icon

Čím to je, že někdo otěhotní hned?

mmichaella
14. zář 2019

Ahojky vsem,
ted jsem cetla nejakou diskusi, ve ktere holciny psaly, ze napr. 3x po sobe otehotnely hned napoprve/napodruhe... JAAAAAAK to je mozne? Cim to je, ze jedni, co jsou zdravi to muzou zkouset roky, behem ovu a nic a jini lusknou prsty a jsou v jinaci? Ja vim, ze na to ma asi vliv vice faktoru... ale i tak mi nekdy rozum stoji. Vsem to preju, to je jasny, ale kdyz ja chci uz taky 🙂))

Strana
z9
mmichaella
autor
15. zář 2019

@makiska1 Tak to je parada. Ty dovolene jsou obcas mocne carodejky, co tak posloucham. Asi nejakou podzimni taky naplanuju :D A s tou zaklonenou delohou- tu mam taky, tak kdo vi, jestli to neni nahodou tim... chmmm

mmichaella
autor
15. zář 2019

@martaskaaa Tak ty sis taky zkusila kde co koukam, no mazec. Kdyby to clovek vedel drive, usetril by si vsechny tyhle stresy a procedury. Je vtipne, jak "malo" pritom obcas staci. No, priroda je mocna carodejka. Tak hlavne, ze to tak dopadlo 🙂 Tak predem preji malemu vse nej 🙂 At roste, koblizek 😍

007renda
15. zář 2019

Já jsem otěhotněla hned první měsíc po vyndani horm teliska, ktere jsme měla necelý rok. Bohužel po 2 a půl měsíce mi zjistili zamlklý potrat. Počkali jsme 3 měsíce, dle doporučení lékaře. A od srpna se snažíme znovu.

mmichaella
autor
15. zář 2019

@properjoey Mas naprostou pravdu. Tema to vlastne je prijemne jen pro ty, co maji opravdu stesti a zadari se hned. Na druhou stranu me dava malou nadeji, ze to casem urcite pujde a podari se at uz svepomoci, nebo s pomoci lekaru. A musim uznat, ze si taky cim dal tim vice vsimam toho, ze cim dele jsou ti dva spolu, tim hur to jde... nechapu to. Kazdopadne moc dekuji za prani,jsi zlata! 😍

mmichaella
autor
15. zář 2019

@malanoha No ty blaho, tak diky bohu za toho jednoho rostaka aspon 🙂 A chteli byste jeste jedno nebo uz to kaslete?

martaskaaa
15. zář 2019

@mmichaella No byl to zázrak 🤩😄 děkuji moc

malanoha
15. zář 2019

@mmichaella ještě jedno ivf zkusime, ale uz to nebudeme lamat pres koleno..

dura175
15. zář 2019

@mmichaella To je otázka asi jako proč je někdo hloupý a někdo chytrý. Někdo má štěstí, někdo smůlu. S něčím si medicína poradí, někde je bezradná. Je to drsný, ale je to tak.

drep
15. zář 2019

Já jsem taky ta, co otěhotněla na první nechráněný styk (utahaná a nevyspalá po pracovní 24), ve 32, s mimořádně náročnou prací. Jsem bytostně přesvědčená, že to bylo tím, že jsem se otěhotněnim moc neupínala. Měla jsem před atestací, učila se a stresovala a zároveň plánovala, jak po atestaci budu na pracovním vrcholu a co všechno ještě udělám a stihnu a změním a jak si pár měsíců budeme bezuzdně užívat. A bum 😉

laka_lacenda
15. zář 2019

Já jsem naštěstí taky ta šťastnější. 🙂 Ale upřímně jsem taky nepočítala, že to půjde rychle: přeci jen 33 let, přítel sice už 3 děti má, ale teď už je starší, narozdíl ode mě žádnej sportovec, kouri, alkohol....Počítala jsem s tím, že tomu necháme volnej průběh, bude to trvat tak rok, já tu mezitím něco odpracuju a půjdu pak na mateřskou....no a šup, hned na poprvé. 🙂 Antikoncepci jsem brala skoro 11 let, ale skončila jsem s ní už v necelých 27. Ale třeba moje sestra děti mít nemůže. na ivf se jí zatím nechce, ale přirozeně to nejde. A i její partner má spatne sperma. moje mama měla me hned, ale sestra trvala dyl. A babička se o mámu snažila 15 let....tenkrát žádný IVF nebylo...narodila se ji přesně na den jejich 40 narozenin. Takže jak vidíš, ani genetika v tom nemusí hrát roli...Je to prostě tajemství přírody: je krutá, nespravedliva, ale funguje tak už miliony let...A já osobně hodně věřím i psychice: že ta je kolikrát alfa i omega spousty věci.

luckylee
15. zář 2019

No ja taky otehotnela dvakrat na prvni pokus.Pokazde planovane a pokazde jsme si rikali ze by bylo fajn kdyby to chvilku trvalo .😄 Ale jsme vdecni.Vime ze to neni samozrejmost.Cim to ale je nevim.Asi si nejak sednem,jsme zdravi.A muj zivot(resp.detstvi-dospivani) jinak stal tak trochu za hovno tak mozna nejaka satisfakce.😄

sluckynek
15. zář 2019

Já v 18ti letech otěhotněla přes antikoncepce šla jsem na přerušení.. nechce se mi rozepisovat proč, teď se s manželem snažíme o miminko (jiný partner jak předtím) od března 2017 a nic potrat ve 22 TT a zamkle těhotenství v 6 TT od června tohoto roku docházíme do ivf centra a teď snad vše vyjde díky umělému oplodnění ❤️ partner má z předchozího vztahu syna a nikdo nepředpokládá že by mohl být problém u něj

loylii
15. zář 2019

@mmichaella to mám taky zaklonenou a nejlepší poloha pro otěhotnění jsou všechny zezadu😇 mě se takhle provedly dvojcata😂

mmichaella
autor
15. zář 2019

@widowblack Ty jo, no kdyby to slo takhle hladce, bylo by to bozi, na druhou stranu by se spousta mladych paru, co mimco nechce zastrelila :D Ale je super, ze i po tolika letech se hned zadarilo. Asi ma nekdo hold lepsi dispozice...

mmichaella
autor
15. zář 2019

@astyna88 Proste jako ochranu proti otehotneni. Nemela jsem zadne problemy. Plet a ms vzdy v pohode. A to i po vysazeni. Nepocitila jsem zadny rozdil.Takze jsem vubec necekala, ze na mimco budeme cekat vecnost. 2 roky nechraneneho sexu, rok cca se sledovanim ovu...no normalni to neni.

mmichaella
autor
15. zář 2019

@aklin ach jo, to me mrzi a chapu, jake to je. Ja si ale rikam, ze kdyz uz ma clovek to jedno, tak aspon vi, ze to jde... a hlavne to jedno uz vam nikdo nevezme 🙂 V kazdem pripade drzim pesti, at se brzy zadari a prcek ma sourozence.

mmichaella
autor
15. zář 2019

@astyna88 Tak to mas pravdu, ze s tou volbou partnera behem uzivani antikoncepce jsem slysela taky. Ale my jsme spolu byli daavno pred tim, nez jsem ji brala a uz to jsou 2 roky co ji neberu 🙂 talze to snad neni tento pripad 🙂

mmichaella
autor
15. zář 2019

@007renda Tak moc drzim pesti, at to tentokrát vyjde! Verim, ze se u vas zase brzy zadari! 🥰

mmichaella
autor
15. zář 2019

@malanoha Tak budu drzet palce, at to vyjde! Podle vseho bude mit budouci prcek milujici rodice, co si jej budou moc prat, tak by si mel pospisit 🙂

mmichaella
autor
15. zář 2019

@drep Tak to je mazec a pritom se rika, ze to je v hlave a stres je nejlepsi antikoncepce :D Tak na druhou stranu v nasem veku uz je asi jedno, jestli mimco resime ve 31 nebo 34, ta kariera vzdycky pocka. a planujete dalsi nebo uz budes chtit pak nastoupit do prace?

mmichaella
autor
15. zář 2019

@laka_lacenda To je pribeh skutecne k zamysleni. Super, ze Vam to vyslo hned napoprve. Dikybohu se dneska uz lidi nekoukaj skrz prsty na matky 30+, protoze jeste tohle mit na taliri, tak me picne. A planujete jeste dalsi? Ja bych si tak uz prala to mimco... kdyby to do tech 33 vyslo, tak bych chtela urco jeste jedno. Ale kdyby to trvalo zase 2-3 roky, tak nevim, jestli bych to zvladla... fyzicky/psychicky. I kdyz je fakt, ze se na jeste 32 necitim 🙂)))))

vitezove
15. zář 2019

@mmichaella Hraje v tom roli spousta faktorů. Jeden z hlavních je, jak se k sobě ti dva geneticky hodí. Těžko se to ale nějakými testy pak dokazuje. Mohou být oba absolutně zdraví, ale prostě k sobě úplně geneticky nejdou. Pak se třeba rozejdou, každý si najdou někoho jiného a za chvíli oba čekají.

Hodně pak záleží na spermiích. I zdravý muž může mít špatné spermie a naopak. Je to zase hodně o genetice. Třeba romové, většina z nich je opravdu velmi plodná (statisticky). Znám poloroma, který chlastá, kouří, žije naprosto nezdravě. A stačí, aby se o ženskou otřel a je v tom.

V naší rodině se zase neplodnost "dědí". Takže je to tak, geny jsou svině.

mmichaella
autor
15. zář 2019

@luckylee :D hezkej konec. Kazdopadne zaslouzeny to mas, ne ze ne 🙂 Tak at se vam moc dari 🥰

mmichaella
autor
15. zář 2019

@sluckynek to je proste klasika, s tim, s kym nechces se podari a s kym si to moc prejes nic :( Ach jo, 22tt je jako mazec :( a pak zase. Jsi vazne silna! Drzim moc pesti, at se vam brzy zadari...a ja jsem presvedcena o tom, ze to bude cobydup! 🙂 Drzte se a doufam, ze se tady brzy docteme, ze se zadarilo! 🥰

mmichaella
autor
15. zář 2019

@loylii Vyzva prijata 🙂)) Se clovek ani moc nenadre :D

laka_lacenda
15. zář 2019

@mmichaella Já mám termín začátkem listopadu a zatím mám teda naprosto pohodový těhotenství a ZATÍM vůbec žádný problémy. 🙂 Snad to takhle doklepem i včetně porodu. 😀 Ale já byla i pred sportovtec, slušná fyzicka a celkově si na ten věk vůbec nepřipadám. 🙂 Osobně jsem například teď v lepší Fyzické kondici než pred 13 lety, kdy jsem akorát vysedavala po hospodách. 🙂 Pokud se ženská cítí, tak nevidím žádnej problém mít děti tak do 40...to je moje pomyslna hranice. :D Ne, další už nebudem mít. Vzhledem k tomu, že je přítel o 10 let starší a má už 3 děti, tak byla od začátku řeč o jednom a já jsem taky nikdy netoužila po fotbalové jedenáctce. 😀 Chtěla jsem jedno, maximálně dvě, kdyby chtěl partner. 🙂 Takhle se to vyřešilo. 😀 Ale samozřejmě nikdy neříkej nikdy a těžko říct, co bude v budoucnu. Ale rozhodně to plán není....🙂 Držím palce, ať se vám taky brzo zadaří....🙂

vladienka
15. zář 2019

@mmichaella so zaklonenou delohou plodit odzadu. Najlepsie rada na svete od mojej dr

mmichaella
autor
15. zář 2019

@vitezove Vis jak, geneticky hodí... si vem, ze kolikrat meli deti i sourozenci nebo jini pribuzni, kde to ta genetika nesla tezce...a taky se jim podarilo.... Nebo dva postizeni lide... to mi hlava nebere. A my nepijeme, nekourime, zijeme zdrave, sportujeme ... partner pohoda v praci, ja se tam teda dost nervuju, ale pokud pominu tohle, tak sakra nechapu.....

mmichaella
autor
15. zář 2019

@laka_lacenda Waw, tak to je za rohem, a jsi pripravena na porod? Bylas na nejakem kurzu/nacitala sis neco nebo to nechavas nejak prirozene plynout? Verim, ze to bude v poklidu az do porodu 🙂)) A mas pravdu, ze hodne zalezi na tom, jak se kdo citi, ale to telo proste asi neoklameme. Taky si rikam, ze mam lepsi fyzicku nez treba ve 25...tak jako uz aby se ty // ukazaly jinde nez jen na ovu testu 🙂 Drzim pesti, at je porod v terminu a jde to hladce 🙂))

vitezove
15. zář 2019

@mmichaella jak říkám, na životním stylu nezáleží tolik jako na genetice a jak se k sobě lidi hodí. V tom nehraje roli postižení nebo cokoli jiného. To se nedá ovládat, nedá se to zjistit nebo vyřešit.
Taky jsme s manželem zdraví, nekouříme, nechlastáme. Máme za sebou 3 roky pokoušení se o dítě, 2 potraty, 1 zamlklé těhotenství a spoustu toho před sebou. Nedá se nic dělat, tyhle myšlenky už jsem si zakázala. Nemá smysl to řešit, v tomhle není svět spravedlivý.

Strana
z9