba v Praze je dost lidí, kteří pronajímají více nemovitosti nebo bytu, tudíž ti majitel těžce řekne, že byt potřebuje vyklidit řekněme do 2 měsíců. Tam to majitel tak neřeší, na bytu víc a za bezproblémového nájemníka je vděčný.

autor
29. čer 2022

Vite, kdyz reknu, ze jsme spokojeni, mame vsechno co potrebujeme tak lidi odpovi, ze "to my take a navic mame vlastni bydleni"... Proste povysujou se, ze proste oni maji sve.
A ze ja nemam povazuji za mou neschopnost.

michaela666
29. čer 2022

Třeba se nechcete vázat na jedno místo celý život. Je jednodušší sbalit se a jet za prací nebo do zahraničí a neřešit co s nemovitostí. Někdo bere nájem jako formu svobody.

autor
29. čer 2022

Rodina nas taky bere jako nuly, sestrenka doktorka, koupila dum za deset milionu, to same druha, bratranek podnikatel taky... A porad otazky proc jsme jeste v najmu. Je to dost neprijemne.

jeyre
29. čer 2022

Ty jo co to máš v okolí za idioty? 😒 Nájem je úplně normální věc. Já teda neznám v Praze skoro nikoho s vlastním bytem...s výjimkou těch, co podědili, rodiče zaplatili podstatnou část nebo mají opravdu nadstandardní příjmy i v rámci Prahy.
Mně občas přijde, že spousta lidí má asi málo vlastních problémů, když ještě mají sílu na řešení těch cizích 🤦

jeyre
29. čer 2022

A nebo jsou to ty typy, co si najdou cokoliv aby ti dali najevo že mají navrch? Když si pořídíš byt, tak špatně že nemáš barák... až budeš mít dítě, tak ti dají najevo při každý příležitosti, že jsi hrozná matka? Já mám na lidi, kterým je jakýkoliv argument jedno, tuhle větu: Vy jste se zařídili jak to vyhovuje vám, my jsme se zařídili jak to vyhovuje nám a dál to nemá smysl řešit. A když i potom někdo pindá, tak se zvedám a opouštím místnost.

ferda90
29. čer 2022

@jeyre já si též myslim, že si takový lidi vždycky něco náhodu, teď je to byt a příště to zas bude něco jiného.

andelka
29. čer 2022

Proč se s takovými lidmi bavíte?

makovice88
29. čer 2022

Covece ja svoje bydleni skoro mam a stejne posloucham, ze jsem socka, ze ziju v byte a nemam dum. 😂 Si nevyberes.
Za rok budeme mit splacenoi hypoteku, stihneme to jeste pred koncem fixace. A stejne musim poslouchat od nekoho, kdo ma sice barak, ale je zadluzen az do duchodu, ze jsem socka. 🤷‍♀️😁

te_reza
29. čer 2022

Vlastní bydlení je krásná věc, ale teď pro drtivou většinu nereálná. My splácíme byt na hypotéku. Jenže ta naše 3+1 před x lety byla za hubičku 900000,- to je teď naprostý sci-fi.

autor
29. čer 2022

Pry jsem se mela lip ucit a mela bych take. Proste nekterym lidem nevysvetlis...

michaela666
29. čer 2022

Takovým se nepotřebuješ zavděčit. Všichni netouží bydlet v baráku. Podle toho může úspěchy posuzovat akorát blbec. Vykašli se na řeči, pošli je slušně do háje a zařiď si život jak vyhovuje tvoje a partnerovi.

pampeliska1313
29. čer 2022

Bydlíme v pronájmu a vlastní koupenej byt pravděpodobně mít ani nebudeme. Na druhou stranu vím, že podědím barák na vesnici.. takže mě to moc netíží. Nevidim v tom problém, pokud zaplatíte nájem atd atd, žije tak spousta lidí a není to nic potupnýho, i na ten nájem se musí makat.)

ferda90
29. čer 2022

Přesně tak, ne každý chce bydlet v rodinném domě. Tam prostě pořád musíš něco dělat, starat se a strkat peníze. Aspoň co mám dvě kamarádky, které barák mají, tak pořád zvelebují, pořád něco dělají, na dovolenou nejezdí a prostě víceméně sedí jen na zahradě. Navíc, člověk který tě nebere jen proto, protože nemáš vysokou školu nebo hodně peněz, je pitomec!

jako_mala_holka
29. čer 2022

To jsou prostě pitomci... já se třeba učila celkem dobře, vzdělání a práci mám takové, jaké jsem chtěla a přesto vlastní byt nemám, divné 🙂 jak tu psaly holky, takoví lidi by si vždycky něco našli a je blbost se tím zabývat... To je jak kdy bude svatba? Kdy bude dítě? A kdy bude druhééé... A bude to páreček? (To aktuálně posloucháme my 🤣) atd atd... Už se tomu jen směju

vitezove
29. čer 2022

Spousta lidí žije v nájmu celý život. Vůbec bych to neřešila.

konidana
29. čer 2022

Tvl ja myslela ze ste nekde pod mostem🤣. Tak si představuji být bez bydleni😉. Byli jsme v najmu v 1a1 a jsme tu furt i se dvema pubertakama. Akorat jsem si loni na stary kolena musela vzit hypo, proroze byt sel od obce do osobky

jako_mala_holka
29. čer 2022

@ferda90 asi tak, já bych osobně barák nechtěla ani za nic, jsem asi bytový člověk, ideální pro mě je byt v paneláku ve městě 😀 a ideálně když skoro ani nevím, kdo vedle nebo nade mnou bydlí

fire85
29. čer 2022

Tak socky určitě ne, ale jde o to že peníze cpes někomu cizímu no, pokud budeš mít hypo budeš to dávat do svého. Osobně jsme řešili bydleni před dítětem, je to lepší.

ferda90
29. čer 2022

@jako_mala_holka jako neříkám, v létě bych ten barák brala. Koupání, grilování,v zimě stejně sedíš doma tak jak na baráku. Když vidím jak se lidi kolem mě pořád starají o dům ať je nový či starý, tak díky nechci. Asi jsme líná a mám ráda takový klídek v bytě,přece jen tam není tolik práce. Navíc, já bych ráda někam vyletovala a být na baráku, tak se asi seknu na zahradě a ne vylezu 🙂 jinak, my bydlíme v bytě asi 3 roky. Vedle nás je jeden byt volný, ve druhém jsou o něco málo starší lidi než my s dítětem a pod nama užsam důchodce a můžu říct, že o těch sousedech co bydlí vedle ani nevíme. Důchodci jsou fakt v klidu, takže za nás dobrý. U baráku máme obchod, hospudku, donuty a město, park a autobusy jak městské dopravy tak i dálkové. Vše blízko.

jako_mala_holka
29. čer 2022

@ferda90 já bych se hlavně o barák nechtěla a ani neuměla starat, děsí mě to... Jako v létě třeba zahrada a bazén super, to jo

vendes
29. čer 2022

Máme tři děti, bydlíme v nájmu a socky nejsme. Protože chceme i s dětmi na čas do zahraničí, vlastní bydlení zatím v plánu není.

ferda90
29. čer 2022

@jako_mala_holka jo jo, mě by se asi taky úplně nechtělo no. Buďme rady za to co máme 🤗

hanka_333
29. čer 2022

Ted jsou splátky hypotéky šílene. Pokud chcete žít v nájmu trvale, asi není problém. Jestli chcete nakup bytu jen odložit, s jednou výplatou a rodicakem, budete v ještě horší situaci. Navíc hodne pronajímatelu vyloženě nechce deti a zvířata, takže hledání bytu může být náročnější. Ale zas žádný stres se splátkami

autor
30. čer 2022

@hanka_333 To je taky pravda. Bohuzel ty nemovitosti jsou astronomicke. Mozna casem neco koupime a mozna ne, kdovi co bude. Ale nechci cekat s ditkem, je mi 30.

emillyhk
30. čer 2022

Na bydlení v nájmu není nic špatného, svým způsobem jste flexibilnější než s hypotékou - můžete se přestěhovat za levnějším bydlením, za lepší prací, do jiné lokality, do většího, apod. My sice bydlíme ve vlastním, ale mimo jiné díky tomu, že když jsme řešili první společné bydlení, vycházela nám splátka hypo lehce nižší než nájem 😉 To teď asi úplně neplatí. Určitě bych neodkládala založení rodiny jenom proto, že jste v nájmu.

Strana
z4