Co dělat při slabším těhotenském testu? Poradíme vám!
Ahoj, ve středu mi při 4denním zpoždění vyšel pozitivní TT. Stalo se tak neplánovaně a velmi nečekaně i přes ochranu, proto to byl trochu šok. Udělala jsem i digitální a též + (1-2). Objednala jsem se ihned k lékaři, jelikož v současné situaci nepřipadá v úvahu další dítě. Dnes s odstupem 4 dní jsem udělala druhý test, na kterém by již měla být dálnice, ale test slábne. Kamarádka mne nyní straší, že takto to měla u mimoděložního. Máte někdo zkušenost? Já bych odhadovala spíše neprosperující, takto se mi stalo u zamlklého, kdy jsem ovšem poté začala krvácet a proběhl spontánní potrat, kdy nebyla tenkrát nutná ani revize, vše odešlo samo. Zítra jdu k lékaři, ale stejně ve mě nyní jede mnoho myšlenek. Zda, pokud by bylo neprosperující, mohou píchnout něco, co by rozjelo potrat a teoreticky bych se vyhla zákroku (mám doma malého prcka a velmi komplikované možnosti hlídání, takže nejlepší možná varianta)? Pokud by skutečně šlo o mimoděložní, lze jedním provést i přerušení obou vejcovodů, když u sterilizace na vlastní žádost musí být souhlas podepsaný 2 týdny předem? A jak by to bylo případně s poplatkem, když by na vlastní žádost byl řešen jen jeden vejcovod a druhý by mohl být vyřešen ze zdravotního důvodu? Prosím o zkušenosti, velice děkuji. Přikládám foto TT, horní ze středy (4 dny zpoždění), slabší dolní dnes (8 dní zpoždění). Cykly mám pravidelné, takže zítra bych měla začít 6.tt.

Já bych to viděla na biochemko.
Nic lékař nepichne pokud bude tehotenstvi neprosperující tak buď revize nebo tabletka tam je riziko že to neodejde vše ...pokud bys te chtěla sterilizaci tak se platí je lepší vyndat vejcovody je to 100% ochrana a žena i snižuje riziko o 70% rakovina vaječníků jinak když by to bylo mimoděložní udělají to operativně laparo nejspíš a sterilizaci buď hned nebo až za dalsi zákrok ale vše si platite od 8.000kc do 20.000kc
@1pomnenka před lety mi u neprosperujícího v nemocnici právě dali nějakou injekci, která měla podpořit děložní stahy. Ale to byl již v běhu spontánní potrat v 10.týdnu (vývoj zastaven někdy v 7.-8.tt). Poznámka o platbě je předpokládám k možnosti úplné sterilizace v případě mimodeložního. Tam se nabízí i otázka, zda by bylo vůbec legálně možné toto udělat v rámci 1 zákroku. O přerušení vejcovodů již nějakou dobu uvažuji, jelikož více dětí nechci a toto by byla z mého pohledu nejlepší možnost. Toto selhání ochrany mne k dané myšlence naklonilo ještě více.
@lencaa11 děkuji, myslíte, že vzhledem k nutnému rozestupu od podpisu souhlasu je reálné udělat jedním? U nás mám zjištěno, že cena sterilizace je 13 tis. Ta by sama o sobě měla snižovat riziko rakoviny o 30%. Zvažovala jsem i odstranění místo přerušení. Tam v případě, že by mi přece jen za nějakou dobu přeskočilo (na 99,9% nepřeskočí, ale jak se říká - nikdy neříkej nikdy), tak je rovněž možnost IVF (samozřejmě na vlastní náklady)? Vypadá to, že zítra budu mít na chudáka doktora mnoho otázek, ať už bude výsledek jakýkoliv.
@klokanka31 to by v současnou chvíli byl nejlepší scénář, za který bych vzhledem k okolnostem byla poměrně ráda.
Jestli jsou oba testy dělané z ranní moči a druhý je po 4 dnech výrazně slabší, tak bych se taky přikláněla k biochemku.
@cassidyc děkuji, také si myslím, že je to pravděpodobné. Jen tedy se trochu obávám, co mne zítra bude čekat. Předpokládám odběr krve s opakováním za 2 dny? Protože ta hodnota bude na ultrazvuk nízká, tudíž by nevyloučil, že je to mimo. Nebo se pletu?
Hele z mojí zkušenosti při mimoděložním testy neslábnou...
@klokanka31 také si myslím, že už z logiky věci by neměl slábnout, jen sílit pomaleji. Ale právě kamarádka straší, že jí při mimodeložním slábl test, že to měla úplně stejně. Já už pár biochemek měla, ale nikdy s takovým zpožděním. Vždy to bylo +/- pár dní od běžné MS, že jsem místo svých 28 dní měla třeba 30-31 max. Ale to bylo již pár let zpět. Tam se ani nestihlo nějaké slábnutí testu projevit, tam rovnou nastoupila opožděně MS a já o tom věděla jen z důvodu, že jsme chtěli dítě a já testovala brzy. Teď žádné špinění, žádné krvácení, jen bolest břicha. Ale to mě bolelo i při běžném těhotenství. Ze začátku někdy dokonce tak silně, že jsem nebyla schopná běžně fungovat. Takže z toho na sobě též nic nepoznám.
Já u biochemka měla bolesti břicha, slábnoucí testy, a pak se krvácení rozjelo hned, bez nějakého špinění. A u mimoděložního žádné bolesti, testy sílily, a jen jsem špinila.
@klokanka31 to já u biochemek v minulosti také. Ale teď kde nic, tu nic.
Tak ono to nějakou dobu trvá než se to rozjede...
@klokanka31 jsem na zítřek zvědavá..
Teď se už většinou dělá právě vyndání vejcovodu nebo pálení u obou je riziko snížení o 70% ...u mimoděložního to nebudou dělat jelikož je bude zajímat nález spíš by to naplánovali na jinou operaci kterou si sama zaplatíte ...
@lencaa11 děkuji za informace. Modlím se, aby to nyní bylo opravdu jen neprosperující a ne mimo. V ohledu té sterilizace chci vše s lékařem prokonzultovat a nějak naplánovat. Jsem přesvědčena, že by to bylo opravdu nerozumnější řešení. Po operaci čípku pro mne nejsou vhodná tělíska a nesmím nic s hormony. Nyní selhala i mechanická ochrana, takže toto by bylo určitě nejlepší.
Pokud máte po konizaci čípku tak není důvod nemít tělísko byla jsem na ni též a měla jsem v té době nehormonalni tělísko pak teda přišla hysterektomie jinak sterilizace je čistě na vás je to jedna z možností antikoncepce lékař vám řekne vše o zákroku a cenu cca a rozhodnutí je čistě na vás ...
@lencaa11 jednalo se o konizaci, ale byla rozsáhlejší, takže mi bylo řečeno, že by tělísko mohlo být problémové. Každopádně i tak je mi sympatičtější jednorázové řešení.
Tělísko na konizaci nemá vliv je v děloze a na čípku jsou jen vlásky ( konce tělíska ) a ty se dají dát na minimum též jsem měla větší odběr tkáně čipek je dosti dlouhý dali vám docela zavádějící informací samohrejme radikálnější řešení je též možnost pokud už neplanuejte přirozeně otěhotnět ...
Tak hlásím, že dnes nic neviděl, znovu ve čtvrtek. Zarazilo mne, že neudělal ani odběr krve.
Tak vidět nejspíš nic nemohl když hgc bude nízko tak bych si zašla osobě 2 krát na krev
@lencaa11 to jsem uz dnes zvažovala. Ale jako samoplátce bych dnes již nestihla, byla jsem u lékaře až odpoledne. Pokud bych šla zítra a s rozestupem 2 dní, na výsledky se čeká obvykle do druhého dne, tak bych do čtvrteční kontroly ještě neměla druhý výsledek k porovnání. Že nic neuvidí mi bylo jasné i dle testu, když lepší utz ukáže od 1000 jednotek, které rozhodně nemám. Na dotaz, zda bude brát tedy krev mi řekl, že je to zbytečné (nejsem lékař, ale dynamika růstu či poklesu s časovým rozestupem by mohla napovědět?) a na dotaz, co pokud nic neuvidí i ve čtvrtek (což pravděpodobně neuvidí) mi bylo řečeno, že to se snad do té doby objeví. Tak mám trochu nakročeno ke změně lékaře.
No to je lékař za všechny peníze 🤔 no na krev když se jde ráno tak většinou do odpoledne jsou výsledky což když bys te šla zítra tak něco málo by vám to řeklo ...no a nebo testovat jak test bude vypadat dál ...
@lencaa11 sjedu do lékárny pro testy a vezmu ještě jeden, co ukazuje týdny, který udělám ve čtvrtek, zda po 8 dnech bude ukazovat jiný výsledek. Tady u nás to vozí jinam a proto mají výsledky obvykle až následující den.
Ten má ale snad nižší citlivost, tak aby ti něco vůbec ukázal. Uvidíš, jak se to bude vyvíjet.
@cassidyc včera večer přišlo krvácení a papírkový test slábne. Tak ani za digitální nebudu utrácet. Snad se tělo vyčistí samo bez nutnosti revize.
Hlásím, že test je již úplně slabý, druhá čárka takřka neviditelná, tak dnešní kontrola odložena o týden, že si tělo pravděpodobně poradí samo. To by byla nejlepší možná alternativa. Napadá vás, jak by se ještě dalo podpořit, aby vše samo odešlo? Čaje z kontryhele a šalvěje již piji. Je ještě něco jiného osvědčeného? Děkuji.
S odstupem se hlásím znovu. Testy se zdály opět trochu silnější, stále stejné. Včera jsem byla u jiného lékaře se přeregistrovat. Udělal vyšetření a nabrali krev na hcg. Dnes ráno telefon, že hcg je vysoké, že se to doktorovi vůbec nelíbí, takže zítra ráno na lačno, znovu vyšetření ještě důkladněji, znovu odběr krve a pak uvidíme. Sestřička na mě do telefonu apelovala, že kdyby mě začalo bolet břicho, naprosto okamžitě přijet do nemocnice (nový lékař ordinuje v nemocnici, kde je i ambulance). Tak jsem na zítřek zvědavá. Je mi divné, že mám přijet na lačno, hcg se přece na lačno nenabírá. Jsem docela naštvaná na svého původního doktora, kterého jsem se výslovně ptala na odběr a řekl, že je to zbytečné, načež naplánoval kontrolu na listopad!
Na lačno to bude z důvodu kdyby jste šla na sál ( mimoděložní ) nejspis když v děloze nic a HCG je moc vysoko není to dobry ukazatel ...vás předešli lékař byl pěkný d....🤔 Psala jsem že je to lékař za všechny peníze možná i kdyby jste šla každé dva dny na HCG už by se to řešilo dříve držím palce ..ať je to vše zítra v pořádku
Jak jste dopadla 🤔??
@lencaa11 Hezký den, ráno jsem byla znovu na ultrazvuku a na krvi, potom mě pustili, že do 2 hodin zavolají s výsledky a domluvíme se, co dál. Volali a abych v 1 odpoledne dorazila na příjem, že se to za ty 2 dny zvedlo, ale jen o trochu, že doktorovi se to vůbec nelíbí a nechce to nechávat přes víkend, takže zítra laparoskopie. Bohužel s názorem na předchozího doktora mohu jen souhlasit... Takže již pár hodin ležím v nemocnici a využívám to k odpočinku, kterého doma moc není.

Ne, nic ti lékař nepíchne a vše se platí.