Čím to je, že někdo otěhotní hned?
Ahojky vsem,
ted jsem cetla nejakou diskusi, ve ktere holciny psaly, ze napr. 3x po sobe otehotnely hned napoprve/napodruhe... JAAAAAAK to je mozne? Cim to je, ze jedni, co jsou zdravi to muzou zkouset roky, behem ovu a nic a jini lusknou prsty a jsou v jinaci? Ja vim, ze na to ma asi vliv vice faktoru... ale i tak mi nekdy rozum stoji. Vsem to preju, to je jasny, ale kdyz ja chci uz taky 🙂))
@mmichaella Dvojčata jsou ze začátku větší blazinec ale jak si to všechno sedne a sladí tak je dobrý. Ale začne další fáze vývoje a další starosti.... Jinak jsem si vzpomněla na spolužačku která podle dr nemohla otěhotnět. Našla si přítele a myslím že po dvou měsících chození byla v tom.
@mmichaella přesně, naplánuj dovcu a to by bylo aby to nebylo... 😊 držím pěsti!
@vladienka jojo psychika muze hrat roli, ale spis minoritni, protoze jak pak vysvetlit, ze tehotnej zensky ve valkach, po znasilnenich, v bide, kde nemaji ani co zrat s prominutim. Prijde mi, ze to je spis tak, ze psychika muze ovlivnit funkci nekterych hormonu a to pak zapricini neuspech. Takove ty kecy jak nekdo jel na dovolenou a tam...ja vzdycky jela na dovolenou a jedinej kdo si privezl dite byl ten, co tam s nama jel🙂 hahah. Otehotnela sem po x tem pokusu ivf, myslela jsem na to asi tak 10x do hodiny, ten strach, ze se to nepovede me uplne ochromil, ale protoze fyziologicky vsechno probehlo, tak jak melo, tak mam zdrave dite. Je mi lito, ze zenske, co se jim nedari musi poslouchat, jak jsou vlastne na hlavu a delaji spatne, kdyz na to mysli...to jim fakt ve snazeni vubec nepomuze.
já ještě četla nějaký článek, že lidé, kteří jsou podobného typu k sobě sedí víc. Nevím jestli to je pravda, ale jsme oba s manželem světlý typy s modrýma očima a otěhotněla jsem do 2 měsíců po skoro 10 letech braní antikoncepce.
@mmichaella Já si myslím, že je to chemie, najít si "po čichu" toho správného partnera, prostě takoví lidi si sednou i to této stránce a klapne to hned. Nejsem lékař ale četla jsem články a také podle sebe mohu říct, že antikoncepce (ta hormonální) mate čich a člověk si tak vybere nesprávného chlapa. Já mám čich jako lovecký pes, podle použitého prádla a oblečení klidně identifikuji lidi z rodiny nebo dobré známé a jsou chlapi i ti cizí, např. kolegové, známí nebo i cizí v MHD, kteří mi nevoní, vysloveně mne odpuzuje jejich tělesný pach byť mohou být čistí, vysprchovaní ale stejně, pak jsou takoví, které necítím vůbec, maximálně parfém co používají a pak se občas objeví chlapi, kteří krásně voní, cítím tu vůni na 2-3 metry od sebe nebo dokonce i v uzavřeném interiéru. Psychika? První dcera se povedla v době největšího psychického vypjetí, obrovského pracovného stresu, takže tím to asi nebude.
@barchen no to je možná právě to. Měla jste kolem sebe tolik stresu a jiného vzruchu že se povedlo. Protože jste se soustředila úplně na něco jiného 🙂 a stresovala se něčím jiným
@dendasubaristka Z mnohých komentářů mi přijde, že říkají obecně, o stresu, ne jen stres z početí dítěte, proto ten můj komentář.
@barchen jj chápu ale myslím právě že to je myšleno stres s toho početí že to člověk řeší kontroluje se atd. A když začnou mít jiný stres a začnou se soustředit na něco jiného najednou to jde 🙂
@dendasubaristka ja si neviem predstavit ze by som nemyslela na to ze chcem dieta ked sa o neho pokusame :D som stresak, myslela som na to kazdu chvilku, jedla vitaminy, kupila si kontryhel, stresovala som sa ze to urcite nevyjde a vyslo hned.. psychika tam hra fakt malu rolu
Netuším.S bývalým se nám nedařilo půl roku,s manželem oba kluci na první dobrou.Taky jsem nevěřila,že to klapne hned.
@mmichaella já ji mám prave celkem krátkou, mám cyklus cca 26-28 dní a ovulaci kolem toho 18 dne cyklu. Já jsem jela měsíce v ovulačních testech, zkoumání příznaků ovulace a nic, pak jsem prostě poprosila doktora, aby mě měsíc dva pohlídal ovulaci, zda vůbec probíhá a případně kdy a řekl mi defacto přesný den a pokaždé to pak dikybohu vyšlo 😉
@yildiz Tak ted jsi na black listu spousty maminek :D Ale je super, ze to nekdo takhle ma, a ze si clovek necte jen odstrasujici pribehy. 🙂)
@babanci 😅😅😅🤣 No smysl to dava. U me je tam furt a nic :D
@lenysek1988 jj ono kazde obdobi ma neco. Ale jsi dobra, ze to zvladas. Jooo, taky jsem mela v okoli znamou, co byla "neplodna" a dnes ma prirozenou cestou 2 deti. Zazrak..? Nechapu! Ale uklidnuje mne to
@makiska1 Dekuji :-*
@eviks souhlas, taky me uz unavuje veta " nemysli na to, ono to prijde az to budes nejmin cekat" no.. to bylo 5 let zpet :D ted uz 2 roky cekam a cekat budu dokud to neprijde... Ale sovcu bych brala, to ne ze ne 🙂
@elinka90 no teda, tak tohle slysim prvne 🤣 V kazdem pripade by se jim typy, jako jste vy dva, hodily pro lepsi rating do studie. 🙂) verim snad vsemu, ale tady nevim nevim
@barchen Jo, toto tady zaznelo uz nekolikrat a souhlasim. Taky jsou lidi, co mi voni a co ne a jini, co jsou neutral. Ta psychika je mocna carodejka, ale taky- jak zaznelo vyse.... byly valky, bida...a deti se rodily. Taky je zajimave, ze byla zase nejaka studie, ve ktere uvadeli, ze se v dobe psychickeho vypjeti, behem valek apod. rodily prevazne holcicky. Ale to je trochu mimo tema... jen jak jsi uvadela, ze jsi mela narocne obdobi a vznikla z toho dcera 🙂))
@vladienka Tak super, ze se zadarilo. Mne zatim ta hezka koncovka chybi. Tak snad brzy... 🙂))
@palacinka_marmeladova Tak to je ten pripad, kdy je vse presne tak, jak ma byt....spravne nacasovani se spravnym clovekem 🙂
@ilema Dekuji za odpoved. Tak to vychazi taky na cca 8-10 dni. Jako jo, telo neni stroj...ale vim, ze hodne holek ztroskotalo prave kvuli kratke lutealce a resily to hormonami nebo cim.... na druhou stranu, pokud by tohle byl jediny problem, tak to je v cajku 🙂 Ale cim dal tim vice premyslim nad tim, ze Dr. taky poprosim o hlidani ovu...
@mmichaella já myslela na dítě kudy jsem chodila, až číňanka mi řekla kde je problém a do měsíce jsem byla těhotná. Jsem zvědavá jestli, když se rozhodneme pro třetí bude u nás, tak rychle jako druhé.
@kaja2016 zajímavý názor a u nás to dospělo, až k rozchodu a opětovnému návratu a pak nastal rychlý spád situace. Takže něco na tvé teorii bude.
@mmichaella ahojky, těžko říct, je to silné téma a žena když chce být matkou, tak nic jiného neexistuje. Nám první miminko vyšlo hned a na druhý test jsem si musela počkat deset měsíců- už mě to též moc mrzelo a říkala jsem si, kde je chyba, proč k nám další miminko nechce. Držím palečky ať se brzo zadari
@mmichaella jj cerna listina :D ja vim ja uz byla v tehu na black kdyz jsem do 7mes mela plocha briska a po porodu jsem vypadala hned ok 🙂 ja vim provokace...noo..ale přeji vsem at se jim brzo zadariii 🙂
Mám dvě deti, obě pocate třetí měsíc, co jsme to "nechali na prirode" (s tím, že já teda vzdy od druhého cyklu přírodě pomáhala ve formě kontryheloveho čaje, grepove stavy v době ovulace, Vít. B6 a bromelain po ovu...proste tady ty babsky rady, který v obou případech, když se zkombinovaly všechny dohromady, opravdu k otěhotnění pomohly, takže já za sebe jen doporucuju😁,)
Já když jsem poznala manžela, tak jsem od první vteřiny věděla, že "je to on", bylo to prostě osudové setkání. A je mi hrozně příjemná jeho tělesná vůně, takže jsme zřejmě biologicky kompatibilní. Většina lidí mi totiž vůbec nevoní, právě naopak. Brala jsem 4 roky HAK, potom 5 let přerušovaná soulož. Myslela jsem si, že jsem neplodná, když jsem po celou tu dobu neotěhotněla (statisticky je to velmi nespolehlivá metoda ochrany). No a pak jsme se přestali chránit úplně a otěhotněla jsem 3x na 1. pokus. Jedno těhotenství bohužel nedopadlo, ale z těch dvou zbylých máme 2 zdravé syny. První se narodil, když mi bylo 30. Takže to přisuzuji té biologické kompatibilitě, ani jeden z nás se nikdy nesnažil o nějaký extrémně zdravý životní styl a pod.
My jsme taky 4x počali na první pokus, přičemž u třetího o regulérní pokus ani nešlo, jednou jsme se zapomněli a druhý den ráno jsme si říkali, že to nebudeme řešit, poněvadž pravděpodobnost, že by z toho něco byla malá, ale kdyby náhodou, že to je "osud" a budem za to rádi, tak už je jí rok a půl🙂. A ještě bych mohla zmínit, že mám také zakloněnou dělohu a doktor se mě vždycky ptal, jak dlouho jsme se museli snažit s touhle "komplikací" a nechtěl mi věřit, že to bylo hned🙂.
Jinak mám ale spolužačku gynekoložku, která se tím hodně zabývá a nedávno jsme tohle téma řešily nad kafem a ona sama teda říkala, že čím déle je v oboru, tím víc se stává odpůrkyní HA, že prý to na to má nemalý vliv a krom důsledků pro tělo, že prý i výběr partnera pod vlivem hormonů není ideální, že hormony ovlivní tu přirozenou chemii - voní/nevoní mi, což asi není ta nej konstalace pro volbu otce svých dětí... sama do toho nijak zvlášť nevidím, jen tlumočím názor jednoho člověka z oboru. Ale sama jsem HA nikdy nebrala a otěhotnění nebyl problém, nicméně netuším samozřejmě, jak by to probíhalo, kdybych je z nějakého důvodu brát musela...🙂
Mimochodem ať vám to brzy klapne🙂.
@mmichaella Určitě to tak je a mělo být.Zpětně jsem ráda,že to s bývalým nevyšlo,protože by to bylo peklo a pravděpodobně bych na děti zůstala sama.

Vzpomněla jsem si na slova mojí bývalé gynekoložky. Když jsem se divila, jak to, že jsem těhotná, když se chráníme a dáváme si obrovský pozor, pravila...byl tam? Tak to je možné!😀